Προς το περιεχόμενο

Overclocking με Auto Boost System (DFI Lanparty P45-T2RS)

papajohnnnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μετά από το bios update καλά είναι να κάνεις ένα Load Optimized Defaults από το bios για να ξαναγίνουν initialized διάφορες μεταβλητές. Normal είναι - μην προβληματίζεσαι...

ενταξει φιλε!:-D:-D:-D Εγινε το update !Πηγα και στο cpuz και ελεγε την καινουργια ημερομηνια!Πως γινετε τωρα το overclock??:-D:-D:-D

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
+1000 στα παιδιά πάνω. Άσε καταμέρους τα ABS ESP κλπ και βουρ στο bios :-D. Μην παίρνεις και όρκο ότι το πρόγραμμα δεν δίνει παραπάνω τάσεις.
φιλε δεν καταλαβαινω τον οδηγω για να κανω ο/c !Τι να κανω?Θελω να τον παω περιπου στα 3,6 η οσο παει!
Δημοσ.

Διάβασε τον ξανά και ξανά,τουλάχιστον να μάθεις τις ορολογίες για να μπορούμε να συννενοούμαστε.

Πάρτο βήμα βήμα απλός είναι ο οδηγός... ;)

Δημοσ.
Ανάλογα με τις θερμοκρασίες που έχεις. Γενικά δεν θα έχεις μεγάλο περιθώριο για να ανέβεις με την stock ψύκτρα. Βάλε την καινούρια και ξεκίνα. Άλλωστε γιατί την πήρες; ;). Πιο κουτί έχεις και δεν χωράει η Xigmatek;

φιλε,διαβασα τον οδηγο για o/c.Στο περιπου καταλαβα τι παιζει.Ειναι σχετικα δυσκολο.Θελω η cpu φτασει στα 3,6 η τουλαχιστον στα 4 ghz.Μπορεις να μου πεις με απλα λογια την διαδικασια?Δηλάδη να παω εκει,να πατησω εκεινο...ξερεις!:-)

Δημοσ.

Ωραία,FSB Frequency κάρφωσε το 400MHz,στρέσαρε με Occt για ένα 10λεπτο,αν πετάξει σφάλμα τότε δίνεις λίγο Vcore.

Κάνε αυτό,θα πας 3.2GHz,ελπίζω όμως να ξέρεις περί ρευμάτων σε 45άρηδες,και να μην δίνεις με το κιλό.

Α,και 4GHz ξέχνα τα,500άρι Fsb για 24/7 με λογικά ρεύματα αρκετά δύσκολο και θέλει και ΠΟΛΥ ψάξιμο ειδικά με την μόμπο που έχεις.Κανά 3,6-3,7 τα έχεις σίγουρα.. ;)

Δημοσ.

Ότι είπε ο d3m0n, δώσε 1.36 για αρχή και ανέβασε μέχρι εκεί που πάει. Τα 500FSB δύσκολα να τα πιάσει ο 9400 σου.

Δημοσ.
Ότι είπε ο d3m0n, δώσε 1.36 για αρχή και ανέβασε μέχρι εκεί που πάει. Τα 500FSB δύσκολα να τα πιάσει ο 9400 σου.

με τιποτα!! επειδη εχει χαμηλο πολλαπλασιαστη(χ8 max). δοκιμασε στα 1,23750 στα 400FSB ΜΕ 800 στις μνημες και αν σου παιξει με με 4-4-4-12 μια χαρα, αλλιως βαλε 5-5-5-15 η 18. δωσε το ρευμα που λεει ο κατασκευαστης στις μνημες(DRAM VOLT:2,1v??) ΤΩΡΑ ΤΟ NB Volt στη δικη μου ειναι 1,30. στη DFI δεν ξερω. στο auto ισως η DFI δινει ανεπαρκη ρευματα. Βαλε και το ACPI aPIC SUPPORT->ENABLE(αν το εχει η DFI). Τεσταρε με occt και με intel burn test και αν πεταξει μπλε οθονες ανεβαζε λιγο τα ρευματα. Μετα ανεβαζε ανα 10 το FSB και σε μπλε οθονη λιγο τα ρευματα. Aν κολλησει η μητρικη και δεν ανοιγει κανε ενα cmos βγαζοντας για λιγο την μπαταρια. και να τεσταρεις με core temp να μην ξεπεναει τους 65C σε full load. τι ψυκτρα εχεις? με τη box ψυκτρα με τα βιας πας στα 3,2. θα χτυπαει 70-75C

Δημοσ.

Ας πιάσει το max fsb με 1.34-1.35V,και μετά θα ασχοληθεί με τις μνήμες,και τελευταία τα υπόλοιπα ρεύματα(vtt,nb,pll κ.λ.π.) για να ρίξει όσο περισσότερο μπορεί το Vcore.

Α,και μια συμβουλή στον TS,αν κάνεις καμμιά λάθος ρύθμιση και δεν ποστάρει το pc τότε κάνεις clear cmos είτε με την μπαταρία είτε με τα jumper.

Δημοσ.
με τιποτα!! επειδη εχει χαμηλο πολλαπλασιαστη(χ8 max). δοκιμασε στα 1,23750 στα 400FSB ΜΕ 800 στις μνημες και αν σου παιξει με με 4-4-4-12 μια χαρα, αλλιως βαλε 5-5-5-15 η 18. δωσε το ρευμα που λεει ο κατασκευαστης στις μνημες(DRAM VOLT:2,1v??) ΤΩΡΑ ΤΟ NB Volt στη δικη μου ειναι 1,30. στη DFI δεν ξερω. στο auto ισως η DFI δινει ανεπαρκη ρευματα. Βαλε και το ACPI aPIC SUPPORT->ENABLE(αν το εχει η DFI). Τεσταρε με occt και με intel burn test και αν πεταξει μπλε οθονες ανεβαζε λιγο τα ρευματα. Μετα ανεβαζε ανα 10 το FSB και σε μπλε οθονη λιγο τα ρευματα. Aν κολλησει η μητρικη και δεν ανοιγει κανε ενα cmos βγαζοντας για λιγο την μπαταρια. και να τεσταρεις με core temp να μην ξεπεναει τους 65C σε full load. τι ψυκτρα εχεις? με τη box ψυκτρα με τα βιας πας στα 3,2. θα χτυπαει 70-75C

αυτην εδω εβαλα! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm

Δημοσ.

Πολυ καλη ψυκτρα. δε θα εχεις προβλημα με θερμοκρασιες αν βρεις τα ελαχιστα ρευματα. καταλαβες πως γινεται το cmos? γιατι πιθανοτατα θα σου χρειαστει αν μετα απο μπλε οθονη δεν ανοιγει το pc

Δημοσ.

Τι με τίποτα; Με τίποτα να μην βάλει 1.36250; Τόσο είναι το Max που προτείνει η intelα, άσε που σηκώνει περισσότερο ο cpu του, 65nm γαρ. Βιάζεσαι πολύ :-D. Ας δει πρώτα όπως είπε ο d3m0n τον cpu και μετά πιάνει μνήμες. Για αρχή θα τις παίζει χαμηλά μέχρι να βρει την επιθυμητή ταχύτητα cpu, και μετά θα αναλάβει τις μνήμες. Γιατί απορείς με το 2.1; DDR2 είναι ;). Το IntelBurnTest ας το αφήσει τελευταίο, το load που πιάνει δεν πρόκειται να το πιάσει σε real time, επομένως ας δει πρώτα το OCCT, και όταν φτάσει με το καλό στα επιθυμητά αποτελέσματα ρίχνει και ένα IntelBurnTest ;) Για CMOS νομίζω η DFI έχει κουμάκι δεν χρειάζεται να βγάζει την μπαταριούλα, παπαjohn τσέκαρέ το.

Δημοσ.

με τιποτα δεν παει FSB 500 εννοουσα.για τις μνημες εγραψα 2,1 για τις Dominator που εχω εγω. ειχα δοκιμασει και κατι kingston αλλα δε θυμαμαι αν ηταν 1,8 η 2,1.

πολλες μητρικες εχουν κουμπακι reset. αλλα για να καθαρισει τελειως το buffer θελει αφαιρεση η μπαταρια. ιδιαιτερα μετα απο πολλα δεδομενα. νομιζω ο δικος μου ειχε σταθεροποιηθει στα 1,34750 περιπου στα στα 455χ8 αν θυμαμαι καλα. αλλα χτυπαγε 68-70C και το κατεβασα

Δημοσ.

My bad then :-D, νόμιζα για το vcore έλεγες. Ναι όντως αν έχει πολλά fail boot, τότε καλύτερα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...