Προς το περιεχόμενο

Overclocking με Auto Boost System (DFI Lanparty P45-T2RS)

papajohnnnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Ειμαι αχρηστος περι overclocking.Eιδα οτι η μητρικη εχει το AUTO BOOST SYSTEM που κανει αυτοματο overclocking.

Ειναι ασφαλες αυτο??

Η ψυχτρα στον επεξεργαστη δεν εχει αλλαχτει,εχω βεβαια στο κουτι της αυτην την ψυχτρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm αλλα δεν χωραει στον πυργο.

Και επανερχομαι στο ερωτημα μου.

Ειναι ασφαλες το Αuto boost system της DFI με την ψυχτρα του επεξεργαστη?

Κανει αυτοματο overclocking συνεπως βλεπεi τις θερμοκρασιες και δεν ανεβαζει ανεξελεκτα τις συχνοτητες!

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To ΑΒS δουλευει με profile και για το δικο σου επεξεργαστη δεν ξερω αν υπαρχουν...

Οπως και να'χει καλο ειναι να μην χρησιμοποιουνται ποτε τετοιου ειδους εφαρμογες ποσο μαλλον απο αρχαριους...Επισης αν το χρησιμοποιησεις χανεις την μαγεια του o/c...

Διαβασε καποιον οδηγο overclocking πχ του phovos εδω και κανε μια αναζητηση για o/c στον quad 9400 και αρχισε τις δοκιμες...Μην φοβασε οτι θα καψεις κατι γιατι απλα δεν παιζει και οπου κολλησεις ανοιγεις ενα θεμα και σιγουρα θα λαβεις αρκετες γνωμες...

Δημοσ.

δηλαδη να κανω κανονικο overclock?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:20 ----------

To ΑΒS δουλευει με profile και για το δικο σου επεξεργαστη δεν ξερω αν υπαρχουν...

Οπως και να'χει καλο ειναι να μην χρησιμοποιουνται ποτε τετοιου ειδους εφαρμογες ποσο μαλλον απο αρχαριους...Επισης αν το χρησιμοποιησεις χανεις την μαγεια του o/c...

Διαβασε καποιον οδηγο overclocking πχ του phovos εδω και κανε μια αναζητηση για o/c στον quad 9400 και αρχισε τις δοκιμες...Μην φοβασε οτι θα καψεις κατι γιατι απλα δεν παιζει και οπου κολλησεις ανοιγεις ενα θεμα και σιγουρα θα λαβεις αρκετες γνωμες...

ευχαριστω,αλλα λεω να χρησιμοποιησω το ΑΒS.Eιναι 2 λεπτα διαδικασια απ'οτι βλεπω στο youtube(ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΑ ΒΙΟS).Για τα profile θα ψαξω παντως.Ειδα οτι γινονται ολα αυτοματα και οτι αν δεν μπορει να σηκωσει τις υψηλες συχνοτητες στην εκκινηση,κατεβαζει τις συχνοτητες μεχρι να μπορεσει στα windows!

MΟΒΟ:DFI LANPARTY DK P45-T2RS ELITE

Δημοσ.

Αν καταφερεις και ξεπερασεις το φοβο σου για το bios και πατησεις το delete (:P) στο κεντρικο μενου εχει το CMOS Reloaded οπου πριν πειραματιστεις πας και αποθηκευεις τις ρυθμισεις που εχεις τωρα.Ετσι οτι και πατατα να κανεις ακομα και το pc να μην ανοιγει βγαζεις το καλωδιο της τροφοδοσιας,πατας το κουμπι που ανοιγει το pc για να αποφορτιστουν οι πυκνοτες και κρατωντας το με το ενα χερι το case (λογω στατικου ηλεκτρισμου) βγαζεις τη μπαταρια της μητρικης για δεκα δευτερολεπτα.Μετα την ξαναβαζεις και μπαινεις στο bios οπου φορτωνεις παλι τις παλιες ρυθμισεις και εισαι ενταξει...

Δημοσ.
Αν καταφερεις και ξεπερασεις το φοβο σου για το bios και πατησεις το delete (:P) στο κεντρικο μενου εχει το CMOS Reloaded οπου πριν πειραματιστεις πας και αποθηκευεις τις ρυθμισεις που εχεις τωρα.Ετσι οτι και πατατα να κανεις ακομα και το pc να μην ανοιγει βγαζεις το καλωδιο της τροφοδοσιας,πατας το κουμπι που ανοιγει το pc για να αποφορτιστουν οι πυκνοτες και κρατωντας το με το ενα χερι το case (λογω στατικου ηλεκτρισμου) βγαζεις τη μπαταρια της μητρικης για δεκα δευτερολεπτα.Μετα την ξαναβαζεις και μπαινεις στο bios οπου φορτωνεις παλι τις παλιες ρυθμισεις και εισαι ενταξει...
Δηλαδη με το ABS δεν μπορω να κανω δουλεια?:-D επειδη μου φενεται πιο ευκολο!
Δημοσ.

Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε γιατι γουσταρω το παραδοσιακο τροπο και θελω να ξερω τι κανω και γιατι το κανω...Αφου καιγεσαι τοσο αντε προχωρα και ποσταρε εντυπωσεις...

Δημοσ.

Η λογική δεν είναι καλή, το board σπέρνει ;)

Γενικά οι DFI είναι για hardcore manual καταστάσεις και όχι για o/c με ένα click...

Δημοσ.

+1000 στα παιδιά πάνω. Άσε καταμέρους τα ABS ESP κλπ και βουρ στο bios :-D. Μην παίρνεις και όρκο ότι το πρόγραμμα δεν δίνει παραπάνω τάσεις.

Δημοσ.
+1000 στα παιδιά πάνω. Άσε καταμέρους τα ABS ESP κλπ και βουρ στο bios :-D. Μην παίρνεις και όρκο ότι το πρόγραμμα δεν δίνει παραπάνω τάσεις.
με το stock cooler που εχω,μπορω να κανω overclocking,η θα πρεπει να βαλω την καινουργια ψυχτρα>>??
Δημοσ.

Ανάλογα με τις θερμοκρασίες που έχεις. Γενικά δεν θα έχεις μεγάλο περιθώριο για να ανέβεις με την stock ψύκτρα. Βάλε την καινούρια και ξεκίνα. Άλλωστε γιατί την πήρες; ;). Πιο κουτί έχεις και δεν χωράει η Xigmatek;

Δημοσ.
Ανάλογα με τις θερμοκρασίες που έχεις. Γενικά δεν θα έχεις μεγάλο περιθώριο για να ανέβεις με την stock ψύκτρα. Βάλε την καινούρια και ξεκίνα. Άλλωστε γιατί την πήρες; ;). Πιο κουτί έχεις και δεν χωράει η Xigmatek;

εχω το http://www.techpowerup.com/reviews/NOX/Moonlight .στο μαγαζι που το πηγα,μου ειπε οτι δεν χωραει.Παντως εγω δεν τον πιστευω.εδω χωρεσε ολοκληρη GTX 260.την Χigmatek δεν θα χωρεσει?:rolleyes: Λες να την βαλω μονος μου?? :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:42 ----------

πιστευεις οτι χωραει?

Δημοσ.

Ίσως να έχεις ένα θέμα με το πλαινό fan απότι βλέπω. Αν όντως είναι έτσι τότε το αφαιρείς και λογικά είσαι οκ (δεν νομίζω δηλαδή να μην χωράει η ψύκτρα χωρίς το πλαινό fan). Άλλωστε εκεί που είναι κιόλας το fan δεν προσδίδει και τίποτα ιδιαίτερο.

Δημοσ.
Ίσως να έχεις ένα θέμα με το πλαινό fan απότι βλέπω. Αν όντως είναι έτσι τότε το αφαιρείς και λογικά είσαι οκ (δεν νομίζω δηλαδή να μην χωράει η ψύκτρα χωρίς το πλαινό fan). Άλλωστε εκεί που είναι κιόλας το fan δεν προσδίδει και τίποτα ιδιαίτερο.
το βρισκω παντως παραλογο το να μην χωραει η ψυχτρα.Δε λεω ειναι αρκετα φαρδια,αλλα...δεν ξερω.Θα δοκιμασω να την βαλω μονο σου αλλιω θα παρω αλλο κουτι.Κατι τελευταιο,μεσα στο κουτι της ψυχτρας εχει και ενα ασπρο gell.τι το κανω αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...