Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αυτόνομη θέρμανση.

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα ενοικίασα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στην οποία από τα 13 διαμερίσματα κατοικούνταν μόνο τα 4 (μαζί με μένα). Σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται και άλλος κόσμος και αποφασίσαμε να δώσουμε τη διαχείριση σε εταιρεία που εκδίδει κοινόχρηστα. Πριν δώσουμε όμως τη διαχείριση, τα 4 διαμερίσματα είχαμε δώσει περίπου από 100€ το καθένα για να βάλουμε πετρέλαιο. Μετά που δώσαμε τη διαχείριση στην εταιρεία και αφού πέρασαν 3 μήνες μας επέστρεψαν κάποια χρήματα, αλλά δεν υπολόγισαν πόσο αναλογεί στο καθένα μας. Μας έδωσαν δηλαδή ολόκληρο το ποσό. Τώρα εμείς θέλουμε να το χωρίσουμε και να πάρουμε όσο αναλογεί στο καθένα. Μία ιδιοκτήτρια έχει το πόσο είχαμε κάψει ξεχωριστά και για τα 4 διαμερίσματα σε ώρες λειτουργίας του καυστήρα. Με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να τα μοιράσουμε σωστά τα χρήματα για να μην υπάρξει πρόβλημα. Υπάρχει κάποιος τύπος;

Δημοσ.

χονδρικά, μέτρα τις "φέτες" των καλοριφέρ στο σπίτι σου (και στα άλλα διαμερίσματα) και μετά αναλογικά με το πόσες έχει κάθε σπίτι (άρα και πόσο καίει) υπολογίστε πόσα θα πάρει καθένας.

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα ετσι ακομα πιο γενικα, να τα βρειτε μεταξυ σας χοντρικα και οτι 10 ευρω πανω 10 κατω δεν αξιζει τον κοπο να το ψαχνεις πολυ.

Μια αλλη πιο επαγγελματικη λυση λεει το εξης:

Στο χαρτακι που δινει σε μενα η εταιρια που διαχειριζεται τα κοινοχρηστα λεει το εξης, οτι μου αντιστοιχουν τοσες μοναδες απο τις συνολικες μοναδες καυσιμου (κατι σαν ποσοστο). Οποτε αν οι 4 ενοικιαστες δειτε τις μοναδες σας και τις προσθεσετε θα βγαλετε το ποσες μοναδες αντιστοιχουν στα 400 ευρω. Μετα μπορειτε να βγαλετε την αναλογια του καθενος στα 400 ευρω με τη μεθοδο των 3.

Δημοσ.

Η δουλειά αυτή θέλει μηχανολόγο μηχανικό κανονικά.

Η τύπος λειτουργεί σύμφωνα με τα μέτρα σου...πόσα σώματα έχεις και τι μέγεθος...και σε πιον όροφο βρίσκεσε...γιατί αλλάζουν οι συντελεστές!!!.

Εσείς οι 3 πληρώσατε την λεγόμενη κάβα!!!. Κανονικά πριν πάτε σε εταιρία έπρεπε όσοι κατοικούσαν να πλήρωναν κάβα και αυτοί και μετά να επιστρέφατε τα χρήματα.

Κάβα φυσικά όχι 100 ευρώ αλλά το ποσό που τους αντιστοιχούσε.

Δημοσ.

Οι συντελεστες οπως ειπα ειναι γνωστοι απο την κατασταση της εταιριας διαχειρησης που εχουν τους τελευταιους μηνες. Οποτε ο ακριβης υπολογισμος ειναι θεμα 2-3 λεπτων.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τη σωστη κοστολόγηση του πετρελαίου για ενα διαμέρισμα που νοικιάζω στη Λαμία .

Πρόκειται για ενα μικρό Δυάρι 40 τετραγωνικά μετρα για ενα φοιτητη..

Για 2,5 μηνες και με 40 ωρες καταμετρημένες στο ρολόι μου ζητάει 146 ευρώ...

Μου φαίνονται υπερβολικά...

ΕΙναι αλλο ενα δυαρι μεγαλύτερο και το κυριως σπίτι του ενοικιαστη γυρω στα 120 μετρα

Συνολικά δηλαδή 3 διαμερίσματα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ηλίας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...