voulaji Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Φίλοι μου, έχω κολήσει σε ένα υποερώτημα που αφορά την μετατροπή εκφράσεων σχεσιακής άλγεβρας σε εντολές SQL. Συγκεκριμένα, έχω το ακόλουθο σχεσιακό σχήμα: R = (A,B.C) S = (D,E,F) και τις σχέσεις r® και s(S). Οι εκφράσεις που με δυσκολέυτουν είναι: (α) πΑ® (β) σΒ=35® (γ) r Χ r (δ) πΑ,F(σC=D(r X s))
antemar Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Αν θεωρησουμε οτι οι R = (A,B.C) και S = (D,E,F) ειναι πινακες της ΒΔ, θα μπορουσα ευκολα να σου πω το (α) και το (γ). Αλλά στο (β) και το (δ), ίσως χρειάζονται περισσοτερες διευκρινησεις. Λεει κάτι άλλο η εκφώνηση;
voulaji Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Για το συγκεκριμένο υποερώτημα δεν λεει κατι αλλο στην εκφώνηση. Ωστόσο, δεν ξέρω ούτε τί να διαβάσω για το συγκεκριμένο.
virxen75 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 χωρίς να έχω ιδέα από σχεσιακή άλγεβρα νομίζω ότι είναι έτσι 1) select A from r 2) select * from r where B=35 3) select * from r,r 4) select r.A,s.F from r,s where r.C=s.D κάποιος που ξέρει ας το επιβεβαιώσει.
computeras13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πιστεύω πως μια ματιά εδώ θα σε βοηθήσει.
voulaji Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Φιλε computeras13, το κοιταξα αυτο που λες,΄οπως κ πολλα αλλα στο διαδυκτιο αλλα δεν εχω βρει παρομοιες ασκησεις ή παραδειγματα. Δεν ξερω πλεον τι αλλο μπορω να διαβασω για να λύσω αυτη την ασκησουλα.
virxen75 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 την απάντηση που σου έδωσα την έδωσα αφού συμβουλεύτηκα αυτό. http://www.databasteknik.se/webbkursen/relalg-lecture/index.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.