Προς το περιεχόμενο

Ταινίες με υπότιτλους σε μορφή MPEG 1

skorpios69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σε ένα θέμα που με απασχολεί. Έχω μια τηλεόραση Philips η οποία δέχεται φλασάκι USB μέσα από το οποίο μπορώ να παίξω ταινίες MPEG 1, 2, αφού μόνο αυτή τη μορφή ταινιών υποστηρίζει. Το θέμα λοιπόν έχει ως εξής. Ενώ έχω δει ταινίες μεταγλωττισμένες δεν μπορώ να δω ταινίες με υπότιτλους. Μετέτρεψα τις ταινίες σε MPEG 1 αφού προηγουμένως ήταν σε μορφή DivX στις οποίες είχα ενσωματώσει τους υπότιτλους. Έτσι με τους ενσωματωμένους υπότιτλους την μετέτρεψα σε MPEG 1 νομίζοντας ότι θα μου τους δείχνει. Να όμως που δεν έγινε! Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τις ταινίες με υπότιτλους και αν ναι τι μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Ενσωμάτωση υποτίτλων σημαίνει ότι γίνονται μέρος τις εικόνας,οποτε αν την μετέτρεψες σωστά έπρεπε να την βλέπεις σωστά.

Τελοσπάντων κανε την μετατροπή με το ConvertXtoDVD

δες εδώ

Δημοσ.
Ενσωμάτωση υποτίτλων σημαίνει ότι γίνονται μέρος τις εικόνας,οποτε αν την μετέτρεψες σωστά έπρεπε να την βλέπεις σωστά.

Τελοσπάντων κανε την μετατροπή με το ConvertXtoDVD

δες εδώ

Φίλε μου κατ' αρχήν ευχαριστώ για την αμεση ανταπόκριση. Τη διαδικασία της ενσωμάτωσης την κάνω όταν βλέπω την ταινία στο DVD Player σε μορφή DivX και μου παίζουν κανονικά στο DVD. Γι' αυτό ακριβώς είπα πως μιας και είναι ενσωματωμένοι σε αρχείο avi θα μου τους δείχνει και όταν θα μετατρέψω την ταινία σε MPEG1. Όμως δεν έγινε μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο. Με το ConvertXtoDVD μετατρέπω την ταινία σε VOB και τη μορφή αυτή δεν τη δέχεται η τηλεόραση.

Δημοσ.

Μια και μιλάμε για usb δοκίμασε και άλλαξε το όνομα του αρχείου από .vob σε .mpg,μια και το vob ουσιαστικά είναι mpeg,και δες αν θα το παίξει.

Μην ξεχνάς ότι μόνον όταν γίνετε επανακωδικοποίησι της ταινίας πραγματικά περνάει ο υπότιτλος στην εικόνα.

Δημοσ.

Δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις MPEG1 ή MPEG2 μια ταινία divx.

Στο mpeg1 η ποιότητα είναι απαράδεκτη και στο mpeg2 το αρχείο θα είναι κοντά στα 3-4GB.

Ή κάντην DVD ή πάρε κάποιο αυτόνομο media player όπως το WDTV ή το EGREAT MEDIA TANK να μπορείς να δεις τα πάντα από αυτό.

Ιδίως το 2ο το έχω και είναι φοβερό.

Δημοσ.
Δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις MPEG1 ή MPEG2 μια ταινία divx.

Στο mpeg1 η ποιότητα είναι απαράδεκτη και στο mpeg2 το αρχείο θα είναι κοντά στα 3-4GB.

Ή κάντην DVD ή πάρε κάποιο αυτόνομο media player όπως το WDTV ή το EGREAT MEDIA TANK να μπορείς να δεις τα πάντα από αυτό.

Ιδίως το 2ο το έχω και είναι φοβερό.

Φίλε μου η ποιότητα δε με ενδιαφέρει και τόσο αφού τα γράφω και σε DVD. Κάποιες ταινίες όμως θέλω να τι δω, ασχέτως με την ποιότητα, πριν τις κάψω σε δισκάκι. Αυτό που θέλω να μάθω, όπως λέω και στην αρχή, είναι πως μπορώ να τις βλέπω σε μορφή MPEG1 μαζί με τους υπότιτλους, αν είναι δυνατόν και πώς μπορεί να γίνει.

Δημοσ.

Με ποιόν τρόπο έκανες την ενσωμάτωση των υπότιτλων; Μετά την ενσωμάτωση εκανες έλεγχο να δεις αν οι υπότιτλοι είναι όντως πάνω στην εικόνα; ΓΙα να το δεις πρέπει να αφαιρέσεις τους υπότιτλους από τον φάκελο με το avi.

Μήπως στην μετατροπή σε mpg έκανες cropping στην εικόνα με αποτέλεσμα να κόψεις το κάτω μέρος της;

Με το AviRecomp μπορείς να ενσωματώσεις τους υπότιτλους σε ένα avi.

Η ενσωμάτωση αυτή είναι hardsubbed και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φαίνονται οι υπότιτλοι μετά.

Μετά μπορείς να το κάνεις mpeg1, mpeg2 ή ότι άλλο θέλεις.

Δημοσ.
Με ποιόν τρόπο έκανες την ενσωμάτωση των υπότιτλων; Μετά την ενσωμάτωση εκανες έλεγχο να δεις αν οι υπότιτλοι είναι όντως πάνω στην εικόνα; ΓΙα να το δεις πρέπει να αφαιρέσεις τους υπότιτλους από τον φάκελο με το avi.

Μήπως στην μετατροπή σε mpg έκανες cropping στην εικόνα με αποτέλεσμα να κόψεις το κάτω μέρος της;

Με το AviRecomp μπορείς να ενσωματώσεις τους υπότιτλους σε ένα avi.

Η ενσωμάτωση αυτή είναι hardsubbed και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φαίνονται οι υπότιτλοι μετά.

Μετά μπορείς να το κάνεις mpeg1, mpeg2 ή ότι άλλο θέλεις.

Tην ενσωμάτωση στο Avi αρχείο την έκανα με το AviAddSub και είδα την ταινία με το DivXPlayer και φαίνονταν κανονικά. Μετά την μετέτρεψα με το UltraVideo Converter σε Mpeg1 αλλά μετά με όποιον player και αν την έπαιξα δε φαινόταν τίποτα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:57 ----------

Οκ έκανα κάτι άλλο και πέτυχε. Με το Format Factory μετέτρεψα την ταινία κατευθείαν σε MPEG1 και έκανα εισαγωγή το αρχείο srt, έβαλα το φλασάκι στην τηλεόραση και τους δείχνει κανονικά. Άρα γίνεται και χωρίς ενσωμάτωση με το παραπάνω πρόγραμμα αρκεί να έχεις το αρχείο με τους υπότιτλους. Και δράττω την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι άλλο. Παρατήρησα πως παίζοντας η ταινία πολλές φορές "πηδάει" η εικόνα δηλ. προχωράει μπροστά κατά κάποια δευτερόλεπτα όπως συνέβαινε παλιά στους δίσκους βινυλίου. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Φταίει ότι τις παίζω από το φλασάκι ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

Γι' αυτό ρώτησα για το πρόγραμμα.

Το AviADDXsubs ΔΕΝ ενσωματώνει υπότιτλους. Απλά δημιουργεί ένα container (όπως το mkv) το οποίο περιέχει και υπότιτλους σε μορφή XSubs.

Οι υπότιτλοι αυτοί είναι ορατοί μόνο με το DivX Player και με συγκεκριμένα dvd players που αναγράφουν πάνω την υποστήριξη για DivX.

Το "πήδημα" της εικόνας ίσως να οφείλεται σε λάθος δήλωση του FPS στο πρόγραμμα. Αν η ταινία είναι 30fps και του πεις να την κάνει 25fps (ή το αντίθετο) θα έχεις μη ομαλή προβολή.

Δημοσ.
Γι' αυτό ρώτησα για το πρόγραμμα.

Το AviADDXsubs ΔΕΝ ενσωματώνει υπότιτλους. Απλά δημιουργεί ένα container (όπως το mkv) το οποίο περιέχει και υπότιτλους σε μορφή XSubs.

Οι υπότιτλοι αυτοί είναι ορατοί μόνο με το DivX Player και με συγκεκριμένα dvd players που αναγράφουν πάνω την υποστήριξη για DivX.

Το "πήδημα" της εικόνας ίσως να οφείλεται σε λάθος δήλωση του FPS στο πρόγραμμα. Αν η ταινία είναι 30fps και του πεις να την κάνει 25fps (ή το αντίθετο) θα έχεις μη ομαλή προβολή.

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ποιο τελικά, τελευταία μου ερώτηση, είναι το πιο απλό και χρηστικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης υπότιτλων;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...