vraxoulis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Γειά σας έχω ένα πρόβλημα στην C.... 'Εστω οτι θέλω να διαγράψω κάποιο περίεχομενο ενός αρχείου... (π.χ ένα αρχείο έχει ονόματα και θέλω να διαγράψω ένα απο αυτά) πως μπόρω να το κάνω? εγώ αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα ειναι η διαγραφή ολού του αρχείου.. και είναι το παρακάτω >diagrafi_arxeiou() { char dname[40]; printf("dwse to onoma arxeiou pou theleis na diagrapseis\n"); gets(dname); gets(dname); if(remove(dname)==0) printf("To arxeio %s diagraf8ike.\n",dname); else fprintf(stderr,"lathos kata ti diarkeia tis diagrafis tou arxeiou%s\n",dname); return(0); }
bab1s Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Υποθέτω ότι αφού διαβάσεις το αρχείο, ο χρήστης επιλέγει τι ακριβώς θέλει να σβήσει πριν προχωρήσεις στη διαγραφή. Με αυτή τη λογική, θα μπορούσες, να διαγράψεις την επιλογή του χρήστη όσο τα δεδομένα σου είναι αποθηκευμένα στη μνήμη, και στη συνέχεια να πάνω-γράψεις το αρχείο σου. Έτσι θα έχεις κοινά δεδομένα στο δίσκο και στη μνήμη. Γιατί, κάνεις δύο φορές 'gets(dname)'; Μπορείς να το κάνεις με την 'fgets()' και να είσαι σίγουρος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.