vag3d Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 3ή μέρα σήμερα μετά το Switch PC-->Mac Μέσα στον Mac Pro μου, έχω 4 HDD. Ο πρώτος HDD είναι το Mac OSX. Οι υπόλοιποι HDD είναι NTFS (απο το PC μου). Έχω φτιάξει ένα νέο χρήστη (user no.2) στο Snow leopard στον Mac Pro μου, και θέλω να του δώσω δικαιώματα να βλέπει μόνο τον "Home Folder" του και να εκτελεί συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά να μην έχει πρόσβαση αλλού (ούτε στους άλλους δίσκους μου. Μόνο στον Home Folder του). Έχω μπεί στα Settings του Account του, έβαλα τα applications που ήθελα να του επιτρέψω, αλλά τελικά δεν μπόρεσα να το ρυθμίσω όπως θέλω. Υπάρχει κάποιος τρόπος? Η δεν γίνεται? Με τον περιορισμένο Finder που του έχω ορίσει να έχει, ο Finder δεν ανοίγει καν και όταν θέλω να αποθηκεύσω ένα αρχείο κάπου στο Home Folder του, η πλοήγηση είναι σχεδόν μηδαμινή...!!! Επίσης, έχω περάσει μέσα και το Open Office, το οποίο όμως ενώ του δίνω πρόσβαση να μπορεί να το τρέχει, δεν το εμφανίζει τελικά μέσα στα Applications (μιλάω πάντα για τον δεύτερο χρήστη που έφτιαξα και όχι για το δικό μου account). Καμία λύση/Πρόταση/Συμβουλή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω αυτό γίνετε με το parental control. Φτιάχνεις ένα νέο account δλδ "Managed With Parental Control", και μέσα από το parental control δες τις ρυθμίσεις που σε βολεύουν. Επίσης νομίζω γίνεται και πατώντας δεξί κλίκ σε κάθε σκληρό δίσκος -> Get Info -> Και τέρμα κάτω ορίζεις τα Sharing & Permissions, βάζεις δλδ τα δικαιώματα για κάθε χρήστη στον κάθε σκληρό δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω αυτό γίνετε με το parental control. Φτιάχνεις ένα νέο account δλδ "Managed With Parental Control", και μέσα από το parental control δες τις ρυθμίσεις που σε βολεύουν.Επίσης νομίζω γίνεται και πατώντας δεξί κλίκ σε κάθε σκληρό δίσκος -> Get Info -> Και τέρμα κάτω ορίζεις τα Sharing & Permissions, βάζεις δλδ τα δικαιώματα για κάθε χρήστη στον κάθε σκληρό δίσκο. Ναι αυτά με το Parental Control τα έβαλα, απλώς δεν μου βάζει το Open Office σαν διαθέσιμο προς εκτέλεση στον λογαριασμό αυτό. (παρά το γεγονός οτι το τσεκάρω για να το βάλει). Αυτό με τα Permissions στο Get Info δεν το φαντάστηκα - δεν πήγε το μυαλό μου. Παίζει και στους NTFS HDD's αυτό? Ή μήπως πρέπει να είναι τύπου Mac το partition table για να δουλέψει? (θα το δοκιμάσω μόλις πάω στο σπίτι στον "Μάκη"...!!! Τώρα είμαι στα Windows στην δουλειά... χιχιχι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 chroot jail είναι αυτό που θές αλλά θα πρέπει κάποιος μακ χρήστης να σε καθοδηγήσει. Επίσης έλεος δεν μπορείς να φτιάξεις τα δικαιώματα απλά στο home folder σου σε drwx------ τότε δεν θα μπορέι να μπεί μέσα υγ: Η μιά λύση είναι να μην αφήσεις στον αλλον να βγεί από το home και η άλλη (ποιο έξυπνη) είναι να μην τον αφήσεις να μπεί πουθενά αλλού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Προς το παρόν όχι διότι είμαι παγιδευμένος με το NTFS στους hdd μου (μιας και έκανα switch απο pc). Την ίδια στιγμή όλοι μου οι δίσκοι είναι γεμάτοι, συνεπώς δεν μπορώ να κάνω copy τα data απο τον ένα στον άλλο και μετά format σε file system του Mac OS X όπου θα μπορώ να ρυθμίσω τα permissions. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.