Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

200MHz x18 (πολλαπλασιαστης) = 3600MHz

οι περισσοτεροι rev. C3 (Deneb) οπως ο 955 και ο 965 πανε ανετα στα 3.6GHz μονο με αλλαγη του πολλαπλασιαστη στα x18

καποιοι απο αυτους μπορουν να πανε ανετα στα 3.7GHz (x18.5 πολλαπλασιαστης) ή στα 3.8GHz (x19 πολλαπλασιαστης).

Σε επιδοσεις θα δω καποια διαφορα? δηλαδη τωρα που βγαζει default ενα σκορ ο 955 4000passmark παεριπου, αν παει στα 3,8 ποσο θα φτανει σε επιδοσεις?

ο λογος που εβαλα την ψυκτρα παλιοτερα τη V8 , ήταν να φτασω μελλονιτκα σε επιδοσεις νεους επεξεργαστες...

Δημοσ.

Ok γράψε λάθος για το multi . 3,7 με 3,8 είναι μια χαρά .

Sent from my GT-I9000 using Insomnia

σε επιδοσεις (passmark) ποσο θα φτασει? διαφορες θα δω?

Δημοσ.

Δύστυχος δεν έχω πλέον amd CPU για να σου πω ποσό θα ανέβεις αλλά το σίγουρο είναι θα έχεις ένα πιο γρήγορο μηχάνημα. Αφού διαθέτεις καλή ψήκτρα ανέβασε τον.

Sent from my GT-I9000 using Insomnia

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν έχω ξανακάνει o/c σε επεξεργαστή και χρειάζομαι λίγο help. Έχω εναν Χ4 ΙΙ Phenom 965. Έχουμε κάποιο standar προγραμματάκι για το o/c? Σκέφτομαι να τον πάω στα 3.8 το μέγιστο μιας και είμαι αρχάριος. Πως μπορώ να κρίνω αν είναι stable? Στα bios πρέπει να πειράξω κάτι? Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

στα 3.8 Ghz τελίκα μου έκανε ενα restart το pc. μετά το πήγα μέχρι 3.6 και δεν ξαναείχα πρόβλημα. πόση θερμοκρασία είναι φυσιολογικό να έχω στους 4 πυρήνες? κάποια στιγμή που έκανα alt tab με BF3 ανοιχτό είχα 78 κελσιου στον καθένα. επικύνδινο? κάποιος γνώστης ας μου πει.

Δημοσ.

στα 3.8 Ghz τελίκα μου έκανε ενα restart το pc. μετά το πήγα μέχρι 3.6 και δεν ξαναείχα πρόβλημα. πόση θερμοκρασία είναι φυσιολογικό να έχω στους 4 πυρήνες? κάποια στιγμή που έκανα alt tab με BF3 ανοιχτό είχα 78 κελσιου στον καθένα. επικύνδινο? κάποιος γνώστης ας μου πει.

αγορασε μια ψυκτρα ή χαμηλωσε τα ρολογια γιατι θα παρεις τον επεξεργαστη στα χερια ... Το πολυ μεχρι 60 βαθμους πρεπει να ειναι μη πω 55 !!!

Δημοσ.

αγορασε μια ψυκτρα ή χαμηλωσε τα ρολογια γιατι θα παρεις τον επεξεργαστη στα χερια ... Το πολυ μεχρι 60 βαθμους πρεπει να ειναι μη πω 55 !!!

ευχαριστώ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άλλη ψύκτρα στον επεξεργαστή να βάλεις μόνο αφού βάλεις έναν 14άρι ανεμιστήρα στο πλάι του κουτιού μπροστά από τον επεξεργαστή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή είχα προβλήματα υπερθέρμανσης (61C στο prime95) αποφάσισα να κάνω undervolt. Επειδή δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, είναι φυσιολογικό να κατεβάζω την τάση και το σύστημα να παραμένει σταθερό; Την έχω τώρα περίπου 1,26V και δεν πετά σφάλμα το prime95. Φοβάμαι μήπως έχει αλλάξει κάτι στο bios (τα υπόλοιπα είναι auto) και ζορίζονται άλλα κομμάτια για να αποδόσει ο επεξεργαστής με τόσο χαμηλή τάση. Πρώτη φορά δοκιμάζω undervolt στη ζωή μου...

Δημοσ.

Επειδή είχα προβλήματα υπερθέρμανσης (61C στο prime95) αποφάσισα να κάνω undervolt. Επειδή δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, είναι φυσιολογικό να κατεβάζω την τάση και το σύστημα να παραμένει σταθερό; Την έχω τώρα περίπου 1,26V και δεν πετά σφάλμα το prime95. Φοβάμαι μήπως έχει αλλάξει κάτι στο bios (τα υπόλοιπα είναι auto) και ζορίζονται άλλα κομμάτια για να αποδόσει ο επεξεργαστής με τόσο χαμηλή τάση. Πρώτη φορά δοκιμάζω undervolt στη ζωή μου...

δεν υπαρχει προβλημα αρκει να περναει τα τεστ:-D

Δημοσ.

Αυτό είναι το παράδοξο, ενώ έχω κατεβάσει την τάση στα 1,25V κι ανεβάσει τον πολλαπλασιαστή στο 18, το prime95 τρέχει εδώ και καμμιά ώρα χωρίς σφάλμα.

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...