ColdFusion Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Χεχ, πώς το ξέρεις; Ειμαι μαγος.....
chiftakis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Γειά σας παιδιά. Προχθές πήρα έναν υπολογιστή με αυτά τα κομμάτια: http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=9855 http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=12602 http://www.axd.gr/product_info.php?cPath=1_16&products_id=11965 http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=11376 Στον έλεγχο που έκανα με το cpuz μου έβγαλε ότι η συχνότητα του πυρήνα είναι 800!!!Τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω στο κανονικό;Πρέπει να βάλω στο multiplier 17;Αν ναι πρέπει να πειράξω τα ρεύματα; Επίσης στις μνήμες μου έβγαλε 667 mhz αλλά το άλλαξα στα 800.
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Προφανώς έχεις ενεργοποιημένες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας. Βασικά το πιο πιθανό είναι τα έχεις όλα στο Auto. Αν τρέξεις κάποια απαιτητική εφαρμογή, θα δεις τον πολλαπλασιαστή και τη συχνότητα να ανεβαίνουν.
chiftakis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Να μην στεναχωριέμαι δηλαδή; Να μην πειράξω τίποτα;
shinigami Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Εμενα που 955 εξακολουθει να μην πηγενει στα 4ghz ?! τωρα που εχω και την Α70 ειναι αμαρτια να τρωω συνεχεια bshots οποτε το βαζω σε αυτα τα Ghz ... εχω πειραξει και απειρες ρυθμισεις και εχω χαθει λιγακι. ας πιασουμε δουλεια λοιπον γτ αυτη την φορα ειμαι αποφασισμενος οτι θα τα φτασουμε τα 4Ghz! εχουμε λοιπον: Στην φωτο με το cpu z ειναι στα 3.960 με αυτες τις ρυθμισεις..λοιπον ετσι οπως τα βλεπεται τρωω bshot στο 4ο τεστ του intel burn test! νομιζω πως ειμαι κοντα για να βρω την χρυση τομη αλλα δεν ξερω πως... τι προτεινεται να πειραξω λοιπον? (στην τελευταια φωτο, το FSB:DRAM ειναι σε ολους 1:4 νομιζω,μηπως υπαρχει κανενα προβλημα με αυτο?και δεν ξερω και πως το αλλαζω οχι τπτ αλλο..)
georger_volos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Εμενα που 955 εξακολουθει να μην πηγενει στα 4ghz ?! τωρα που εχω και την Α70 ειναι αμαρτια να τρωω συνεχεια bshots οποτε το βαζω σε αυτα τα Ghz ... εχω πειραξει και απειρες ρυθμισεις και εχω χαθει λιγακι. ας πιασουμε δουλεια λοιπον γτ αυτη την φορα ειμαι αποφασισμενος οτι θα τα φτασουμε τα 4Ghz! εχουμε λοιπον: Στην φωτο με το cpu z ειναι στα 3.960 με αυτες τις ρυθμισεις..λοιπον ετσι οπως τα βλεπεται τρωω bshot στο 4ο τεστ του intel burn test! νομιζω πως ειμαι κοντα για να βρω την χρυση τομη αλλα δεν ξερω πως... τι προτεινεται να πειραξω λοιπον? (στην τελευταια φωτο, το FSB:DRAM ειναι σε ολους 1:4 νομιζω,μηπως υπαρχει κανενα προβλημα με αυτο?και δεν ξερω και πως το αλλαζω οχι τπτ αλλο..) βάλε όλες τις ρυθμίσεις από τις ραμ στο auto και δες αν είσαι σταθερός,αν όχι ανέβασε ένα κλικ ακόμα το vcore και ξανατσέκαρε αν είσαι σταθερός. τις μνήμες άστες για το τέλος γτ μπορεί οι μπλε οθόνες να οφείλονται σε αυτές.
shinigami Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Τις ρυθμισεις τις εχω δει απο ενα λινκ που ειχα δει απο εδω,οπου ενας τυπας ειχε ακριβως τις ιδιες με εμενα σε overclockin κατασταση,οποτε τις εβαλα ακριβως οπως τις ειχε αυτος,οπου δεν του ειχε δημιουργησει κανενα προβλημα. Αλλα ναι οτι υπαρχει ενα feeling οτι φταινε οι μνημες,υπαρχει.. δοκιμαζω λοιπον. thanks για τον χρονο σου
caution Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Κομμάτι με κομμάτι διαφέρει. Στην περίπτωσή σου ή δίνεις λίγο vcore ή πρέπει να χαμηλώσεις την συχνότητα του NB.
shinigami Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 So,εβαλα παντου auto στις ram και ολα τα άλλα τα εβαλα σχεδον οπως ειναι στα defaults. οποτε δοκιμασα Cpu Clock Ratio x20 Cpu Frequency 200 Cpu NB Freq 2400 Vcore 1.5v Ανοιξε κανονικα,αρχιζω το burntest και δεν περασε ουτε το πρωτο τεστ :/ εβγαλε ομως αλλο error τωρα,το 0x000000D1 αντι του 0x00000124 που ετρωγα πριν. σημαινει κατι αυτο? what next now?
Thanos1972 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Ποιες ειναι ακριβως οι μνημες σου και ποια η μητρικη σου? Θα κλοκαρεις μονο με πολλαπλασιαστη οποτε ασε το ht link στα 2000mhz και για αρχη γυρνα και το cpu_nb στα 2000mhz. Μνημες βαλε τες στα 1333 και ξεκινα με 1.45 ρευμα και 19,5 πολλαπλασιαστη και 200 το frequency να δεις τι γινεται στα 3900 για αρχη.
shinigami Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καλως, mobo εχω αυτη http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3010#ov και ραμ αυτες http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-pc3-12800-black-edition-ready-cl8-dual-channel.html (OCZ3BE1600C8LV2G).κανω το τεστ τωρα με τις ρυθμισεις του Θανου.
Thanos1972 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Λοιπον.οι μνημες ειναι καλες εαν δουλεψουν σωστα.1600αρες με 8αρια.οκ.αρα εαν δουλευουν δεν παιζει να εχουν προβλημα με το Overclocking. Βεβαια ξερεις οτι η ocz σταματησε να παραγει μνημες ετσι?Τεσπα. Κατεβασε και περνα μια και το τελευταιο bios να δεις εαν στα εχει τιποτα improved system stability. Η μητρικη σου ειναι καλη.καπου αλλου ειναι το προβλημα σταθεροτητας.ποιο ειπαμε ειναι το τροφοδοτικο σου?
shinigami Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Εβαλα τις ρυθμισεις που ειχες πει με διαφορα οτι ξαναπηγα τις ραμ στα 1600 διοτι διαβασα οτι δεν εχουν κανενα προβλημα στα 8-8-8-24.οποτε οι ρυθμισεις στις ραμ ηταν Set Memory Clock [Manual] Memory Clock [x8] 1600Mhz System Voltage Control [Manual] DDR3 Voltage Control [+0.050V] 1.65V και Set Memory Clock [Manual] Memory Clock [x8] 1600Mhz DCTs Mode [unganged] DDR3 Timing Items [Manual] CAS# Latency [8T] RAS to CAS R/W Delay [8T] Row Precharge Time [8T] Minimum RAS Active Time [24T] Ετρεξα το intel burn test στα 3.9 και ειμαι.... Stable! στα 1.45v μιλαμε παντα. Νοw?
Thanos1972 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμασε ετσι οπως εισαι για τα 4 μονο με τον πολλαπλασιαστη.ολα τα αλλα αστα ιδια μιας και περασες το τεστ.μια χαρα ειναι οι μνημες σου. Αργοτερα θα δουμε και το cpu_nb.Εαν σου κολλησει με 1.45(που δεν νομιζω) βαλε το στο 1.46 και ξανα το ιδιο.την εχεις μαθει την διαδικασια.εαν το περασεις με 1.45 αρχιζε να κατεβαζεις ρευμα μεχρι το σημειο που δεν το περνας. Αν τον υπολογιστη τον εχεις για παιχνιδια τοτε για εμενα καλυτερα θα ειναι να δεις μεχρι ποσο πολλαπλασιαστη σου δουλευει το coolnquiet (εμενα δουλευει μεχρι και 18.5 δηλαδη στα 3.700).εαν ειναι και εσενα τοσο τοτε για εμενα καλυτερα να το αφησεις στα 3.7 με το coolnquiet ενεργοποιημενο. Εαν θελεις αργοτερα και παραπανω,θα κλοκαρουμε με το cpu frequency (το 200αρι που εχεις εκει δηλαδη) για να σου δουλευει κιολας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα