caution Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Στους Thuban το κλασικό prime@blend πετάει εύκολα τα nb/ram θέματα. Μετά με το linx τσεκάρεις temps/vcore και είσαι αρκετά καλυμμένος. Φαντάζομαι ότι και το stressing σε Deneb ακολουθεί την ίδια λογική...
Dosas Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Τον έβαλα και έβγαλε occt medium data set και για 2 ώρες αυτή τη φορά χωρίς errors. Δεν έχει νόημα για μένα να βάλω παραπάνω stress test γιατί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να επαναληφτούν τέτοιες συνθήκες για τον λόγο που χρησιμοποιώ το pc (gaming το πιο βαρύ). Aσε που οι μνήμες είναι στα 1333MHz άμα πρόσεξες, δεν τις έχω πειράξει καθόλου, όυτε το fsb που είναι στα 200. Default ρεύματα σε όλα εκτός από cpu και cpu-nb vid. Πρέπει να είναι κελεπούρι το κομμάτι μου, γιατί είναι χαμηλά τα 1.44vcore και 1.25v cpu-nb για 4.0ghz και 2600mhz από ότι έχω δεί σε άλλα sites. Έπαιξα και 2-3 ώρες bad company χωρίς προβλήματα οπότε είμαι jet. Το p95 δεν το χρησιμοποιώ γιατί θέλει 10+ ώρες για να βρεί errors που το occt και το ibt (linx) τα πετάνε αμέσως, σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία. Ειδικά για το linx, δεν έχω δει άλλο tester να ζεσταίνει τόσο τον επεξεργαστή όσο αυτό, το p95 χαλαρά είναι 5-7 βαθμούς oC κάτω από το linx. Coldfusion, είμαι καλά στα 4ghz, θα το κρατήσω το μηχανάκι μέχρι να βγούν και να 'ωριμάσουν' οι πλατφόρμες bulldozer και μετά βλέπουμε
NEKROMA Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Τον έβαλα και έβγαλε occt medium data set και για 2 ώρες αυτή τη φορά χωρίς errors. Δεν έχει νόημα για μένα να βάλω παραπάνω stress test γιατί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να επαναληφτούν τέτοιες συνθήκες για τον λόγο που χρησιμοποιώ το pc (gaming το πιο βαρύ). Aσε που οι μνήμες είναι στα 1333MHz άμα πρόσεξες, δεν τις έχω πειράξει καθόλου, όυτε το fsb που είναι στα 200. Default ρεύματα σε όλα εκτός από cpu και cpu-nb vid. Πρέπει να είναι κελεπούρι το κομμάτι μου, γιατί είναι χαμηλά τα 1.44vcore και 1.25v cpu-nb για 4.0ghz και 2600mhz από ότι έχω δεί σε άλλα sites. Έπαιξα και 2-3 ώρες bad company χωρίς προβλήματα οπότε είμαι jet. Το p95 δεν το χρησιμοποιώ γιατί θέλει 10+ ώρες για να βρεί errors που το occt και το ibt (linx) τα πετάνε αμέσως, σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία. Ειδικά για το linx, δεν έχω δει άλλο tester να ζεσταίνει τόσο τον επεξεργαστή όσο αυτό, το p95 χαλαρά είναι 5-7 βαθμούς oC κάτω από το linx. Coldfusion, είμαι καλά στα 4ghz, θα το κρατήσω το μηχανάκι μέχρι να βγούν και να 'ωριμάσουν' οι πλατφόρμες bulldozer και μετά βλέπουμε τα 4.2 τα εχεις ευκολα εμενα μετα τα 4.2 με 1.425 ρευμα ζηταει πολυ ρευμα για τα 4.3 4.4 τοσο πολυ που δεν αξιζει
ColdFusion Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Οχι αστο ετσι μετα τα 4 ghz η αναλογια ρευματος /συχνοτητας ειναι δυσαναλογη μονο αν τρεξεις κανενα bench η θελεις να παιξεις με τα ορια της cpu ανεβασε το.....
jordan23 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 καλησπέρα παιδιά. μπαίνω στο παιχνίδι με ενα 965. έχω απενεργοποιήσει cool n quiet, spread spectrum και C1 step και virtual machine mode. δοκίμασα το turboV σε auto clocking και έφτασε μέχρι 3.9. με το που πάτησε 4 έφαγα blue screen. το πισι μπούταρε στα 3.8 με 1.45 vcore . τώρα λέω να το πάω manual μέσα απο το bios. αν υπάρχει κάποια συμβουλή για το ξεκίνημα θα ήταν χρήσιμη. καλημέρα στη κοινότητα. με ένα πρόχειρο υπερχρονισμό γιατί κουτούλαγα απο τη νύστα, έβγαλα μια ώρα prime 95 με συχνότητα 3.8 1.41vcore και cpu temp 48o, (κατα πόσο είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ το core temp ?) HT ta 1800~ σε auto σύμφωνα με cpuz και μνήμες χειροκίνητα στα 1600. με ίδιο vcore 1.41 δοκίμασα στα 4 αλλά έπεσε στο 1o λεπτό prime 95. sto prime 95 τεστάρουμε με την δεύτερη επιλογή? και κάτι ακόμα και ευχαριστώ για τηνν υπομονή.. linx 0.6.4 http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=4080823&postcount=564 ή linux test http://www.stresslinux.org/sl/downloads ????????
ColdFusion Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 καλησπέρα παιδιά. μπαίνω στο παιχνίδι με ενα 965. έχω απενεργοποιήσει cool n quiet, spread spectrum και C1 step και virtual machine mode. δοκίμασα το turboV σε auto clocking και έφτασε μέχρι 3.9. με το που πάτησε 4 έφαγα blue screen. το πισι μπούταρε στα 3.8 με 1.45 vcore . τώρα λέω να το πάω manual μέσα απο το bios. αν υπάρχει κάποια συμβουλή για το ξεκίνημα θα ήταν χρήσιμη. καλημέρα στη κοινότητα. με ένα πρόχειρο υπερχρονισμό γιατί κουτούλαγα απο τη νύστα, έβγαλα μια ώρα prime 95 με συχνότητα 3.8 1.41vcore και cpu temp 48o, (κατα πόσο είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ το core temp ?) HT ta 1800~ σε auto σύμφωνα με cpuz και μνήμες χειροκίνητα στα 1600. με ίδιο vcore 1.41 δοκίμασα στα 4 αλλά έπεσε στο 1o λεπτό prime 95. sto prime 95 τεστάρουμε με την δεύτερη επιλογή? και κάτι ακόμα και ευχαριστώ για τηνν υπομονή.. linx 0.6.4 http://www.xtremesys...3&postcount=564 ή linux test http://www.stresslin...rg/sl/downloads ???????? μην χρησιμοποιεις το ετοιμο overclocking ειναι @αλακια. μπες στο bios βαλε το cpu ratio απο auto σε manual στο χ20=4000 mhz μπες στο dram timing configuration και βαλε τις μνημες σου να πεζουν στα 1600(θα γραφει 800 mhz)=2x800 και αλλαξε τα timming σε (9-9-9-24) cpu offset configurarion 1,45(για αρχη αν ειναι σταθερος το κατεβαζεις ) βαλε το cpu/nb στο 12=2400 mhz για αρχη μπορεις να το βαλεις και παραπανω αλλα αστο ετσι για αρχη να δουμε αν εισαι σταθερος .... Βαλε στο northbridge(NB) voltage απο 1.2 volt μεχρι 1.25 volt Βαλε στο DRAM voltage με ποσα volt πεζουν οι μνημες σου .Στη παραπανω φωτο ειναι στα 1.65 volt . Το cool n quiet, spread spectrum και C1 step και virtual machine mode αστα απενεργοποιημενα πατα f10 κανε save reboot. Ελπιζω να μην ξεχασα κατι!!! Τρεξε ενα linx στο normal και βγαλε ενα screenshot απο το Hwmonitor
Dosas Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ό,τι λέει ο φίλος από πάνω αλλά να αφήσεις τις μνήμες στα default 1333Mhz γιατί δεν θα δείς τρομερές διαφορές από τα 1600Mhz, εκτός από τα συνθετικά benches, και θα γλιτώσεις μεγάλο πονοκέφαλο με το να ψάχνεις timings, κλπ, αν τρώς errors εξαιτίας αυτών.
ColdFusion Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ό,τι λέει ο φίλος από πάνω αλλά να αφήσεις τις μνήμες στα default 1333Mhz γιατί δεν θα δείς τρομερές διαφορές από τα 1600Mhz, εκτός από τα συνθετικά benches, και θα γλιτώσεις μεγάλο πονοκέφαλο με το να ψάχνεις timings, κλπ, αν τρώς errors εξαιτίας αυτών. δεν υπάρχει θέμα με τις μνήμες άμα γράφουν 1600 θα παίζουν στα 1600... Ψάξιμο θέλει αν επιθυμεί να τις ανεβάσει συχνότητα ή θέλει να έχει πιο σφιχτά timmings
jordan23 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 cold fusion είσαι κατατοπιστικότατος. λοιπόν πριν διαβάσω το ποστ σου έκανα τα εξής.(βέβαια διαβάζοντας όλα τα προγενέστερα ποστ σου) απενεργοποίησα ότι μου επισήμανες(C1 state, spread spectrum,...) έβαλα 19 multi x 200 μνήμες manual 1600 sto DRAM frequency(μέχρι 2000 παίζουν). οι μνήμες μου δουλεύουν στο 1.65. ρεύμα δεν 'αλλαξα αλλά το bios λέει 1,632. και ρεύμα ξεκίνησα με 1.4 με την λογική να ανεβάσω σε περίπτωση που δεν φτάνει. nb voltage kai cpu/nb frequency δεν πείραξα (σήμερα το πρωί διάβασα το ποστ σου) με αυτές τις ρυθμίσεις έβγαλα μια ώρα prime γιατί κουτούλαγα απο τη νύστα και χθες έτρεξα intelburn test σου παραθέτω το αποτέλεσμα http://imageshack.us/photo/my-images/59/unled2zxi.png/ τσέκαρε το και πες μου την γνώμη σου . αύριο πια θα σου ποστάρω και εικόνα απο το bios να δεις τα ρεύματα (nb voltage πρέπει να είναι 1.1 ??? αν δεν κάνω λάθος)
Dosas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Μικρό update, έκανα re-arrange το airflow στο case μου και reseat την Η70 με arctic silver γιατί παίζοντας witcher 2 καλοκαιριάτικα τα core temps βαρούσαν 56άρια celcius. Για να μην τα πολυλογώ παραθέτω το τελικό airflow στην φώτογραφία, μετά από πολλές δοκιμές το positive airflow ήταν η καλύτερη λύση, κέρδισα 1-2 oC idle και γύρω στους 5-6 oC load!
rafail1994 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Οι πάνω ανεμιστήρες δεν είναι κάλο να βάζουν αέρα και επίσης να βγάζει μόνο ένας
Dosas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Φίλε μου τους είχα και exhaust και τους δύο πάνω και μετά τον έναν exhaust έναν intake όπως λές, και οι θερμοκρασίες μου ήταν υψηλότερες, γιατί νομίζω ότι οι exhaust της H70 δεν είχαν αρκετό airflow με ανταγωνισμό από τους πάνω. Επίσης κάπου διάβαζα ότι το CM690 θέλει positive airflow αντί για negative, γιατί είναι 'τρύπιο' από παντού.
rafail1994 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Ναι μεν μπορεί να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες άλλα έτσι ο ζεστός αέρας μένει όλος μέσα στο κουτί. Για κάνε μια δοκιμή να βγάλεις τον ανεμιστήρα που είναι πάνω από την H70 και να γυρίσεις τον άλλον να βγάζει τον αέρα
Dosas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πώς γίνεται να μένει όλος ο αέρας στο pc και να έχω καλύτερες θερμοκρασίες (το exhaust είναι οι push/pull της Η70 που είναι gentle typhoons και έχουν ισχυρό air pressure). Σημείωση ότι οι m/b, northbridge temps κλπ είναι στα ίδια. Η ιδέα μου ήρθε από αυτόν τον τυπάκο ο οποίος επίσης είδε βελτίωση. Link
SPANK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Γνώμη μου ειναι να κάνεις πρώτα ενα καλο cable management να φτίαξει λίγο το airflow στο κουτί σου. Στην συνέχεια βάζεις πάλι τους πάνω ανεμιστήρες να βγάζουν τον ζεστό αέρα προς τα έξώ,οσο για την H70 να ξέρεις γενικά πως σε αρκετές περιπτώσεις ειναι χειρότερη απο μια αερόψηξη (εχω εμπειρία σε αυτό) και οσο την είχα το καλύτερα setup για εμένα απο θέμα θερμοκρασιών ηταν να παίρνει τον αέρα απο πίσω να μπαίνει στο κουτί και να φεύγει απο τους ανεμιστήρες της οροφής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα