nemesiskp Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή όταν ανεβάζεις το fsb ανεβαίνουν και τα mhz των μνήμων προσπάθησε να παίξεις και με τον πολλαπλασιαστή ώστε να βαλες και την μνήμες να τρέχουν στα κανονικά mhz timings. p.s δοκίμασε το fsb 500 και τον πολλαπλασιαστή χ8 ώστε να τρέχουν η μνήμες & με διαιρετή 1:1 και να μπορέσεις να της βάλεις να τρέχουν με τα κανονικά timings Δεν εχω ανεβασει καθολου fsb μονο με πολλαπλασιαστη παιζω.Αυτο με το fsb 500 και πολλαπλασιαστη χ8 θα το δοκιμασω αυριο γιατι θελω να κανω μια εργασια για το τει τωρα.Επισης δοκιμασα με τα timmings που μου ειπες στα 4ghz και ολα οκ. Για την ιστορια μετα το oc το pc εφαγε ενα καλο φυσημα με αποτελεσμα να εχω πτωση της ταξης των 3-4 βαθμων σε burn test.Τραβηξα print scr αλλα εκανα επαννεκινηση χωρις να το αποθηκευσω.
LouCi4er Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή όταν ανεβάζεις το fsb ανεβαίνουν και τα mhz των μνήμων προσπάθησε να παίξεις και με τον πολλαπλασιαστή ώστε να βαλες και την μνήμες να τρέχουν στα κανονικά mhz timings. p.s δοκίμασε το fsb 500 και τον πολλαπλασιαστή χ8 ώστε να τρέχουν η μνήμες & με διαιρετή 1:1 και να μπορέσεις να της βάλεις να τρέχουν με τα κανονικά timings wtf,ρε rafail τι ειπες τωρα?500 fsb στον AMD?Και να ηταν μονο αυτο,το παλικαρι παιζει με black edition οπως και εσυ.Αυτο σημαινει οτι ξεχνας την λεξη fsb. Καπου τα μπερδεψατε παιδια.Τι δουλεια εχει ο διαιρετης με τα timings? Λοιπον καταφερα να φτασω τον 965 στα 4ghz χωρις δυσκολια.Σε λιγοτερο ρευμα μου πεταγε bsod στο burn test.Με το ιδιο ρευμα τον πηγα στα 4,2 αλλα ειχα παλι bsod στο burn test.Δοκιμασα με 1,45 ρευμα αλλα παλι τα ιδια,οποτε τον αφησα στα 4. Φιλε μου,δεν σε κοβω να εισαι 100% stable στα 4GHz με 1,392(αντε το πολυ 1,41 σε full load),εκτος και αν εχεις πεσει σε τοσο καλο κομματι.Το καλυτερο προγραμμα για να στρεσαρεις AMD ειναι 3 ωρες Prime95.NB Εδωσες καθολου?Επισεις οι μνημες σου εχουν χαλια timings.Μπες στο bios και ορισε τα χειροκινητα οπως λεει το spd του cpu-z.
nemesiskp Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 wtf,ρε rafail τι ειπες τωρα?500 fsb στον AMD?Και να ηταν μονο αυτο,το παλικαρι παιζει με black edition οπως και εσυ.Αυτο σημαινει οτι ξεχνας την λεξη fsb. Καπου τα μπερδεψατε παιδια.Τι δουλεια εχει ο διαιρετης με τα timings? Φιλε μου,δεν σε κοβω να εισαι 100% stable στα 4GHz με 1,392(αντε το πολυ 1,41 σε full load),εκτος και αν εχεις πεσει σε τοσο καλο κομματι.Το καλυτερο προγραμμα για να στρεσαρεις AMD ειναι 3 ωρες Prime95.NB Εδωσες καθολου?Επισεις οι μνημες σου εχουν χαλια timings.Μπες στο bios και ορισε τα χειροκινητα οπως λεει το spd του cpu-z. Nb δεν εδωσα καθολου.Το spd του cpuz εχει jedec#1,jedec#2,jedec#3,jedec#4 με διαφορετικα timmings το καθενα,εγω τι να βαλω;Επισης το mobo μου ειχε spd και auto(τα οποια λεγανε διαφορα timmings) και διπλα ειχε την επιλογη για να τα βαλω οπως εγω θελω.Στο spd αν θυμαμαι καλα ειχε 7-7-κατι-30 αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
LouCi4er Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Nb δεν εδωσα καθολου.Το spd του cpuz εχει jedec#1,jedec#2,jedec#3,jedec#4 με διαφορετικα timmings το καθενα,εγω τι να βαλω;Επισης το mobo μου ειχε spd και auto(τα οποια λεγανε διαφορα timmings) και διπλα ειχε την επιλογη για να τα βαλω οπως εγω θελω.Στο spd αν θυμαμαι καλα ειχε 7-7-κατι-30 αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Κοιτα το spd λεει πχ: Jedec#3 667 και απο κατω λεει τα timings,Jedec#4 800 και απο κατω λεει αλλα timings.Εσυ θα βαλεις αυτα που αντιστοιχουν στην συχνοτητα που τρεχουν οι μνημες.Αν τις τρεχεις στα 1600 θα βαλεις αυτα που ειναι κατω απο την συχνοτητα 800 του spd.
rafail1994 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 wtf,ρε rafail τι ειπες τωρα?500 fsb στον AMD?Και να ηταν μονο αυτο,το παλικαρι παιζει με black edition οπως και εσυ.Αυτο σημαινει οτι ξεχνας την λεξη fsb. Καπου τα μπερδεψατε παιδια.Τι δουλεια εχει ο διαιρετης με τα timings? Εντάξει για το 500fsb απο intel μερια.Αλλά γιατί να μην πειράξει και το fsb; Δεν έχει καμία δουλεία απλώς πρόσθεσα μια λέξη που δεν έπρεπε ''μπορέσεις '' ήθελα να πω και να βάλεις της μνήμες να τρέχουν στα κανονικά timings
chriss2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Linkhttp://img87.imageshack.us/i/17248295.jpg/ παιδια καλησπερα. μεχρι 3.9 εχω καταφερει να τον παω και να ειναι stable. 206χ19.και 1.450 Vcore. δεν μπορω με τιποτα να τον παω στα 4.
LouCi4er Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Εντάξει για το 500fsb απο intel μερια.Αλλά γιατί να μην πειράξει και το fsb; Δεν έχει καμία δουλεία απλώς πρόσθεσα μια λέξη που δεν έπρεπε ''μπορέσεις '' ήθελα να πω και να βάλεις της μνήμες να τρέχουν στα κανονικά timings Φιλε συμφωνω,καλα ειναι να παιξεις και με fsb,αυξανει λιγο ακομα τις επιδοσεις.Απλως ξερεις τι γινεται,για καποιον που δεν εχει και πολλες γνωσεις μπερδευεται λιγο το πραγμα + του οτι μπερδευει και τις μνημες μεσα.Εγω πχ εχω black edition (τον Β55),μεχρι τα 3,840 τον πηγα με fsb και απο εκει και πανω παιζω με multi.Βεβαια εμενα η μητρικη με 200 fsb και 2/8 δεν παιζει τις μνημες 1600 ενω με 240 fsb και 3/10 παιζουν κανονικα.Απλως ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα αν παιζεις μονο με Multi. Τωρα για τα timings που λες,ειδες ποσο διαφορετικο γινεται το νοημα με μια λεξη?Τεσπα εσυ οταν παρεις ψυκτρα να τον ξεζουμισεις τον 1090 Linkhttp://img87.imageshack.us/i/17248295.jpg/ παιδια καλησπερα. μεχρι 3.9 εχω καταφερει να τον παω και να ειναι stable. 206χ19.και 1.450 Vcore. δεν μπορω με τιποτα να τον παω στα 4. Πολυ ρευμα εχεις δωσει,ΝΒ δεν εδωσες καθολου?Λοιπον ασε το core voltage οπως ειναι και αν δεν εδωσες καθολου ΝΒ βαλτο 1,25 και ξαναδοκιμασε για τα 4.Αν δεν εισαι σταθερος δωσε λιγο ακομα ΝΒ και ξαναδοκιμασε.Κανονικα πρεπει να τα εχεις τα 4GHz και με λιγοτερο Vcore.
chriss2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Link 1 Link 2 αυτες ειναι οι ρυθμισεις για τα 3.8.με 1.450 vcore. εχω μπερδευτει λιγο.
nemesiskp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Κοιτα το spd λεει πχ: Jedec#3 667 και απο κατω λεει τα timings,Jedec#4 800 και απο κατω λεει αλλα timings.Εσυ θα βαλεις αυτα που αντιστοιχουν στην συχνοτητα που τρεχουν οι μνημες.Αν τις τρεχεις στα 1600 θα βαλεις αυτα που ειναι κατω απο την συχνοτητα 800 του spd. Εμενα το Jedec#4 ειναι στα 609,το οποιο ειναι και το μεγιστο.Δεν εχει τιμη 800.
nemesiskp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Να ρωτησω κατι.Βλεπω απο τις εικονες του φιλου chriss2 οτι εχουμε ιδιο επεξεργαστη και ιδια μητρικη.Αλλα στην εικονα με το bios του βλεπω normal cpu vcore 1.4v ενω σε εμενα ειναι περιπου 1,325.Ετσι οταν αυτος δινει +0,075v εχει 1,475v ενω εγω που επισης δινω +0,075v εχω 1,4.Πως το εξηγητε;
NT1G Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Να ρωτησω κατι.Βλεπω απο τις εικονες του φιλου chriss2 οτι εχουμε ιδιο επεξεργαστη και ιδια μητρικη.Αλλα στην εικονα με το bios του βλεπω normal cpu vcore 1.4v ενω σε εμενα ειναι περιπου 1,325.Ετσι οταν αυτος δινει +0,075v εχει 1,475v ενω εγω που επισης δινω +0,075v εχω 1,4.Πως το εξηγητε; Άλλη φουρνιά επεξεργαστή με διαφορετικά V ή η μητρική δίνει από μόνη της πιο πολλά.
nemesiskp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Με τα timmhngs τελικα τι να κανω,να τα αφησω οπως ειναι;Επισης επειδη ειδα οτι ο επεξεργαστης ανεβαινει σχετικα ευκολα γιατι bootαρε στα 4,2 με 1,4V και ητανε σταθερος σε απλη χρηση ιντερνετ-μουσικη,λετε να παιξω με το NB για να ειναι σταθερος και σε στρες;Δεν το θελω για χρηση 24/7 στα 4,2 και πανω,απλα θελω να δω μεχρι που παει.
chriss2 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 παιδια καλησπερα. μετα απο πολυ ψαξιμο ειδα ποσο βασικο ρολο παιζει το bios στο O/C. απο F6 λοιπον εκανα ενα downgrade σε F3 και εκει που δεν ημουν stable με stock voltage στο F6 και 3.8 με το F3 ειμαι μια χαρα. επισης αν καποιος εχει την μητρικη της υπογραφης μου και θελει να κλοκαρει ανεβαζοντας fsb τις μνημες να τις βαλει στα slot 3 και 4 αντιστοιχα.ανεβαινουν πιο καλα εκει.
Vaggos02 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ξεθάβω λίγο για να μη κάνω καινούριο θέμα. Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Λογικά με παίρνει για 4-4.1 αν ανεβάσω ακόμα το ρεύμα και το NB ε; Εν τω μεταξύ, από BIOS 1.42 core voltage έχω δώσει, 1.51 λέει το CPU-Z
caution Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Είναι λίγο αέρα πατέρα το regulation στην μητρική μάλλον - πάντως εσύ να τσεκάρεις τι volt βλέπεις σε load. Επίσης ανέβασε και το nb κρίμα είναι και ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ RESIZE TA SS Go on - λογικά πρέπει να τα δεις τα 4 - αν και η χρυσή τομή voltage/frequency βρίσκεται κάπου στα 3.8 για αυτά τα chip...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα