Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

C3 είναι πάντως κ σαν dualcore!

μπερδεύτηκα...νόμιζα πως ανεβάζοντας το cpu πρέπει να ανέβει λίγο κ το ΝΒ,αν δεν είναι απαραίτητο να ξαναδοκιμάσω με στοκ ΝΒ!

μνήμες όπως λέει ο Lion τις έχω,αλλά στα 1333...κανονικά στο spd αυτό το ρεύμα κ τέτοιους χρονισμούς τους δίνει για τα 2000mhz που είναι κ η ονομαστική τους συχνότητα οπότε υποθέτω είναι χαλαρές!

μέχρι 1.48ν έχω δώσει!εκεί αντί για BS μου έβγαλε error σταθερότητας κανονικά κ σταμάτησε το τεστ απλά!παίζει να "φταίνε" τα Win?είναι καταταλαιπωρημένα...μέχρι κ αλλαγή μητρικής έχουν υποστεί ,το λέω γιατί κατά την διάρκεια του τεστ πετάγονται διάφορα,win update,logitech update κ τέτοια κ λίγο μετά έρχεται το BS ή το error!

EDIT ...error βγάζει στο standar level και BS στο high!

Δημοσ.

μπερδεύτηκα...νόμιζα πως ανεβάζοντας το cpu πρέπει να ανέβει λίγο κ το ΝΒ,αν δεν είναι απαραίτητο να ξαναδοκιμάσω με στοκ ΝΒ!

μνήμες όπως λέει ο Lion τις έχω,αλλά στα 1333...κανονικά στο spd αυτό το ρεύμα κ τέτοιους χρονισμούς τους δίνει για τα 2000mhz που είναι κ η ονομαστική τους συχνότητα οπότε υποθέτω είναι χαλαρές!

μέχρι 1.48ν έχω δώσει!εκεί αντί για BS μου έβγαλε error σταθερότητας κανονικά κ σταμάτησε το τεστ απλά!παίζει να "φταίνε" τα Win?είναι καταταλαιπωρημένα...μέχρι κ αλλαγή μητρικής έχουν υποστεί ,το λέω γιατί κατά την διάρκεια του τεστ πετάγονται διάφορα,win update,logitech update κ τέτοια κ λίγο μετά έρχεται το BS ή το error!

Όπα! με συγχωρείς profi δεν είχα προσέξει ότι είναι unlocked dual core (εξού και B55 όπως σωστά λέει ο Cold). Νόμιζα ότι επρόκειτο για 955 και βλέποντας το bus speed στο 200 μπερδεύτικα με τον δικό μου και θεώρησα ότι είσαι με stock NB Frequency. :)

Oι μνήμες να υποθέσω ότι είναι XMP για intel μητρικές? Μην δίνεις τόσο ρεύμα για τις μνήμες για τέτοιους χρονισμούς. Δώσε όσο αναγράφει το spd για τα 1333Mhz. Δηλαδή αν αναγράφει 1.5v, δώσε 1.51 - 1.52v όχι 1.6+v. (2 dimms μνήμης έχεις σωστά?)

Επίσης δοκίμασε με vcore 1.45 - 1.46v, ΝΒ Voltage (για τα 2400Mhz που είσαι) πιστεύω πώς 1.2 - 1.25v είναι καλά.

Ανέβασε και ένα screenshot απο spd να τις δώ αν γίνεται. :)

Δημοσ.

Όπα! με συγχωρείς profi δεν είχα προσέξει ότι είναι unlocked dual core (εξού και B55 όπως σωστά λέει ο Cold). Νόμιζα ότι επρόκειτο για 955 και βλέποντας το bus speed στο 200 μπερδεύτηκα με τον δικό μου και θεώρησα ότι είσαι με stock NB Frequency. :)

Oι μνήμες να υποθέσω ότι είναι XMP low voltage για intel μητρικές? Μην δίνεις τόσο ρεύμα για τις μνήμες για τέτοιους χρονισμούς. Δώσε όσο αναγράφει το spd για τα 1333Mhz. Δηλαδή αν αναγράφει 1.5v, δώσε 1.51 - 1.52v όχι 1.6+v. (2 dimms μνήμης έχεις σωστά?)

Επίσης δοκίμασε με vcore 1.45 - 1.46v, ΝΒ Voltage (για τα 2400Mhz που είσαι) πιστεύω πώς 1.2 - 1.25v είναι καλά.

Ανέβασε και ένα screenshot απο spd να τις δώ αν γίνεται. :)

Δημοσ.

intel somethin profile ξέρω κ εγω?αν κ νομίζω παίζουν με 1.4 κ σε εμενα!δεν θυμάμαι to be honest!

Όπως το φαντάστηκα XMP profile για intel μητρικές.

Άρα 1.6v είναι πολύ που δίνεις και πιθανόν για αυτό το λόγο να έχεις αστάθεια.

Βάλε για τα 1333Mhz (667) 1.4v και ξαναδοκίμασε με + 0.01 - 0.02v.

Το vcore στο 1.46v και το NB στο 1.2 - 1.25v. Δοκίμασε να δούμε τι γίνεται.

Αν χρειαστεί ανέβασε λίγο vcore πάνω απο 1.46v. :)

Δημοσ.

κατι που ξεχασα να σου πω επειδη η μητρικη σου(GIGABYTE 870A-UD3)δεν εχει ψυκτρα βαλε ενα ανεμηστηρα να χτυπαει εκει που σου εχω με κοκκινο στη φωτο ..... μιας και μπορει να εχεις θεμα με θερμοκρασιες και να σου χαλαει το Overclock

5fullboard.jpg

Δημοσ.

είναι η 890GPA-UD3h...έχει μία σειρά από μοντέλα το everest κ απλά φαίνεται μόνο το πρώτο στο SS.

τώρα που το θυμήθηκα,έχω μόνο το ένα 4pin στον επεξεργαστή...μήπως είναι αυτό?

lionheart αυτό το "1333Mhz (667)" ειρωνία? LOL πλάκα κάνω

Δημοσ.

είναι η 890GPA-UD3h...έχει μία σειρά από μοντέλα το everest κ απλά φαίνεται μόνο το πρώτο στο SS.

τώρα που το θυμήθηκα,έχω μόνο το ένα 4pin στον επεξεργαστή...μήπως είναι αυτό?

lionheart αυτό το "1333Mhz (667)" ειρωνία? LOL πλάκα κάνω

Όχι βρε φίλε, απλά μου αρέσει να είμαι αναλυτικός όταν γράφω όσο μπορώ.

Αυτό βέβαια μπορεί να γίνεται κουραστικό ή να παρεξηγηθεί.

Σε καμμιά περίπτωση δεν ειρωνεύτηκα. :)

Δημοσ.

Τον ιδιο επεξεργαστη εχω και μου ακουγεται παραξενο να μην μπορει να σταθεροποιηθει στα 4.Εμενα στα 3,840 παιζει με 1,37 και 1,22 ΝΒ.linpack εβγαζε και με λιγοτερο.Απο περιεργεια θα κατσω αυριο να τον τεσταρω στα 4 και εγω να δω τι παιζει και θα ενημερωσω.

Δημοσ.

τα είχε πιάσει με την προηγούμενη μητρική...οπότε είναι σίγουρο οτι εγώ κάπου την έχω κάνει την πατάτα επειδή δεν την έχω μάθει ακόμα!ή το φορμάτ που δεν έκανα :D!θα δοκιμάσω κ εγώ αύριο τα παραπάνω σε συνδυασμό με 8pin στον επεξεργαστή!

Δημοσ.

τα είχε πιάσει με την προηγούμενη μητρική...οπότε είναι σίγουρο οτι εγώ κάπου την έχω κάνει την πατάτα επειδή δεν την έχω μάθει ακόμα!ή το φορμάτ που δεν έκανα :D!θα δοκιμάσω κ εγώ αύριο τα παραπάνω σε συνδυασμό με 8pin στον επεξεργαστή!

Νομιζω οτι πραγματι το 8πινο κανει δουλεια σε υψηλες συχνοτητες.Format δεν νομιζω να επηρεαζει αλλα αμα εχεις πολυ καιρο και εχεις και χρονο ριξτου ενα,καλο θα του κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...