Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δεν ξερω...γινεται να κανω overclock μεσα απο τα windows?

Γίνεται με το amd overdrive, αλλά καλύτερα είναι από το bios. :-)

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα .

Μια και χειμώνιασε τα κρύα επέστρεψαν είπα να ξανά clockaro το cpu . Ένα χειμώνα τον πέρασε στα 3.8 με stock ρεύματα . Θέλω να τον πάω στα 4 και έχω δώσει μέχρι 1.49 vcore ..Έλα όμως που δε θέλει να σταθεροποιηθεί ? Δε θέλω να δώσω πιο πολύ ρεύμα . Υπάρχει τρόπος με το να πειράξω nb volt (δε το έχω ξαναπειράξει ,πόσο πρέπει να δώσω?) και αν είναι δυνατών να μειώσω και άλλο το vcore γιατί δε μου πολυκάθεται καλά στο 1.49 .

Επίσης όταν τρέχω το intelburntest τελειώνει σε 0.11 sec και μου λέει ότι πέρασε χωρίς να κάνει τίποτα ,γνωρίζει κάποιος τη φταίει? . Έβαλα 15min occt στα 4ghz με 1.49 και μόλις πάει ο cpu 100% έρχεται το rr :/

Δημοσ.

Ναι δεν έχω πειράξει κάτι άλλο από ρεύματα .

Στα 4 Ghz είναι σχεδόν σίγουρο πως πρέπει να ανεβάσεις to nb frequency με τη ανάλογη αύξηση των volt ..(λογικα μεχρι 1,25+ εισαι καλα)

Αν το επιχειρήσεις θα δεις ίσως μπορέσεις να κατεβάσεις και τη τάση του πυρήνα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα .

Μια και χειμώνιασε τα κρύα επέστρεψαν είπα να ξανά clockaro το cpu . Ένα χειμώνα τον πέρασε στα 3.8 με stock ρεύματα . Θέλω να τον πάω στα 4 και έχω δώσει μέχρι 1.49 vcore ..Έλα όμως που δε θέλει να σταθεροποιηθεί ? Δε θέλω να δώσω πιο πολύ ρεύμα . Υπάρχει τρόπος με το να πειράξω nb volt (δε το έχω ξαναπειράξει ,πόσο πρέπει να δώσω?) και αν είναι δυνατών να μειώσω και άλλο το vcore γιατί δε μου πολυκάθεται καλά στο 1.49 .

Επίσης όταν τρέχω το intelburntest τελειώνει σε 0.11 sec και μου λέει ότι πέρασε χωρίς να κάνει τίποτα ,γνωρίζει κάποιος τη φταίει? . Έβαλα 15min occt στα 4ghz με 1.49 και μόλις πάει ο cpu 100% έρχεται το rr :/

Δηλαδη πηγε με στοκ ρευμα μεχρι τα 3,8 και στα 4 δεν καθεται ουτε με 1,49?Παραξενο μου ακουγεται.Δωσε NB.Μεχρι 1,30 νομιζω λενε ειναι safe.Αν το εχεις στο auto βαλτο manual Και κοιτα ποσο δινει και δωσε ενα βημα.Δοκιμασε και αν παλι δεν ειναι σταθερος αλλο ενα βημα και παει λεγοντας.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για το ψυχολογικό των 4Ghz αρνείται κατηγορηματικά!στην 2η 3η loop intel burn test στο high έρχεται ένα ωραίο BSOD!δεν ξέρω βέβαια τι εστί fine tuning...

τα 3.9 τα έχει κ με λίγο λιγότερο ρεύμα!NB είναι στο 1.3,μνήμες στο 1.6(στοκ δλδ)...ιδέες?

post-169747-0-39750300-1291454702_thumb.jpg

Δημοσ.

για το ψυχολογικό των 4Ghz αρνείται κατηγορηματικά!στην 2η 3η loop intel burn test στο high έρχεται ένα ωραίο BSOD!δεν ξέρω βέβαια τι εστί fine tuning...

τα 3.9 τα έχει κ με λίγο λιγότερο ρεύμα!NB είναι στο 1.3,μνήμες στο 1.6(στοκ δλδ)...ιδέες?

post-169747-0-39750300-1291454702_thumb.jpg

δωσε παραπανω ρευμα στο επεξεργαστη ,ανεβασε παραπανω το nb frenquency, αν με οσο ρευμα και να δινεις περνεις bsod εχεις χτυπήσει cpu wall η καποιος απο τους πυρηνες ειναι αδυναμος...

Δημοσ.

ΝΒ πόσο ρεύμα?γιατί η επόμενη τιμή στο bios είναι 1.4!

γράψε λάθος...έχει κ άλλες διαβαθμίσεις!

Aπο την στιγμή που παίζεις με στόκ NB Freq μην ανεβάζεις καθόλου NB Voltage. Άστο όσο δίνει η μητρική στο auto.

Βάλε μόνο cpu voltage 1.46v, multi 20x200, τις μνήμες στη σωστή συχνότητα / timings και τρέξε linpack. Αν το βγάλει δοκίμασε και με λιγότερο (1.45 - 1.44 κλπ).

Λογικά με 1.45 - 1.46v θα είναι εντάξει.

Bλέπω ότι ο 955 είναι C3 οπότε τα έχει τα 4Ghz εκτός και αν είναι το κομμάτι σου, αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μπανάνα.

Αν έχεις 2 dimms μνημών, δώσε 0.1 - 0.2v περίπου παραπάνω απο όσο χρειάζονται για την εν λόγω συχνότητα (αν θέλουν 1.6v δώσε 1.61 - 1.62 για παράδειγμα) και βάλε τα Timings σύμφωνα με το spd.

Επίσης αν εξακολουθείς να τρώς bsod βάλε 2T απο 1T για να μην ζορίζονται. :)

Δημοσ.

Aπο την στιγμή που παίζεις με στόκ NB Freq μην ανεβάζεις καθόλου NB Voltage. Άστο όσο δίνει η μητρική στο auto.

Βάλε μόνο cpu voltage 1.46v, multi 20x200, τις μνήμες στη σωστή συχνότητα / timings και τρέξε linpack. Αν το βγάλει δοκίμασε και με λιγότερο (1.45 - 1.44 κλπ).

Λογικά με 1.45 - 1.46v θα είναι εντάξει.

Bλέπω ότι ο 955 είναι C3 οπότε τα έχει τα 4Ghz εκτός και αν είναι το κομμάτι σου, αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μπανάνα.

Αν έχεις 2 dimms μνημών, δώσε 0.1 - 0.2v περίπου παραπάνω απο όσο χρειάζονται για την εν λόγω συχνότητα (αν θέλουν 1.6v δώσε 1.61 - 1.62 για παράδειγμα) και βάλε τα Timings σύμφωνα με το spd.

Επίσης αν εξακολουθείς να τρώς bsod βάλε 2T απο 1T για να μην ζορίζονται. :)

Βασικα εχει ξεκλειδωσει τον cpu σε 955 εξου και το B55 στο cpu-z....

τη συχνοτητα nb την εχει στο 2400 αρα δεν ειναι stock αρα πρεπει να δωσει λιγο ρευμα , οσο χρειαζεται όμως ...

Μεχρι ποσο ρευμα εχεις δωσει στο cpu?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...