Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παιδια εχω εναν 965 ΒΕ τι πρεπει να ανεβασω εκτος απο το Vcore για να παω στα 4 γιγα??????????????

ισως χρειαστεί να ανεβάσεις nb frenquency ..........

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μέσω cpu-z μπορείς να δεις το real Vcore.

Θενκς phanispal γιατι εβλεπα στο bios κατι 1,45V Και ελεγα τι παιζει...

1,024V λεει το προγραμματακι :-)

Δημοσ.

Αν στο BIOS έχεις ορίσει 1.45V και στο cpu-z βλέπεις 1.392V, αυτό οφείλεται στο φαινόμενο του vdroop, κάτι φυσιολογικό.

Βέβαια δεν το λες και λίγο..

Δημοσ.
Αν στο BIOS έχεις ορίσει 1.45V και στο cpu-z βλέπεις 1.392V, αυτό οφείλεται στο φαινόμενο του vdroop, κάτι φυσιολογικό.

Ναι ετσι ειναι ορισμενο στο bios. Δεν εχω πειραξει τιποτα εγω.. ουτε τον εχω clockarei στα 3,2 τρεχει

Δημοσ.

Το vdroop δεν είναι "φαινόμενο" αλλά προδιαγραφή της Intel. Δεν υπάρχει σε μητρικές για AMD εκτός αν αποφασίσει να το βάλει ο κατασκευαστής.

Αντίθετα, στις περισσότερες μητρικές για AMD (σε όλες όσες έχω δοκιμάσει), η τάση αυξάνεται όταν αυξάνεται το φορτίο γιατί ο σταθεροποιητής προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες στα πηνία και στη γραμμή μεταφοράς.

Δημοσ.
Αν σ' ενδιαφέρει μπορείς να ψαχτείς ώστε να βρεις την ελάχιστη τάση με την οποία θα είναι σταθερός.

Αυτο σκεφτομαι να κανω.. Αν καταφερω και ριξω την ταση θα δω καμια διαφορα στις θερμοκρασιες η μπα?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...