phanispal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θεωρείς ότι δε θες ν' ανέβεις άλλο και να μείνεις στα 3.8GHz, μείωσε το Vcore μέχρι να δεις πού είναι σταθερό.
poedeer7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θεωρείς ότι δε θες ν' ανέβεις άλλο και να μείνεις στα 3.8GHz, μείωσε το Vcore μέχρι να δεις πού είναι σταθερό. τον ειχα παει χτες στα 4ghz με 1.475 κ λειτουργουσε κ το cnq αλλα επειδη δεν κανω κατι βαρυ τωρα στον υπολογιστη λεω να το αφησω στα 3.6 με 1.34...Παντως νομιζω οτι δεν ειναι πολυ καλο το κομματι μου γιατι ανεβαζει κ θερμοκρασιες κ θελει κ πολυ ρευμα...thnx για τη βοηθεια!
caution Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 1.475 για 4 (και μάλλον όχι fine tuned) δεν είναι τραγικό σε καμία περίπτωση poedeer7
poedeer7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Πόσο ανεβάζει θερμοκρασίες δηλαδή; στο 1.47 στο linpack οι πυρηνες εφταναν 66 στο Load...με aftermarket ψυκτρα xigmatek
ahristos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 1.475 για 4 (και μάλλον όχι fine tuned) δεν είναι τραγικό σε καμία περίπτωση poedeer7 Για τη μητρική είναι τραγικό, και σε λίγο μπορεί να είναι και μοιραίο Δεν είναι για τέτοια πράγματα... Υποστηρίζει μόνο μέχρι 95W επεξεργαστές και με 1.475V ο PHENOM καταναλώνει 150-180W
poedeer7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Για τη μητρική είναι τραγικό, και σε λίγο μπορεί να είναι και μοιραίο Δεν είναι για τέτοια πράγματα... Υποστηρίζει μόνο μέχρι 95W επεξεργαστές και με 1.475V ο PHENOM καταναλώνει 150-180W Ααααα,γι'αυτο λεει οτι δεν υποστηριζει τον επεξεργαστη...παντως λειτουργει κανονικα...εχω κανει και το τελευταιο bios update... edit τον υποστηριζει το τελευαταιο bios αλλα μεχρι 95w μαλλον...
caution Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Nice catch ahristos - δεν είχα δει καν την μητρική... πράγματι, τα 125w του 955 είναι ήδη out of spec Οπότε καλύτερα να βρεις μια efficient (mhz/vcore) συχνότητα εκεί γύρω στα 3.4 και να στρεσάρεις με τα μάτια στα board/pwm temps, αν θέλεις για καιρό την μητρική σου. Και κανένα ψυκτράκι στα pwm δεν θα ήταν άσχημη ιδέα
poedeer7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Nice catch ahristos - δεν είχα δει καν την μητρική... πράγματι, τα 125w του 955 είναι ήδη out of spec Οπότε καλύτερα να βρεις μια efficient (mhz/vcore) συχνότητα εκεί γύρω στα 3.4 και να στρεσάρεις με τα μάτια στα board/pwm temps, αν θέλεις για καιρό την μητρική σου. Και κανένα ψυκτράκι στα pwm δεν θα ήταν άσχημη ιδέα very nice catch indeed....δε το ειχα σκεφτει.... παλι καλα που ειναι του αδερφου μου κ τον πηρα μεχρι να του ερθουν και τα υπολοιπα κομματια που περιμενει για το pc toy....εγω εχω τον 425 που δεν ξεκλειδωσε(see the other topic!)
lelos1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω τον 965 στα 3.8 θερμοκρασίες 39c idle 53 full load το pc το χρησιμοποιώ περισσότερο σε games usaro το fraps ενώ παίζω και η cpu είναι full load συνήθως όπως και όταν κάνω rendering αξίζει να πάρω κάποια καλύτερη ψήκτρα και να τον ανεβάσω περισσότερο θα έχω καλά temps? Έχω την thermalright 120 διάβασα κάποια reviews και είμαι ανάμεσα σε Spire TherMax Eclipse II (43 euro) Noctua NH-D14 (77 euro)
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν αξίζει μια τέτοια κίνηση imho. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα lappάρισμα κι ένα washer mod και να δεις κάποια διαφορά for free (almost). Ή να δοκιμάσεις να ρίξεις το Vcore (αν πέφτει). Ή να βελτιώσεις το airflow. Εξάλλου μια χαρά θερμοκρασία είναι οι 53°C.
lelos1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν αξίζει μια τέτοια κίνηση imho. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα lappάρισμα κι ένα washer mod και να δεις κάποια διαφορά for free (almost). Ή να δοκιμάσεις να ρίξεις το Vcore (αν πέφτει). Ή να βελτιώσεις το airflow.Εξάλλου μια χαρά θερμοκρασία είναι οι 53°C. Το κουτί μου από airflow είναι χάλια το έχω ανοιχτό γιατί έχω καλύτερες θερμοκρασίες το είχα πάρει πριν 3 χρόνια όποτε ότι έχει μείνει από το παλιό μου configuration είναι η ψήκτρα ο σκληρός και το case,για σκληρό περιμένω να πέσουν οι τιμές στους ssd, άπλα σκέφτηκα την ψήκτρα να πάρω μια καλή θα μου μείνει και στον επόμενο επεξεργαστή όταν θα τον αλλάξω με έναν χ6. lian li pc-7A
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Και η TRUE 120 δεν είναι καλή (βασικά είναι η Thermalright Ultra 120 Extreme ή η απλή); Παραμένει μια απ' τις καλύτερες αερόψυκτρες. Τώρα αν έχεις πέσει σε αρκετά στραβή βάση, μπορείς με lapping όπως είπα να την ισιώσεις και μ' ένα washer mod να δεις χαμηλότερες θερμοκρασίες, αν και μια χαρά είσαι και τώρα. Αλλά ό,τι και να κάνεις, αν δεν έχεις airflow της προκοπής, δε θα δεις διαφορές.
lelos1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Και η TRUE 120 δεν είναι καλή (βασικά είναι η Thermalright Ultra 120 Extreme ή η απλή); Παραμένει μια απ' τις καλύτερες αερόψυκτρες. Τώρα αν έχεις πέσει σε αρκετά στραβή βάση, μπορείς με lapping όπως είπα να την ισιώσεις και μ' ένα washer mod να δεις χαμηλότερες θερμοκρασίες, αν και μια χαρά είσαι και τώρα. Αλλά ό,τι και να κάνεις, αν δεν έχεις airflow της προκοπής, δε θα δεις διαφορές. Αυτήν έχω Thermalright Ultra 120 Extreme η ψήκτρα πάντως είχε πολλές γρατζουνιες ο επεξεργαστείς φαινόταν μια χαρά.
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν λες γρατζουνιές; Εννοείς στη βάση της;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα