Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το intake να υποθέσω είναι ανεμιστεράκι που βάζει αέρα (μπροστινό)? βασικά το πλαινό βάζει αέρα και το πισινό βγάζει.

Ανέβασα την τάση στα 1,392V και τον τσίμπισα στα 3,8. Σε idle ~52 βαθμοί και σε full load ~72, με ανοιχτό κουτί πάντα.

Λογικά θα το κατεβάσω στα κανονικά του, θα κλείσω και το κουτί και σε καμιά βδομάδα που θα μπεί το aircondition θα το ξαναψάξω...(ή από χειμώνα)

---------- Προσθήκη στις 01:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:03 ----------

Θα βάλω αύριο και μπροστινό, τώρα βαριέμαι να ψάχνω στην αποθήκη+ να ξυλώνω τα σίδερα που κρατούν τουσ σκληρούς...

Οι θερμοκρασίες σου δεν είναι καλές. Καλό είναι να μην ξεπερνάς τους 70 σε full load, επίσης και σε idle έχεις υψηλές θερμοκρασίες τη στιγμή που εγώ π.χ κυμαίνομαι στους 40-44 με τον 955 στα 3,8.

O intake fan θα βελτιώσει το airflow στο κουτί σου σημαντικά αλλά μην περιμένεις απο τους 52 να πέσεις στους 40 για παράδειγμα. Θα ρίξεις κάποιους βαθμούς αλλά ελάχιστους τη στιγμή που οι μετρήσεις σου είναι με ανοικτό καπάκι.

Για μένα περιορίσου σε χαμηλότερα ρολόγια / ρεύματα μέχρι να βγεί το καλοκαίρι και πρόσθεσε οπωσδήποτε τον μπροστινό ανεμιστήρα εισαγωγής. Επίσης βρές σε ποιά συχνότητα δουλεύει κανονικά το Cool n quiet και ενεργοποίησέ το στο bios προκειμένου όπου δεν χρειάζεσαι επεξεργαστική ισχύ να πέφτουν τα ρολόγια και να περιορίζεις την άσκοπη κατανάλωση και τη θερμοκρασία. Λογικά στα 3500Mhz θα σου δουλεύει κανονικά όπως δουλεύει και σε εμένα που το έχω τσεκάρει. :-)

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και ζεστό κομμάτι ο 965 του, η να έχει κανα στραβό καπάκι.

Ενός φίλου ο 965 σε default clocks με μια Scythe Ninja 2 και με αρκούδα στο δωμάτιο 65άριζε άνετα με απλό OCCT.

Το περίεργο είναι ότι δε βελτιώθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση (μην πω καθόλου) σε σχέση με τη stock ψύκτρα του 965.

Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα εχω παιδια με 955,εχω 30-32 θερμοκρασια δωματιου,το κουτι εχει εναν intake 80ρι και ενα πισω 120ρι και στο καπακι μια φυσουνα που κουμπωνει πανω στο cooler του στοκ της amd και εχω 43-44 ιdle και κοντα στο 70ρι load με occt...θα αλλαξει η φαση με αφτερμαρκετ ψυκτρα η μπα?τον ειχα δοκιμασει και στα 3600 χαλαρα μονο με μουλτι κ ηταν stable και οι θερμοκρασιες ιδιες,και την ταση την πηγα 1.30 με στοκ ρολογια αντε να μου ριξε κανα βαθμο...

Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα εχω παιδια με 955,εχω 30-32 θερμοκρασια δωματιου,το κουτι εχει εναν intake 80ρι και ενα πισω 120ρι και στο καπακι μια φυσουνα που κουμπωνει πανω στο cooler του στοκ της amd και εχω 43-44 ιdle και κοντα στο 70ρι load με occt...θα αλλαξει η φαση με αφτερμαρκετ ψυκτρα η μπα?τον ειχα δοκιμασει και στα 3600 χαλαρα μονο με μουλτι κ ηταν stable και οι θερμοκρασιες ιδιες,και την ταση την πηγα 1.30 με στοκ ρολογια αντε να μου ριξε κανα βαθμο...

Δημοσ.

σαφώς με aftermarket ψυκτρα θα εχεις καλυτερες θερμοκρασιες αλλα σε συνδιασμο με ενα κουτι με βελτιωμένο airflow θα ειχες καλύτερα αποτελέσματα!

Δημοσ.

σαφώς με aftermarket ψυκτρα θα εχεις καλυτερες θερμοκρασιες αλλα σε συνδιασμο με ενα κουτι με βελτιωμένο airflow θα ειχες καλύτερα αποτελέσματα!

Δημοσ.

Καλη η μαμισια ψυκτρα αλλα το ανεμιστηρι κανει σαν ελικοπτερο.. οταν την ειχα με 25 βαθμους θερμοκρασια δωματιου ειχα idle 37-38 και full load 68-69.. οταν εβαλα την Xigmatek S1283 με 34 βαθμους δωματιου (ναι ξερω ψηνομαι :P ) εχω idle 42-43 και full load 60-61.. οταν πεφτει η θερμοκρασια εχω και καλυτερες θερμοκρασιες στο pc :lol:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για σας έχω τον 965 και θέλω να τον πάω στα 3.8 με ψήκτρα thermalright ultra 120 extreme τον πήγα στα 3.6 θερμοκρασία idle 40 και full load 55 να τον ανεβάσω στα 3.8 θα είναι ok? μονό το multiplier πειράζω η αν έχετε κάποιο tip στο να ρίξω την θερμοκρασία να πάρω κάποια άλλη ψήκτρα η να αλλάξω τα fan έχω τα στοκ και στο case και στην ψήκτρα.

Δημοσ.
Τι τον έχεις τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή; Ανέβασέ τον που να πάρει :Ρ

Με τι Vcore είσαι;

1.4 δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο με το amd overdrive κάνω το overclock και το stability test

20100908003520capture.jpg

Δημοσ.
1.4 δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο με το amd overdrive κάνω το overclock και το stability test

Μ' αυτο σωθηκες.Καλυτερα απο bios το κλοκαρισμα και στρεσαρισμα με το OCCT linpack.Παντως με 1,4 παει παραπανω απο 3,6.

Δημοσ.

Καλό είναι για πειράματα το overdrive - όταν καταλήξεις σε ρυθμίσεις, τις περνάς στο bios και τις σώζεις και σε ένα profile για καμιά στραβή :-)

Δημοσ.

λογικα με stock voltage πρεπει να πηγαινει περιπου στα 3,8 ..

Αν σε βολευει με το overdrive βαλε το multi ετσι ωστε να εχεις 3,8 συχνοτητα και τσεκαρε σταθεροτητα με οποιο προγραμμα θελεις στην συνεχεια μπες στο bios και κανε τις αλλαγες, αν χρειαστει ανεβασε λιγο το core voltage!

Δημοσ.

τον ανέβασα σήμερα στα 3.8 τώρα μόλις τελείωσα το stability test με το overdrive θερμοκρασίες idle 43c full load 58c να προχωρήσω με το bios τώρα τι λέτε να πάω το multi στα χ19 ?

20100908124945capture.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...