Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο επεξεργαστης τρεχει στα 2.8 κανονικα αν βαλω το turbo παει στα 3.3, στο post λεει 6 πυρηνες οπως και στο bios μεσα. οταν μπαινει ομως στα windows ολα τα προγραμματα τον βλεπουν ως τετραπυρηνο. βρε μπας και επεσα σε ελλατωματικο?

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θεμα bios τελικα δεν υπαρχει μιας και αλλοι εχουν τη μητρικη σου και δεν υπαρχει θεμα!Αρα το μονο που απομενει ειναι να βαλεις τις τιμες στο bios manual και ολλα θα πανε καλα!

Δημοσ.
θεμα bios τελικα δεν υπαρχει μιας και αλλοι εχουν τη μητρικη σου και δεν υπαρχει θεμα!Αρα το μονο που απομενει ειναι να βαλεις τις τιμες στο bios manual και ολλα θα πανε καλα!

δηλαδη? ποιες τιμες?

Δημοσ.
βρε μπας και επεσα σε ελλατωματικο?

Μπα δεν νομιζω. Αμα στο bios τον βλεπει χ6 δεν εχει προβλημα ο επεξεργαστης.Οι ASRock εχουν κατι ρυθμισεις που λενε all cores και τετοια.Μηπως πειραξες τιποτα απο εκει?

Δημοσ.
δηλαδη? ποιες τιμες?

βαλε manual cpu multi x14 και ht και nb χ 10 και δες αν εχει ενεργοποιοημενη την επιλογη ALL CORES καπου στο bios .

Δημοσ.
βαλε manual cpu multi x14 και ht και nb χ 10 και δες αν εχει ενεργοποιοημενη την επιλογη ALL CORES καπου στο bios .

3,36 ειναι τωρα με αυτα που ειπες cold. μηπως να το συνεχισουμε στο νεο thread που ανοιξες? τα λεμε εκει!

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω μια βλάκεία: εγώ τον έχω στα 3,97. Σκέφτομαι ότι για 24/7 είναι σε κατάσταση αδράνειας συνεχώς, έχω πρόβλημα να ενεργοποιήσω το cool n quiet, να καίει λιγότερο ρεύμα και να μην έχει και θερμοκρασίες όλη την ώρα, άσχετα που τον έχω στο νερό. Παίζει να μου κολλάει ή να μην τρέχει όσο καλά τρέχει τώρα? Από πόσο τοις εκατό και πάνω χρήση παύει να λειτουργεί το cool n quiet?

Δημοσ.
Παιδιά να ρωτήσω μια βλάκεία: εγώ τον έχω στα 3,97. Σκέφτομαι ότι για 24/7 είναι σε κατάσταση αδράνειας συνεχώς, έχω πρόβλημα να ενεργοποιήσω το cool n quiet, να καίει λιγότερο ρεύμα και να μην έχει και θερμοκρασίες όλη την ώρα, άσχετα που τον έχω στο νερό. Παίζει να μου κολλάει ή να μην τρέχει όσο καλά τρέχει τώρα? Από πόσο τοις εκατό και πάνω χρήση παύει να λειτουργεί το cool n quiet?

Το ειπες και μονος σου.Απο ενα σημειο και πανω οταν κλοκαρεις σταματαει να λειτουργει το c'n'q.Το οτι τον εχεις στο νερο δεν λεει κατι.Το c'n'q δεν ειναι μονο για θερμοκρασιες.Ριχνει και το ρευμα του επεξεργαστη διοτι αν ο επεξεργαστης τρεχει μονιμα με παραπανω ρευμα παθαινει αυτο που λεμε degrade.Aφου για 24/7 ειναι αδρανες ο επεξεργαστης και αν δεν σου χρειαζονται τα 3,97 ριξτον λιγο μεχρι να δεις που δουλευει το c'n'q, αλλιως βαλε το Phenom MSR Tweeker και φτιαξε ενα προφιλ για idle.

Δημοσ.
Ριχνει και το ρευμα του επεξεργαστη διοτι αν ο επεξεργαστης τρεχει μονιμα με παραπανω ρευμα παθαινει αυτο που λεμε degrade.

Το degrade δε το παθαίνει ο επεξεργαστής όταν τρέχει μόνιμα με παραπάνω ρεύμα. Το παθαίνει όταν τρέχει για κάποιο καιρό με παραπάνω απ' το safe του. Με 1,45V που είναι ο φίλος πιο πάνω δε παίζει να έχει ποτέ πρόβλημα.

Δημοσ.
Το degrade δε το παθαίνει ο επεξεργαστής όταν τρέχει μόνιμα με παραπάνω ρεύμα. Το παθαίνει όταν τρέχει για κάποιο καιρό με παραπάνω απ' το safe του. Με 1,45V που είναι ο φίλος πιο πάνω δε παίζει να έχει ποτέ πρόβλημα.

Ναι αυτο. :-(

Αμα λες οτι 1,45 δεν παιζει να εχει ποτε προβλημα οκ. :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις έβαλα την ZALMAN CNPS 9500 AM2 στον 965

Σε idle παίζω στους 56οC ενώ κάνοντας το OCCT,άγγιξε τους 77 σε full load. Καλά δεν είμαι? (στις default ρυρμίσεις, στα 3,4ghz)

Αααα, στο σπιτι έχω 32 βαθμούς...

Δημοσ.

Λογικά χάλια...

Έχω έναν πλαινό και έναν πισινό(ανεμιστήρα χD)

Ξαναέκανα το τέστ με ανοιχτό το πλαινό κουτί, στα 3,6 με auto voltage(1.368 λέει το cpuz) και έφτασε max 70 βαθμούς ενώ σε Idle είναι γύρω στους 50.

Θα βάλω αύριο και έναν μπροστινό ανεμιστήρα.

Επίσης δοκίμασα στα 3,8, χωρίς να πειράξω ρεύμα αλλά δε μου άνοιξε. Μέχρι πόσο ρεύμα είναι ασφαλές να του δόσω?

Δημοσ.

Γύρω στο 1.45V.

Χωρίς intake λογικότατες είναι τέτοιες θερμοκρασίες.

Χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν να εισάγει αέρα από μπροστά.

Δημοσ.
Γύρω στο 1.45V.

Χωρίς intake λογικότατες είναι τέτοιες θερμοκρασίες.

Το intake να υποθέσω είναι ανεμιστεράκι που βάζει αέρα (μπροστινό)? βασικά το πλαινό βάζει αέρα και το πισινό βγάζει.

Ανέβασα την τάση στα 1,392V και τον τσίμπισα στα 3,8. Σε idle ~52 βαθμοί και σε full load ~72, με ανοιχτό κουτί πάντα.

Λογικά θα το κατεβάσω στα κανονικά του, θα κλείσω και το κουτί και σε καμιά βδομάδα που θα μπεί το aircondition θα το ξαναψάξω...(ή από χειμώνα)

---------- Προσθήκη στις 01:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:03 ----------

Θα βάλω αύριο και μπροστινό, τώρα βαριέμαι να ψάχνω στην αποθήκη+ να ξυλώνω τα σίδερα που κρατούν τουσ σκληρούς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...