nikpoth Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 μαμά συχνότητα για κάθε μέρα και ένα δυο προφίλ αποθηκευμένα 4 και 3,8. νομίζω στα 800 mhz που δουλεύει τώρα κάνω τι δουλειά μου άνετα.(Q&Q)
dkoum Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 εχοντας κανει overclock μπορω μετα να ενεργοποιησω το cool n quite ?
lionheart75 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Όχι, αν κλοκάρεις το cpu και να ενεργοποιήσεις το cool n quiet ή να το αφήσεις auto, παύει να δουλεύει.
nikpoth Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 αν έχεις κάτω από 18 multi νομίζω λειτουργεί.τουλάχιστον σε εμενα.
lionheart75 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Mπορείς όπως ανέφερε και ο nikpoth να δημιουργήσεις o/c profile στο bios της μητρικής σου και να το ενεργοποιείς όποτε θές να εχεις επιπλέον επιδόσεις και τις άλλες φορές να παιζεις default, χρησιμοποιώντας και το cool n quiet. ---------- Προσθήκη στις 17:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:16 ---------- αν έχεις κάτω από 18 multi νομίζω λειτουργεί.τουλάχιστον σε εμενα. Nα σου πώ την αλήθεια αυτό δεν το έχω τσεκάρει.... Βέβαια παίζω πάνω απο 18 αλλά θα το τσεκάρω να δώ αν ισχύει και σε μένα.
georgeuk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 μαμά συχνότητα για κάθε μέρα και ένα δυο προφίλ αποθηκευμένα 4 και 3,8.νομίζω στα 800 mhz που δουλεύει τώρα κάνω τι δουλειά μου άνετα.(Q&Q) πως θα φτιαξω τετοια προφιλ? δεν ειναι καλυτερο να το εχω παντα στην ιδια συχνοτητα?
Errik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα, Έχω έναν 965 C3 σε στοκ συχνότητα, με ψύχτρα Thermalright Ultra 120 Extreme,με Arctic Silver 5 και ανεμιστήρα έναν coolermaster PWM που σε full load πιάνει ~1300RPM. Επειδή ενδιαφέρομαι να τον αυξήσω λιγάκι, πιο πολύ για πειραματισμό (και στα 800Mhz όταν είναι, με καλύπτει το 95% του χρόνου) και άρχισα να παίζω με τα προγραμματάκια που είδα σε αυτό το thread. Αυτό λοιπον που είδα, και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πωςε όταν τρέχω το IntelBurn, ο επεξεργαστής σε stock speed, πιάνει ~70C την στιγμή που η AMD δίνει όριο σταθερής λειτουργίας 62C. Είναι αυτό φυσιολογικό; Μπορώ να πω οτι εκνευρίστηκα λίγο, η ψύχτρα δεν είναι και του κ0λου!! Γενικά, επειδή έχω πρόβλημα με τον θόρυβο, έχω ρυθμίσει τους ανεμιστήρες σε αρκετά χαμηλές στροφές και έχω προσπαθήσει, πετυχημένα έως τώρα, με καλό airflow και καλή διάταξη να μην έχω ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ακόμα και με υψηλό load. Δεν ανέβαινε δηλαδή ποτέ πάνω από το όριο των 62C, ή αντε να ανεβαινε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανεβούν πολύ οι στροφές του ανεμιστήρα του CPU (από 350 που είναι συνήθως στις 1300). Αυτό με το Intel Burn όμως με προβλημάτισε, καθώς φάνηκε οτι ακόμα και με αυτήν την ψύχτρα, δεν μπορεί να διατηρηθεί η θερμοκρασία εντός ορίων. Εσείς τι αποτελέσματα έχετε σε αντίστοιχα τεστ; Γιατί αν είναι με τέτοια ψύχτρα, σε στοκ συνθήκες να πάει ο επεξεργαστής 10C πάνω από το ανώτερο όριο, αν τον κλοκάρω, θα καεί!!
Errik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Παίζει από 1.456 με 1.470 H motherboard είναι μια asrock AOD790GX/128M και τροφοδοτικό έχω ένα Corsair 450Watt. Έχω το CnQ ανοικτό και το πρόγραμμα της Asrock που και καλά μειώνει την κατανάλωση ανοιχτό, αν και αυτό στο profile High Performance που τρέχω τα τεστ δεν παίζει πολύ ρόλο... Edit: WTF, δεν έχω πειράξει τίποτα σχετικά με την CPU στο bios, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι παρακάτω; Τώρα το παρατήρησα...
d3m0n Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Yeap παίρνει πολύ Vcore σε stock συχνότητες χωρίς λόγο. Μπορεί να έχεις πέσει και σε λίγο ζεστό κομμάτι, γι' αυτό και οι 70°C++. Ρύθμισε το manually και δες πιο είναι το minimum για να παίζεις σε stock συχνότητες για να είσαι σταθερός. Τι VID έχει το cpu σου;
Errik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 :mad: Ποσα νεύρα έχω, εκεί που παω να πω οτι "σιγα μωρέ, μια χαρούλα είναι οι asrock, γιατί τόσο κράξιμο πια, asus με καλή τιμή είναι" συμβαίνει ένα τέτοιο και εκνευρίζομαι... Αναβάθμισα το BIOS μπας και το αναγνωρίσει σωστα αλλά τίποτα. Και πάλι 1,45 δίνει... Ο επεξεργαστής μου είναι αυτός: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20965%20-%20HDX965FBK4DGM.html και θέλει 1.4V... Μάλλον τον μπερδεύει με το C2 stepping που θέλει παραπάνω... http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20965%20Black%20Edition%20-%20HDZ965FBK4DGI%20%28HDZ965FBGIBOX%29.html Και αναφέρουν στο site ξεχωριστά τους δύο επεξεργαστές τρομάρα τους http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=AOD790GX/128M Μπορώ να ρυθμίσω την τροφοδοσία παραπάνω, αλλά αυτό δεν θα μου απενεργοποιήσει το CnQ;! Καμια άλλη λύση? Ή να πάω στην Twain να τους την φέρω στο κεφάλι...
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δεν είναι θέμα ASRock, πού να δεις μερικές Asus τι τάσεις εφαρμόζουν. Γι' αυτό λέμε ότι καλύτερα να καρφώνει ο χρήστης τις τιμές στο BIOS, εκτός κι αν δε γνωρίζει καθόλου το αντικείμενο.
Errik Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Το θέμα είναι οτι αν ο χρήστης καρφώσει το voltage, μετά δουλεύει εκεί, ούτε CnQ ούτε τίποτα. Θα πρέπει η εταιρεία να παραμετροποιεί σωστά τα διαφορετικά modes σε κάθε επεξεργαστή που ισχυρίζεται οτι υποστηρίζει... Το κάνουν αυτό και άλλες μάρκες εκτός απο Asus/Asrock ; (Η Asrock είναι θυγατρική της Asuw, για αυτό την ανέφερα...) ---------- Προσθήκη στις 21:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:05 ---------- Τελικά με το καινούριο bios υποστηρίζει manual controls και CnQ, οπότε καρφώνω 1,35V που δίνει στο CPUz περίπου 1,40 και ταυτόχρονα ολοκληρώνει το Burn Test με πιο ανθρώπινες θερμοκρασίες (το πολύ νβα φτάσει 65C για κανα λεπτό) και μετά πάω βουρ για OC!!
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Το IntelBurnTest του αλλάζει τα πετρέλαια, με OCCT θα είσαι ακόμα πιο κάτω, φαντάσου με normal καθημερινή χρήση.
georgeuk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 @Phanispal πως με βλεπεις. ειμαι με ρευμα stock ακομα απλα multi και ειναι stable. λες να το σηκωσω και αλλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα