Jastonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Παιδιά.. έχω δύο μνήμες 1066 και τον 965. Τρέχουν στα 800 τώρα. Πήρα καινούριο mobo (δεν το έχω βάλει ακόμα) και τώρα είδα το πρόβλημα. Γράφει "*Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only. " Άρα είναι θέμα CPU; Τι θα κάνω για να τρέξει στα 1066?
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε η μητρική σου ούτε ο επεξεργαστής σου. Για να τις τρέξεις στα 1066MHz πρέπει να κάνεις overclock στο cpu.
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αυτό είναι ανάλογα με τον διαιρέτη που θα βάλεις... Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την εμμονή για τα 1066, σε καθημερινές εφαρμογές δεν έχουν καμία μα καμία διαφορά τα 800 απ' τα 1066.
Jastonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ε είναι εμμονή για τα 10-20 ευρώ παραπάνω που μπορεί να έδωσα... και επίσης επειδή θέλω να ασχοληθώ σε ένα βαθμό με overclocking... ψάχνω και μια αφορμή να πιαστώ. Από motherboard άλλαξα τον χρονισμό από 400 σε κάτι άλλο... (για τις ραμ μόνο) αλλά και δεν άλλαξε νομίζω η ταχύτητα και κόλλησαν τα πάντα μετά από 10 λεπτά.
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δες στο tab SPD @ cpu-z πόση τάση απαιτούν για τα 800MHz και πόση για τα 1066MHz. Το πιο πιθανό είναι τα 1.8V και 2.1V αντίστοιχα. Οπότε αν από τα 400MHz επέλεξες τα 533MHz, πρέπει να αυξήσεις και το DRAM Voltage.
georgeuk Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 διαβασα λιγο το thread και απο τι καταλαβα το πρωτο βημα που πρεπει να κανω για να παω ας πουμε τον επεξεργαστη στα 3.6 ειναι να ανεβασω απλα το Multiplier στο 18?
phanispal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Απ' τη στιγμή που έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή ο 955 σου, μπορείς να πράξεις έτσι. Απλά τσέκαρε σταθερότητα και temps με ΟCCT/Linpack. Και πρόσεξε τις μνήμες.
georgeuk Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 δεν χριαζομαι Inteli Burn? στις μνημες τι ακριβως να προσεξω.
ColdFusion Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μάλλον ο Φανης εννοεί να βαλεις τα σωστα timmings. Για αρχη ανέβασε το multi και τσέκαρε σταθερότητα αν δεις μπλε οθόνη ανέβασε το vcore του επεξεργαστή Πάντως γενικά το καλοκαίρι στη ΕΛΛΑΔΑ ειναι αρκετά ζεστό αρα προσοχή στις θερμοκρασίες.
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Επίσης να μην ανέβει η συχνότητα αρκετά με αποτέλεσμα να σε κόβουν.
georgeuk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Οι μνημες μου ειναι ως εξης: 8.8.8.24. οσο για θερμοκρασια μενω αγγλια οποτε ειμαι οκ απο αυτην την αποψη. οταν λες συχνοτητα του επεξεργαστη?
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Όχι, της μνήμης εννοώ (αν κατάλαβα καλά τι εννοείς).
georgeuk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Πάντως γενικά το καλοκαίρι στη ΕΛΛΑΔΑ ειναι αρκετά ζεστό αρα προσοχή στις θερμοκρασίες. Επίσης να μην ανέβει η συχνότητα αρκετά με αποτέλεσμα να σε κόβουν. σε αυτο αναφερόμουν. γενικα εχω μπερδευτει λιγο. εγω προς το παρον θελω να το παω μεχρι 3,6 που απο τι γνωριζω ειναι το safe και stable και οι περισσοτεροι δεν εχουν κανενα προβλημα να τον πανε εκει. 1.ανεβαζω cpu multiplier μεχρι το 18? (η παω πρωτα 17 και βλεπω αν ειναι σταθερο) 2.τι παιζει με τις μνημες τελικα. ειναι καλα τα timings μου? 3.τι αλλο να προσεξω. Μάλλον ο Φανης εννοεί να βαλεις τα σωστα timmings.Για αρχη ανέβασε το multi και τσέκαρε σταθερότητα αν δεις μπλε οθόνη ανέβασε το vcore του επεξεργαστή θα χρειαστει? η θα ειμαι οκ με το stock voltage
ColdFusion Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 τα 3,6 τα εχεις για πλακα με stock voltage ειδικα αν εχεις c3 stepping!O επεξεργαστης σου ειναι black editon , απλα ανεβασε το πολλαπλασιαστη στο 18 και τσεκαρε σταθεροτητα.Αν δεν εχεις προβλημα πηγαινε το πολαπλασιαστη στο 18,5 τσεκαρε ξανα... αν εχεις προβλημα με επανεκκίνηση ανεβασε τα volt του cpu μια βαθμιδα πανω και ξανατσεκαρε σταθεροτητα.Σε γενικες γραμμες καπως ετσι παει το πραγμα.........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα