lionheart75 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 O C2 955 έχω την εντύπωση ότι έχει χειρότερη θερμική συμπεριφορά απο τον C3 καθώς επίσης και λιγότερες overclocking δυνατότητες. Και οι δύο όμως είναι 125w TDP. Η 95w ΤDP έκδοση του 955 ακόμα αναμένεται. Πάντως μου κάνουν εντύπωση οι θερμοκρασίες σου σε idle με την xigmatek και το gladiator. Eπίσης μου κάνει εντύπωση και αυτό που σου συμβαίνει διότι όντως σε εμένα (955 C3) η θερμοκρασία του cpu είναι 2-3 βαθμοί υψηλότερη απο τους πυρήνες... (hwmonitor). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scrooge Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 χμ οντως. νομιζα ο C3 ηταν 95 TDP. ναι κ μενα μου κανει εντυπωση.τωρα εχω idle cpu 39-40 κ cores 42-44.εννοειται εχω το fan της xigmatek στο auto. δεν δουλευει full παρα μονο σε full load. το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως το chip ηταν defective απο το εργοστασιο και το heatspreader του δεν "παταει" καλα πανω στα cores με αποτελεσμα να μην μπορει να τα κρυωσει, και να αργουν να κρυωσουν με τα το τελος του full load bench. θα μπορουσε να παιζει κατι τετοιο? μηπως γι αυτο κατεβαινει σφαιρα ο σενσορας του cpu? πλακα πλακα αυτος ο σενσορας cpu που βρισκεται? ποτε δεν καταλαβα. απο ποιο μερος του cpu μετραει θερμοκρασια, αν οχι απο τα cores? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 χμ οντως. νομιζα ο C3 ηταν 95 TDP. ναι κ μενα μου κανει εντυπωση.τωρα εχω idle cpu 39-40 κ cores 42-44.εννοειται εχω το fan της xigmatek στο auto. δεν δουλευει full παρα μονο σε full load. το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως το chip ηταν defective απο το εργοστασιο και το heatspreader του δεν "παταει" καλα πανω στα cores με αποτελεσμα να μην μπορει να τα κρυωσει, και να αργουν να κρυωσουν με τα το τελος του full load bench. θα μπορουσε να παιζει κατι τετοιο? μηπως γι αυτο κατεβαινει σφαιρα ο σενσορας του cpu? πλακα πλακα αυτος ο σενσορας cpu που βρισκεται? ποτε δεν καταλαβα. απο ποιο μερος του cpu μετραει θερμοκρασια, αν οχι απο τα cores? Πραγματικά δεν γνωρίζω καθώς δεν χρειάστηκε να ψάξω για κάτι ανάλογο. Πάντως κάποια στιγμή βάλε άλλον ένα fan, αν μπορείς, σε push-pull διάταξη θα δείς κάποια βελτίωση στις θερμοκρασίες, έστω και μικρή. 62 Βαθμοί full load είναι υψηλή θερμοκρασία για τον 955. θεωρώ ότι αυτούς τους πιάνει μετά απο stress προγράμματα (occt, linx, intel burn test κλπ), σωστά? Στη θέση σου, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ίσως να περιοριζόμουν σε χαμηλότερο o/c. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scrooge Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 μαλιστα. θα δω τι θα κανω. ναι εννοειται με στρεσοπρογραμματα. σε games κλπ αντε να παει καμια 55-57 max. θενξ για τη βοηθεια. αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο για το θεμα, ή κ για το απο που μετραει ο σενσορας cpu, ας ποσταρει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgis1987 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Παιδιά ο επεξεργαστής μου θέλει να με τρελάνει!!!! Ενώ είναι σταθερός σαν βράχος με 200*19,5 = 3,9Ghz με ρεύμα 1,408 υπο φορτίο και θερμοκρασίες κατά το μάξιμουμ τέστ 55 βαθμούς ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να κάνει 200*20 = 4ghz ΟΣΟ ρεύμα κι αν του δώσω!!! ΓΙΑΤΙ?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Χμμ.. σαν πολύ δεν είναι το 20άρι για πολλαπλασιαστής; Δε δοκιμάζεις αντ' αυτού να ανεβάσεις FSB; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgis1987 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ναι το σκέφτηκα κι εγώ αυτό σαν τελευταία λύση αλλά το αφήνω για το τέλος αφού εντοπίσω τα υπόλοιπα όρια, σε φάση fine tunning για ένα κλικ ψηλότερα από όπου θα έχει φτάσει ως τότε. Τώρα ασχολούμε με το ανέβασμα του ΝΒ, και προσπαθώ να το σταθεροποιήσω στα 2400. Ποιά ρεύματα σχετίζονται με αυτό που πρέπει να ανεβάσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Στα όρια είσαι μου φαίνεται στα 2.4GHz @ northbridge. Παραπάνω ο πολλαπλασιαστής προφανώς δεν πάει, ήρθε η ώρα να ανεβάσεις FSB, δε δαγκώνει εξάλλου :Ρ Αποφάσισε πού θ' ασχολούμαστε με το Overclocking σου :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgis1987 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Κατ αρχήν συγνώμη για το διπλό πόστ, υποθέτω ότι εδώ είναι καλύτερα να συνεχίσουμε! Σοβαρά? Δεν πηγαίνω για περισσότερο ΝΒ. Μαργώ ακόμη ΔΕΝ το σταθεροποίησα στο 2,4, αυτό προσπαθώ να κάνω και ρωτάω ποια ρεύματα να πειράξω για να γίνει...άρα λοιπόν για εκεί έχουμε πολλαπλασιαστή 11, βαριά 12? ---------- Προσθήκη στις 21:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:20 ---------- Όχι τελικά και το ΝΒ αρνείται πεισματικά να δεχτεί πολλαπλασιαστή μεγαλύτερο του 11 ότι κι αν δοκίμασα! Πάμε τώρα και στο τελευταίο κομμάτι, αυτό του ΗΤ. Αυτό τι πρέπει να κάνω για να το ανεβάσω. Άντε να βρώ το όριο πολλαπλασιαστή κι από αυτό και να παίζω μετά με fsb να τελειποιήσω το σύστημά μου να βάλω κανένα πρόγραμμα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω τα 7άρια σε 1024 :Ρ ---------- Προσθήκη στις 22:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:37 ---------- Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει σχετικά με τα ρεύματα που πρέπει να κοιτάξω για άνοδο fsb, πέρα από του επεξεργαστή, θέλει μήπως και ΝΒ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ξεκίνα να ανεβάζεις FSB και βλέπουμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgis1987 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 202 fsb cpu 1.5 cpu nb vid 1.3 και έχω bsod μετά από το δεύτερο πέρασμα στο intelbutntest, τι κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Με τι πολλαπλασιαστή είσαι και τι Vcore; Οι μνήμες πού τρέχουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgis1987 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 19.5x kai ένα τσάκ κάτω από 1,5vcore. 1067 οι μνήμες, και cpu nb vid ένα τσάκ κάτω από 1,3 .ξέχασα να πω ότι εκτός από μπλέ οθόνες κάποιες άλλες φορές έχω και τερματισμούς, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι περνάει 3 ή 4 τέστ στο μάξιμουμ και μετά συμβαίνει αυτό, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ότι κάποια λεπτομέρεια είναι που με χαλάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 O C2 955 έχω την εντύπωση ότι έχει χειρότερη θερμική συμπεριφορά απο τον C3 καθώς επίσης και λιγότερες overclocking δυνατότητες. Και οι δύο όμως είναι 125w TDP. Η 95w ΤDP έκδοση του 955 ακόμα αναμένεται.Πάντως μου κάνουν εντύπωση οι θερμοκρασίες σου σε idle με την xigmatek και το gladiator. Eπίσης μου κάνει εντύπωση και αυτό που σου συμβαίνει διότι όντως σε εμένα (955 C3) η θερμοκρασία του cpu είναι 2-3 βαθμοί υψηλότερη απο τους πυρήνες... (hwmonitor). Ειναι δεδομενο οτι ο 955 c2 εχει χειροτερη θερμικη συμπεριφορα και ειναι δεδομενο οτι σε c3 stepping θα εχεις υψηλοτερο overclocking και καλυτερες θερμοκρασιες.... χμ οντως. νομιζα ο C3 ηταν 95 TDP. ναι κ μενα μου κανει εντυπωση.τωρα εχω idle cpu 39-40 κ cores 42-44.εννοειται εχω το fan της xigmatek στο auto. δεν δουλευει full παρα μονο σε full load. το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως το chip ηταν defective απο το εργοστασιο και το heatspreader του δεν "παταει" καλα πανω στα cores με αποτελεσμα να μην μπορει να τα κρυωσει, και να αργουν να κρυωσουν με τα το τελος του full load bench. θα μπορουσε να παιζει κατι τετοιο? μηπως γι αυτο κατεβαινει σφαιρα ο σενσορας του cpu? πλακα πλακα αυτος ο σενσορας cpu που βρισκεται? ποτε δεν καταλαβα. απο ποιο μερος του cpu μετραει θερμοκρασια, αν οχι απο τα cores? Βγάλε το σενσορ της ψήκτρας απο το auto και βαλτο στο foul καλοκαιρι εχουμε...... μην ανησυχείς και σε μένα η ένδειξη cpu εχει μικρότερη θερμοκρασία σε σχέση με τους πυρήνες Παιδιά ο επεξεργαστής μου θέλει να με τρελάνει!!!!Ενώ είναι σταθερός σαν βράχος με 200*19,5 = 3,9Ghz με ρεύμα 1,408 υπο φορτίο και θερμοκρασίες κατά το μάξιμουμ τέστ 55 βαθμούς ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να κάνει 200*20 = 4ghz ΟΣΟ ρεύμα κι αν του δώσω!!! ΓΙΑΤΙ?! Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα.Η ο επεξεργαστής σου εχει φτάσει στο οριο (cpu wall) και όσο ρεύμα και να δώσεις δεν ανεβαίνει ή έχεις λάθος ρυθμίσεις. Προσπάθησε να κανεις ενα αρμονικό συνδυασμό(αφου κανεις πολλα τεστ) μεταξύ cpu-nb-ram ...Οσο ανεβαζεις τον επεξεργαστή χρειάζεται να ανεβάσεις και nb ανεβάζοντας το ρεύμα...Τσεκαρε επίσης της μνήμες αν ειναι σταθερες και αν χρειάζεται δώσε και σε αυτές ρεύμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgis1987 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 κάνε μου τη χάρη δώσε μου μια ενδεικτική τιμή για ΝΒ για να παίξω κάπου στα 4γκίγκα. Και πως ανεβάζουμε το ΗL ή δεν το ανεβάζουμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα