Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όσο για το παραπάνω voltage, μειώνει την ζωή του chipset. Αν από τα 10 χρόνια ζωής μειωθεί έναν χρόνο who gives a shit :P

Ακριβως.Και 2 να μειωθει,ποιος θα κρατησει επεξεργαστη η οτιδηποτε αλλο hardware μια 8αετια?

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ακριβως.Και 2 να μειωθει,ποιος θα κρατησει επεξεργαστη η οτιδηποτε αλλο hardware μια 8αετια?

Σε οκτώ χρόνια θα αποτελούν μουσειακά εκθέματα. :lol::lol:

Πέρα απο την πλάκα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πηγαίνει κάποιος γυρεύοντας για να διαπιστώσει αν τα χρόνια είναι 7-8-9 κλπ. Και εγώ, δεν θα ήθελα ο cpu μου να παίζει μόνιμα πάνω απο 1.50v 24/7 και ας τον πουλήσω σε έξι μήνες. :-)

Δημοσ.
Σε οκτώ χρόνια θα αποτελούν μουσειακά εκθέματα. :lol::lol:

Πέρα απο την πλάκα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πηγαίνει κάποιος γυρεύοντας για να διαπιστώσει αν τα χρόνια είναι 7-8-9 κλπ. Και εγώ, δεν θα ήθελα ο cpu μου να παίζει μόνιμα πάνω απο 1.50v 24/7 και ας τον πουλήσω σε έξι μήνες. :-)

Καλα εννοειτε.Εγω δεν θελω τον δικο μου ουτε πανω απο 1,40-1,45.Το 1,50 με τρομαζει. :lol: :lol: :lol:

Ασε που απο ενα σημειο και μετα οι επιδοσεις που κερδιζεις(αν κερδιζεις) ειναι αμελητεες σε σχεση με την καταναλωση-θερμοκρασια.

Δημοσ.
Καλα εννοειτε.Εγω δεν θελω τον δικο μου ουτε πανω απο 1,40-1,45.Το 1,50 με τρομαζει. :lol: :lol: :lol:

Ασε που απο ενα σημειο και μετα οι επιδοσεις που κερδιζεις(αν κερδιζεις) ειναι αμελητεες σε σχεση με την καταναλωση-θερμοκρασια.

ειναι και η καταναλωση/ θερμοκρασια οχι μονο το ποσο θα ζησει

παντως οι επιδοσεις δεν ανεβαινουν αναλογα με το ανεβασμα των mhz

δεν υπαρχει λογος να κυνηγησει τα 4+, μια χαρα ειναι και τα 3.8 :-D

Δημοσ.
Όσο για το παραπάνω voltage, μειώνει την ζωή του chipset. Αν από τα 10 χρόνια ζωής μειωθεί έναν χρόνο who gives a shit :P

Γιατι μειώνει την ζωή του chipset? Aνεβάζω μόνο τον πολαπλασιαστή της cpu.Δέν πειράζω το Vdd voltage που είναι για το bus αλλά μόνο το Vcore (vcc) της cpu

Δημοσ.
Γιατι μειώνει την ζωή του chipset? Aνεβάζω μόνο τον πολαπλασιαστή της cpu.Δέν πειράζω το Vdd voltage που είναι για το bus αλλά μόνο το Vcore (vcc) της cpu

Διότι ανεβαίνει το voltage, λογικό δεν είναι;

Αλλά μην σε φοβήζει αυτό. Ο επεξεργαστής εξάλλου δεν χαλάει όσο εύκολα χαλάει η μητρική πάντως.

Δημοσ.
Είσαι στα 4.0GHz - 1430 VCORE και στα 4.1GHz - 1490 VCORE δεν συμφέρει αναλογικά με την αύξηση τάσης άστο στα 4.0GHz.Όπως είπε και ο Φάνης ειναι παραπάνω απο απλά μια χαρά!!!!!

Ναι όντως. Τελικά το άφησα στα 3.9GHz με stock voltage και όλα καλά...

Εϊναι αστείο πάντως μερικές φορές το θέμα του overclock, πριν με V10 ψύκτρα τον είχα στα 4GHz(1440V) και τώρα που αγόρασα την H50 τον κατεβάζω 3.9 διότι δεν "συμφέρουν" 90V για 200Mhz :P

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα πάω να αγοράσω το Asus Μ4Ν82 Deluxe http://www.priveshop.gr/product.php?code=91032144 και έχω Phenom II X4 965 αλλά δεν ξέρω revision (θα το κοιτάξω σύντομα). Έχετε να προτείνετε κάποια καλή και φτηνή (κλασσικό εε;;)) ψύκτρα για τον επεξεργαστή. Δεν θα με πείραζε να του κάνω κανά μικρούλη overclocking αλλά πιό πολύ με ενδιαφέρει να είναι ήσυχο....

Δημοσ.

παιδια επειδη σκεφτομαι να τον oc-αρω κ εγω λιγο παραπανω απο αυτο που εχω.. αλλα θελω να μου πειτε κατι.εχω ψαξει κ ειδα οτι ο cpu σενσορας εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο τα cores.. σε μενα γινεται ακριβως το αντιθετο. ο σενσορας του cpu δειχνει χαμηλα κ τα cores ειναι καπως ανεβασμενα. ολα αυτα ειναι σε idle. ειναι ο 955 C2. σε full load φτανουν τα cores καμια 62 αν τα αφησω.. ειμαι κ με την xigmatek 1283 με παστα AS5.. οποτε δεν παιζει θεμα ψυκτρας κλπ. το βασικο ειναι γιατι σε μενα τα cores δειχνουν παραπανω σε σχεση με τον σενσορα? επισης οταν κλεινω τα full load bench πεφτει σφαιρα η θερμοκρασια στη cpu κ στα cores πολυ πολυ αργα.. τι παιζει? any ideas? αυτο οχι μονο απο το εβερεστ αλλα σε καθε προγραμμα, speedfan, hwmonitor, core temp, ολα.

post-101076-129063095342_thumb.png

Δημοσ.

Με πόσο Vcore είσαι στα 3.6GHz; Ο C2 έχει 125W TDP αν δε λανθάνω..

Επίσης απ' όσο γνωρίζω, λογικό είναι τα temps των πυρήνων να είναι μεγαλύτερα από την ένδειξη της cpu.

Δημοσ.

δεν λανθανεις.με default ειμαι, στα 1.344. εχω καλη μομπο μαλλον γι αυτο δε θελει παραπανω. για πιο πολυ oc λογικα θα θελει. κ εγω ετσι νομιζα, αλλα εχω δει πολλα screens εδω μεσα σε τετοια cpu που δειχνουν τα cores χαμηλοτερα απο τον sensor της cpu..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...