Προς το περιεχόμενο

overclock AMD 955 & 965 Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H 1284 είναι ένα σωστό ΤΕΡΑΣ - την είχα και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος - ή δεν πατάει σωστά ή δεν έχεις βάλει σωστά πάστες ή λάθος στους αέρηδες ή έχεις δώσει περίεργες τάσεις :-)

( στα πόσσα "ή" καίγομαι; )

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον από πάνω. Και εγώ είμαι κάτοχος 1284 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Δημοσ.
Γιατί να μην ξεπερνά τους 55°C ρε;

Λες να σκοπεύει να τον κρατήσει πάνω από 30 χρόνια; :Ρ

Φάνη δηλαδή θεωρείς καλό το να παίζει στους 60? :P

Πόσους βαθμούς περιθώριο θα έβαζες δλδ?

62 είναι οι max με βάση τον κατασκευαστή πάντα και φυσικά εννοείται ότι δεν πρόκειται να τον κρατήσει τόσα χρόνια.

Άλλο 8400 και άλλο 955 ;)

Δημοσ.
H 1284 είναι ένα σωστό ΤΕΡΑΣ - την είχα και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος - ή δεν πατάει σωστά ή δεν έχεις βάλει σωστά πάστες ή λάθος στους αέρηδες ή έχεις δώσει περίεργες τάσεις :-)

( στα πόσσα "ή" καίγομαι; )

Λοιπόν, με όλους τους ανεμιστήρες κλειστούς(εκτός της 1284) έχω ίδιες θερμοκρασίες, οπότε δεν φταίει το air flow απ'ότι φαίνεται.

Έχω βάλει arctic silver 5 παστούλα(είναι παλιά πάντως, ετών), και πατάει μια χαρά η ψύκτρα... εξάλλου έχει το συστηματάκι αυτό που κλειδώνει.

Οπότε; δοκιμάζω άλλη πάστα;

Δημοσ.
Ναι εξάγει αέρα. Νόμιζα αυτό είναι το push :P

Τα timings σωστά είναι, εξάλλου ρυθμίσεις της AMD.

Το voltage γιατί γράφει 1630 δεν ξερω.. αν και σιγά μην φταίει αυτό για τις θερμοκρασίες. Εξάλλου λιγότερο είναι όχι περισσότερο.

Τι να πω ίσως φταίει το κομμάτι του επεξεργαστή ή η S1284...

Όπως είπαν και τα παιδιά μάλλον δεν πατά σωστά η ψύκτρα.

Τσέκαρέ την, άλλαξε πάστα και αν μπορείς βάλε άλλον ένα 120άρη σε push - pull διάταξη.

Εμένα σε htpc case με όχι και καλό airflow, δεν ξεπερνάει ο cpu τους 57 - 58 με linpack στα 3,8Ghz. Οπότε κάτι δεν κάνεις σωστά. :-)

---------- Προσθήκη στις 19:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:03 ----------

Λοιπόν, με όλους τους ανεμιστήρες κλειστούς(εκτός της 1284) έχω ίδιες θερμοκρασίες, οπότε δεν φταίει το air flow απ'ότι φαίνεται.

Έχω βάλει arctic silver 5 παστούλα(είναι παλιά πάντως, ετών), και πατάει μια χαρά η ψύκτρα... εξάλλου έχει το συστηματάκι αυτό που κλειδώνει.

Οπότε; δοκιμάζω άλλη πάστα;

Aυτό τα λέει όλα. Βάλε φρέσκια πάστα. Επίσης όταν λές ετών τι εννοείς?

Χρησιμοποίησες ξανά την ίδια πάστα?

Δημοσ.

Αφού με όλους του υπόλοιπους ανεμιστήρες κλειστούς έχεις ίδια temps - πάει να πει ότι το airflow σου δεν κάνει δουλειά...

Πάρε φρέσκια πάστα (AS5) - καθάρισε και ξαναπροσπάθησε.

Επίσης επειδή δεν είμαι σίγουρος αν έχεις δώσει vcore ή vddc κάνε και ένα clearcmos και ρύθμισε με προσοχή τις τάσεις από την αρχή :-)

( και ο Ε8400 tCASE 72.4°C είχε - αλλά tcase <> θα_κολλήσει/ψοφήσει_temp, στην πράξη :-D )

Δημοσ.
Αφού με όλους του υπόλοιπους ανεμιστήρες κλειστούς έχεις ίδια temps - πάει να πει ότι το airflow σου δεν κάνει δουλειά...

Πάρε φρέσκια πάστα (AS5) - καθάρισε και ξαναπροσπάθησε.

Επίσης επειδή δεν είμαι σίγουρος αν έχεις δώσει vcore ή vddc κάνε και ένα clearcmos και ρύθμισε με προσοχή τις τάσεις από την αρχή :-)

( και ο Ε8400 tCASE 72.4°C είχε - αλλά tcase <> θα_κολλήσει/ψοφήσει_temp, στην πράξη :-D )

Αλήθεια ρε caution γιατι το έχω απορία πιά η διαφορά tcase max και max temp?

Sorry για το offtopic. :o

Δημοσ.
Ναι την είχα χρησιμοποιήσει και πιο παλιά σε άλλο PC.

CPU Voltage έχω δώσει, όχι vddc οπότε αυτό είναι οκ.

Αυτή την AS5;

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Thermal-Paste-Silver-5-12Gr-ARCTIC512US.htm

Nαι αυτή αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις τα 12 γραμμάρια. Έχει και μικρότερη συσκευασία που στοιχίζει πολύ φθηνότερα. 5 ευρώ είχα δώσει αν θυμάμαι καλά. Πέρνα μια βόλτα απο κάποιο κατάστημα. Εναλλακτικά και την arctic silver 3 ceramique να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα. :-)

Επειδή όμως δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Έβγαλες την ψύκτρα απο το παλιό pc με την παλιά πάστα επάνω της και την έβαλες στον 955? Αν έκανες κάτι τέτοιο τότε δικαιολογημένα οι θερμοκρασίες σου. :rolleyes:

Δημοσ.

Ναι αυτήν έχω, την AS5 αλλά όχι την 12gr.

Όχι, η ψύκτρα καινούρια είναι απλά την πάστα την έχω χρόνια, δεν αγόρασα καινούρια για να βάλω στην καινούρια ψύκτρα.

Δημοσ.

( tcase max είναι το specification, που λέει ο κατασκευαστής, ότι είναι η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο της εξωτερικής πλευράς του ihs του cpu. So, what's the catch; Σε εκείνο το σημείο ΔΕΝ υπάρχει αισθητήρας! Οπότε εκεί μπαίνουν οι τύποι με το Tjunction και τις γνωστές core temps για να καταλάβουμε αν θα ψοφήσει το έρμο :-D )

Δημοσ.
( tcase max είναι το specification, που λέει ο κατασκευαστής, ότι είναι η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο της εξωτερικής πλευράς του ihs του cpu. So, what's the catch; Σε εκείνο το σημείο ΔΕΝ υπάρχει αισθητήρας! Οπότε εκεί μπαίνουν οι τύποι με το Tjunction και τις γνωστές core temps για να καταλάβουμε αν θα ψοφήσει το έρμο :-D )

(καμμιά 10-15 βαθμοί επιπλέον στους πυρήνες δλδ, οπότε το hw monitor που τσεκάρω εγώ δείχνει tcase max και όχι max temps στους πυρήνες? Αν τα λέω σωστά.... :-D)

Φίλε topicstarter δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το ότι η πάστα ήταν παλιά. Αν την είχες συσκευασμένη / κλεισμένη σωστά να μην πάρει αέρα και σε normal θερμοκρασίες δεν νομιζω ότι παθαίνει κάτι. :-)

Δημοσ.
Δηλαδή δεν καθάρισες heatspreader, απλά τοποθέτησες την Xigmatek, σωστά;

Κοίτα, το pc ήρθε καινούριο(δεν αγόρασα μόνο ψύκτρα), το είχαν στήσει αυτοί από το plaisio χωρίς να τους πω(κομμάτια παρείγγειλα).

Άσε που δεν είχαν βγάλει το αυτοκόλλητο της ψύκτρας και έλεγε 90C στο first boot...

Οπότε καθάρισα και cpu και ψύκτρα και έβαλα από την δική μου thermal.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...