SlackulatoR Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Παιδιά μια ερώτηση για τον 955 που έχω. Σε full load φτάνει και 60-65C(62C είνα το max σύμφωνα με την ΑMD) Μήπως φταίει ο τρόπος του overclock που έχω κάνει(3.8GHz); Δηλαδή, έχω αλλάξει το multiplier και από volts πείραξα μόνο το CPU VDDC(1420). Όλα τα άλλα auto. Μήπως έπρεπε αντί για το VDDC να αλλάξω το CPU VID ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Με πόσο Vcore είσαι; Το VID δε μπορείς να το αλλάξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Παιδιά μια ερώτηση για τον 955 που έχω. Σε full load φτάνει και 60-65C(62C είνα το max σύμφωνα με την ΑMD)Μήπως φταίει ο τρόπος του overclock που έχω κάνει(3.8GHz); Δηλαδή, έχω αλλάξει το multiplier και από volts πείραξα μόνο το CPU VDDC(1420). Όλα τα άλλα auto. Μήπως έπρεπε αντί για το VDDC να αλλάξω το CPU VID ; Φίλε μη πειράζεις το cpu vddc αρχικά. Το cpu vid δεν αλλάζει. Σημασία έχει το vcore (cpu voltage) όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω. Αν ο 955 σου είναι C3 τότε το πιθανότερο να μπορεί τα 3,8 με λιγότερο απο 1,4 vcore. Aλλαξε λοιπόν μόνο το multi (όπως σωστά έκανες) και δοκίμασε αρχικά με ρεύμα όσο είναι το stock που δίνει η μηρική ~ όσο το vid του δλδ. Αν δεν είναι σταθερός ανεβάζεις ένα κλικ το vcore κάθε φορά μέχρι να είναι σταθερός στα 3,8. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 ( πάντως , σε φάση stabilize και ειδικά σε asus boards, κάτι κάνει και το vddc ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlackulatoR Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Με πόσο Vcore είσαι; Το VID δε μπορείς να το αλλάξεις. 1420 CPU Voltage Φίλε μη πειράζεις το cpu vddc αρχικά. Το cpu vid δεν αλλάζει. Σημασία έχει το vcore (cpu voltage) όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω. Αν ο 955 σου είναι C3 τότε το πιθανότερο να μπορεί τα 3,8 με λιγότερο απο 1,4 vcore. Aλλαξε λοιπόν μόνο το multi (όπως σωστά έκανες) και δοκίμασε αρχικά με ρεύμα όσο είναι το stock που δίνει η μηρική ~ όσο το vid του δλδ. Αν δεν είναι σταθερός ανεβάζεις ένα κλικ το vcore κάθε φορά μέχρι να είναι σταθερός στα 3,8. Απλά έχει δύο στο bios , CPU VDDC voltage και CPU Voltage. Εγώ έχω παίξει με το CPU Voltage μόνο. Αλλά ανεβάζει και 68C σε full, με την Xigmatek achilles. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 1420 CPU Voltage Απλά έχει δύο στο bios , CPU VDDC voltage και CPU Voltage. Εγώ έχω παίξει με το CPU Voltage μόνο. Αλλά ανεβάζει και 68C σε full, με την Xigmatek achilles. Καμιά ιδέα; ποια μητρική έχεις?68 βαθμοί είναι πολύ υψηλή θερμοκρασία και με aftermarket ψήκτρα.... κατι δεν πάει καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlackulatoR Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Έχω την MSI 790FX. Άλλαξα την φορά του ανεμιστήρα στην ψύκτρα και τώρα μάλλον είναι καλύτερα. Αλλά πάλι υψηλές θερμοκρασίες... 60+ σε full load όταν βλέπω άλλους να λένε πως έχουν ~40 με τον 955 δεν μαρέσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Push έχεις τον ανεμιστήρα τώρα; Γενικά παίζει καλό airflow στο εσωτερικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Φίλε μην δουλέυεις τον cpu σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Καλύτερα περιορίσου σε χαμηλότερο o/c. Καλό είναι να μην ξεπερνάς τους 55 βαθμούς σε full load. Εμένα στην msi δεν χρειάστηκε να πειράξω τίποτα άλλο πέρα του cpu voltage και να ρυθμίσω τις μνήμες στη σωστή συχνότητα / timings σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Με μόλις 1,31 vcore bios ~ 1.29-1.30 under load είναι σταθερός στα 3,8Ghz ο δικός μου C3. Για περισσότερα tweaks δεν μπορώ να σου πώ γιατί δεν χρειάστηκε να ψάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Γιατί να μην ξεπερνά τους 55°C ρε; Λες να σκοπεύει να τον κρατήσει πάνω από 30 χρόνια; :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Φροντίδα, προδέρμ και καλή θερμοκρασία - εμένα τόσα πιάνει το nb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 :lol:. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlackulatoR Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Push έχεις τον ανεμιστήρα τώρα;Γενικά παίζει καλό airflow στο εσωτερικό; Ναι, push. Επίσης push είναι το πίσω και το πλάγιο fan. Φίλε μην δουλέυεις τον cpu σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Καλύτερα περιορίσου σε χαμηλότερο o/c. Καλό είναι να μην ξεπερνάς τους 55 βαθμούς σε full load.Εμένα στην msi δεν χρειάστηκε να πειράξω τίποτα άλλο πέρα του cpu voltage και να ρυθμίσω τις μνήμες στη σωστή συχνότητα / timings σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Με μόλις 1,31 vcore bios ~ 1.29-1.30 under load είναι σταθερός στα 3,8Ghz ο δικός μου C3. Για περισσότερα tweaks δεν μπορώ να σου πώ γιατί δεν χρειάστηκε να ψάξω. Τις μνήμες έχω ocz amd edition και είναι ρυθμισμένες από το AMD overdrive. Επίσης το voltage στις μνήμες στο overdrive γράφει 1630(παρόλο που τα settings τα πείρε online από το Overdrive) ενώ είναι 1650 οι συγκεκριμένες. Να το αλλάξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ώπα, μήπως εννοείς ότι το πίσω είναι pull; ( εξάγει τον αέρα απ' το κουτί; ) Τα timings μπορείς να τα δεις μέσω του cpu-z. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlackulatoR Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ναι εξάγει αέρα. Νόμιζα αυτό είναι το push Τα timings σωστά είναι, εξάλλου ρυθμίσεις της AMD. Το voltage γιατί γράφει 1630 δεν ξερω.. αν και σιγά μην φταίει αυτό για τις θερμοκρασίες. Εξάλλου λιγότερο είναι όχι περισσότερο. Τι να πω ίσως φταίει το κομμάτι του επεξεργαστή ή η S1284... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα