Προς το περιεχόμενο

To Seatools δε "βλέπει" το δίσκο μου.

bebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν παλιό Seagate Barracuda 7200 των 80 Gb. Είναι ο δίσκος στον οποίο έχω τα Windows 7 και τελευταία μου κάνει κάποια νερά. Σφυρίζει κατά το άνοιγμα του pc, κάποιες φορές αργεί να bootαρει και γενικά πιστεύω πως έχει πρόβλημα. Kατέβασα το Seatools (τελευταία έκδοση) και όταν το τρέχω, δεν αναγνωρίζει κανένα δίσκο. Γνωρίζει κάποιος αν αυτό σημαίνει ότι τελειώσαν οι μέρες του? Υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο free tool για έλεγχο?

Δημοσ.
Είναι ο δίσκος στον οποίο έχω τα Windows 7 και τελευταία μου κάνει κάποια νερά. Σφυρίζει κατά το άνοιγμα του pc, κάποιες φορές αργεί να bootαρει

αρα o δισκος δουλεύει. μπαινεις στα win.

αν ηταν νεκρός δεν θα τον εβλεπες ουτε στο bios.

φορτωνει το λειτουργικό, βλεπεις και τα αρχεια του.

αρα κατι αλλο συμβαινει με τον τρόπο που το seatools ανιχνευει τους δισκους.

Kατέβασα το Seatools (τελευταία έκδοση) και όταν το τρέχω, δεν αναγνωρίζει κανένα δίσκο.

το Seatools for windows κατέβασες, ή το Seatools for dos;

αν το 2ο.. κατεβασε το 1ο.

Αν εχεις ηδη το 1ο.. εχεις εγκαταστησει drivers για τη μητρικη (και τυχόν controllers πάνω της) απο το site του κατασκευαστή, ή έχεις μεινει με τους default των windows?

Υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο free tool για έλεγχο?

το 1ο που χρησιμοποιούμε όλοι, το δοκιμασες;

απο γραμμή εντολών: chkdsk /?

chkdsk C: για γρήγορο έλεγχο (βασικά των αρχείων)

chkdsk [γράμμα δισκου]: /F ,έλεγχος και διόρθωση

chkdsk [γράμμα δισκου]: /R ,λεπτομερής έλεγχος (αρχεια + επιφανεια), και διόρθωση

ενα util βρηκα εδώ, αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

προσοχή μην τα κανεις χειρότερα .

http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/

Δημοσ.

Φίλε Random, το Seatools for Windows είχα κατεβάσει. Eυχαριστώ για τις συμβουλές πάνω στο chkdsk, δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη του. Έτρεξα την εντολή /R και δεν μου εμφάνισε κανένα πρόβλημα. Βασικά, κάποιες φορές όταν ανοίγω το pc άκούγεται ένα σφύριγμα σαν τσαγιέρας :-) και στη συνέχεια αργεί πολύ ή δεν bootαρει καθόλου, οπότε κάνω reboot και όλα κανονικά. Άπαξ και φορτωθούν τα Win δεν αντιμετωπίζω αλλα προβλήματα, εκτός από ένα: Είχα ρυθμίσει τους σκληρούς να απενεργοποιούνται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας, και κάποιες φορές όταν πήγαινα να επαναφέρω το σύστημα άκουγα το σφύριγμα, είχα μόνο μαύρη οθόνη και αναγκαστικά restart. Αυτά με κάνανε να πιστεύω ότι είναι πρόβλημα σκληρού. Το chkdsk όπως είπα δε βρήκε τίποτα. Σκέφτομαι ότι για να μην τον αναγνωρίζει το seatools ήρθε η ώρα για καινούριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...