dazeman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Έχω το FRITZ!Box Fon WLAN Annex A, Firmware version 08.04.26 (HOL). σύνδεση 24/1. Επειδή φυσιολογικά συγχρονίζει απο μόνο του κάτω απο 1mbps (877 kbps, 960 kbps klp) για το οποίο η hol νίπτει τας χείρας της, έχω βρεί ένα κόλπο και συγχρονίζει μεταξύ 11 - 13 mbps. To κόλπο είναι ότι αφού συγχρονίσει απο μόνο του στα 800 kbps, βγάζω το καλώδιο του τηλεφώνου απο το ρουτερ, και μόλις σβήσει το λεντάκι του DSL το ξαναβάζω. Κατα κανόνα πιάνει με την πρώτη και συγχρονίζει σε μεγαλύτερη (& αποδεκτή; ταχύτητα). Τα ερωτήματά μου είναι δύο: 1. Αξίζει να αναβαθμίσω το firmware σε 08.04.49, θα μου λύσει δηλ. κανένα πρόβλημα ή τζάμπα θάναι; Αναφέρω τα στοιχεία του νέου: Product: : FRITZ!Box Fon WLAN Version : 08.04.49 Build : 08.04.17 Language : English Annex : A New Features : - Support for seamless rate adaption - Child protection - Push Service (System information via Email) 2. Υπάρχει περίπτωση να μου το αντικαταστήσει η hol με νέο που να έχει δυνατότητα usb host; Σε ερώτηση που είχα κάνει πρίν απο κανένα εξάμηνο μου το έιχε αποκλείσει ο υπάλληλος που μίλησα και μου είπε ότι αυτο γίνεται μόνο εάν έχω και τηλεφωνία απο την hol που βέβαια εγώ δεν προτίθεμαι. Σημ.:Σχετικά με την ταχύτητα συγχρονισμού η μόνη πρόταση της hol ήταν να κάνω συνδρομή σε χαμηλότερο πακέτο (στα 8mbps). που όμως τότε η ταχύτητα θα είναι χειρότερη απο αυτή που έχω τώρα. Πληρώνω 24 έχω 11-13! Ευχαριστώ
kokolokor5 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 και εγω ειμαι στην ΗOL.παλια ειχα το ιδιο ρουτερ με σενα (fritz) . Δοκιμαζοντας αλλα ρουτερ απο φιλους,ειδα οτι το fritz κλειδωνε σε μικροτερες ταχυτητες.Το εδωσα πισω και αγορασα ενα linksys wag200g. Απο 4mbps (fritz),τωρα μου παιζει στα 11-14mbps
toxotis70 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Eχω κι εγω προβλημα με χαμηλες ταχυτητες , αλλα τα attenuation kai sn noise ειναι χαλια, μπορει να φταιει το fritz γι αυτο ? Εσυ τι τιμες ειχες με το fritz ?
lunatic89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μια που το πιάσαμε να ρωτήσω και γω για το δικό μου.... >Max. DSLAM data rate kBit/s 6144 1024 Min. DSLAM data rate kBit/s 32 32 Attainable data rate kBit/s 7108 1032 Current data rate kBit/s 6139 870 Latency 8 ms 8 ms Bit swap off off Seamless Rate Adaption off off Impulse Noise Protection 2.0 2.0 L2 Power mode enabled - - Signal-to-noise ratio dB 12 11 Line attenuation dB 41 23 Power cutback dB 0 0
DDoS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Επρεπε να εχεις βαλει firmware απο χτες φιλαρακο
kokolokor5 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Eχω κι εγω προβλημα με χαμηλες ταχυτητες , αλλα τα attenuation kai sn noise ειναι χαλια, μπορει να φταιει το fritz γι αυτο ?Εσυ τι τιμες ειχες με το fritz ? και μενα χάλια ηταν.τωρα τι εγραφε δεν ξερω,το εχω αλλαξει εδω και ενα χρονο.Δοκιμασε αλλο ρουτερ απο καποιον γνωστο σου.ετσι θα καταλαβεις τι φταιει.
dazeman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Το Signal/Noise (ωφέλιμο σήμα της γραμμής /θόρυβο σε db) πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο. Το Line attenuation (εξασθένηση γραμμής σε dB) πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος αριθμός. Και τα δύο μεγέθη εξαρτώνται αποκλειστικά απο την τηλεφωνική γραμμή και συγκεκριμένα απο το σπίτι μας μέχρι το DSLAM του OTE. Δεν έχουν καμμία σχέση με τα ρούτερς. Πάντως μιας και τ'αναφέραμε στο δικό μου fritz! βλέπω αυτά: > Receive direction Send direction Signal/Noise ratio dB 6 13 Line attenuation dB 16 6 χάλια δηλαδή @DDoS: Θα το επιχειρήσω ....
DDoS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρα γραμμη εχεις............ τι χαλια?
dazeman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρα γραμμη εχεις............ τι χαλια? Μα στην περίπτωσή μας μας ενδιαφέρει το receive direction. Στο μεν Signal/Noise έχω 6 db, που είναι το κατώτατο όριο, αφού το S/N πρέπει να είναι μεγάλος αριθμός και δεν πρέπει να πέφτει κάτω απο τα 6 dB. (Στην πράξη όμως κάτω από 10-12 dB υπάρχουν σοβαρά προβλήματα θορύβου της γραμμής και επομένως λάθη στο router). Στο δε Line attenuation πράγματι είμαι καλύτερα έχοντας 16 dB, που είναι πολύ καλή τιμή μιας και τα 10db θεωρούνται άριστη τιμή, και τα 60-65db ως η χειρότερη.
lunatic89 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 χαχαχαχα Ρε φίλε τι χάλια....?Ουτε τα μισά απο μενα δεν έχεις.... Το 6 είναι όντως λίγο αλλά στα πόσα κλειδώνεις? Αν τους πεις να σου ρίξουν λίγο τα mbps που κλειδώνει τώρα, θα βελτιωθεί το 6
dazeman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 χαχαχαχα Ρε φίλε τι χάλια....?Ουτε τα μισά απο μενα δεν έχεις....Το 6 είναι όντως λίγο αλλά στα πόσα κλειδώνεις? Αν τους πεις να σου ρίξουν λίγο τα mbps που κλειδώνει τώρα, θα βελτιωθεί το 6 ...δεν διάβασες το πρώτο μου πόστ φαίνεται
DDoS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Πληροφοριακα......... πριν κανα μηνα σου εγραψα να το αναβαθμισεις............... τοκανες? ή κουβεντα να γινετε?
toxotis70 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Αν εννοειες εμενα , ναι το αναβαθμισα, αλλα διαφορα δεν ειδα. Απ οτι μου ειπε και καποιος τεχνικος του οτε που μετρησε τη γραμμη, δεν μπορει να συχρονισει παραπανα ! Ειναι μπουκομενη η περιοχη ...
DDoS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 E αν εισαι σε αυτη τη κατασταση φιλαρακο...... τι ψαχνεις να βρεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.