Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου υπολογιστή

horse1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τη σύνθεση ενός υπολογιστή, που προορίζεται για τον αδελφό μου. Ενδιαφερόμαστε μόνο για το κουτί, καθώς οθόνη και όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά υπάρχουν. Προσανατολίζομαι προς AMD σύνθεση, καθώς δεν θέλουμε το ποσό να ξεπεράσει τα 500 (550 το πολύ) ευρώ. Το pc προορίζεται για αρκετό ως πολύ gaming (απ` ό,τι μου λέει έχει άχτι να μπορεί να παίζει τα δυνατά και απαιτητικά σύγχρονα παιχνίδια απροβλημάτιστα), internet, πολύ κατέβασμα και αρκετή επεξεργασία φωτογραφίας (ή και βίντεο). Τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε σε αυτά τα λεφτά? Σκέφτομαι ως δεδομένα έναν τετραπύρηνο Phenom επεξεργαστή, 4Gb ram και μία κάρτα γύρω στα 150Ε (π.χ. την SAPPHIRE RADEON HD5770 1GB DDR5 PCI-E RETAIL). Επίσης, καλό θα ήταν αν μπορούσε να μπει και ένας solid state σκληρός για τα windows (αν και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι λίγο δύσκολο σ` αυτά τα λεφτά). Κάποια λίγα χρήματα μπορούμε να γλυτώσουμε από τον συμβατικό σκληρό, καθώς δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλος (φτάνει ο 500Gb), γιατί έχει ήδη έναν μεγάλο εξωτερικό σκληρό, αλλά και μελλοντικά εύκολα προστίθεται κι άλλος εσωτερικός.

Αυτά και ευχαριστούμε για τον κόπο σας προκαταβολικά!

Δημοσ.

φιλαρακι ενα σου λεω.για αρκετο εως πολυ gaming με 550 ευρω budjet δεν πας πουθενα..ισα ισα θα βγαλεις αμα βγαλεις τον βασικο πυργο με τις βασικες και οχι πολυ απαιτιτικες αναγκες σου

Δημοσ.

Χαλαρά, μην ανησυχείς καθόλου γι' αυτό (θα το επιβεβαιώσουν και άλλα μέλη). Εξάλλου τα Corsair είναι πολύ πιο δυνατά τροφοδοτικά από οποιαδήποτε άλλα.

Δημοσ.

@Xtonyx θα μπορούσες να μου προτείνεις την καλύτερη δυνατή σύνθεση για τις παραπάνω ανάγκες στην καλύτερη δυνατή τιμή (ας ξεχάσουμε για την ώρα το όριο των 550Ε)?

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω ακριβώς τις αναλύσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι τίποτα ακραίες. Μέσα στα λογικά πλαίσια του μέσου gamer.

Συζητώντας το ξανά μαζί του, κατέληξε να ανεβάσει το budjet κατά 100Ε. Έτσι κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση για την οποία θα ήθελα τα σχόλια σας.

Mobo: Gigabyte GA-MA 770T-UD3P 80E

Cpu: AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION 142.98E

Τροφοδοτικό: TAGAN TG500-U33II SUPERROCK 500W 79,90E

Κουτί: THERMALTAKE VJ60001N2Z WING RS 201 BLACK 38,99E

Μνήμες: RM25664BA1339 RENDITION 2GB DDR3 PC310600 1333MHZ x2 82E

Σκληρός: WESTERN DIGITAL WD7500AADS 750GB CAVIAR GREEN SATA2 57.79E

Κάρτα γραφικών: GIGABYTE RADEON HD5770 GV-R577D5-1GD-B 1GB DDR5 PCI-E RETAIL 148,99E

DVD-RW: LG GH22NS40 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK 19,99E

Πως σας φαίνεται? Μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα, που μου ξέφυγε? Πιστεύετε ότι κάποιο part είναι παραπανίσια χρήματα σε σχέση με την παραπάνω σύνθεση του @mihachris, που είναι κατά 50Ε περίπου φθηνότερη (αλλά φυσικά με μικρότερο και πιο αργό σκληρό δίσκο)?

Δημοσ.

κι εγω ειμαι στο τσαφ να ακοιρωσω την παραγγελια που εχω κανει και να παω σε μια αλλη..δεν ειμαι και ο πλεον καταλληλος να σου πω τι θα παρεις αλλα με 500 ευρω budjet δεν πας σε αρκετο εως πολυ gaming τουλαχιστον θες μια 5850 η gtx 275 SOC ισαξιες vga i5 gigabyte ud4 mobo ddr3 dual corsair στα 1600 ενα δικο σου κουτι και απο 500-750w οτι τροφοδοτικο θελεις απο enermax corsair silverstone akasa Tt αυτα προτεινω εγω και μιακ οθονη LG 22αρα+ η την DELL που προτεινουνε εδω μεσα παντως εχουνε γινει απειρα σχετικα thread σου προτεινω να διαβασεις και να ενημερωθεις..στα γρηγορα αυτα γιατι δεν εχω χρονο για να σου κανω συνθεση χιλια συγγνωμη οταν θα εχω βαση μετρησεων διαβασματος και αποδοτικοτητας των κομματιων που εχουνε συζητηθει εδω μεσα και γνκ θα σου κανω μια ..αυτα για τωρα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, επειδή δεν είμαι και ο ειδικότερος. Θεωρείται καλύτερη η SAPPHIRE RADEON HD5770 από την GIGABYTE RADEON HD5770 GV-R577D5-1GD-B 1GB DDR5??

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Καταλήγω λίγο πολύ στη σύνθεση μου. Σκέφτομαι μόνο ποια από τις δύο κάρτες γραφικών να διαλέξω. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, δεν βρίσκω καμία διαφορά. Οπότε ρωτάω να μου πείτε από την εμπειρία σας ποια θεωρείτε καλύτερη.

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι, επειδή δεν είμαι και ο ειδικότερος. Θεωρείται καλύτερη η SAPPHIRE RADEON HD5770 από την GIGABYTE RADEON HD5770 GV-R577D5-1GD-B 1GB DDR5??

Το ίδιο πράμα είναι!

Μόνο το ταμπελάκι αλλάζει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...