Προς το περιεχόμενο

Απορίες για Opel Corsa: Essentia & C'mon? Facelift?

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους παιδιά και καλή χρονιά:

Εχω τις εξής ερωτήσεις που παρόλο που έψαξα στο internet δεν έβγαλα άκρη:

Ποια η διαφορά Εssentia & C'mon στο τελευταίο Οpel Corsa (εξοπλισμός κτλπ)?

To Εssentia δεν το βλέπω πλέον σαν έκδοση στο opel.gr

Το τελευταίο facelift του Corsa έγινε το 2006?

Έχει γίνει άλλο απο τότε ή ειναι η έκδοση αυτη που πουλιέται τώρα με αυτή που εκδόθηκε το 2006?

ευχαριστώωωω

Δημοσ.

το Corsa D που πουλιεται απο το 2006 εως σημερα δεν εχει δεχτει facelift, αλλα οσονουπω ερχεται και μαλλιστα με νεους (ελαφρως) κινητηρες. το παλιο Corsa (μοντελο C) ξεκινησε να πουλιεται τελος 2000 και το facelift ηρθε τελος 2003.

Δημοσ.

Να επιβεβαιοσω πως ειναι ακριβοοοοοοος οπως τα λεει ο rabican. Ερχεται Corsa D TwinTop που θα ειναι ο αντικαταστατης του tigra κινητηρας 1.4T...

Δημοσ.

http://carscoop.blogspot.com/2009/11/2010-opel-vauxhall-corsa-gains-more.html

δεν υπαρχει προθεση για νεο Corsa D με τον 1.4Τ (τουλαχιστον οχι ακομη). απλα ενα upgrade στους ηδη υπαρχοντες κινητηρες. περαν αυτου για εκδοση twintop δεν εχω ακουσει κατι!

Δημοσ.

Ο υπαρχον 1.4 ειναι "κομμενος" με προγραμμα στα 95hp. Η κανονικη του αποδοση ειναι πανω απο 100hp (110? κατι τετοιο καπου εκει δεν θυμαμαι ακριβος). Για το twintop.... http://www.speedheads.de/galleries/0046/004144.jpg

http://www.autotriti.gr/newcars/afixeis/index.asp#25 ειναι ακριβος οπως οι πληροφοριες που εχει δωσει η οpel στους dealers στην Ελλαδα .(Τα παραπανω που ειπα ειναι απο ανθρωπο εντος της opel στην Ελλαδα τα οποια εχω διαβασει και μονος μου απο τα "newsletter" που τους στελνουν. Εκτος των link φυσικα) Ο 1.4T για αρχη θα ειναι πανω στο νεο astra και μετα στο corsa twintop. Και δε νομιζω να μην μπει και πανω στο κανονικο corsa...

Δημοσ.

παντως και οι 2 φωτο που φαινονται ειναι photoshop και εχουν κυκλοφορησει πριν 1-2 χρονια. ενδεχομενως να βγει το νεο corsa σε twintop αλλα ακομη δεν υπαρχει καποιο πρωτοτυπο!

οσο για τον 1.4Τ, αν ειναι ο Ζ14ΧΕΡ τοτε σιγουρα δεν ειναι κομμενος αφου υπαρχει απο το 2003 και βγαζει 90 αλογα (και με λιγο διαφορετικη εισαγωγη απο το 2000 ως Ζ14ΧΕ). απλα δεν εχω δει τον κωδικο του μοτερ του νεου αστρα.

edit: απο οτι ειδα ο 1.4T Ecotec πρεπει να ειναι καινουργιο μοτερ εξολοκληρου αφου εχει και διαφορετικο κυβισμο απο τους Ζ14ΧΕ/Ζ14ΧΕΡ

Δημοσ.
παντως και οι 2 φωτο που φαινονται ειναι photoshop και εχουν κυκλοφορησει πριν 1-2 χρονια. ενδεχομενως να βγει το νεο corsa σε twintop αλλα ακομη δεν υπαρχει καποιο πρωτοτυπο!

οσο για τον 1.4Τ, αν ειναι ο Ζ14ΧΕΡ τοτε σιγουρα δεν ειναι κομμενος αφου υπαρχει απο το 2003 και βγαζει 90 αλογα (και με λιγο διαφορετικη εισαγωγη απο το 2000 ως Ζ14ΧΕ). απλα δεν εχω δει τον κωδικο του μοτερ του νεου αστρα.

edit: απο οτι ειδα ο 1.4T Ecotec πρεπει να ειναι καινουργιο μοτερ εξολοκληρου αφου εχει και διαφορετικο κυβισμο απο τους Ζ14ΧΕ/Ζ14ΧΕΡ

ενδιαφέρουσα πληροφορία:

αν δεις στο γερμανικο opel.de το νέο άστρα βγαίνει με 1,4 100άλογα και 1,4Τ 140 άλογα.

Μια χαρά ως εδώ.

Αλλά αν δεις στο pdf με τα τεχνικά ο 1,4-100 είναι 1398cc δηλαδή ο νέος ενώ ο 1,4Τ-140 είναι 1364cc δηλαδή σαν τον 14xep

:-)

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι δε τον κανανε 1354cc για να φορολογουνταν λιγοτερο?

Σα ζεστο ψωμακι θα πουλουσε...! (Οχι οτι δε θα πουλησει κι ετσι, αλλα λεμε :P)

Δημοσ.
δηλαδη ο 1.4Τ ειναι ενας τουρμπισμενος Ζ14ΧΕΡ? ωιμε!!!

Ε καλά, προφανώς το μπλοκ είναι κοινό (αν είναι και δεν έχει πχ. άλλα υλικά)

Τα πιστόνια, οι μπιέλες κλπ. σίγουρα δεν είναι ίδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...