Προς το περιεχόμενο

Λογοκρισία στην ελληνική Wikipedia

Ethnikos14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως , στην Ελλάδα είμαστε και δε νομίζω οτι η wikipedia οπως και οτιδήποτε άλλο θα μενε έξω απο συμφέροντα και λαμογιές . Εδω δε μπορείνα δουλέψει τίποτα σωστά και αξιοκρατικά.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα απαντήσω στον dermitzos παραθέτοντας μια αληθινή ιστορία σαν μεγάλος παραμυθάς που είμαι:

Ένα όμορφο βροχερό πρωινό στο Τόκιο ο Li γνωστός Ιάπωνας καλλιτέχνης (συγκεκριμένα είναι αυτός που φτιάχνει και βάφει τα σκηνικά από φελιζόλ στο κάστρο του τακέσι) μετά από μια πολύ κουραστική εβδομάδα δουλειάς κάθετε άνετος στον καναπέ του με το notebook στα πόδια και πίνει το τσάι του με γεύση μυγόχεσμα γιατί είναι λάτρης των πικάντικων γεύσεων. Η γυναίκα του έχει πάει στην πεθερά και τα παιδία του για καράτε και έτσι έχει χρόνο ελεύθερο να γουστάρει τη ζωή του. Συγχρόνως χαζεύει τηλεόραση στο αγαπημένο του κανάλι ζίου ζίτσου. Ξαφνικά ακούει κάτι για πλημύρες στο «κρατίδιο της Μακεδονίας».

Λόγω του ότι είναι ψαγμένος όμως και δεν έχει εμπιστοσύνη στην διεφθαρμένη Ιαπωνική τηλεόραση. Άλλωστε την έχει ζήσει από μέσα και έχει δει την αδικία με τα μάτια του μια που δούλευε για ένα τηλεπαιχνίδι που ο παίκτης ποτέ δεν κερδίζει στο τέλος. Έχει πάρει όμως κάτι και το αυτί του περί Μεγάλου Αλεξάνδρου από το σχολείο.

Έτσι ό Li το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι να μπει στο wiki γιατί από το σχολείο του μάθανε πως το wiki είναι η μόνη ελεύθερη-αξιόπιστη-αμερόληπτη-μη κερδοσκοπική-χωρίς συμφέροντα εγκυκλοπαίδεια η οποία γράφετε από ανθρώπους γνήσιους που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι αλλά θέλουν απλά να μοιραστούν τις γνώσεις τους για το καλό της ανθρωπότητας.

:cry::cry::cry::cry::cry:Sorry για την παύση αλλά πραγματικά συγκινήθηκα και πήρα λίγο κωλόχαρτο να σκουπίσω τα μάτια μου.

Γράφει λοιπόν την λέξη Macedonia βλέπει την εν λόγο foto http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia

Ο Li σηκώνετε από το καναπέ σπάζοντας ταυτόχρονα το notebook με τους 1245 πυρήνες και 56tera σκληρό. Νιώθει πραγματικά συγκλονισμένος με την αδικία που τελείτε στην ευρωπαϊκή ήπειρο με τους καημένους «μακεδόνες» που είναι σκλαβωμένοι από τους παμπόνηρους έλληνες που πάνε εκτός των άλλων να οικειοποιηθούν το όνομα της Μακεδονίας και του Βουκεφάλα με τις προπαγανδιστικές Χολυγουντιανές ταινίες του Όλιβερ Στόουν.

«Κρίμα γιατί είχα και σε υπόληψη τον Καζαντζάκη» σκεύτεται

Μετά από αυτό ο Li έχει δημιουργήσει γνωστό blog στην χώρα του για την αφαίρεση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από τη φέτα. Άσχετο αλλά το έκανε.

ΤΕΛΟΣ

Καζαντζάκης:

"Ξεκίνησα για την Ιαπωνία, ξέροντας μονάχα δυο γιαπωνέζικες λέξεις για να συνεννοηθώ μαζί της: σακουρά, που θα πει: άνθος της κερασιάς, και κοκορό, που θα πει: καρδιά. Ποιός ξέρει! έλεγα με το νου μου, μπορεί οι δυο αυτές, απλότατες λέξεις να φτάνουν"

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο... Ακόμα να καταλάβω τι συμφέροντα μπορεί να παίζονται στην Wikipedia...

Για απάντησε και σε αυτό...

Ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν σε πιστεύω είναι ότι πας με γενικολογίες και αοριστολογίες, χωρίς συγκεκριμένα ενδείγματα... (και όχι, δεν θεωρώ συγκεκριμένα τα screenshots από τα e-mail σου...)

Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα ποια είναι τα συμφέροντα που παίζονται και ποιους εξυπηρετούν αλλά όταν φράζονται παράνομα χρήστες, διαγράφονται άρθρα και κείμενα όπως τα παραπάνω πχ. ΣΥΡΙΖΑ, The Mall επειδή δεν άρεσε στον κ. Φωτάκη του ομίλου Λάτση, προώθηση νόμων επί ΝΔ σβήνοντας του ΠΑΣΟΚ, κομματικές παρατάξεις κτλ.σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.
menace αποφεύγεις να απαντήσεις επί της ουσίας και λες τα δικά σου, είσαι ένας χρήστης που γράφτηκες μόνο και μόνο, σήμερα στις 4 Ιανουαρίου, για να υποβαθμίσεις την σπουδαιότητα του θέματος για να μας λες για dmt και Πέτρους!!

και ο Ethnikos14 ειναι εγγεγραμμένος απο 2007, αλλα μεχρι χτές η μόνη του εμφάνιση ήταν το παρόν θέμα.

Ευθέως: Αρνήσαι οτι είσαι ο pplatis, και ο DaTaMan και οι άλλοι;

Πόσα ψέμματα αραδιάζετε δεν ξέρω,

αλλα στα usernames ο menace είναι μέσα τουλάχιστον 3 στα 4 :cry:

και στους isp ειναι 2/2 :o

και στον τόπο διαμονής, μέσα... Εθνικάρα ;)

καλά ποσοστά ευστοχίας ο "Δράκος"

Για να μην μένουν οι εντυπώσεις, το παραπάνω άτομο είναι ο dtm ή DaTaMan ή pplatis ή Πέτρος Πλατής, ....άρθρα έχουν σχέση με τον Πειραιά

....είτε της Tellas είτε της Forthnet ...

Δημοσ.

Θα απαντήσω στον dermitzos παραθέτοντας μια αληθινή ιστορία σαν μεγάλος παραμυθάς που είμαι:

Ένα όμορφο βροχερό πρωινό στο Τόκιο ο Li γνωστός Ιάπωνας καλλιτέχνης (συγκεκριμένα είναι αυτός που φτιάχνει και βάφει τα σκηνικά από φελιζόλ στο κάστρο του τακέσι) μετά από μια πολύ κουραστική εβδομάδα δουλειάς κάθετε άνετος στον καναπέ του με το notebook στα πόδια και πίνει το τσάι του με γεύση μυγόχεσμα γιατί είναι λάτρης των πικάντικων γεύσεων. Η γυναίκα του έχει πάει στην πεθερά και τα παιδία του για καράτε και έτσι έχει χρόνο ελεύθερο να γουστάρει τη ζωή του. Συγχρόνως χαζεύει τηλεόραση στο αγαπημένο του κανάλι ζίου ζίτσου. Ξαφνικά ακούει κάτι για πλημύρες στο «κρατίδιο της Μακεδονίας».

Λόγω του ότι είναι ψαγμένος όμως και δεν έχει εμπιστοσύνη στην διεφθαρμένη Ιαπωνική τηλεόραση. Άλλωστε την έχει ζήσει από μέσα και έχει δει την αδικία με τα μάτια του μια που δούλευε για ένα τηλεπαιχνίδι που ο παίκτης ποτέ δεν κερδίζει στο τέλος. Έχει πάρει όμως κάτι και το αυτί του περί Μεγάλου Αλεξάνδρου από το σχολείο.

Έτσι ό Li το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι να μπει στο wiki γιατί από το σχολείο του μάθανε πως το wiki είναι η μόνη ελεύθερη-αξιόπιστη-αμερόληπτη-μη κερδοσκοπική-χωρίς συμφέροντα εγκυκλοπαίδεια η οποία γράφετε από ανθρώπους γνήσιους που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι αλλά θέλουν απλά να μοιραστούν τις γνώσεις τους για το καλό της ανθρωπότητας.

:cry::cry::cry::cry::cry:Sorry για την παύση αλλά πραγματικά συγκινήθηκα και πήρα λίγο κωλόχαρτο να σκουπίσω τα μάτια μου.

Γράφει λοιπόν την λέξη Macedonia βλέπει την εν λόγο foto http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia

Ο Li σηκώνετε από το καναπέ σπάζοντας ταυτόχρονα το notebook με τους 1245 πυρήνες και 56tera σκληρό. Νιώθει πραγματικά συγκλονισμένος με την αδικία που τελείτε στην ευρωπαϊκή ήπειρο με τους καημένους «μακεδόνες» που είναι σκλαβωμένοι από τους παμπόνηρους έλληνες που πάνε εκτός των άλλων να οικειοποιηθούν το όνομα της Μακεδονίας και του Βουκεφάλα με τις προπαγανδιστικές Χολυγουντιανές ταινίες του Όλιβερ Στόουν.

Μετά από αυτό ο Li έχει δημιουργήσει γνωστό blog στην χώρα του για την αφαίρεση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από τη φέτα. Άσχετο αλλά το έκανε.

ΤΕΛΟΣ

Καζαντζάκης:

"Ξεκίνησα για την Ιαπωνία, ξέροντας μονάχα δυο γιαπωνέζικες λέξεις για να συνεννοηθώ μαζί της: σακουρά, που θα πει: άνθος της κερασιάς, και κοκορό, που θα πει: καρδιά. Ποιός ξέρει! έλεγα με το νου μου, μπορεί οι δυο αυτές, απλότατες λέξεις να φτάνουν"

Τόσος κόπος για να μου πεις ότι η γεωγραφική αναφορά, και θα επιμείνω στο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ, είναι λάθος στην wikipedia; Ε όχι ρε φίλε, άμε να μάθεις πρώτα Γεωγραφία και Ιστορία και μετά. Άσε που η ιστορία είναι κάτι το αντικειμενικό. Ο κάθε ένας θα σου πει ό,τι θέλει για το συμφέρον του.

Λες όλες οι χώρες στον κόσμο είναι τόσο Φιλέλληνες και μαθαίνουν την δική μας Ιστορία;

Είναι όπως ακριβώς με τα θρησκευτικά. Ο καθένας λέει τις δικές του μ@λ@κίες...

Ή τώρα σας έπιασε όλους τους εθνικοελλαδίτες ο πόνος για την ονομασία, που εδώ και ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΕΣ και ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΕΣ δεκαετίες λέγεται ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας).

Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα ποια είναι τα συμφέροντα που παίζονται και ποιους εξυπηρετούν αλλά όταν φράζονται παράνομα χρήστες, διαγράφονται άρθρα και κείμενα όπως τα παραπάνω πχ. ΣΥΡΙΖΑ, The Mall επειδή δεν άρεσε στον κ. Φωτάκη του ομίλου Λάτση, προώθηση νόμων επί ΝΔ σβήνοντας του ΠΑΣΟΚ, κομματικές παρατάξεις κτλ.σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Ναι... Επειδή τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο πράγμα που τους ενδοιαφέρουν, τι γράφεται στην Wikipedia. Εδώ δεν δίνουν λεφτά για παιδεία, έχουν τους εργαζόμενους στα STAGE σε μια κλωστή και αυτό που τους νοιάζει είναι τι βλέπουν οι έλληνες στο Wikipedia.

Η νομίζεις ότι θα είχαν τόση μεγάλη επιρροή στην Wikipedia;

Και αφού δεν γνωρίζεις ποια είναι τα συμφέροντα, γιατί τα αναφέρεις;

Δεν πιστεύω πως ο menace είναι αυτός που γενικολογεί. Μέχρι τώρα σε έχουμε κάνει να πάρεις πίσω τα λόγια σου 3 φορές...

Δημοσ.

Εγώ να πιστέψω ότι ο εθνικός είναι ο "βάνδαλος". Ο menace ποιος είναι? Εγώ ποιός είμαι? εσύ ποιός είσαι? Και τι με νοιάζει είναι ποιος είναι στο κάτω κάτω. Να γίνει άλλο topic με τίτλο "ποιος είναι ο εθνικός". Το θέμα συζήτησης είναι αν το wiki μπορεί να εξυπηρετεί συμφέροντα ή όχι.

Δημοσ.

Ο συνειρμός σου δεν έχει καμία ουσία φίλε μου.

Το ποιος είναι ο ethnikos παίζει και μεγάλο ρόλο.

Που ξέρω εγώ (επειδή είμαι και εγώ δύσπιστος) αν εξυπηρετούνται τα δικά του συμφέροντα, ή αν ο ίδιος είναι διαχειριστής της Wikipedia και τα κάνει όλα αυτά για ξεκάρφωμα;

Υ.Γ. μπορείς να παρατηρήσεις ότι η συμβολή σου στο topic αυτό, είναι ανούσια...

Δημοσ.
...ο Li γνωστός Ιάπωνας καλλιτέχνης ...

Λόγω του ότι είναι ψαγμένος όμως ....το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι να μπει στο wiki γιατί από το σχολείο του μάθανε πως το wiki είναι η μόνη ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ.....Γράφει λοιπόν την λέξη Macedonia βλέπει ΚΑΙ .......Νιώθει πραγματικά συγκλονισμένος

Απο την πράγματι ενδιαφέρουσα (και δυστυχώς πολυ κοντινή στην πραγματικότητα) ιστορία, το δικό μου συμπέρασμα ειναι οτι ο Λι δεν είναι ψαγμένος.

Οταν ο Λι διαβάζει στη αγγλική έκδοση της wikipedia, τη φράση "Μακεδονία ειναι μια φρουτοσαλάτα με μήλο, αχλάδι και πεπόνι",

πρέπει να αποθηκεύει στο σκληρό του την πληροφορία "Συμφωνα με μια εκδοχή απο όσες περιλαμβάνει η αγγλόφωνη wikipedia, η Μακεδονία ειναι μια φρουτοσαλάτα με μήλο, αχλάδι και πεπόνι".

Γιατι μπορεί να πάει και στην Γαλλόφωνη wikipedia, και να διαβάσει οτι "Μακεδονία ειναι μια σαλάτα με φασόλια και αυγά", και να παρεξηγηθεί με το φίλο του τον Ζοάο που θα ορκίζεται οτι "Μακεδονία ειναι η γειτονία που γεννήθηκα, στο Σαο Πάολο".

Αν δεν αποθηκέυσει ολοκληρη την πληροφορία, υπαρχει κίνδυνος σύγχυσης, λήψης αποφάσεων με λάθος δεδομένα, μειωμένης αποτελεσματικότητας, critical failure, bsod, κλπ. :-)

όπως καλη ώρα ο Λι που έσπασε το λαπτοπ του χωρίς λόγο :rolleyes:

Δημοσ.

Προσωπικά dermitzo ψιλοχέστικά για αν θα λέγετε Μακεδονία ή όχι. Αυτά που έγραψα αναφέρονται στο πως εντέχνως μπορούν να περάσουν πολιτικά μηνύματα στον κόσμο. Το αν ξέρω προσωπικά τα ιστορικά σύνορα του βασίλειου της Μακεδονίας που κολάι? Αναφέρθηκα στο αν η foto μεμονωμένα είναι σωστή η όχι? Εγώ απλός λέω ο ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι στημένο το αποτέλεσμα της αναζήτησης της λέξης macedonia που δίνει το wiki δημιουργεί εντυπώσεις όπως ότι η ΠΓΔΜ είναι το ελεύθερο έδαφος της Μακεδονίας και υπόλοιπο είναι σκλαβωμένο κυρίως από την Ελλάδα.

Μόνος σου το είπες ποιος ο καθένας λέει τα δικά του συμφέροντα. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Αυτοί που ελέγχουν το wiki ποιά συμφέροντα έχουν? Ποιανού λαού η ιστορία θα γραφτεί wiki?

Όταν λες "τόσες και τόσες δεκαετίες"? Πόσες δεκαετίες λέγεται ΠΓΔΜ? Τη Γιουγκοσλαβία την πρόλαβες ή είσαι μικρός.

Το παράδειγμα με τη Μακεδονία το ανέφερα απλά γιατί είναι κάτι που πάνω κάτω γνωρίζει ο μέσος έλληνας.

Dermitzo δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου. Απλά με στεναχωρεί το γεγονός που δεν κατάλαβες την ιστορία του φίλου μου Li.

Να συμπληρώσω εδώ πως ο Li έψαξε πρώτα το Ιαπωνικό wiki αλλά επειδή η αναζήτηση για τη λέξη Macedonia δεν τον ικανοποίησε λόγο ελλιπών στοιχείων. Μπήκε το λοιπόν στο Αγγλικό wiki γιατί όταν ήταν μικρός δεν άκουγε τον παππού Καμπαμαρού που τον μαστίγωνε να μάθει γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ελληνικά, γερμανικά και να γίνει πρόξενος δεν διάβαζε γιατί είχε κολλήσει με την τέχνη του φελιζόλ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:36 ----------

Ο συνειρμός σου δεν έχει καμία ουσία φίλε μου.

Το ποιος είναι ο ethnikos παίζει και μεγάλο ρόλο.

Που ξέρω εγώ (επειδή είμαι και εγώ δύσπιστος) αν εξυπηρετούνται τα δικά του συμφέροντα, ή αν ο ίδιος είναι διαχειριστής της Wikipedia και τα κάνει όλα αυτά για ξεκάρφωμα;

Τα ίδια μπορώ να πω εγώ για τον menace.

Υ.Γ. μπορείς να παρατηρήσεις ότι η συμβολή σου στο topic αυτό, είναι ανούσια...

Εσύ ποιός είσαι για να κρίνεις? Αν έχεις διαφορετική άποψη δικαίωμα σου. Χαλάρωσε λίγο συζήτηση κάνουμε.

Δημοσ.

ΤΕΛΟΣ

Καζαντζάκης:

Δεν ειμαι on topic αλλα φιλε ειναι κορυφαιο κειμενο!!!!!!!!!

Δημοσ.

Καταρχήν μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, username που χρησιμοποιώ εδώ και σε άλλα forum δεν πάνε πακέτο με κάποιον χρήστη που έφαγε φραγή στην wikipedia. Το αρχικό κείμενο δημοσίευσης είναι copy paste που το δημοσιεύουμε στα διάφορα forum.

Το θέμα δεν είναι αν καλός ή όχι έφαγε φραγή κάποιος χρήστης αλλά για:

1)την παράνομη φραγή χρηστών

2)την παράνομη διαγραφή λημμάτων

3)το email του διαχειριστή

4)το email που αδειάζει τους μαθητές

5)τον όμιλο Λάτση/The Mall

Τα συμφέροντα που παίζονται και ποιους εξυπηρετούν είναι προς διερεύνηση.

Δεν μπήκα εδώ για να κατηγορήσω την wikipedia για να καλέσω κόσμο στην νέα εγκυκλοπαίδεια που έφτιαξε ένα μέρος των δυσαρεστημένων, εδώ μπήκα για να καταγγείλω συγκεκριμένα πράγματα!

Δημοσ.
Εγώ απλός λέω ο ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι στημένο το αποτέλεσμα της αναζήτησης της λέξης macedonia που δίνει το wiki δημιουργεί εντυπώσεις όπως ότι η ΠΓΔΜ είναι το ελεύθερο έδαφος της Μακεδονίας και υπόλοιπο είναι σκλαβωμένο κυρίως από την Ελλάδα.

ο Λι, που λέγαμε, ειναι περίπτωση IQ κάτω απο 20 ; ή στο μέσο όρο;

στη σελίδα (en.wiki) που λινκάρεις έχει και κείμενο, όχι μονο μια φωτό.

Αναφέρει ξεκάθαρα:

Macedonia may refer to: ( μεταφ. μπορεί να αναφέρεται σε: )

και σου αραδιάζει 20 οντότητες/χρήσεις της λέξης.... Δεν γράφει "η Μακεδονία ειναι ..Ελληνική/Ινδική/Αμερικάνικη"

Και στο χάρτη, χρησιμοποιούνται 5 χρώματα για να δείξουν τις 5 διαφορετικές χρήσεις τις ονομασίας ως περιοχή των Βαλκανίων.

(ποσα παλικάρια πρεπει να εχουν σφαχτεί εκεί στα παρασκήνια της wiki για να αποφασιστεί ποια θα ειναι η σωστή εκδοχή του χάρτη... δεν μπορώ να φανταστώ)

Και να μη σου πώ οτι ο συγκεκριμένος χάρτης, ειναι αρκετά προσανατολισμένος στην Ελληνική εκδοχή (poin of view), παρά σε κάποια άλλη.

Η κίτρινη περιοχή, που σηματοδοτεί -κατα EN.wikipedia- την "Macedonia (ancient kingdom) capital cities / Αρχαίο βασίλειο Μακεδονίας, κύριες πόλεις", βρισκεται ολόκληρη εντός ελληνικών συνόρων.

Αν είμουν Σκοπιανός, θα με εξόργιζε πολύ περισσότερο απ' οτι εξοργίζει εσένα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Αυτοί που ελέγχουν το wiki ποιά συμφέροντα έχουν? Ποιανού λαού η ιστορία θα γραφτεί wiki?

ποιό wiki? το mk.wikipedia, το en.wikipedia, το bg.wikipedia, ή το el.wikipedia ;

----------------------------------------------------------------

... και συγνώμη στον Ethnikos14 για το απρεπές hijacking του θεματος.

Δημοσ.
ο Λι, που λέγαμε, ειναι περίπτωση IQ κάτω απο 20 ; ή στο μέσο όρο;

στη σελίδα (en.wiki) που λινκάρεις έχει και κείμενο, όχι μονο μια φωτό.

Αναφέρει ξεκάθαρα:

Macedonia may refer to: ( μεταφ. μπορεί να αναφέρεται σε: )

και σου αραδιάζει 20 οντότητες/χρήσεις της λέξης.... Δεν γράφει "η Μακεδονία ειναι ..Ελληνική/Ινδική/Αμερικάνικη"

Και στο χάρτη, χρησιμοποιούνται 5 χρώματα για να δείξουν τις 5 διαφορετικές χρήσεις τις ονομασίας ως περιοχή των Βαλκανίων.

(ποσα παλικάρια πρεπει να εχουν σφαχτεί εκεί στα παρασκήνια της wiki για να αποφασιστεί ποια θα ειναι η σωστή εκδοχή του χάρτη... δεν μπορώ να φανταστώ)

Και να μη σου πώ οτι ο συγκεκριμένος χάρτης, ειναι αρκετά προσανατολισμένος στην Ελληνική εκδοχή (poin of view), παρά σε κάποια άλλη.

Η κίτρινη περιοχή, που σηματοδοτεί -κατα EN.wikipedia- την "Macedonia (ancient kingdom) capital cities / Αρχαίο βασίλειο Μακεδονίας, κύριες πόλεις", βρισκεται ολόκληρη εντός ελληνικών συνόρων.

Αν είμουν Σκοπιανός, θα με εξόργιζε πολύ περισσότερο απ' οτι εξοργίζει εσένα.

ποιό wiki? το mk.wikipedia, το en.wikipedia, το bg.wikipedia, ή το el.wikipedia ;

----------------------------------------------------------------

... και συγνώμη στον Ethnikos14 για το απρεπές hijacking του θεματος.

+1 και εγώ βρίσκω το άρθρο πολύ σωστό.

Δημοσ.

Όντος ο Li είναι λίγο στόκος γι ‘αυτό και την πάτησε. Έσπασε και το κορυφαίο notebook.

Αν όταν έψαχνες τη λέξη "Ελλάδα" σου εμφανιζόταν ένας χάρτης της μεγάλης Ελλάδος (Bενιζέλος) και ήταν με κύκλο η Ελλάδα με τα αντίστοιχα τότε σύνορα με κίτρινο η Αθήνα. Υπήρχαν και οι αντίστοιχες διευκρινήσεις με τα χρώματα κλπ. για τα σημερινά σύνορα Τουρκίας Ελλάδος. Και αυτός ο χάρτης θα είχε 15 χρώματα για να δείξουν τις 15 διαφορετικές χρήσεις τις ονομασίας ως περιοχής. Και εκεί δεν θα έγραφε ότι η ανατολική Θράκη είναι Ελληνική. Θα έγραφε απλά η “Ελλάδα επί εποχή Βενιζέλου 1920”. Ένας που δεν ξέρει τίποτα από ελληνική και από τούρκικη ιστορία και έβλεπε αυτό το χάρτη? Τί θα σκεπτόταν? Δεν θα σκεπτόταν ότι η Ανατολική Θράκη και μεγάλο μέρος της Μικράς Ασίας είναι Ελληνικές περιοχές και απλά τώρα ανήκουν στην Τουρκία.

Λίγοι εώς ελάχιστοι είναι αυτοί που θα διαβάσουν όλα τα άρθρα του wiki και θα κάτσουν στο google να την ψάξουν παραπάνω για να καταλάβουν τι παίζει διαμορφώνοντας μια σφαιρική άποψη για το θέμα. Αυτό που θα μένη είναι η εικόνα. Γι ‘αυτό μάλλον οι σκοπιανοί είναι ικανοποιημένοι.

Αν ρωτήσεις τον Li ποια είναι η Μακεδονία θα σου δείξει το κομμάτι που είναι κυκλωμένο. Ούτε το πράσινο, ούτε το κόκκινο, ούτε το κίτρινο. Γιατί ο Li δεν έχει συνηθίσει να βλέπει ιστορικούς χάρτες με χρωματισμένα τα σημερινά σύνορα και κυκλωμένα τα παλιά (βλέπε το 95% των ιστορικών χαρτών Οθωμανική-Βυζαντινή-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κ.α.).

Θέλω εδώ να επαναλάβω πως το παράδειγμα με τα Σκόπια το αναφέρω ως παράδειγμα ύπουλης παραπλάνησης. Θέλοντας απλά να τονίσω πως κάποιος είναι πολύ εύκολο να παραπλανήσει και να οδηγήσει το μέσο νου σε «λάθος» συμπεράσματα. Ειλικρινά πιστεύω πως το πρόβλημα του ονόματος είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Καλός η κακός ο Li και ο κάθε Li μπήκε στο en.wikipedia. Γιατί καλός η κακός μόνο Αγγλικά έμαθε ο Li. Τον έφαγε η τέχνη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...