Προς το περιεχόμενο

Λογοκρισία στην ελληνική Wikipedia

Ethnikos14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι μαθητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Δηλαδή αν κάποιος είναι μαθητής δεν είναι ικανός να έχει και να μοιραστεί τις όποιες γνώσεις ή γνώμες? Τι σχέση έχει η γνώση με την ωριμότητα? Δεν γνωρίζω το ιστορικό αλλά το mail από μόνο του είναι απαράδεκτο.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Εγώ πάντος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι μαθητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν.

Ίσως το θέμα δεν είναι ότι δεν μπορεί να συμμετέχει κάποιος μαθητής γυμνασίου, αλλά ότι δεν μπορεί να γίνεται η wikipedia, ένα "γράψε κι εσύ κάτι στο internet" project για -ας πούμε- 30 μαθητές μιας τάξης γυμνασίου, όπου αν το σκεφτείς, οι πιθανότητες να πάνε πολλά πράγματα στραβά είναι αυξημένες.

Συμφωνώ, βέβαια,  η wikipedia δεν θα έπρεπε να λειτουργεί σαν το χωράφι κάποιου, και ούτε κι εγώ θα ήμουν χαρούμενος με μια τέτοια απάντηση (που φαίνεται στο e-mail). 

Παραμένει, επίσης, το πρόβλημα ότι στο αρχικό post και σε κάποια επόμενα του χρήστη Ethnikos14, υπάρχουν υπερβολές, γενικεύσεις και μια παραπομπή σε πομπώδη τίτλο είδησης από blogs που είναι δύσκολο να τις πιστέψεις. 

Δημοσ.

Παραμένει, επίσης, το πρόβλημα ότι στο αρχικό post και σε κάποια επόμενα του χρήστη Ethnikos14, υπάρχουν υπερβολές, γενικεύσεις και μια παραπομπή σε πομπώδη τίτλο είδησης από blogs που είναι δύσκολο να τις πιστέψεις. 

Τα επισυναπτόμενα είναι ένα πολύ μικρό μέρος από το όσα γίνονται και θα υπήρχαν και πολλές άλλες αποδείξεις αλλά φρόντισαν οι διαχειριστές να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Όσο για το 2ο που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις δεν το λέω εγώ αλλά τα blogs στο Ίντερνετ, αν και τυγχάνει να έχω άμεση σχέση με την εταιρία του ομίλου Λάτση LAMDA Development και τα έμαθα από πρώτο χέρι...και σε 2η προσπάθεια επαναδημιουργίας του άρθρου από χρήστες διαγράφτηκε πάλι κάτω από συνοπτικές διαδικασίες.

Δημοσ.

έλα... "Petroula Christou" ? δεν υπάρχει άρθρο για την κυρία στη Wiki.gr ; αυτό μόνο πές μου μόνο. Τέλος.

Είμαι ο μοναδικός που δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης της Ελληνικής Wikipedia (όπως και της Γαλλικής, Καταλανικής, Κινέζικης, κλπ) ;

Δημοσ.

Στο φόρουμ του pcmaster τα ίδια μας είπες, ή μάλλον, το πέταξες και έφυγες.

Εγώ δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα στα 1-2 άρθρα που έχω συνεισφέρει.

Δημοσ.

Στο pc master με εμπόδισαν να ποστάρω.

Δεν είπα ότι είναι εγκυκλοπαιδικό να υπάρχει για την Πετρούλα Χρήστου αν και υπάρχουν άρθρα με ηθοποιούς της ίδιας ηλικίας, είπα πως είναι άλλη μια παραβίαση της πολιτικής φράζοντας τον χρήστη.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:31 ----------

Ενδεικτικά ακολουθούν μερικοί χρήστες σε φραγή:

1)Ζητάει βοήθεια για κάτι και φράζετε επ'αορίστον για να απαλλαγούν από την παρουσία του!!

ΕΔΩ

2)Φραγή επ'αορίστον γιατί τόλμησε να διορθώσει ορθογραφικό λάθος σε λήμμα!!

ΕΔΩ

3)Φραγή επ'αορίστον γιατί τόλμησε να προσθέσει σαν ήρωες της Disney τον Χιουη Ντιουη Λιουη και επειδή έκανε ορθογραφικές διορθώσεις στο κείμενο στο λήμμα «Ιστορία των υπολογιστών»!!

ΕΔΩ

4)Φραγή επ'αορίστον γιατί τόλμησε και έκανε ορθογραφικές διορθώσεις σε λήμμα!!

ΕΔΩ

5)Φραγή επ'αορίστον γιατί τόλμησε και έκανε ορθογραφικές διορθώσεις σε λήμματα!!

ΕΔΩ

6)Φραγή επ'αορίστον γιατί τόλμησε και έκανε προσθήκες σε λήμμα!!

ΕΔΩ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:06 ----------

Ένα πολύ μικρό μέρος από διαγραφή εγκυκλοπαιδικών άρθρων από ip(δείτε ιστορικό συνεισφορών):

Μουσείο Ζωγραφικής & Σκηνογραφίας

Ανδρέας Νινιάδης

Ζοέλ Επαλέ

Επαγγελματικό Λύκειο

ENA Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσ.

Ρε φίλε να σε ρωτήσω..

Τα άρθρα αυτά που παραθέτεις, τα είχες δει εσύ, και το τονίζω, ΕΣΎ προσωπικά πριν διεγραφούν;

Είσαι σίγουρος ότι δεν είχαν ένα περιεχόμενο ανάρμοστο, διαφήμισης, ή βανδαλισμού και μετά διεγράφηκαν όπως λέει η Wikipedia;

Επίσης, η πρώτη screenshot από τα email σου, δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστη. Είναι απλά ένα email από χρήστη στο gmail, χωρίς υπογραφή, όνομα όπως της κα. Πετρούλας Χρήστου στο 3ο email και χωρίς αποδείξεις ότι είναι από την wikipedia.

Τέλος, αυτό που ήθελε να πει ο random είναι ότι το όνομα "Πετρούλα Χρήστου" αναφέρεται στο 3ο email σου, που "έσβησες" όλα τα ονόματα...

Δημοσ.

Εγώ πάντως λόγο του είμαι καχύποπτος με όλα. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην είμαι καχύποπτος και με το wiki όπως βέβαια και με τον εθνικος14. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως το wiki είναι μια εγκυκλοπαίδεια που όλα λειτουργούν όμορφα και ωραία. Το τί είναι αλήθεια και τί ψέμα, το τι είναι άδικο και τι δίκαιο είναι πάντα εξάλλου πάντα σχετικά.

Αν ένας Γερμανός ρωτήσει π.χ. έναν Τούρκο και ένα Έλληνα για το αν η Μικρά Ασία ανήκει ιστορικά στην Τουρκία η στην Ελλάδα αντίστοιχα περισσότερο θα μπερδευτεί παρά θα βγάλει άκρη.

Δέστε και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia

Ποιός ανακάλυψε το τηλέφωνο?

Σύμφωνα με τη wiki: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81_%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BC_%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BB.

Διαβάστε όμως και εδώ: http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=20902

Ποιος βάζει τους κανόνες για το ποιοι θα ορθογραφούν σε τόσο σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά?

Ποιος είναι αυτός που κρίνει για το αν κάτι είναι αληθές ή όχι και με τι κριτήρια?

Δηλαδή θέλετε να πιστέψω πως δεν υπάρχουν συμφέροντα γύρο από το wiki?

Εδώ κοτζάμ αϊ Βασίλης έγινε κόκκινος για χάρη της coca cola.

Όσο αξιόπιστο είναι το wiki άλλο το τόσο είναι και ο ethnikos14. Απλά διαβάζεις και τους δύο και κρίνεις.

Δημοσ.
Ρε φίλε να σε ρωτήσω..

Τα άρθρα αυτά που παραθέτεις, τα είχες δει εσύ, και το τονίζω, ΕΣΎ προσωπικά πριν διεγραφούν;

Είσαι σίγουρος ότι δεν είχαν ένα περιεχόμενο ανάρμοστο, διαφήμισης, ή βανδαλισμού και μετά διεγράφηκαν όπως λέει η Wikipedia;

Επίσης, η πρώτη screenshot από τα email σου, δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστη. Είναι απλά ένα email από χρήστη στο gmail, χωρίς υπογραφή, όνομα όπως της κα. Πετρούλας Χρήστου στο 3ο email και χωρίς αποδείξεις ότι είναι από την wikipedia.

Τέλος, αυτό που ήθελε να πει ο random είναι ότι το όνομα "Πετρούλα Χρήστου" αναφέρεται στο 3ο email σου, που "έσβησες" όλα τα ονόματα...

Ναι βέβαια τα είχα δει και για αυτό αναφέρω τα συγκεκριμένα και δεν ήταν απλώς ανάρμοστα, διαφημιστικά κτλ. αλλά ούτε copy από σελίδες άλλες ώστε να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα και το λέω αυτό γιατί καθημερινά σβήνονται πολλά άρθρα για παραβίαση. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά αλλά και πολλά άλλα όπως για συγγραφείς, τοποθεσίες, ζωολογία κτλ.

Η πρώτη screenshot όπως και να είχε πάλι θα φαινόταν αναξιόπιστη γιατί θα μπορούσα να φτιάξω 2ο email με υπογραφές κτλ. και να το στείλω στον εαυτό μου.

Αλλά ας πούμε ότι τα άρθρα είχαν μέσα βρισιές κτλ. και ότι το πρώτο email είναι της φαντασίας μου δεν σου κάνει εντύπωση το 2ο email που αδειάζει του μαθητές, το 3ο email που έκαναν φραγή έναν χρήστη επ'αορίστον επειδή επειδή δημιούργησε ένα άρθρο αλλά και τόσους άλλους χρήστες που έπαθαν το ίδιο επειδή έκαναν ορθογραφικές κτλ. διορθώσεις σε άλλα άρθρα????

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:12 ----------

Εγώ πάντως λόγο του είμαι καχύποπτος με όλα. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην είμαι καχύποπτος και με το wiki όπως βέβαια και με τον εθνικος14. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως το wiki είναι μια εγκυκλοπαίδεια που όλα λειτουργούν όμορφα και ωραία. Το τί είναι αλήθεια και τί ψέμα, το τι είναι άδικο και τι δίκαιο είναι πάντα εξάλλου πάντα σχετικά.

Αν ένας Γερμανός ρωτήσει π.χ. έναν Τούρκο και ένα Έλληνα για το αν η Μικρά Ασία ανήκει ιστορικά στην Τουρκία η στην Ελλάδα αντίστοιχα περισσότερο θα μπερδευτεί παρά θα βγάλει άκρη.

Δέστε και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia

Ποιός ανακάλυψε το τηλέφωνο?

Σύμφωνα με τη wiki: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81_%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BC_%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BB.

Διαβάστε όμως και εδώ: http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=20902

Ποιος βάζει τους κανόνες για το ποιοι θα ορθογραφούν σε τόσο σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά?

Ποιος είναι αυτός που κρίνει για το αν κάτι είναι αληθές ή όχι και με τι κριτήρια?

Δηλαδή θέλετε να πιστέψω πως δεν υπάρχουν συμφέροντα γύρο από το wiki?

Εδώ κοτζάμ αϊ Βασίλης έγινε κόκκινος για χάρη της coca cola.

Όσο αξιόπιστο είναι το wiki άλλο το τόσο είναι και ο ethnikos14. Απλά διαβάζεις και τους δύο και κρίνεις.

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως έτσι είναι αλλά να θεωρήσουμε πως είναι σαφής παραβίαση πολιτικής η φραγή επειδή διαφωνέις με κάποιον, η wikipedia δεν πρέπει να είναι σαν την σελίδα της Χρυσής Αυγής. Επ' αορίστον φραγή μπορεί να φάει κάποιος χρήστης αν έχει απαράδεκτο όνομα χρήστη, αν το αποφασίσει η κοινότητα γιατί η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη και αν φτιάξεις πολλούς λογαριασμούς πχ για να συμμετέχεις πολλές φορές σε μια ψηφοφορία και όχι σε χρήστες με μόλις 3-4 ορθές συνεισφορές όπως βλέπεται στο ιστορικό.

Δημοσ.

Αλλά ας πούμε ότι τα άρθρα είχαν μέσα βρισιές κτλ. και ότι το πρώτο email είναι της φαντασίας μου δεν σου κάνει εντύπωση το 2ο email που αδειάζει του μαθητές, το 3ο email που έκαναν φραγή έναν χρήστη επ'αορίστον επειδή επειδή δημιούργησε ένα άρθρο αλλά και τόσους άλλους χρήστες που έπαθαν το ίδιο επειδή έκαναν ορθογραφικές κτλ. διορθώσεις σε άλλα άρθρα????

Πρώτα απ' όλα θεωρώ σωστή την ακύρωση της εγγραφής των μαθητών. Δεν γίνεται μαθητές Γυμνασίου να συντάσσουν μία εγκυκλοπαίδεια.

Δεύτερον, στο 3ο email, δεν καταλαβαίνω ποιος το στέλνει. Διαχειριστής της wikipedia ή η Πετρούλα Χρήστου στους διαχειριστές;

Αν η εν λόγω κυρία στέλνει στους διαχειριστές, τι θέμα είχε το κείμενό της;

Δημοσ.

dermitzos δε μπορώ να καταλάβω την λογική είναι μαθητής γυμνασίου άρα δεν έχει γνώσεις.Επίσης δεν νομίζω οι καθηγητές να τους είπαν γραψτε ότι θέλετε και θα το ανεβάσουμε στο wikipedia. Θα επίβλεπαν οι καθηγητές θα κάναν διορθώσεις οι καθηγητές και μετά θα το ανέβαζαν.Με τέτοιες συμπεριφορές διώχνουμε τα γυμνασιόπαιδα απο κάτι διαφορετικό για αυτα στο internet και τα σπρώχνουμε στο Counter strike στο ProEvollutionSoccer και στο Facebook.

Άποψη μου πάντα.

Δημοσ.

Το email το στέλνει σε μένα νομίζοντας πως εγώ είμαι ο διαχειριστής και της απάντησα πως ήταν παράνομη η φραγή της και να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό και να διαμαρτυρηθεί.

Ναι η συγγραφή των άρθρων θα γινόταν μαζί με τους καθηγητές.

Δημοσ.
:lol:

Μα κανένας να μην αναρωτηθεί ΠΩΣ έτυχε να έχει όλα αυτά τα άσχετα μεταξύ τους e-mail ο "Ethnikos14";

Κάλως ήρθες στο insomnia!

Σαν δραστήριο μέλος της wikipedia παρατήρησα τα παραπάνω φαινόμενα κατάχρησης δικαιωμάτων και σε συνεννόηση με άλλους χρήστες σύλλεξα αυτό το υλικό.

Δεν είναι και δύσκολο στην wikipedia εμείς και εμείς είμαστε, 15 το πολύ άτομα.

Δημοσ.

Για να μην μένουν οι εντυπώσεις, το παραπάνω άτομο είναι ο dtm ή DaTaMan ή pplatis ή Πέτρος Πλατής, άτομο που έχει προσωπική βεντέτα με την Βικιπαίδεια (επειδή θεωρούσε ιδιοκτησία του όσα άρθρα έχουν σχέση με τον Πειραιά). Είναι αυτός ο οποίος τακτικά καταστρέφει τις συνεισφορές των υπόλοιπων χρηστών, βρίζει μανάδες κλπ, φτιάχνει συνέχεια νέους λογαριασμούς αλλά κάνει και επιθέσεις αλλάζοντας συνεχώς την ip του. Αυτή είναι η αιτία που ορισμένες φορές γίνεται φραγή στις ip από Forthnet και Tellas. Ένα ωραίο δείγμα της "καλής" συνεισφοράς του είναι το γενικό βρίσιμο (παράδειγμα) που έκανε σε κεντρική σελίδα την Πρωτοχρονιά. Για του λόγου το αληθές, οι διαχειριστές του insomnia μπορούν να δουν ότι ο Ethnikos14 είναι μέσα από ip είτε της Tellas είτε της Forthnet (περίεργο που το ξέρω, έτσι; ) Αυτά που προσπαθεί να δείξει ο dtm/pplatis/ethnikos14 είναι μέρος της επιμονής του να παρενοχλεί την ελληνική Βικιπαίδεια (που πολύ θα ήθελε να την έχει τσιφλίκι του). Γενικά από τότε που δυσκολεύεται να βανδαλίσει και να βρίσει κι άλλο μέσα στην Βικιπαίδεια (αφού ο ίδιος την ανάγκασε να περιορίζει την πρόσβαση), έχει πάρει σβάρνα τα forum και προσπαθεί να συκοφαντήσει το εγχείρημα και όσους αντιπαθεί.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:52 ----------

:-D:-D:-D:-D:-D

Ήταν online και βγήκε αμέσως νομίζοντας ότι η ip του φαίνεται μόνο όταν είναι συνδεμένος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...