Ethnikos14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Η ελληνική Wikipedia βρίσκεται κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο μιας μικρής οργανωμένης ομάδας που εκπροσωπεί και προωθεί διάφορα «ειδικά» συμφέροντα. Δυστυχώς η ομάδα αυτή, με την ανοχή 5-6 τακτικών συντακτών που έχουν αποφασίσει να μην την πηγαίνουν κόντρα. Email που δέχθηκε χρήστης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την όλη κατάσταση ήταν «Θα κάνουμε και θα γράφουμε ότι θέλουμε και ότι δεν μας αρέσει θα το σβήνουμε και θα απομακρύνουμε τον συγκεκριμένο χρήστη» Συγκεκριμένα, καθημερινά φράζονται κάτω από συνοπτικές διαδικασίες καινούργιοι χρήστες με την αιτιολογία πως τάχα έκαναν κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών. Αυτή η αιτιολογία βολεύει τους διαχειριστές δίοτι ένας χρήστης που υποτίθεται πως έχεις περισσότερους από έναν λογαριασμό μπορεί να φραγεί απευθείας διαγράφοντας από το ιστορικό όλες τις συνεισφορές του προκειμένου να μην υπάρχουν τυχόν αποδείξεις αλλιώς θα έπρεπε να αποφασίσει η κοινότητα για την αποπομπή του. Έτσι όποτε διαφωνούν με αλλαγές που γίνονται στα άρθρα από ανώνυμους και κανονικούς χρήστες φράζονται. Σύμφωνα όμως με την πολιτική της κοινότητας πρέπει να προηγηθεί «διάλογος» και να βρεθεί η λύση στην τυχόν διαφωνία. Να σημειωθεί πως πρόσφατα είχε γίνει ομαδικός αποκλεισμός χρηστών που συνεισφέρουν από Forthnet και Tellas με την αιτιολογία πως «οι χρήστες αυτών των εταιριών είναι εχθροί μας» ενώ προ ολίγων ημερών έγινε αποκλεισμός όλων των εταιριών!!! Πριν περίπου έναν χρόνο αρνήθηκαν με την δικαιολογία πως είναι ανεπιθύμητοι, μαθητές του γυμνασίου της Ηλιούπολης σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, στα πλαίσια γνωριμίας με την wikipedia, να συνεισφέρουν με λήμματα που δεν υπήρχαν στην κοινότητα με αποτέλεσμα τον άμεσο αποκλεισμό τους!!! Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι η ελληνική κοινότητα να μην ξεπερνάει τους 10-15 καθημερινούς χρήστες...άλλη μια Ελληνική πραγματικότητα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Ποιά ειδικά συμφέροντα προωθεί αυτή η ομάδα; Έχεις παραδείγματα άρθρων που σβήστηκαν; Παρεμπιπτόντως η πολιτική της βικιπαίδεια δεν είναι να συζητιούνται τα πάντα. Υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Τι δεν είναι η Βικιπαίδεια Νέοι Χρήστες - Μην ξεχνάτε Προσωπικά, δεν έχω κάνει πολλές συνεισφορές στη Βικιπαίδεια, αλλά σε όσες έκανα δεν αντιμετώπισα αυτό που αποκαλείς λογοκρισία.
BadBoy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ο συγκεκριμένος τα έχει πει αυτά και αλλού χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Μέχρι να ξεκαθαρίσει για τι πράγμα μιλάει, εγώ προβληματίζομαι για τα δικά του "ειδικά συμφέροντα".
Ethnikos14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Ποιά ειδικά συμφέροντα προωθεί αυτή η ομάδα; Έχεις παραδείγματα άρθρων που σβήστηκαν; Παρεμπιπτόντως η πολιτική της βικιπαίδεια δεν είναι να συζητιούνται τα πάντα. Υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Τι δεν είναι η Βικιπαίδεια Νέοι Χρήστες - Μην ξεχνάτε Προσωπικά, δεν έχω κάνει πολλές συνεισφορές στη Βικιπαίδεια, αλλά σε όσες έκανα δεν αντιμετώπισα αυτό που αποκαλείς λογοκρισία. Δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτή η συμπεριφορά αλλά σίγουρα πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα που έναν από τους σκοπούς που έχει είναι η ελληνική wikipedia να έχει περιορισμένη θεματολογία. Πολιτική της wikipedia δεν είναι να φράζονται χρήστες επ'αορίστον ή ανώνυμες ip επειδή συνεισφέρουν ορθά και σύμφωνα με την πολιτική ακόμα και αν η συνεισφορά κάποιων ήταν λανθασμένη οφείλουν οι διαχειριστές να ενημερώσουν. Παραδείγματα άρθρων που διαγράφονται αφορούν ηθοποιούς, αθλητές, μουσεία, μεγάλα μουσικά συγκροτήματα κτλ., άρθρα που υπάρχουν στις ξενόγλωσσες wikipedia ή αφαιρούνται κομμάτια κειμένου που τοποθετούν άλλοι χρήστες. Επίσης διαγράφονται εικόνες χωρίς να παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα. Προσπάθησα με ευγενικό τρόπο να μου δοθούν εξηγήσεις για την όλη κατάσταση και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν πως η πολιτική είναι για να εφαρμόζεται από τους απλούς χρήστες και όχι από τους διαχειριστές. Σε επικοινωνία με φραγμένους χρήστες μου εξέφρασαν την θλίψη τους για αυτό το κατάντημα και αρκετοί από αυτούς θέλουν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν να καθαρίσει η wikipedia από τους παρείσακτους και να εφαρμοστεί επιτέλους η πολιτική.
alex89 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Κάποια πηγή που να επιβεβαιώνει τα όσα γράφονται στο πρώτο μήνυμα δεν υπάρχει; Λογικά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δε θα διαδίδονταν στα blogs;
Ethnikos14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Κάποια πηγή που να επιβεβαιώνει τα όσα γράφονται στο πρώτο μήνυμα δεν υπάρχει; Λογικά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δε θα διαδίδονταν στα blogs; Δυστυχώς ούτε εγώ έχω παρατηρήσει τίποτα σε κανένα blog... Το μόνο που έμαθα είναι ότι μια μερίδα δυσαρεστημένων χρηστών της ελληνικής wikipedia ετοιμάζει μια νέα διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια το πρώτο 3μηνο του 2010 με την υποστήριξη του xariseto.gr
carlmikaze Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ethnikos14 εσύ που τα ακούς/μαθαίνεις όλα αυτά;
Ethnikos14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ethnikos14 εσύ που τα ακούς/μαθαίνεις όλα αυτά; Προσωπικά βιώματα )) είμαι χρόνια στην wikipedia με πλούσιο έργο και φυσικά και από άλλους χρήστες που ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους ή ήρθαν αυτοί προκειμένου να βρούμε μια λύση. Μερικοί από αυτούς αν και δεν συμφώνησα προτίμησαν στην δημιουργία άλλης εγκυκλοπαίδειας ή να στραφούν στην αγγλική wikipedia.
carlmikaze Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 μπορείς να με λινκάρεις στο πλούσιο έργο σου, αν θέλεις;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Η ελληνική Wikipedia βρίσκεται κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο μιας μικρής οργανωμένης ομάδας που εκπροσωπεί και προωθεί διάφορα «ειδικά» συμφέροντα. Δυστυχώς η ομάδα αυτή, με την ανοχή 5-6 τακτικών συντακτών που έχουν αποφασίσει να μην την πηγαίνουν κόντρα. Email που δέχθηκε χρήστης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την όλη κατάσταση ήταν «Θα κάνουμε και θα γράφουμε ότι θέλουμε και ότι δεν μας αρέσει θα το σβήνουμε και θα απομακρύνουμε τον συγκεκριμένο χρήστη» Συγκεκριμένα, καθημερινά φράζονται κάτω από συνοπτικές διαδικασίες καινούργιοι χρήστες με την αιτιολογία πως τάχα έκαναν κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών. Αυτή η αιτιολογία βολεύει τους διαχειριστές δίοτι ένας χρήστης που υποτίθεται πως έχεις περισσότερους από έναν λογαριασμό μπορεί να φραγεί απευθείας διαγράφοντας από το ιστορικό όλες τις συνεισφορές του προκειμένου να μην υπάρχουν τυχόν αποδείξεις αλλιώς θα έπρεπε να αποφασίσει η κοινότητα για την αποπομπή του. Έτσι όποτε διαφωνούν με αλλαγές που γίνονται στα άρθρα από ανώνυμους και κανονικούς χρήστες φράζονται. Σύμφωνα όμως με την πολιτική της κοινότητας πρέπει να προηγηθεί «διάλογος» και να βρεθεί η λύση στην τυχόν διαφωνία. Να σημειωθεί πως πρόσφατα είχε γίνει ομαδικός αποκλεισμός χρηστών που συνεισφέρουν από Forthnet και Tellas με την αιτιολογία πως «οι χρήστες αυτών των εταιριών είναι εχθροί μας» ενώ προ ολίγων ημερών έγινε αποκλεισμός όλων των εταιριών!!! Πριν περίπου έναν χρόνο αρνήθηκαν με την δικαιολογία πως είναι ανεπιθύμητοι, μαθητές του γυμνασίου της Ηλιούπολης σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, στα πλαίσια γνωριμίας με την wikipedia, να συνεισφέρουν με λήμματα που δεν υπήρχαν στην κοινότητα με αποτέλεσμα τον άμεσο αποκλεισμό τους!!! Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι η ελληνική κοινότητα να μην ξεπερνάει τους 10-15 καθημερινούς χρήστες...άλλη μια Ελληνική πραγματικότητα. Μόνο εγώ διαβάζω αοριστολογίες και γενικότητες; "μικρή οργανωμένη ομάδα": ποιά είναι αυτή; usernames δεν έχουν; ο τάδε, ο τάδε, η τάδε κι η τάδε; Πες τα! "προωθεί διάφορα «ειδικά» συμφέροντα": ποιά συμφέροντα είναι αυτά; του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, των ΗΠΑ, των εξωγήινων; Ποιά; Αφού καταγγέλεις, κατανόμασέ τα! "Email που δέχθηκε χρήστης [...]": Γιατί δεν το καταγγέλει αυτό ο ίδιος ο χρήστης κάπου, ας πούμε στο Wikipedia Foundation; 'Η να'ρθει εδώ, να γράψει "παιδιά, λέγομαι xxx κι έχω λάβει αυτό το mail" και να βάλει screenshot (όχι copy/paste). "καθημερινά φράζονται [...] καινούργιοι χρήστες με την αιτιολογία πως τάχα έκαναν κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών": Ποιοι 'φράζονται'; Γιατί δεν 'στέκει' η αιτιολογία αποκλεισμού τους; Καταχράστηκαν ή όχι τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών; "αρνήθηκαν με την δικαιολογία πως είναι ανεπιθύμητοι": υφίσταται όντως τέτοια αιτιολογία; Πού είναι; Ή "μου το είπε μπατζανάκης του αδερφού της ξαδέρφης του κολλητού μου"; Γενικά, ποιος τα γράφει όλα τα παραπάνω και τι σχέση έχει με την Wikipedia; Username δεν έχεις εκεί; Γιατί εσύ είσαι αξιόπιστος και οι διαχειριστές της ελληνικής Wikipedia δεν είναι; Συγχωρέστε με αλλά οι αοριστολογίες και οι εύκολες καταγγελίες δεν είναι μόνο εκνευριστικές - είναι και ύποπτες. Θέλω να είμαι επιφυλακτικός.
BadBoy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Όπως είπα, έχω δει και σε άλλα fora το συγκεκριμένο άτομο να κάνει λογαριασμό για να πει αυτά τα πράγματα (c/p είναι το αρχικό post, δεν το γράφει πρώτη φορά). Μακάρι εδώ να απαντήσει, αλλά νομίζω πως σπαταλάμε το χρόνο μας.
Blondeamon Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Καλά κάνετε και λέτε να φτιάξετε δικιά σας εγκυκλοπαίδεια για να τους δείξετε εκει στι wikipedia. Αλλά μη φτιάξετε μονο μια, φτιάξτε απο μια ο καθέντας έτσι? Να υπάρχει ποικιλία. Και να κάνουμε και εμείς απο μια ο καθένας, το γνήσιο ελληνικό αίμα να κυλίσε περήφανο στις λεωφόρους του Ιντερνετ, να τους δείξουμε εμείς τους γιάνκηδες.
Ethnikos14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Αναφέρομαι σε αυτούς τους διαχειριστές: * Geraki * Kalogeropoulos * Badseed * FocalPoint * Alaniaris * Lemur12 * Tony Esopi * MARKELLOS * Ttzavaras Από κάτω ακολουθούν τα παρακάτω print screen με τον διαχειριστή Kalogeropoulo, την άρνηση στους μαθητές και την φραγμένη κοπέλα επειδή δημιούργησε άρθρο για ηθοποιό
nickolas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ονόματα βλέπω, ωραία! Για πες και τί είδους συμφέροντα πιστεύεις ότι υπηρετούν οι συγκεκριμένοι? Τί τους αρέσει και τί δεν τους αρέσει?
Ethnikos14 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ονόματα? Δεν νομίζω, τα κάλυψα για ευνόητους λόγους. Δεν γνωρίζω τις προτιμήσεις του καθένα και σε ποια άρθρα έχει ο καθένας εμπάθεια ή γιατί «Η εταιρεία του Ομίλου Λάτση πέτυχε τη διαγραφή από τη Wikipedia του λήμματος για το Mall επειδή δεν της άρεσε!» όπως γράφουν τα blogs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.