Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση βίντεο με υπολογιστή

piko4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω μία απορία που λόγω απειρίας στον συγκεκριμένο τομέα, θέλω να απευθύνω στην κοινότητα του φόρουμ.

Θέλω να συνδέσω μία συσκευή βίντεο(VHS) στον υπολογιστή για να μετατρέψω τις κασέτες σε αρχεία βίντεο. Έχω την GeForce 9800GT. Γίνεται μέσω της κάρτας γραφικών ή πρέπει οπωσδήποτε να πάρω tvtuner;

Δημοσ.

Αν η κάρτα σου υποστηρίζει VIVO γίνεται. Αυτό που περιγράφεις το έκανα παλιά με μια 6600GT.

Αν υποστηρίζεις VIVO θα χρειαστείς τον capture driver της nvidia που υποψιάζομαι ότι πλέον εμπεριέχεται στους οδηγούς της κάρτας γραφικών... ονομάζεται WDM Capture driver.

Το capturing μπορείς να το κάνεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το virtual dub.

Δημοσ.
Αν η κάρτα σου υποστηρίζει VIVO γίνεται. Αυτό που περιγράφεις το έκανα παλιά με μια 6600GT.

Αν υποστηρίζεις VIVO θα χρειαστείς τον capture driver της nvidia που υποψιάζομαι ότι πλέον εμπεριέχεται στους οδηγούς της κάρτας γραφικών... ονομάζεται WDM Capture driver.

Το capturing μπορείς να το κάνεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το virtual dub.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

2 τελευταίες διευκρινίσεις:Πως θα μάθω αν υποστηρίζει VIVO και τι καλώδια θα χρειαστώ;

edit: αν εννοείς κάτι τέτοιο, υπάρχει θύρα για αυτό

Δημοσ.

Κάπως έτσι φαίνεται το καλώδιο και το συνδέεις στην υποδοχή TV-out / VIVO της κάρτας σου.

Vivo_cable.jpg

Το καλώδιο αυτό θα πρέπει να περιέχεται στην συσκευασία μαζί με την κάρτα. Από εκεί και πέρα χρειάζεσαι μια απλή προέκταση RCA σε RCA ή RCA σε SCART για την σύνδεση με την συσκευή VHS.

Δυστυχώς από ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα έχω την αίσθηση ότι το 9800GT υποστηρίζει TV-out αλλά όχι VIVO. Δεν έχω την κάρτα αυτή οπότε δεν είμαι βέβαιος. Ψάξε λίγο τα χαρακτηριστικά της δικής σου (στο κουτί της απέξω αν το έχεις πρόχειρο) αν γράφει πουθενά για VIVO capabilities κτλ κτλ.

Δημοσ.

Το καλώδιο αυτό το έχω, αλλά μόνο με τη μπλε, τη πράσινη και την κόκκινη προέκταση. Στην συσκευασία και στο μάνιουαλ δεν λέει πουθενα για VIVO και στο ίντερνετ από ότι έιδα σε άλλα φόρουμ που ρωτούσαν το ίδιο με μένα απάνταγαν ότι η σειρές 8 και 9 δεν υποστηρίζουν VIVO. Οπότε θα το κάνω με τον δύσκολο(για την τσέπη) τρόπο.

Όπως και νά'χει σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και καλή σου μέρα!!!

Δημοσ.
Το καλώδιο αυτό το έχω, αλλά μόνο με τη μπλε, τη πράσινη και την κόκκινη προέκταση. Στην συσκευασία και στο μάνιουαλ δεν λέει πουθενα για VIVO και στο ίντερνετ από ότι έιδα σε άλλα φόρουμ που ρωτούσαν το ίδιο με μένα απάνταγαν ότι η σειρές 8 και 9 δεν υποστηρίζουν VIVO. Οπότε θα το κάνω με τον δύσκολο(για την τσέπη) τρόπο.

Όπως και νά'χει σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και καλή σου μέρα!!!

Κάνε έναν τελευταίο έλεγχο (για την τιμή των όπλων :-D ) αν κάποιο από τα θηλυκά RCA του καλωδίου σου έχουν ένδειξη video in. Αυτό μαρτυρά την ύπαρξη VIVO.

Απ'οτι δείχνει όμως η υποδοχή σου είναι απλό TV-out .. δηλαδή υποστηρίζει έξοδο αναλογικού σήματος αλλά όχι και είσοδο. ;)

Καλημέρα :-)

Δημοσ.
Κάνε έναν τελευταίο έλεγχο (για την τιμή των όπλων :-D ) αν κάποιο από τα θηλυκά RCA του καλωδίου σου έχουν ένδειξη video in. Αυτό μαρτυρά την ύπαρξη VIVO.

Απ'οτι δείχνει όμως η υποδοχή σου είναι απλό TV-out .. δηλαδή υποστηρίζει έξοδο αναλογικού σήματος αλλά όχι και είσοδο. ;)

Καλημέρα :-)

Όλα out... Άρχισα ήδη να ψάχνω για tv tuner...:-)

Καλημέρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...