Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου με 5.1 ήχο από Coaxial/TOSlink SPDIF έξοδο

Bourdoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα ένα ηχοσύστημα με DTS και DD decoder και αποφάσισα να το συνδέσω με τον υπολογιστή για να βλέπω ταινίες με surround ήχο. Δυστυχώς η on-board κάρτα μου (Realtek ALC662) δεν βγάζει ψηφιακό σήμα μέσω SPDIF (άλλο και τούτο!) οπότε αποφάσισα να αγοράσω μια καινούργια και σχετικά φθηνή. Έπειτα από έρευνα κατέληξα στην Diamond XS71 (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Diamond-XS71-Sound-Card-PCI-7-1.htm).

Το πρόβλημα μου είναι ότι οι γνώμες για τη συγκεκριμένη κάρτα διίστανται. Άλλοι χρήστες λένε ότι επιτρέπει 5.1 surround μέσω coaxial/TOSLink ενώ άλλοι λένε ότι αφήνει μόνο δυο κανάλια! Έχει κάποιος τη συγκεκριμένη κάρτα για να μου δώσει κάποια απάντηση; Ή έστω αν έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση για κάρτα ήχου που να επιτρέπει 5.1 surround μέσω coaxial/TOSLink (40-50 ευρώ τα δίνω);

ΥΓ. Το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσω είναι τα Windows 7 (64-bit) και η σύνδεση στο ηχοσύστημα μπορεί να γίνει είτε με coaxial είτε με TOSLink.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δημοσ.

Και όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ειδικά όταν μιλάμε για on-board chipset ήχου. Και ακόμα ειδικότερα όταν λάβουμε υπόψη μας τα Windows 7 σε 64-bit.

Πολλές κάρτες δεν περνάνε surround ήχο μέσω SPDIF. Τελικά κατέληξα σε μια Sweex 7.1 με coaxial ψηφιακή έξοδο από το e-shop (και έλεγα να μην ξαναπάρω κάτι από το συγκεκριμένο...ας όψεται...). Υπάρχουν open source drivers που κάνουν αυτό που θέλω... Ευελπιστώ δηλαδή...

Δημοσ.
Και όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ειδικά όταν μιλάμε για on-board chipset ήχου. Και ακόμα ειδικότερα όταν λάβουμε υπόψη μας τα Windows 7 σε 64-bit.

Πολλές κάρτες δεν περνάνε surround ήχο μέσω SPDIF. Τελικά κατέληξα σε μια Sweex 7.1 με coaxial ψηφιακή έξοδο από το e-shop (και έλεγα να μην ξαναπάρω κάτι από το συγκεκριμένο...ας όψεται...). Υπάρχουν open source drivers που κάνουν αυτό που θέλω... Ευελπιστώ δηλαδή...

Δεν νομιζω να εχει οπτικη ινα κ να μην βγαζει DTS k D Digital, βαλε ενα κανονικο DVD κ ανοιξε το με το power dvd κ ρυθμισε τον ηχο να βγαινει απο SPDIF .

Αν αυτο δεν δουλεψει τοτε παρε αλλη,

το προγραμμα της καρτας πχ "realtek" δεν ανακατεβετε οταν ειναι για την οπτικη ινα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...