Προς το περιεχόμενο

Οι τράπεζες μπλοκάρουν τις πληρωμές προς τις εταιρείες στοιχημάτων

CROM271

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομικά δε στέκει. Αερολογίες μπας και φοβηθεί ο κόσμος και σταματήσει να τα ακουμπάει στο εξωτερικό. Είναι θέμα πίτας.

Είμαι κατά του στοιχήματος γιατί ούτε στα "κόλπα" είμαι, ούτε πληροφοριοδότης κανενός.

Δημοσ.

το συγκεκριμενο το εχουν ξαναπει 2-3 φορες(και με την προηγουμενη κυβερνηση) μεσα στο προηγουμενο ετος αλλα επειδη δεν στεκει νομικα δεν μπορουν να κανουν κατι! τωρα για το εαν βρουν κανενα παραθυρακι στο νομο και το περασουν αυτο δεν μπορω να το γνωριζω

πληροφοριακα επειδη ασχολουμαι με στοιχημα εγω οταν παιζω στην bwin για παραδειγμα και παω να κανω καταθεση φορολογουμε κανονικα με ενα 2% επομενως το κρατος τα περνει κανονικα απλα αλλοι θελουν ολοκληρη την "πιτα".

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά επειδή δεν ξέρω από στοιχιματοσαιτ για αυτό ρωτάω, αν δηλαδή εγώ κάνω κατάθεση μέσω paypal πως θα πάρει χαμπάρι η τράπεζα τι τα θέλει τα λεφτά το PP για να τα μπλοκάρει; Επίσης αν δεν κάνω λάθος μπορεί να γίνει και κατάθεση μέσω Western Union. Εκεί πως θα μπορούσαν να το επιβάλλουν;

Δημοσ.

Παντως σε πολλα site δε μπορεις να πληρωσεις μεσω paypal επειδη τα μπλοκαρε ο οπαπ. Ευτυχως υπαρχουν και οι paysafecards.

Να παει να γαμ.. ο οπαπ..

Δημοσ.
το συγκεκριμενο το εχουν ξαναπει 2-3 φορες(και με την προηγουμενη κυβερνηση) μεσα στο προηγουμενο ετος αλλα επειδη δεν στεκει νομικα δεν μπορουν να κανουν κατι! τωρα για το εαν βρουν κανενα παραθυρακι στο νομο και το περασουν αυτο δεν μπορω να το γνωριζω

πληροφοριακα επειδη ασχολουμαι με στοιχημα εγω οταν παιζω στην bwin για παραδειγμα και παω να κανω καταθεση φορολογουμε κανονικα με ενα 2% επομενως το κρατος τα περνει κανονικα απλα αλλοι θελουν ολοκληρη την "πιτα".

δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι αυτο το 2% ειναι φορος φιλε μου..απο οσο θυμαμαι ειναι διαδικαστικα εξοδα,και ο μονος που θες να κανεις καταθεση 10 ευρω καισου τραβαει απο την καρτα μονο 10 ειναι η sportingbet (αν υπαρχει και αλλη δεν ξερω)

ολοι οι αλλοι σου κρατανε και κατι για τον κοπο τους.

για αναληψη δεν ξερω επειδη δεν εχω κερδισει ποτε για να κανω....

Δημοσ.

δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο στην sportingbet τουλαχιστον .....αυτο που λεει το παιδι στο προηγουμενο ακριβως ποστ ειναι ακριβες ..τραβαει μονο το ποσο που βαζεις και αν ειναι και η πρωτη φορα σου δινει και μπονους μαλιστα

Δημοσ.
Παντως σε πολλα site δε μπορεις να πληρωσεις μεσω paypal επειδη τα μπλοκαρε ο οπαπ. Ευτυχως υπαρχουν και οι paysafecards.

Να παει να γαμ.. ο οπαπ..

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Στην betfair π.χ όλα κανονικά με paypal.

Απλά τα σαιτς στοιχήματος που συνεργάζονται με paypal ειναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού για τζόγο στο ιντερνετ είναι κυρίως moneybookers και neteller.

Δημοσ.

Είναι νόμιμη αυτή η κίνηση, καθώς τα online στοιχήματα παραβαίνουν αρκετούς νόμους, με πιο σημαντικούς τους νόμους περί απόδοσης φόρων από τυχερά παιχνίδια, την άδεια λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, τον έλεγχο σχετικά με το αν είναι ενήλικος ο παίχτης και την έδρα της εταιρείας στοιχημάτων (ίσως υπάρχει εμπάργκο με κάποιες χώρες).

Δημοσ.
Είναι νόμιμη αυτή η κίνηση, καθώς τα online στοιχήματα παραβαίνουν αρκετούς νόμους, με πιο σημαντικούς τους νόμους περί απόδοσης φόρων από τυχερά παιχνίδια, την άδεια λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, τον έλεγχο σχετικά με το αν είναι ενήλικος ο παίχτης και την έδρα της εταιρείας στοιχημάτων (ίσως υπάρχει εμπάργκο με κάποιες χώρες).

Οχι δεν είναι νόμιμη καποια τέτοια κίνηση.Το να κάνω κατάθεση χρημάτων σε μια εταιρεία στοιχημάτων στο ιντερνετ δεν σημαίνει ουτε αποδεικνύεται οτι στοιχηματίζω και όλας.

Διώκετα(αν και σηκώνει μεγάλη συζήτηση αυτό) η διενέργεια στοιχήματος απο την Ελλάδα εκτός ΟΠΑΠ και τίποτα άλλο.

Μπορώ κάλλιστα αν μένω π.χ Νευροκόπι να κάνω κατάθεση σε μια εταιρεία στοιχημάτων και να πάρω το λάπτοπ μου και να στοιχηματήσω απο την Βουλγαρία που είναι ένα τέταρτο απόσταση.

Που είμαι παράνομος?

Δημοσ.

Η μεταφορά χρημάτων από ιδιώτη σε εταιρεία, είναι συναλλαγή για την οποία υποχρεούται η εταιρεία να δώσει απόδειξη, η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει και ΦΠΑ.

Αντίστροφα, αν ο παίχτης κερδίσει στο στοίχημα, πρέπει να φορολογηθεί για τα κέρδη του. Τα on-line στοιχήματα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις ώστε να φορολογούνται τα κέρδη, τις οποίες όμως δεν έχουν τα site που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.

Δημοσ.

Μα δίνει απόδειξη η εταιρεία και τον ΦΠΑ(ή οποινδήπωτε τετοιου είδους φόρο τελοσπάντων) τον καταβάλλει στην χώρα της(π.χ Μ.Βρετανία).

Τα υπόλοιπα περι φορολογίας του παίκτη για εντός Ελλάδας στοιχήματα συμφωνούμε.

Πάντως μια και δεν μου απάντησες στο παράδειγμα που σου έδωσα ποιο πάνω,πιστεύω να κατανοείς πως μπλοκάρισμα καρτών για τα στοιχηματικά σαιτς όχι μόνο νόμιμο δεν είναι με τις υπάρχουσες συνθήκες αλλα πέρα για πέρα παράλογο.;)

Δημοσ.

Έχεις κάποια συγκεκριμένη εταιρία στο μυαλό σου για αυτά που λες ?

Και αν όχι μπορείς να μας πεις λίγο που τα βασίζεις αυτά που λες ?

Από όσο γνωρίζω οι περισσότεροι bookmakers (στην Ευρώπη) είναι αρκετά σοβαροί με την νομοθεσία και γενικά δεν κάνουν γενικά τέτοιου είδους παρανομίες. Μπορεί όμως να μου διαφεύγουν πολλά και είμαι περίεργος να μάθω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:55 ----------

Μα δίνει απόδειξη η εταιρεία και τον ΦΠΑ(ή οποινδήπωτε τετοιου είδους φόρο τελοσπάντων) τον καταβάλλει στην χώρα της(π.χ Μ.Βρετανία).

Τα υπόλοιπα περι φορολογίας του παίκτη για εντός Ελλάδας στοιχήματα συμφωνούμε.

Πάντως μια και δεν μου απάντησες στο παράδειγμα που σου έδωσα ποιο πάνω,πιστεύω να κατανοείς πως μπλοκάρισμα καρτών για τα στοιχηματικά σαιτς όχι μόνο νόμιμο δεν είναι με τις υπάρχουσες συνθήκες αλλα πέρα για πέρα παράλογο.;)

Μπορεί να είναι παράλογο, αλλά γίνεται για πολλές χώρες. Για παράδειγμα οι bookmakers της Μ. Βρετανίας συνήθως δεν δέχονται οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα από Κίνα και Η.Π.Α.

Δημοσ.

Μπορεί να είναι παράλογο, αλλά γίνεται για πολλές χώρες. Για παράδειγμα οι bookmakers της Μ. Βρετανίας συνήθως δεν δέχονται οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα από Κίνα και Η.Π.Α.

Αυτό όντως γίνεται για τις ΗΠΑ(για την Κίνα δεν γνωρίζω).Αλλα εκεί υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που απαγορεύει τέτοιες κινήσεις καρτων.Μάλιστα πέρασε στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού νόμου μετα τις επιθέσεις της 11/9/01 για να μπορέσει να "σταθεί" νομικά.Απο ότι γνωρίζω τέτοια νομοθεσία ακόμα στην Ελλάδα δεν έχουμε.Εκεί πήγαινε το παράλογο σαν έκφραση.:-)

Βέβαια οι Αμερικανοί είχανε μια πολύ βαριά εγχώρια βιομηχανία τυχερων παιχνιδιών απο πίσω να στηρίξουνε,ανταγωνιστική,με μπουκηδες που είναι απο τους καλύτερους στον κόσμο και είχανε ας πούμε ένα άλλοθι.

Εδω το μόνο που έχουμε είναι το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ το οποίο ουτε κάν κρατικό δεν είναι(34% εχει το δημόσιο),το οποίο ούτε "ήπιο" είναι απο πλευράς τζόγου(τεράστια ποσα σε συνεχή διαφήμιση,εισαγωγή του Κινο με ωράριο απο το πρωι μεχρι το βράδυ,ανωνυμία δελτίων,εμμεσα απεριοριστο ποντάρισμα λόγω ανωνυμίας,την μεγαλύτερη γκανιότα πανευρωπαικα,απουσία ελεγχου για το στοιχηματισμό ανηλίκων).

Αρα τι ακριβώς θα προστατευθεί αν γίνει μια νομοθετική ρυθμιση προς την κατεύθηνση των ΗΠΑ?

Μάλλον τα κέρδη και τα μερίσματα των ιδιωτών μετόχων του 66% του ΟΠΑΠ και τίποτα παραπάνω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...