Προς το περιεχόμενο

Υψηλές (???) θερμοκρασίες κατά το encoding;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους..

Έχω ένα 4πύρηνο μηχάνημα με Intel Core i7-860, που το έφτιαξα μόνος μου. Οι θερμοκρασίες συνήθως είναι σε καλό επίπεδο (γύρω στους 35 motherboard και CPU), επιχείρησα για πρώτη φορά να κάνω video encoding, με το AviRecomp (που χρησιμοποιεί το VirtualDubMod). Έκανα και άλλα πράγματα παράλληλα, όχι τπτ πολύ απαιτητικό, μετέφερα αρχεία απο έναν USB σκληρό σε έναν άλλον (πάλι USB) και έπαιζα ένα παιχνίδι. Μετά απο κανα 10λεπτο, βγήκα προσωρινά απο το παιχνίδι, για να δω θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω:

cputemp.png

Αυτό που με ανησύχησε πιο πολύ ήταν τα 80άρια που χτυπούσε στους cores (αν και δεν κατάλαβα γιατί στο CPU έδειχνε "μόνο" 67. Επειδή δεν έχω εμπειρία απο πολυπήρηνους επεξεργαστές, και επειδη η συναρμολόγηση έγινε απο μένα για πρώτη φορά (αν και όπου ρώτησα με τις θερμοκρασίες που είχα μου είπαν πως μάλλον καλά την έκανα), ήθελα να ρωτήσω αν είναι αποδεκτές οι θερμοκρασίες που ανέβασε, ή είναι κάτι που θα πρέπει να με ανησυχεί..

Το CPU load ητάν καθόλη την διάρκεια του encoding γύρω στο 66%..

Να πω πως έχω βάλει την "μανίσια" ψύκτρα, και οι άλλοι 2 ανεμιστήρες είναι 2 120άρηδες που έχει πάνω το κουτί..

Δημοσ.

Υποθέτω εννοείς να κατεβάσω και να τρέξω την εφαρμογή απο δω;

http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

Δεν μου απάντησες όμως, αν θεωρείς πως είναι πολύ τσιμπημένες οι θερμοκρασίες που ανέβασε μετά από ένα μισάωρο encoding..

Δημοσ.

Χμμμ.. Τα VID και VCore δεν τα βρίσκω στο Everest, μήπως μόνο απο το BIOS μπορώ να τα δω;

Αυτά είναι όλα τα sensors που δείχνει τώρα (μετά απο αρκετή ώρα βέβαια idle)

everest.png

Δημοσ.

Στο CoreTemp,

Το πλαίσιο VID είναι κενο (γκρι). Και στο System Information που μπαίνω, σε κάθε core δίπλα στο VID λέει N/A

Αν με VCore εννοείς το Core Voltage, αυτό είναι στο 0.880 (κανα 2 φορές όσο το έβλεπα έπαιξε στο 0.925)

Εν τω μεταξύ, κάπου έβλεπα στο Everest ότι στο CPU clock έλεγε 2933ΜΗz και δίπλα 5% overclocking, αλλά τώρα δεν το βρίσκω με τίποτα.. Εννοείται πως εγώ δεν πείραξα και δεν άλλαξα τπτ σε overclocking

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:59 ----------

για δες και το Core temp τι δειχνει

vidm.png

Δημοσ.

ναι, με την intel ψύκτρα είμαι.. Θεώρησα ότι αφού δεν έχω σκοπό να τον κλοκάρω δεν θα είχα σημαντικό πρόβλημα.

EDIT: Απο το BIOS πάντως, το VCore το δείχνει καρφωμένο στο 1.216

Δημοσ.

το vcore ειναι φυσιολογικο. απλα σε idle πεφτει στα 0.8 περιπου.

τωρα ή δεν παταει καλα η ψυχτρα ή δεν εχεις καλο airflow στο κουτι. για δες αν αφησεις το κουτι ανοικτο μηπως αλλαξει κατι

Δημοσ.

αν η ψυχτρα ειναι σαν αυτη που εχω στο παλιο μου pc (γιατι και εμενα με εναν Intel Pentium 4 επιανε 80-85 με cpu load στα 100%) μαλον θα πρεπει να την αλαξεις... (νομιζω είναι η stock)

IntelpentD_top.jpg

IntelpentD_side2.jpg

off topic :

σπαστικό κούμπωμα δεν έχει??

μου βγήκε η πίστη μέχρι να την μάθω...

Δημοσ.

ε δεν είναι και η καλύτερη...

εμένα πάντως δεν με ικανοποιεί

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:49 ----------

στο πλαισιο μονο 2 βρικα που σου τεριαζουν

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Mega-Shadow-CPU-Cooler.htm

e-shop:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806398

το LGA1156 (s1156) είναι το socket σου?

αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με.(16 ειμαι και ασχολουμε με hardware apo to καλοκαιρι)

Δημοσ.

Λοιπόν.. Έχω νεα, (θέλω να πιστεύω) καθησυχαστικά..

Έκανα ένα μισάωρο τεστ με το Prime95 (την 64μπιτη έκδοση) στο small FFTs, που δούλευε την CPU με όλους τους πυρήνες στο 100%.. Παρακάτω παραπέμπω τις ενδείξεις που πήρα σε τακτά χρονικά διαστήματα με το Everest Ultimate 5.30

Χρόνος: 0'

CPU Temp: 37

CPU #1 / Core #1: 40

CPU #1 / Core #2: 40

CPU #1 / Core #3: 36

CPU #1 / Core #4: 36

Χρόνος: 3'

CPU Temp: 66

CPU #1 / Core #1: 89

CPU #1 / Core #2: 90

CPU #1 / Core #3: 92

CPU #1 / Core #4: 92

Χρόνος: 5'

CPU Temp: 72

CPU #1 / Core #1: 92

CPU #1 / Core #2: 91

CPU #1 / Core #3: 95

CPU #1 / Core #4: 95

Χρόνος: 10'

CPU Temp: 75

CPU #1 / Core #1: 92

CPU #1 / Core #2: 92

CPU #1 / Core #3: 96

CPU #1 / Core #4: 96

Χρόνος: 15'

CPU Temp: 76

CPU #1 / Core #1: 93

CPU #1 / Core #2: 94

CPU #1 / Core #3: 97

CPU #1 / Core #4: 97

Χρόνος: 20'

CPU #1 / Core #2: 93

Χρόνος: 25'

Χρόνος: 30'

Να πω πως για τα τελευταία 10 λεπτά, αν έπαιζαν καθόλου οι θερμοκρασίες στους πυρήνες, είναι για τους 1 και 2 μεταξύ 93-94 και για τους 3 και 4 μεταξύ 96-97, χωρίς να βγαίνουν ούτε μια φορά έξω απο αυτό το όριο.

Κατ'αρχάς, για μένα, το πρώτο καλό σημάδι, είναι που δεν εξεράγη ο υπολογιστής (αστειεύομαι). Δεύτερον, το ότι μετα τα πρώτα 15 λεπτά σταθεροποιήθηκε. Θέλω να ακούσω και την δική σας γνώμη.

Ξέρω πως οι περισσότεροι μπορεί να πείτε πως "θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα", αλλά με δεδομένο πως αυτήν την στιγμή τουλάχιστον δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξει θέση το μηχάνημα ούτε να αλλάξω κουτί (και επειδή είναι καινούργιο και επειδή θα θυσίαζα την ηχομόνωση που παρέχει το κουτί με το μαύρο "αφρολέξ" που έχει στα τοιχώματα), θέλω να μου πείτε πόσο επικίνδυνο είναι να το κρατήσω έτσι όπως είναι.. Δεν ξέρω κιόλας αν θα χρειαστεί στην πράξη να το στρεσάρω τόσο ώστε να πιάσει η CPU 100%. Αλλά ακόμα και αν το κάνει, τι πιθανότητες έχω να πάθω ζημιά; Αφού μετά την πρώτη μισή ώρα σταθεροποιήθηκε, αυτό σημαίνει πως δεν θα ξεφύγει απο αυτές τις θερμοκρασίες ακόμα και μετά απο ώρες σε παρόμοιες συνθήκες χρήσης;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...