Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια βοηθεια.Εχω μια εργασια με κατι ερωτηματολογια που πρεπει να μεταφερω τα αποτελεσματα σε πιτες και αλλα διαγραμματα στο excel. Εχω ομως ενα προβλημα. Οταν υπαρχει μια ερωτηση πχ ποσο ο καθενας απο τους παρακατω παραγοντες επηρεαζει μια κατασταση και εστω οτι οι απαντησεις ειναι: παρα πολυ,πολυ,μετρια,λιγο και πολυ λιγο, πως θα περαστουν αυτα σε πιτα ή καποιο άλλο διαγραμμα?Τη στιγμη μαλιστα που ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες. Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω.Περιμενω απαντηση σας.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Για να το κάνεις με excel θα πρέπει να μετρήσεις -με τη συνάρτηση countif- το πλήθος των παρατηρήσεων για κάθε ποιοτικό χαρακτηριστικό (καλά, πολύ καλά κλπ). Θα έχεις πολλές επιλογές όμως και καλύτερη δουλειά με το SPSS

Δημοσ.

Η συνάρτηση countif είναι ενσωματωμένη συνάρτηση στο excel. Θα την βρεις εκεί που υπάρχουν και οι υπόλοιπες συναρτήσεις.

Το SPSS είναι μια από τις γνωστότερες στατιστικές εφαρμογές αλλά δεν είναι δωρεάν νομίζω. Οπότε αν είναι εργασία της σχολής ίσως την βρεις στα εργαστήρια σας αλλιώς θα πρέπει να την βρεις από αλλού.

Αν πάντως δεν είναι πολύ σημαντική εργασία δεν νομίζω ότι συμφέρει να κάτσεις να μάθεις SPSS για ένα ερωτηματολόγιο, εκτός κι αν θα κάνεις πολλά στην πορεία.

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω.Τελευταια ερωτηση.Εαν χρησιμοποιησω αυτη τη συναρτηση στο excel, τι ακριβως θα βαλω στη συνθηκη?Πως θα τη διατυπωσω?

Δημοσ.

=COUNTIF(A1:A4;"Ικανοποιημένος")

Στο πρώτο κουτί βάζεις το σύνολο των κελιών που περιέχουν τις απαντήσεις που θέλεις να επεξεργαστείς. Στο δεύτερο κουτί βάζεις την ιδιότητα που πρέπει να έχουν τα κελιά που θέλεις να μετρήσεις.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα σου μετρήσει από το A1 έως το A4 τα κελιά που έχουν σαν απάντηση τη λέξη "Ικανοποιημένος".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι η εξίσωση που πρέπει να ακολουθήσεις στο Excel είναι η CORREL , correlation : συντελεστής συσχέτισης δύο συνόλων δεδομένων. Μας είχε βάλει σε μία εργασία ένας καθηγητής στο ΤΕΙ, να κάνουμε και στατιστική έρευνα εκτός από τη βιβλιογραφική έρευνα αλλά λόγω περιορισμένου χρονοδιαγράμματος που μας έδωσε σχεδόν κανείς μας δεν πρόλαβε να την κάνει :lol: Μας είχε πει ότι δε χρειαζόμαστε SPSS και ότι γίνεται μέσα από το Excel και ότι είναι correlation αυτό που μας ζήταγε ( και νομίζω ότι είχε δίκιο). Βέβαια εμείς είχαμε να κάνουμε με επίδραση ενός παράγοντα σε έναν άλλο, όχι επίδραση πολλών παραγόντων σε έναν άλλο.Δες και εδώ http://davidmlane.com/EXCEL/correlation.html

Μήπως έχεις να κάνεις με multiple correlation ;

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_correlation

Μήπως έχεις να κάνεις με multiple regression ;

http://ordination.okstate.edu/MULTIPLE.htm

http://www.jeremymiles.co.uk/regressionbook/extras/appendix2/excel/

http://cameron.econ.ucdavis.edu/excel/ex61multipleregression.html

http://www.ehow.com/how_5768074_use-multiple-regression-excel.html

Αν υπάρχει κανείς καλός στην στατιστική στο forum να μας διαφωτίσει. Προσωπικά δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα από το Β εξάμηνο που έκανα Στατιστική...

Επεξ/σία από black_widow
Δημοσ.

Σ ευχαριστω πολυ!Απλως το θεμα ετσι γινεται ακομα πιο περιπλοκο.Ενω αυτη μας ειπε πως γινεται απλα με πιτες στο excel.Και με τον τροπο που λενε παραπανω τα παιδια,παλι δε γινεται,το δοκιμασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σ ευχαριστω πολυ!Απλως το θεμα ετσι γινεται ακομα πιο περιπλοκο.Ενω αυτη μας ειπε πως γινεται απλα με πιτες στο excel.Και με τον τροπο που λενε παραπανω τα παιδια,παλι δε γινεται,το δοκιμασα.

Δε νομίζω να γίνεται τόσο εύκολα όσο σας λέει, αν είχες ένα παράγοντα χ και έναν παράγοντα y, τότε θα γινόταν εύκολα με correlation. Για στατιστική ανάλυση στο Excel βάζεις αυτό το add- in που είναι για στατιστική ανάλυση ( αυτό το θυμάμαι από ένα εργαστήριο Στατιστικής του Excel, το λέει σε ένα από τα link που σου έχω παραθέσει) , τα απλά πράγματα γίνονται με τις συναρτήσεις.Εγώ έχω στο μυαλό μου regression analysis γιατί ήθελε ο καθηγητής να καταλήξουμε σε στατιστικό συμπέρασμα. Τότε δεν πρέπει να έχει και τόσο σχέση αυτό που ζητάει σε εσάς με στατιστική αφού λέει ότι γίνεται εύκολα με πίτες.

Οι ερωτήσεις είναι του styl πόσο πιστεύετε ότι επηρεάζει ο τάδε παράγοντας τον τάδε παράγοντα κα οι απαντήσεις είναι του styl πάρα πολύ , μέτρια κ.λ.π και πρέπει να φτιάξεις μία πίτα για κάθε ερώτημα του στυλ τόσο τοις εκατό απάντησε πάρα πολύ, τόσο τοις εκατο μέτρια κ.λ.π, ε; Είναι έρευνα γνώμης ας πούμε όχι κάποια στατιστική ανάλυση ποσοτικών μεγεθών;

Επεξ/σία από black_widow
Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά αυτό (βλ. συνημμένο) δεν θέλεις να κάνεις?

Βιβλίο1.zip

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γραφω εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα.

Ρε παιδια εχω ενα προβλημα στο ecxel.Προσπαθω να κανω ενα διαγραμμα το οποιο στο y αξονα θα εχει καποιες τιμες και στον χ τις αντιστοιχες ημερομηνιες.Στην εικονα που εχω παρακατω:στο "legend entry series" παταω add και στο series value που εμφανιζεται προσπαθω να βαλω τις τιμες της στηλης L οι οποιες ειναι 30.Οταν ομως προσπαθω να τις επιλεξω μια μια με κρατημενο το ctrl απο το πληκτρολογιο,ενω ολα πανε μετα δεν μπορω να πατησω το "οκ".Γιατι το κανει αυτο;;;;Αμα τις επιλεξω ολες μονο μιας,μαζι με τα κενα κελια δουλευουν ολα οκ.

Μετα ομως οταν παω να βαλω τις αντιστοιχες ημερομηνιες στο χ αξονα πχ 1/10/2008,2/10/2008 κτλ αναγκαστικα πρεπει να τις επιλεξω μια μια με το ctrl πατημενο,διοτι αμα παρατηρησετε δεν εχει μονο μια 1/10/2008 αλλα πολλες.Οποτε πρεπει να σκρολαρω με το ποντικι και να επιλεγω μια μια τις ημερομηνιες.Εκει που σκαλωνω ομως ειναι οτι με το που φτανω στην 18/10/2008 και γενικα σε οποιαδηποτε τιμη αρκει να εχω περασει τις 18 τιμες,το προγραμμα σκαλωνει και μηδενιζει.Με λιγα λογια δεν μπορω να επιλεξω πανω απο 18 οποιεσδηποτε τιμες για τον χ αξονα.Παρακαλω καποια βοηθεια.

post-193491-0-31478300-1338709801_thumb.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...