Προς το περιεχόμενο

Lost - The Final Season (Spoilers Free Up To Season 5)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
(κι εγω δεν ποστάρω συχνά άλλα σας παρακολουθώ κι ήθελα να πω την άποψη μου και ν διαβάσω τα σχόλια σας.

Εγω πλέον τείνω να καταλήξω οτι το ολο στορι βασίζεται σε μια θεωρία που διάβασα παλιότερα στο lostpedia αν θυμάμαι καλά και κάποιος την μετέφρασε και την πόσταρε και εδω πέρυσι.

Μιλάω για την νεοσοφιστική θεωρία. Με απλά λόγια, το "καλό" (Τζέικομπ - Χριστός συμβολικά) ειναι μόνο κατ' ευφημισμόν καλό αφού παραμυθιάζει τους ανθρώπους με σλογκανάκια τύπου "ελεύθερη βούληση" και ουσιαστικά παίζει μαζί τους ως μαριονετίστας άλλα και επιβραβεύει-καταδικάζει. Κι ολα αυτά κρατώντας μεγάλα μυστικά απο τον άνθρωπο που στη τελική φαινεται να πασχίζει για το μάταιο. Σε αντίθεση με το "κακό" (Κώστας - Εωσφόρος συμβολικά) που την πάτησε σε επικοινωνιακό επίπεδο και όλοι τον θεωρούν κακό αν και στη πραγματικότητα ειναι ο πιο ειλικρινής. Δεν ζητάει τίποτα απο τους ανθρώπους και τους δίνει απλόχερα την γνώση της ματαιότητας τους επιτρέποντας τους να ζήσουν χωρίς ενοχές. "Θα σου τα πω ολα" είπε ο Λοκ στον Σώγερ. "Μη μου λες τι δεν πρέπει να κάνω" το μότο του. Σε αντιδιαστολή με τον Τζέικομπ-Χριστό-άρα θρησκεία που θέτει αυστηρούς κανόνες. Ας θυμηθούμε επίσης τον διάλογο τους στο φινάλε της 5ης. "Τους φέρνεις εδω και αυτοί σκοτώνονται". Άλλος συμβολισμός. Πόσοι και πόσοι πόλεμοι και αιματοχυσίες δεν έγιναν στο ονομα του Χριστού. "Ναι, άλλα το ενδιάμεσο ειναι πρόοδος" η απάντηση του Τζέικομπ. "Πρόοδος για το τίποτα, αφού ολα ειναι μάταια. Άρα άφησε τους στην ησυχία τους να μείνουμε κι εμείς στη δική μας" θα μπορούσε να ειναι η απάντηση του Κωστα. Εγω πιστευω οτι αυτος ειναι ο φόντος. Το πως θα εξελιχθεί και τι στο τέλος θα μας δείξουν, αναμένω με αγωνία...

Ναι πολύ ενδιαφέρουσα άποψη... και έτσι παύει να υφίσταται και θέμα για το ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός... απλά ή είσαι πιστός ή όχι , ή ακολουθείς τον jacob ή τον Κώστα ( και όπως βλέπουμε ο δεύτερος :devil:έχει τρόπους να σε παρασύρει μαζί του βλ.Sawer )

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θέλετε να πείτε ότι ο Jacob έχει πεθάνει πιο πολλές φορές κι απ' τον Kenny;

OH MY GOD!!! They killed Jacob!!!

Καλό. Θα το βάλω υπογραφή.

Κάτι άλλο που διάβασα σε άλλο φόρουμ και με άρεσε πολύ:

Πως λέγεται η σκάλα που χρησιμοποίησαν Κώστας και Σώγιερ για να κατέβουν στην σπηλιά του Jacob?

Jacob's Ladder :P

Δημοσ.
Κάνω ένα flashback στο 1ο επεισόδιο της Season όπου ο Locke

λέει "I'm disappointed in all of you". Το οποίο έχω την εντύπωση το περάσαμε στο ντούκου.

Παρόλο που φαίνεται να μην έχουν ιδέα γιατί τους το λέει, μου δίνει την αίσθηση ότι ο Κώστας περίμενε κάτι από αυτούς και δε το κάνανε.

Και ο λόγος που το περιμένει είναι γιατί -μου έχει καρφωθεί- έχει επαναληφθεί, ανεπιτυχώς.

Μήπως τα βλέπουμε backwards και το "alternate" timeline είναι το τι πραγματικά έγινε first time around?

Χμμ..... ενδιαφέρον... δεν το είχα σκεφτεί..!

Έκανα μια σκέψη: Μήπως η Άλεξ

ήταν candidate και γι'αυτό ο Γουίντμορ δεν έπρεπε να τη σκοτώσει? Το σκέφτηκα οταν το μικρό ξανθό τζεικομπαγοράκι είπε στον Κώστα "You can't kill him" και ότι έτσι λένε οι rules. Και τότε ο Μπεν όλη την ώρα μονολογούσε "He changed the rules".. Τελικά. όλα κάτι μας θυμίζουν?? Τί γίνεται??

Δημοσ.

Χμ, πετάω κάτι και ότι πιάσω :P

Μήπως το elimination της Dharma ήταν κάτι παραπάνω?

Θυμηθείτε ότι ο Ben once saved, will change όπως ανέφερε ο Richard καθώς τον πήγαινε στον ναό.

Δημοσ.
Χμ, πετάω κάτι και ότι πιάσω :P

Μήπως το elimination της Dharma ήταν κάτι παραπάνω?

Θυμηθείτε ότι ο Ben once saved, will change όπως ανέφερε ο Richard καθώς τον πήγαινε στον ναό.

Για πες...για πες...που το πας;

Δημοσ.

Μαρεσει πολυ η ιδεα του Cue, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, οτι αυτο που βλεπουμε στο alternative ειναι το Νο1 και οτι εχουμε δει μεχρι στιγμης και συνεχιζουμε να βλεπουμε ειναι στην πραγματικοτητα το Νο2 ή και Νο3 κοκ?

Ωραιος μαν, με εφτιαξες, αυτη ναι, αυτη ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΗ ΘΕΩΡΙΑ.

ΥΓ. Στην φωτο

μαλλον ο φιλος ήθελε να δειξει οτι ο νεαρος Λοκ εμοιαζε με τον πιτσιρικα που βλεπει στο νησι

ΥΓ2. Δεν θα ηταν γαματο τελος να σκασει

ο Ερικ Καρτμαν και να γα#$@ ολους τους damn hippies που εχουν αραξει στο ναο?

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν μιλάμε για παράλληλα σενάρια στον χρόνο?

Ποιο πριν και μετά λέτε? Εκτός και αν δεν σας αντιλαμβάνομαι:rolleyes:

Δημοσ.

Ωραιος μαν, με εφτιαξες, αυτη ναι, αυτη ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΗ ΘΕΩΡΙΑ.

Αφού εσύ δε θες να συζητάς θεωρίες! :P Μέχρι να διαβάσω στο spoiler ότι πραγματικά σου άρεσε (?) λέω θα άρχισε το κράξιμο. ΧΑχα.

hanzo πάμε με την λογική ότι οι παραγωγοί αποκλείουν αυτό το σενάριο.

katergaris79, όχι σε καμία σεναριακή ανατροπή. Απλά το ότι μετά την είσοδο του Ben στον Ναό από τον Richard στην 5η season

εξαπατήθηκε? έγινε infested? κάποιος του είπε? να σκοτώσει τους candidates (Dharma) με αποτέλεσμα να πρέπει να έρθουν οι Losties και ο Ben να change sides (από Jacob σε Κώστα?)

ravend απλά ότι

κανονικά ΔΕΝ έπεσε η πτήση και το τι βλέπουμε μέχρι σήμερα είναι οι συνέπειες του ΑΝ θα έπεφτε.

Το πως έγινε προφανώς δε το έχουμε δει ακόμα.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω ρε Cue. Και στεναχωριέμαι κιόλας γιατί μου την δίνει να μην καταλαβαίνω τι σκέφτεται ο άλλος. Τι διάολο, τόσο χαζός είμαι;

Δημοσ.

offtopic

Εμένα γιατί μου θυμίζει όλο και περισσότερο Donnie Darko?

akoma kai σε αυτά που αναφέρεις και συ Cue.

Είδα ότι αρκετοί σχετίζεται το donnie darko με το lost και με κάνατε να δω την ταινία.Σόρι για το offtopic αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς έγινε στο donnie darko γιατί κάπου έχασα τη μπάλα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...