Προς το περιεχόμενο

Lost - The Final Season (Spoilers Free Up To Season 5)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
ας πάμε πρώτα λίγο στην 1η σεζόν που πέθανε ο πιλότος από το τέρας. κανονικά ήταν ο frank να πιλοτάρει αλλα δεν το κανε. έχουμε τον πρώτο candidate για την θέση του κώστα, τον βλέπει ο κώστας και τον σφάζει. μετά πάμε στον mr εκο, ήταν να είναι αυτός ο candidate αλλα δεν έκατσε και για αυτό είπε στον ξο ότι είναι ο επόμενος.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος που ο Κώστας σκοτώνει είτε τον πιλότο είτε τον Έκο. Ακόμα και το ότι βρίσκονται εκεί ''ενώ'' θεωρητικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, δεν νομίζω ότι είναι δουλειά του Κώστα να το διορθώσει αυτό. Τι τον νοιάζει στο κάτω κάτω; Αν με το ''candidate'' εννοείς υποψήφιο θύμα-σώμα για να μπει μέσα ο Κώστας, τότε γιατί δεν μπήκε στο σώμα του πιλότου? Το γιατί τον σκότωσε δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

αυτά που λεγε η juliet καθώς πέθαινε μου θυμίσανε τα κούλα που έλεγε η charlotte. λογικά το time displacement την πιάνει τώρα?

Αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά βαρέθηκα να το αναπτύξω. Παίζει όταν πεθαίνει κάποιος στο πρώτο ''σύμπαν'' που βλέπουμε εμείς τόσο καιρό, η ψυχή του ή η σκέψη του ή όπως θέλετε πείτε το, να καταλαβαίνει αμέσως το δεύτερο σύμπαν και να συνεχίζει να ζει εκεί. Γι'αυτό η Τζούλιετ είπε στον Σώγιερ ''It worked''. Πέθαινε και είδε το εναλλακτικό σύμπαν.

η μάνα του faraday είχε πει στον desmond ότι είναι ξεχωριστός.

το alternate timeline είναι κάτι σαν μια ενισχυμένη εκδοχή παρόμοια με το τι έγινε στον desmond όταν γύρισε το κλειδί? αλλα δεν αρκεί ένα δαχτυλίδι για να πάνε πίσω στα κανονικά (αν γίνετε αυτό) και ο brotha είναι ξεχωριστός επειδή μπορεί και θυμάται και τις 2 timelines. απλά ο desmond τις πτήσης δεν θυμάται γιατί δεν ήταν στο incident με το swan ενώ αυτός που ήταν στο άλλο universe είχε πάει και στα 2 (see you in another life)

Με τον Ντέσμοντ δεν τελειώσαμε, ελπίζω και νομίζω. Η επιτηδευμένη εξαφάνιση του απο το αεροπλάνο στο LAX σημαίνει κάτι. Επίσης, αν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, δεν νομίζω ΚΑΝΕΝΑΣ να έχει μνήμες απο το τι έκανε στο προηγούμενο σύμπαν αυτό που βλέπουμε εμείς δηλαδή. Ούτε ο Ντέσμοντ. Ο Ντέσμοτν το κατάφερε αυτό στα μπρος-πίσω του στην επεισοδιάρα των επεισοδιάρων The Constant αλλά ακόμα και αυτά τα πισωγυρίσματα ήταν στο ίδιο σύμπαν. Τώρα που θεωρητικά άλλαξε ούτε αυτός παίζει να θυμάται κάτι... Θα δούμε.

Επίσης, μια αποριούλα:

Πριν δω το πρώτο επεισόδιο (LAX) δεν μου φαινόταν λογικό στο μυαλό μου να δω έξω απο το νησί Others και λοιπούς πέρα απο τους Losties. Η δικαιολογία ότι το νησί βούλιαξε ήταν μια πολύ καλή διακαιολογία για να είναι και αυτοί έξω και να μην έχουν πάει ποτέ στο νησί. Μοναδική απορία, στο νέο αυτό universe ο Τζέικομπ και ο Κώστας που είναι?

• Members
Δημοσ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος που ο Κώστας σκοτώνει είτε τον πιλότο είτε τον Έκο. Ακόμα και το ότι βρίσκονται εκεί ''ενώ'' θεωρητικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, δεν νομίζω ότι είναι δουλειά του Κώστα να το διορθώσει αυτό. Τι τον νοιάζει στο κάτω κάτω; Αν με το ''candidate'' εννοείς υποψήφιο θύμα-σώμα για να μπει μέσα ο Κώστας, τότε γιατί δεν μπήκε στο σώμα του πιλότου? Το γιατί τον σκότωσε δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά βαρέθηκα να το αναπτύξω. Παίζει όταν πεθαίνει κάποιος στο πρώτο ''σύμπαν'' που βλέπουμε εμείς τόσο καιρό, η ψυχή του ή η σκέψη του ή όπως θέλετε πείτε το, να καταλαβαίνει αμέσως το δεύτερο σύμπαν και να συνεχίζει να ζει εκεί. Γι'αυτό η Τζούλιετ είπε στον Σώγιερ ''It worked''. Πέθαινε και είδε το εναλλακτικό σύμπαν.

Με τον Ντέσμοντ δεν τελειώσαμε, ελπίζω και νομίζω. Η επιτηδευμένη εξαφάνιση του απο το αεροπλάνο στο LAX σημαίνει κάτι. Επίσης, αν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, δεν νομίζω ΚΑΝΕΝΑΣ να έχει μνήμες απο το τι έκανε στο προηγούμενο σύμπαν αυτό που βλέπουμε εμείς δηλαδή. Ούτε ο Ντέσμοντ. Ο Ντέσμοτν το κατάφερε αυτό στα μπρος-πίσω του στην επεισοδιάρα των επεισοδιάρων The Constant αλλά ακόμα και αυτά τα πισωγυρίσματα ήταν στο ίδιο σύμπαν. Τώρα που θεωρητικά άλλαξε ούτε αυτός παίζει να θυμάται κάτι... Θα δούμε.

Επίσης, μια αποριούλα:

Πριν δω το πρώτο επεισόδιο (LAX) δεν μου φαινόταν λογικό στο μυαλό μου να δω έξω απο το νησί Others και λοιπούς πέρα απο τους Losties. Η δικαιολογία ότι το νησί βούλιαξε ήταν μια πολύ καλή διακαιολογία για να είναι και αυτοί έξω και να μην έχουν πάει ποτέ στο νησί. Μοναδική απορία, στο νέο αυτό universe ο Τζέικομπ και ο Κώστας που είναι?

Για τον Εκο πάντως νομίζω πως ισχύει αυτό. Αν και έχει περάσει πολύς καιρός και μπορεί να κάνω και λάθος, θυμάμαι ότι είχε αφήσει να εννοηθεί πως ήταν κάτι σαν "ανταγωνιστής" του Λοκ ως προς το ποιος θα γίνει ο "εκλεκτός" του νησιού. Επίσης, ο καπνός δεν τον είχε επισκεφτεί κι αυτόν μια φορά χωρίς να τον πειράξει ή τα θυμάμαι λάθος;

Δημοσ.
Τώρα που το σκέφτομαι λίγο, μήπως επιτηδευμένα δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του Κώστα; Δεν υπονοώ κάποιον λόγο, απλά λέω μήπως κρύβουν κάτι.

Εμένα μου έχει κολλήσει για κάποιο λόγο αυτό που έχω πει και πιο πριν, οτι θα μας πουν οτι ΚΑΙ τον Κώστα τον λένε Jacob και θα μας αφήσουν να ψαχνόμαστε για το ποιός τελικά έχει κάνει τι! :confused:

σχετικα με το LAX

μηπως το οτι παιθανε ο σαγιντ για λιγο ηταν και καλα ευκαιρια να μπει μεσα ο καπνος και να παρει την μορφη ενος ακομα νεκρου, για αυτο και ο γιαπωνεζος εκανε τα πειραματα με τις σταχτες.

Για να μπει στο σώμα του όμως σημαίνει οτι ο καπνός είναι ήδη μέσα στο ναό και κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Για να μπει στο σώμα του όμως σημαίνει οτι ο καπνός είναι ήδη μέσα στο ναό και κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.

Περίμενε μέσα στα νερά, γι'αυτό και η θολούρα... or not

Δημοσ.

Γιατί μπερδευόμαστε?

Αφού ήδη έχει γίνει το possesion and it's alive το ξέρουμε από το τέλος του 5ου κύκλου.

Την μοναδική φορά που έγινε το transformation σε καπνός, εξαφανίστηκε ο Locke μπροστά στα μάτια του Ben.

Εφόσον είναι το ίδιο και το αυτό, πως σκατά έφυγε από τον Locke, την στιγμή που είναι με τον Richard?

Οι others αν ειναι να μπει από τον υπόνομο γιατί βάζουν στάχτη γύρω γύρω?

Δεν χρειάζεται να χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Δημοσ.

Δε νομίζω πως ο καπνός μπαίνει στο σώμα κάποιου εφ' όσον έχει κυριεύσει τον Λοκ. Ίσως και το επαναλαμβανόμενο "There is no exact translation" σε συνδυασμό με την απουσία του possesed να είναι χιντ πως δεν τον έχει κυριεύσει ο καπνός. Όταν ο Μπεν ήταν να μπει στο ναό να σωθεί, ο Ρίτσαρντ είχε πει στην Κέητ πως "θα χάσει την αθωότητά του". Τώρα τι είναι αυτή η αθωότητα δεν ξέρω. To "claimed" μάλλον σε ιδιοκτησία παραπέμπει παρά σε κάτι άλλο. Ελεύθερη βούληση να επιλέξει πλευρές? Προκαθορισμός του ρόλου του σε αυτά που θα γίνουν; Χαμένο πιόνι στην παρτίδα που παίζουν οι θεοί;

Δημοσ.
ο καπνός μπαίνει στο σώμα κάποιου

"θα χάσει την αθωότητά του". Τώρα τι είναι αυτή η αθωότητα δεν ξέρω

Σαν περίεργα άρχισαν να ακούγονται όλα αυτά.. :-D

Δημοσ.
Σαν περίεργα άρχισαν να ακούγονται όλα αυτά.. :-D

Και σε άλλο θέμα πόσταρε τραγούδι της Ντόλι Πάρτον. Κάτι παίζει σου λέω...

Δημοσ.

Δε νομίζω πως ο καπνός μπαίνει στο σώμα κάποιου εφ' όσον έχει κυριεύσει τον Λοκ. Ίσως και το επαναλαμβανόμενο "There is no exact translation" σε συνδυασμό με την απουσία του possesed να είναι χιντ πως δεν τον έχει κυριεύσει ο καπνός. Όταν ο Μπεν ήταν να μπει στο ναό να σωθεί, ο Ρίτσαρντ είχε πει στην Κέητ πως "θα χάσει την αθωότητά του". Τώρα τι είναι αυτή η αθωότητα δεν ξέρω. To "claimed" μάλλον σε ιδιοκτησία παραπέμπει παρά σε κάτι άλλο. Ελεύθερη βούληση να επιλέξει πλευρές? Προκαθορισμός του ρόλου του σε αυτά που θα γίνουν; Χαμένο πιόνι στην παρτίδα που παίζουν οι θεοί;

θυμίζει λίγο Ματριξ με τον Σμιθ να "μολύνει" και να φτιάχνει "κλώνους"?

Ντες=Νίο

Τζεικομπ=Μορφέας

Νησί=Ζάιον

Ελοιζ=Ορακλ

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, θυμίζει λίγο Matrix από το σημείο που άρχισε η παρακμή της "τριλογίας" (λεμε τώρα) και μετά (από Reloaded και έπειτα).

Και αν το καλοσκεφτείς, συνειρμικά, είναι λίγο περίεργο που δεν έχουν βάλει *ακόμα* εικονική πραγματικότητα στο παστίτσιο.

Δημοσ.

1)Αρχίζω να πιστεύω οτι θέλουν να μας δείξουν κάπως πως λειτουργεί η μοίρα κατά κάποιον τρόπο...

Και για αυτό μας δείχνουν και τις 2 πραγματικότητες για να κάνουμε σύγκριση.Και τελικά να καταλήξουμε οτι κάπου κάπως κάποτε οτι είναι να γίνει θα γίνει πχ.

α)με την γνωριμία και σχέση με τους ίδιους ανθρώπους.

β)με τα ίδια ονόματα βλ.Άαρων

2)Για το Σαγίντ πιστεύουν οτι είναι δαιμονισμένος και να πεθάνει αλλά μπορεί να μην ισχύει καθώς και την Κλαιρ μια χαρά την είδα.

3)Ο Σόγιερ λέει στο τέλος "ίσως είναι γραφτό μου να είμαι μόνος μου".Στην συνέχεια θέλω να πιστεύω οτι στην άλλη πραγματικότητα αυτό θα ξεκαθαριστεί.

4)Η άλλη πραγματικότητα πρέπει να είναι ένα click στο περελθόν γιατί ο ένας φρουρός λέει στην Καίητ "θυμάσαι που με χτύπησες με το όπλο στο ανσανσέρ".

Δημοσ.

γιατι ο locke ειπε τον μπεν να πει τον richard να μπει μεσα στο ποδι..και μετα απο λιγο βγαινει αυτος εξω και τον χτυπαει ..?

λιγο κουφο μου φαινετε αυτο !!

λες και δεν μπορουσε να παει ο ιδιος εξω !!

και ο καπνος δεν σκοτωνει οποιον νανε..!!

ολοι ηταν εκληματιες που σκοτωσε !!!

Δημοσ.

Νομίζω πως έχω ξανακάνει την ίδια ερώτηση, αλλά δε θυμάμαι να πήρα απάντηση :

Έχει βγει catch up episode για την τελευταία season, όοοοπως είχε βγει για την 5η; Βρήκα τα 2 πρώτα επεισόδια της 6ης season, αλλά χρειάζομαι μιά "επανάληψη" πριν τα δω. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...