Sellers Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 @DeadOrganPlayer Αυτό εδώ για παράδειγμα είναι κάτι αόριστο: Που πάλι οι ίδιοι θα γκρίνιαζαν αν έδιναν επιστημονικές εξηγήσεις για τέτοια φαινόμενα (γιατί προφανώς αν εξηγούσαν επιστημονικά τέτοια πράματα θα ήταν γραφικό)...και η πλάκα είναι ότι το θυμήθηκαν τώρα ενώ τα ίδια πράματα έβλεπαν 5 χρόνια. Έλεος. Σε αυτό που ρωτάς τώρα. Δεν εννοούμε κάτι επιστημονικό αλλά κάτι ΨΕΥΔΟεπιστημονικό. Δεν θέλουμε δηλαδή όταν μας πουν κάτι να πάμε να το δοκιμάσουμε να δούμε αν όντως γίνεται. Για παράδειγμα, αναφέρεις τους νεκρούς που περπατάνε. Μια εξήγηση του στυλ: Υπάρχουν 2 πραγματικότητες στις οποίες όταν καποιος πεθαίνει στην μία αρχίζει ο ευατός του απο την άλλη πραγματικότητα να εμφανίζεται και στην πρώτη. Παράδειγμα ε. Αυτό είναι κάτι το ψευδοεπιστημονικό. Και τώρα ερχόμαστε στο γιατί δεν γκρινιάζαμε τόσο καιρό και το θυμηθήκαμε τώρα. Η απάντηση είναι γιατί οι ίδιοι οι παραγωγοί είχαν πέι πως όλα θα εξηγηθούν έτσι και (εγώ προσωπικά) περίμενα αυτό. Εάν έχεις διαβάσει μια θεωρία με το timeloop theory ανέφερε για παράδειγμα ότι ο καπνός είναι: η μοίρα, η οποία όταν ο Τζάκ και οι λοιποί στο 1977 κάνανε κάτι που είχε αντίκτυπο στο 2004, τότε ο καπνός (η μοίρα) ερχόταν και το άλλαζε και στο μέλλον γιατί έτσι έπερεπε να γίνει. Ή όταν κάτι στο 2004 πήγαινε να γίνει, ενώ στην πραγματικότητα δεν έπρεπε, τότε ο καπνός ερχόταν και το σταματούσε. Έλεγαν π.χ, ο καπνός σκότωσε τον πιλότο στο πρώτο επεισόδιο. Γιατί ? Γιατί ο πιλότος δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, μιας και που όπως μας είχε πει ο Λυπίδης αυτός έπρεπε να οδηγάει το αεροπλάνο. Υπήρχε δηλαδή μία όμορφη και έξυπνη εξήγηση σε όλο αυτό. Αντί για αυτό, αυτοί διάλεξαν: Ο καπνός είναι ο Κώστας που είναι ένας θεός. Ε τι δηλαδή? Άλλα σου τάζουν και άλλα τελικά σου δίνουν. Εσένα αν σου έταζα να σου φέρω την Δήμητρα του Νεξτ τοπ μόντελ το βράδυ να κουβαριαστείτε και τελικά σου έφερνα την γιαγιά μου και κρατούσα την Δήμητρα για μένα, θα σου άρεζε? Και αν τολμούσες να έλεγες και τίποτα θα σου έλεγα: ''Απόλαυσε το μωρέ. Μην γκρινιάζεις. Κρίμα και η γιαγιά μου.'' Edit: Σε περίπτωση που βιαστείς να απαντήσεις δές την πρώτα: την γιαγιά μου δεν την ποστάρω.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Όχι δεν έχω αποψη γιατί δεν έχω δει το επεισόδιο ακόμα. Ίσως τελικά αυτό που σας χαλάει είναι ότι η σειρά πλέον δίνει απαντήσεις. Στους πρώτους κύκλους έθετε μόνο ερωτήματα οπότε ο καθένας είχε την ελπίδα ότι θα απαντηθούν με τρόπο που θα τον καλύπτει. Προφανώς αυτές οι απαντήσεις δε σας ικανοποιούν. Κάποιες δεν ικανοποιούν και μένα με την έννοια ότι θα ήθελα κάποια άλλη εξήγηση, η σειρά συνεχίζει και μου αρέσει αρκετά όμως. Εσάς όχι. Δεκτό. Ας μη το συνεχίσουμε δε βγάζει πουθενά. @ Sellers. edit1: Η απαντησή σου ήταν τεκμηριωμένη και με καλύπτει πλήρως. Η εξήγηση της time loop theory για το καπνό επίσης είναι μάλλον καλύτερη από αυτή που φαίνεται ότι τελικά είναι. Ιδανικά στο μυαλό μας ο καθένας θα ήθελε πιθανόν κάτι διαφορετικό για κάθε μυστήριο. Κι εγώ επίσης. Δέχομαι όμως ότι τελικά η επιστολή για να είμαι εγώ ο σεναριογράφος στη σειρά χάθηκε κάπου στο ταχυδρομείο και αναγκάζομαι να αποδεχτώ τις βλακείες των Lindelof & Cuse. edit 2: Ακόμα κι εδώ διαφωνούμε, προτιμώ την Ιωάννα Peace.
Cue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Εντάξει το επεισόδιο σώζεται από μια καλή σκηνή και αρκετές "πληροφορίες" που δίνει. Γενικά λύνει απορίες παρά δημιουργεί. Αλλά τα 2/3 πρέπει να είναι από τα πιο κακογραμμένα που έχουμε δει στο LOST. Ποιες απορίες έλυσε Praetorian γιατί μάλλον τις έχασα Το αν η Claire είναι ζωντανή? Χμμμ... Βασικά όντως είναι στα χνάρια της 1ης Season. Ειδικά ο διάλογος του Jack με τον Fu-Man-Chu. Ένα ολόκληρο μυστήριο και πόσα υπονοούμενα για να του πει στο τέλος ότι είναι poison. (Στην πρώτη season δε θα του το είχε πει ποτέ βέβαια ) Anyway, βασικά πάνω που είπα βγάζω μια άκρη, μπερδεύτηκα πάλι. O Sayid εξαιτίας του Jack πυροβολήθηκε άρα ο Jack πρέπει να τον σκοτώσει δίνοντάς του το poison? (Δεν πιστεύω τα crap περί willingly) Τότε γιατί τον έσωσαν? Μήπως άλλα έγραφε το γράμμα? Τελικά το "infestation" που έλεγε η Rousau μήπως ισχύει? Και επί της ουσίας ήταν η ίδια infected και όχι η ομάδα της? Θυμόμαστε αν ήταν του θανατά η Rousau πριν την "πιάσει τρέλα"? Next episode Locke-centric Αν και 3 επεισόδια μετά δεν με έχει ιντριγκάρει ακόμα το "alternate" timeline.
dimitris74 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Όχι δεν έχω αποψη γιατί δεν έχω δει το επεισόδιο ακόμα.Ίσως τελικά αυτό που σας χαλάει είναι ότι η σειρά πλέον δίνει απαντήσεις. Στους πρώτους κύκλους έθετε μόνο ερωτήματα οπότε ο καθένας είχε την ελπίδα ότι θα απαντηθούν με τρόπο που θα τον καλύπτει. Προφανώς αυτές οι απαντήσεις δε σας ικανοποιούν. Κάποιες δεν ικανοποιούν και μένα με την έννοια ότι θα ήθελα κάποια άλλη εξήγηση, η σειρά συνεχίζει και μου αρέσει αρκετά όμως. Εσάς όχι. Δεκτό. Ας μη το συνεχίσουμε δε βγάζει πουθενά. Peace. sorry αλλα τις απαντησεις που δινει αν δινει καποιες, ειναι για μικρα παιδια. η σειρα ξεκινησε με καποια επιστημονικη βαση, διαλεγμενα ονοματα, πχ φαραντει λοκ κλπ και το εχει ριξει οταν ειδαν οτι δεν μπορουν να το στηριξουν σε ξενερωτη επιστημονικη φαντασια. αν ελεγαν απο την αρχη οτι η σειρα θα παει σε αυτο το επιπεδο αμφιβαλλω αν την εβλεπε κανεις και συζηταγαμε σημερα μετα απο εξι χρονια. απλα ο jj ειδε την επιτυχια του αλιας με τον ραμπαλντι και προσπαθησε να πουλησει ενα αντιστοιχο στορυ. δεν του επιασε και το εριξε στις δοξασιες και πουλαει το επιστημονικο στορυ στο fringe το οποιο θα μπορουσε καλλιστα να λυσει και το μυστηριο του λοστ. παραλληλα συμπαντα οποτε δυο τζακ κειτ κλπ, νταρμα μασιβ νταιναμικ κλπ. προσωπικα εχω ριξει ακυρο εδω και απο την τριτη σεζον απλα την κατεβαζω ως μαζοχας για να δω ποσο κατω μπορουν να πεσουν
DeadOrganPlayer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Μια τελευταία ένσταση. Από το πρώτο κύκλο η σειρά ήταν Man of Science (Jack) vs Man of Faith (Locke). Από το πρώτο κύκλο είχαμε στοιχεία για δύο πλευρές Light vs Dark (ταβλι). Στοιχεία που τα γνωρίζαμε και ουσιαστικά υποψιαζόμασταν για το που θα βαδίσει η σειρά. Στοιχεία επίσης που περισσότερο τείνουν στην κατάληξη που έχει πάρει τώρα η σειρά παρά σε ψευδοεπιστημονικές εξηγήσεις. Δε νομίζω ότι για αλλού ξεκίνησε ο JJ και αλλού κατέληξε. Ούτε πιστέυω ότι άλλα είχαν στο μυαλό τους και άλλα έκαναν οι σεναριογράφοι. Απλα΄επειδη η σειρά πούλησε τρελά την τραβήξανε και χώσανε μέσα θέματα που πιθανόν να μην τα έιχαν αρχικά στο μυαλό τους (βλέπε Dharma, Time travel, Kahana κτλ).
Cue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Αλίμονο αν στηριζόμαστε μόνο στο σενάριο του Lost για να δούμε αν θα είχε επιτυχία. (Που το συζητάμε λες και το έχουμε δει ολοκληρωμένο) Έχει φοβερούς χαρακτήρες/ερμηνείες, μεγάλη παραγωγή, μουσική επένδυση που σου μένει. Φυσικά και όσοι το παρακολουθούμε ανυπομονούμε να έρθουμε σε οργασμό με το που τελειώσει, αλλά ας μη το κάνουμε θέμα till then.
john1987 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Νομιζω το κυριο ατου της σειρας ανεκαθεν ηταν το ολο concept,το σεναριο και ορισμενοι ενδιαφεροντες χαρακτηρες. Γενικα καλοι ηθοποιοι αλλα οχι κατι εξαιρετικο,το οποιο να σε κρατησει απο μονο του.(πχ carnivale φοβερες ερμηνειες) Παντως η σειρα νομιζω κανει μπαμ οτι δεν υπηρχε masterplan εξαρχης το οποιο οδηγησε εδω που φτασαμε ή υπηρχε και το αλλαξαν δραματικα.Δηλαδη η σειρα δε μου φαινεται οτι απο τον πιλοτο μεχρι το 6χ2 ειχε σεναριακη κατευθυνση. deadorganplayer υπηρχαν hints αλλα δε νομιζω να φανταζοταν κανεις οτι θα ειχαμε χασει τη μπαλα απο τα time travels πλεον.
Land_Of_Banania Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Καλά οι ερμηνείες όντως ήταν φοβερές από όλους τους. Ο καρατέκα βέβαια δε με πείθει καθόλου, ούτε σαν χαρακτήρας ούτε σαν ερμηνεία..
DeadOrganPlayer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Οι ερμηνείες από Terry O' Quinn & Michael Emmerson είναι απλά απίστευτες, αν δε κάνω λάθος έχουν βραβευτεί κι όλας. Εμένα μ' αρέσει και ο Mathew Fox όπως παίζει το ρόλο του. Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά (βλέπε Josh Holloway aka Sawyer) όπου υπάρχουν στιγμές που η ερμηνεία του σου προκαλεί γέλιο. Γενικώς πάντως το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό λυρίως λόγω Locke και Ben.
Sellers Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Ο Terry O' Quinn πλέον έχει φτάσει να υποδύεται διπλό ρόλο, και μάλιστα πολύ πετυχημένα τι να λέμε τώρα... Ο Μπεν απο την άλλη είναι πολύ καλός στον ρόλο του αλλά δεν ξέρω σε άλλους ρόλους πόσο καλός θα είναι. Φανταστείτε ε. Συζητάμε για τις ερμηνείες και όχι για την σειρά. Πολύ κουλτουριάρηδες δεν γίναμε ξαφνικά;
xavier Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η απαντηση που θα δωσουν στο τελος θα ειναι εξισου παραφυσικη και επιστημονικη και θα το αφησουν στον τηλεθεατη να διαλεξει τι προτιμα...
hanzo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Όντως ηταν απογητευτικό το επεισόδειο... και αν γίνεται λόγος με γκρίνια και μιζέρια για την πορεία της σειράς είναι πιστεύω όχι για το ότι δεν δίνονται εξηγήσεις ή για το ότι αυτές που δίνονται δεν μας κάνουν αλλά απλά γιατί είναι πραγματικά από τα πιο βαρετά και ανούσια επεισόδια που έχουμε δει ως τώρα. περίμενα η Κειτ να ανοίξει το φαλενάκι από την τσάντα της Κλαιρ και να βρει κανένα παράξενο σημείωμα πάλι :lol: Ασε που ο Καρατέκα εφτιαχνε το φάρμακο στο πέτρινο γουδί του Jaimie Oliver ααααχ δεν αντέχω ... θα τρελαθώωωω. Σώστε το LOST ρεεεε σας παρακαλώ!!! είναι κρίμα
imr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Χωρις να το εχω δει ακομα, βλεπω ολοι το θαβετε το επισοδειο Δεν ελεγαν οτι μετα το 6χ03 ολοι για αυτο θα μιλαμε? To θαψιμο ειχαν προβλεψει?
Land_Of_Banania Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Ας ελπίσουμε να θεωρούσαν ως ένα τα δύο πρώτα που παίξανε μαζί, οπότε το 3ο να είναι το επόμενο. Αλλιώς καήκαμε..
xavier Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 μια χαρα ηταν...αμα σου αρεσει οπως παει η σειρα μεχρι τωρα θα σου αρεσει και αυτο...δεν εχει κανα τρομερο cliffhanger αλλα προχωραει την σειρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.