gtroza Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Θα μπορούσε να ξεκινήσει με διάφορες γλώσσες, ακόμη και με BASIC! Όποια γλώσσα και να προτείνει κανείς, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα! Γλώσσες που αξίζει να μάθει κανείς ως "επένδυση" ζωής είναι η C, η C++ και η Java, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Λόγω του νεαρού της ηλικίας, ίσως θα είχε νόημα να ξεκινήσει με μια scripting γλώσσα, όπως η python. Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις για επιλογή "κατάλληλης" (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) γλώσσας προγραμματισμού είναι προσωπικές και (σε μεγάλο βαθμό) υποκειμενικές. Αυτό που πιθανόν να έχει σημασία, είναι η εκμάθηση κάποιας γλώσσας "επενδύοντας" όμως (σε πρώτη φάση) σε αρχές προγραμματισμού (πχ: τι είναι μεταβλητές, σταθερές, εντολές, βρόγχοι, κλπ, κλπ, κλπ) και όχι σε "τεχνικές" λεπτομέρειες (σε πρώτη φάση) κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας. γι' αυτό tcl/tk .
gpolic Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Χρονια πολλά και καλή χρονία. Δες και αυτό για τον πιτσιρικά, ειναι πολυ καλο : http://spinet.gr/glossomatheia/ Δεν ξερω αν υπαρχει καποια BASIC που μπορεις να βαλεις, μαζι με ενα απλο βιβλιο. (ισως να δεις καποιο βιβλιοπωλειο) Και εγω σε εκεινη την ηλικια πληκτρολογουσα τα παραδειγματα απο το βιβλιο της sinclair BASIC και μετα αρχιζα να τα πειραζω. Πρακτικα μονο ετσι μαθαινεις, νομιζω. Για αργοτερα, πολυ καλο βιβλιο ειναι το white book (Kernighan & Richie) για ANSI C, μακαρι να ειχα ξεκινησει με αυτο γιατι πραγματικα μαθαινεις προγραμματισμο με αυτο το βιβλιο.
aghahowa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Αφου του αρέσουν τα ηλεκτρονικά ας το κυνηγήσει. Δεν εχει καμια σχεση με προγραμματισμο. ασε ποθ εχουν και καμια κοπελιτσα παραπανω στο τμημα τους σε σχεση με την πληροφορικη που δεν βρισκεις καμια.
greatst Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 ... tcl/tk ... ... http://spinet.gr/glossomatheia/ ... BASIC ... Γιατί όχι; Το λέω και για την TCL/TK, την γλωσσομάθεια αλλά και για την BASIC. Προσωπικά είχα ξεκινήσει με GW-BASIC στο γυμνάσιο το 1988 (χαλαρά!) και συνέχισα με AmigaBASIC από το 1989 και στη συνέχεια AMOS (BASIC και αυτή) στη συνέχεια. Ακολούθησαν διάφορες γλώσσες στις σπουδές μου. Πλέον ασχολούμαι κυρίως με C++ και όταν θέλω κάτι σε χαμηλότερο επίπεδο (περισσότερο low-level programming) χρησιμοποιώ και το "κοινό" με την C υποσύνολο της C++. Πάντως, η BASIC ήταν η πρώτη μου επαφή με τον προγραμματισμό και δεν το μετανοιώνω! Σε κάθε περίπτωση, το βασικό (για αρχή!) είναι να ξεκινήσει κανείς από κάποια γλώσσα και μετά ... θα τον βρει τον δρόμο!
miltoskat Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Εγώ θα σου πρότεινα την pascal είναι αρκετά εύκολη για να μάθει το παιδί τον τρόπο σκέψης του προγραμματισμού και μετά αστον να επιλέξει αυτός. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.