Προς το περιεχόμενο

Artifacts σε ΑΤΙ HD2900XT

Vancas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά καλή χρονιά σε όλους.

Για εμένα ξεκίνησε πολύ ωραία το 2010....

Έχω μία κάρτα γραφικών ΑΤΙ HD2900XT της sapphire.

Σχεδόν εξαρχής είχα το εξής πρόβλημα. Όταν άνοιγα τον υπολογιστή μερικές φορές (όχι πάντα) αναβόσβηνε η οθόνη. Έκλεινα την οθόνη από το κουμπί και την ξαναάνοιγα και σταμάταγε να το κάνει.

Σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε κάτι περίεργα όταν έτρεχα full screen εφαρμογές. Ξαφνικά κολλούσε και έβγαζε μύνημα VPU recover από το catalyst control center. VPU is not responding και άλλα τέτοια περίεργα.

Έκανα upgrade των catalyst αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Πρίν λίγο και ενώ ήμουν σε παραθυρική εφαρμογή, παρατήρησα ότι υπήρχαν κάποια artifacts σε μορφή μικρών κουκίδων και γραμμών. Επειδή εκτελούσα μία εφαρμογή που απαιτεί πολύ μνήμη υπέθεσα ότι μπορεί να φταίει αυτό. Κάνω restart και βλέπω ακόμα και στο boot screen να έχει artifacts.

Για να μη τα πολυλέω τώρα δεν ξεκινάει καν αφού δεν μπαίνω καν στα windows.

Να υποθέσω ότι βγήκε off η κάρτα γραφικών; Κάποια άλλη γνώμη;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θερμοκρασία σε idle 53C και απο τροφοδοτικό ένα galaxy 850W

Το τροφοδοτικό νομίζω είναι υπεραρκετό.

Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι σήμερα άνοιξε το pc.

Artifacts σε σταθερό σημείο της οθόνης δεν υπάρχουν. Αλλά έχουν δημιουργηθεί κάποια δίπλα στον cursor του ποντικιού και τον ακολουθούν.

Παίζει να μην είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών;

Δημοσ.
Θερμοκρασία σε idle 53C και απο τροφοδοτικό ένα galaxy 850W

Το τροφοδοτικό νομίζω είναι υπεραρκετό.

Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι σήμερα άνοιξε το pc.

Artifacts σε σταθερό σημείο της οθόνης δεν υπάρχουν. Αλλά έχουν δημιουργηθεί κάποια δίπλα στον cursor του ποντικιού και τον ακολουθούν.

Παίζει να μην είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών;

Χαλαρά και είναι θέμα κάρτας πιστεύω.

Τσέκαρε με furmark stability test θερμοκρασίες της κάρτας σου σε full load διότι έχω την εντύπωση οτι χτυπάνε κόκκινο. Πιθανόν να χρειάζεται (αν και εφόσων επιθυμείς να την κρατήσεις), να της αγοράσεις μια after market αποδοτικότερη ψύκτρα διότι η μαμά μαλλόν δεν κάνει τίποτα πλέον....

p.s ελπίζω να την δουλεύεις σε stock clocks αυτή τη στιγμή και να μην την έχεις ξεχάσει κλοκαρισμένη σε απαγορευτικές συχνότητες, έτσι?

Δημοσ.

Κλοκάρισμα δεν έχει γίνει στην κάρτα.

Παίζει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Τώρα για να αγοράσω aftermarket ψύξη δε νομίζω ότι αξίζει. Από την αρχή μου είχε φανεί προβληματική αλλά βαριόμουν να την πάω να την δουν όσο είχε εγγύηση.:o

Μάλλον πάω για καινούργια.

Δημοσ.

Έβαλα προσωρινά μία άλλη κάρτα γραφικών για δοκιμή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Επομένως η κάρτα τα έχει φτύσει και πάμε για άλλη.

Από την αρχή δε μου είχε βγεί καλή.:-(

Έχει κανείς να προτείνει κάποια άλλη αντίστοιχων ή και λίγο καλύτερων δυνατοτήτων;

Αυτή ήταν η HD2900XT με 512ΜΒ DDR3.

Να πω την αμαρτία μου μετά από τα προβλήματα αυτής (που τότε την είχα ακριβοπληρώσει και μου την προτείναν όλοι για top Αύγουστος 2008) και κάποιων άλλων καρτών της ΑΤΙ στο παρελθόν, μάλλον με βλέπω για NVIDIA.

Μπορεί κάποιος να κάνει κάποια πρόταση;

Ευχαριστώ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:35 ----------

Ξέχασα να πώ ότι η οθόνη είναι μία 19'' LG και διαθέτω περίπου 150€. (Λίγο πάνω OK).

Επίσης παρά την πικρία μου ακούω και προτάσεις σε ΑΤΙ.:P

Δημοσ.

Βλέπω ότι με τα λεφτά που διαθέτω μπορώ να χτυπήσω κάτι καλύτερο.

Και φυσικά όταν λέω αντίστοιχες επιδόσεις, αν είναι προς τα πάνω δε με χαλάει.:P

Sorry αν παρανοήθηκε από τα λεγόμενα μου.

Δημοσ.
Κλοκάρισμα δεν έχει γίνει στην κάρτα.

Παίζει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Τώρα για να αγοράσω aftermarket ψύξη δε νομίζω ότι αξίζει. Από την αρχή μου είχε φανεί προβληματική αλλά βαριόμουν να την πάω να την δουν όσο είχε εγγύηση.:o

Μάλλον πάω για καινούργια.

Την καθάρισες καμιά φορά??? , βάλε καινούργια πάστα στον gpu

Δημοσ.
Την καθάρισες καμιά φορά??? , βάλε καινούργια πάστα στον gpu

:P:p:p:-D

Γελάω γιατί αυτό κάνω τώρα:P

Αν και καθαρίζω συχνά το pc δεν είχα ανοίξει την κάρτα γραφικών να την καθαρίσω μέσα και να αλλάξω πάστα.

Τώρα που την άνοιξα είδα ότι γίνεται πανικός. Έχει μία χαζή φτερωτή και ήταν φραγμένη όπως και η ψύκτρα.

Θα ποστάρω αποτελέσματα.

BTW μεγάλη μανούρα να την ανοίξεις και να την καθαρίσεις και άτυχη επιλογή σχήματος φτερωτής με μικρές και στενές αποστάσεις ανάμεσα στα πτερύγια που φράζουν έυκολα. Χαζοκατασκευή....

Δημοσ.
:P:p:p:-D

Γελάω γιατί αυτό κάνω τώρα:P

Αν και καθαρίζω συχνά το pc δεν είχα ανοίξει την κάρτα γραφικών να την καθαρίσω μέσα και να αλλάξω πάστα.

Τώρα που την άνοιξα είδα ότι γίνεται πανικός. Έχει μία χαζή φτερωτή και ήταν φραγμένη όπως και η ψύκτρα.

Θα ποστάρω αποτελέσματα.

BTW μεγάλη μανούρα να την ανοίξεις και να την καθαρίσεις και άτυχη επιλογή σχήματος φτερωτής με μικρές και στενές αποστάσεις ανάμεσα στα πτερύγια που φράζουν έυκολα. Χαζοκατασκευή....

Εμ στα λεγα εγώ. Είναι θέμα θερμοκρασίας λόγω κακής ψύξης.

Βάλτης μιά accelero l2 (πιστευω οτι κάνει) στα 13 ευρώ και καθάρισες.

Αλλάζεις κάρτα αργότερα μαζί με το υπόλοιπο σύστημα όταν κανεις αναβάθμιση. :P

Δημοσ.

Την πας πισω για RMA και οτι σου δωσουν. Σειρα 2 και 3 δεν εχουν οποτε θα παρεις κατι απο 4 ή 5 (μαλλον 4).

Πιστευω μια 4770/4850 ή 4870 το λιγοτερο θα σου δωσουν. Πολυ καλυτερες απ'αυτην που εχεις τωρα ;)

Δημοσ.
Την πας πισω για RMA

RMA για κάρτα που αγοράστηκε το 2008???:shock:

Αν πάω και πω κάτι τέτοιο θα μας κυνηγάνε...

Μη ζητάμε και παράλογα πράγματα.

Δημοσ.
RMA για κάρτα που αγοράστηκε το 2008???:shock:

Αν πάω και πω κάτι τέτοιο θα μας κυνηγάνε...

Μη ζητάμε και παράλογα πράγματα.

Αυγουστος 2008 - Ιανουαριος 2010 = 1,5 χρονος!! οπότε ανετα η καρτα ειναι σιγουρα εντος εγγύησης άσε που παίζει να έχει και 3 χρονια και να ισχύει μέχρι τον αύγουστο του 2011.

Δημοσ.

Ποστάρω αποτελέσματα της επέμβασης.

Μετά από πολύωρη επιτυχή χειρουργική επέμβαση καθαρίστηκε η GPU από σκόνες και λοιπές βρωμιές και έγινε μεταμόσχευση θερμαγώγιμης πάστας.

Παρά την επιτυχία της επέμβασης ο ασθενής παρουσίασε επιπλοκές και συγκεκριμένα τα ίδια προβλήματα που είχε πριν την επέμβαση.

Σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα ο ασθενής πάει για αντικατάσταση.:P

Τώρα για RMA δε το έχω σκεφτεί. Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής. Η κάρτα είχε αγοραστεί μαζί με όλη τη μονάδα από το πλαίσιο. Σαν μονάδα είχε ένα χρόνο εγγύηση, άρα έχει λήξει.

Σαν κάρτα μπορεί να έχει παραπάνω αλλά τότε δε πρέπει να την πάω στο πλαίσιο αλλά αλλού. Και μη με βρίσετε αλλά μόνο και μόνο την ταλαιπωρία να με στέλνει ο ένας στον άλλο, να μου λένε δήθεν δεν έχει πρόβλημα κλπ δε θα την αντέξω. Είναι και αρχή του χρόνου και θα είναι κρίμα να στείλω κανέναν στον αγύριστο.

Μάλλον με βλέπω για καινούργια να τελειώνω γρήγορα με το πρόβλημα γιατί το pc μου είναι απαραίτητο για τη δουλειά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...