Προς το περιεχόμενο

Αγορά κ'αρτας γραφικών ή οθόνης ??

sanoshuke

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύστημα windows 7( uncles edition) , mb:asrock p55 extreme , cpu: i5 (stock) ,

r am: 4x1 g transcend 9-9-9-24 /1333. gpu: 250 gts palit 1g green. psu: AXP 750watt 80% ef. οθόνη t200 hd samsung (tv-monitor)1600/1050 . Λοιπόν αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι αξίζει να κάνω΄αγορα κάρτας γραφικών η καινούργιας οθόνης να υποστηρίζει 1920/1080 ?? η χρήση του pc είναι κυρίως gaming. budget 240 euro εγώ σκεφτηκα για gpu την sapphire 5850.. ακούω γνώμες... ευχαριστώ εκ τν πρωτέρον.

Δημοσ.

η καρτα σου παιζει ανετα σε 1920χ1080 αλλα δεν ειναι και 5850. απο την αλλη με την οθονη που διαθετεις δεν νομιζω οτι το ευχαριστιεσαι και πολυ .

+1 για οθονη απο μενα. καρτα καλυτερα για πιο μετα και πιο φθηνα

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-P2370H-TFT-Monitor-23-SM-P2370H.htm

Δημοσ.
τιποτα απο τα δυο...παρε ssd

για game τα θελει και του βαζεις ssd :P

εγω λεω να παρεις οθονη τωρα και στο μελλον μια καρτα γιατι σε τετοια αναλυση δεν θα σε καλυψει πολυ η gts 250 ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:39 ----------

περιμενε τον thresh να σου προτεινει μια :rolleyes:

Δημοσ.

θα σου πρότεινα μια καρτα γραφικών που να υποστηρίζει DirectX 11 και όχι native 10 αλλά οι επιλογές ελάχιστες καθώς και τα 240 ευρώ δέ θα σε φτάσουν με τίποτα... οπότε πήγαινε για οθόνη Full HD!

κάνε πάντα μια σωστή επένδυση σε μια (καλή) οθόνη γιατί οι καρτες γραφικών σε 6 μήνες έιναι παμπάλαιες... ενώ οι οθόνες χάνουν την αξία τους πιο αργά...

Δημοσ.
για game τα θελει και του βαζεις ssd :P

εγω λεω να παρεις οθονη τωρα και στο μελλον μια καρτα γιατι σε τετοια αναλυση δεν θα σε καλυψει πολυ η gts 250 ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:39 ----------

περιμενε τον thresh να σου προτεινει μια :rolleyes:

γιατι να μην τον καλυψει?

Δημοσ.

+ για οθονη( ειναι καλυτερη επενδυση)

Θεωρω πιο σημαντικη μια καλη τηλεοραση παρα μια καλη καρτα γραφικων ωστε να δεις πραγματικα σωστες απεικονισεις

Εγω προσωπικα εχω 32 τηλεοραση στο pc και απλα τεραστια διαφορα στην απεικονιση..

Περα απο αναλυση τεραστιο ρολο εχει το contrast και η φωτεινοτητα μια οθονης!!

Οταν το ειδα με τα ματια μου πηγα σε αυτη την λυση χωρις να σκεφτω τα εξοδα!!!

Αν θες και τηλεοραση πηγενε στην

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2362D-PC-LCD-TV-Monitor-M2362D-PC.htm

Συμβουλη μου, αν θες πραγματικα να παθεις πλακα με την καρτα σου αλλα πολυ περισσοτερο με τις μελλοντικες καρτες περιμενε μεχρι να μαζεψεις αλλα 150 ευρο και πηγενε στην http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4060

Δημοσ.
γιατι να μην τον καλυψει?

στα παιχνιδια μια gts 250 ειδικα και σε μεγαλες αναλυσεις δεν ειναι και οτι το καλυτερο ειδικα και σε μελλοντικα game ;)

αυτα τα 2 πανε μαζι την να την κανεις την καλη οθονη αν στο μελλον δεν παρεις και μια καλη καρτα γραφικων???

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:50 ----------

εαν δεν εχει σκοπο στο μελλον να παρει αλλη καρτα γραφικων τοτε ειναι καλυτερα να πας για καρτα....;)

Δημοσ.
στα παιχνιδια μια gts 250 ειδικα και σε μεγαλες αναλυσεις δεν ειναι και οτι το καλυτερο ειδικα και σε μελλοντικα game ;)

αυτα τα 2 πανε μαζι την να την κανεις την καλη οθονη αν στο μελλον δεν παρεις και μια καλη καρτα γραφικων???

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:50 ----------

εαν δεν εχει σκοπο στο μελλον να παρει αλλη καρτα γραφικων τοτε ειναι καλυτερα να πας για καρτα....;)

δεν διαφωνω οτι η 250 δεν ειναι και καμια τοπ καρτα αλλα σε τελικη αναλυση τι να την κανεις την καρτα αν δεν την παλευει η οθονη. καρτα μπορει να παρει αλλη αργοτερα με λιγοτερα λεφτα απο οτι τωρα. οθονη ομως αλλαζει κανεις πιο δυσκολα. για σκεψου τιμες στις καρτες σε 6 μηνες και συγκρινε με τιμες στις οθονες.

για οθονη αν δωσει τωρα 240 ευρω και πχ σε 6μηνες 100 για καρτα συνολο 340ευρω

για καρτα τωρα 240 ευρω και αλλα 170 το λιγοτερο σε οθονη σε 6 μηνες 410 ευρω συνολο

Δημοσ.

Για το budget του φιλου πολυ καλη η προταση σου..

Ενημερωτικα ομως:

2 βασικα μειονεκτηματα των οθονων σε σχεση με τις τηλεωρασεις:

a)φωτεινοτητα (τεραστια σημασια διοτι για να φανουν σωστα τα χρωματα και το contrast χρειαζεσαι τουλαχιστων 400 cd)

contrast (που ομως με φωτεινοτητα 300cd δεν βλεπεις διαφορα ουσιαστικη ειτε 10.000 ειτε 70.000 οπτικα ειναι το ιδιο)

Εξισου και οι led τηλεορασεις αγγιζουν τελεια χρωματα, εκμεταλευοντα στο επακρο το contrast τη τηλεωρασης..

Και κατι τελευται απο προσωπικη εμπειρια:

Πιο καλη εικονα εχει ενα παιχνιδι σε hd ready τηλεοραση (500cd) (720p)

παρα σε full hd monitor(300cd)(1024p)

Η αναλυση δεν ειναι το παν!!!

Δημοσ.

φιλοι μου οι διαφορες που βλεπουμε στα μονιτορς με τις τηλεορασεις ειναι λογω τεχνολογιας panel περισσοτερο και μετα λογω φωτεινοτητας και αναλυσης.

Ας μην ξεχνμαε οτι ολες οι TV εχουν πλεον IPS πανελ, οτι καλυτερο σε χρωμα αντιθεση και γωνιες.

ενω στα μονιτορς ακομα αγοραζουμε ΤΝ πανελς λογω τιμης προτιστως αλλα και γρηγορου χρονου αποκρισης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...