Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια για να καταλαβω...για να λειτουργησει το turbo mode πρεπει να εχεισ το καλωδιο παροχης και να εχεις ενεργοποιησει το DOC απο το bios?

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ρε παιδια για να καταλαβω...για να λειτουργησει το turbo mode πρεπει να εχεισ το καλωδιο παροχης και να εχεις ενεργοποιησει το DOC απο το bios?

Σωστα!!!!

Αλλα αν θες χωρις να εχεις το καλωδιο στην πριζα μπορεις με το παρακατω προγραμματακι...

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=126626.0

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:47 ----------

^^

Για κάτι τέτοια post πρέπει να υπάρχει κουμπάκι +1 και εκτός της ενότητας μπλα μπλα.

TY gagarin. Ωραίος οδηγός. :-)

:-)

Eγω THANKS γιατι εσεις με βοηθησατε να κανω την σωστη επιλογη!!!

Δημοσ.

φιλε gagarin φοβερη δουλεια, αλλα υπαρχει και πιο ευκολος τροπος. οπως εγραψε κι ο lagoudakis στο αλλο ποστ το κανεις με το utility του advent http://support.thetechguys.com/layout.aspx?CatID={4249b70b-6186-4e78-a736-48376dd4aac3}&ID={5369a6ed-3e45-4381-9b3f-89014d901f4d}

και βάζεις στο φάκελο του advent το bios της msi και του δίνεις το όνομα του bios του advent (από "EN011IMS.10F" το κάνεις "EN011IDI.10A")

μετα κανεις Διπλο κλικ το αρχειο που λεει runflash και μετα πατας εντερ,και κανεις restart και εισαι οκ

Δημοσ.
φιλε gagarin φοβερη δουλεια, αλλα υπαρχει και πιο ευκολος τροπος. οπως εγραψε κι ο lagoudakis στο αλλο ποστ το κανεις με το utility του advent http://support.thetechguys.com/layout.aspx?CatID={4249b70b-6186-4e78-a736-48376dd4aac3}&ID={5369a6ed-3e45-4381-9b3f-89014d901f4d}

και βάζεις στο φάκελο του advent το bios της msi και του δίνεις το όνομα του bios του advent (από "EN011IMS.10F" το κάνεις "EN011IDI.10A")

μετα κανεις Διπλο κλικ το αρχειο που λεει runflash και μετα πατας εντερ,και κανεις restart και εισαι οκ

Σιγουρα ειναι πιο ευκολο...κ βλεπω οτι αποδιδει...

Αλλα να σας υπενθυμισω οτι το flashing του bios ειναι κατι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ...θελει προσοχη και σε καμια περιπτωση δεν καταφευγουμε σε 2ους 3ους τροπους...με ενα λαθος μπορει να μην εχουμε μηχανημα...

Επιλογη του καθενως ειναι...δεν κατηγορω κανεναν τροπο...απλα ο οδηγος ειναι με βαση αυτα που λεει η επισημη ΜSI...

Δημοσ.
Σιγουρα ειναι πιο ευκολο...κ βλεπω οτι αποδιδει...

Αλλα να σας υπενθυμισω οτι το flashing του bios ειναι κατι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ...θελει προσοχη και σε καμια περιπτωση δεν καταφευγουμε σε 2ους 3ους τροπους...με ενα λαθος μπορει να μην εχουμε μηχανημα...

Επιλογη του καθενως ειναι...δεν κατηγορω κανεναν τροπο...απλα ο οδηγος ειναι με βαση αυτα που λεει η επισημη ΜSI...

Όλοι οι μέθοδοι που προτάθηκαν το ίδιο πράγμα κάνουν και το ίδιο αποτέλεσμα έχουν. Δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να ακολουθήσω τον δυσκολότερο. Ο τρόπος που προτείνεται από τοn Lagoudakis είναι τεσταρισμένος και έχει 100% αποτέλεσμα.

Δημοσ.

οχι φιλε μου,πριν 6 μηνες ετυχε να το δω σε καποιο μουλτιραμα,πηγαινε σε ενα μουλτιραμα και ζητα να δεις το express book (ειναι δικης τους κατασκευης) ειναι κλωνος του msi με λιγο χειροτερη ποιοτητα στα πλαστικα ;)

βγηκε σημερα καινουργιο bios απο την msi για τα μηχανακια μας

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:21 ----------

Μηπως εχεις κανει εγκατασταση το παρακατω utility ....

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=126626.0

Αν ναι πρεπει να το απενεργοποιησεις...

Το F10 εχει διπλη λειτουργια..."ας πουμε"

Oταν ειναι με την μπαταρια τρεχει σε ECO MODE...αλλα οταν ειναι στην πριζα μπαινει το turbo...(υπαρχει και κουμπι ΝΙΤRO αραγε;)

Με το εν λογω utility "ξεγελας" το μηχανημα κ μπορεις να εχεις turbo εν ωρα λειτουργιας με μπαταρια...

Aν τωρα εχεις κανει install το παραπανω utility τοτε φιλε μου πρεπει να το κανεις απενεργοποιηση(δεν θελει uninstall απλα να το κλεισεις)...

Για να δεις οτι ειναι ενεργοποιημενο ειναι πολυ απλο βγαλε το μηχανημα απο την πριζα κ δες το εικονιδιο της μπαταριας...αν ειναι μια μπαταρια που αργα αργα αδειαζει τοτε δεν το εχεις ενεργοποιημενο...αν ομως παροτι εχεις βγαλει την πριζα βλεπει οτι ειναι συνδεμενο τοτε σημαινει οτι εχει τρεξει το προγραμματακι...

Ελπιζω να βοηθησα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:41 ----------

+1

Εγω με windows xp full update + nod32 + office 2003 full update + 5-6 προγραμματακια για ταινιες φωτογραφιες μουσικη διαχειριση αρχειων....το μηχανημα παει μια χαρα...

Τα προγραμματακια που εχω βαλει για τις θερμοκρασιες αλλα και για την ρυθμιση του cooler ειναι φοβερα...ειδικα το windfan

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:21 ----------

Flashing bios MSI Wind U100 Plus

Καλησπέρα…

Είπα να κάνω έναν οδηγό με το πως θα αναβαθμίσετε την έκδοση του bios στο netbook MSI Wind U100 plus…(πιστεύω πως ισχύει και για το U100)

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να έχετε εξωτερικό Floppy η αναβάθμιση θα γίνει με USB Stick…

Αρχικά θα χρειαστούμε ένα USB stick…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αδειάσουμε ότι περιεχόμενο έχει μέσα το Stick γιατί θα χαθούν με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν…

Διαδικασία…

ΒΗΜΑ 1ο είναι να κάνουμε το stick bootable…

Κατεβάζουμε το παρακάτω αρχείο και το κάνουμε unzip στον C (σκληρός δίσκος)…Usb files.zip

http://gagarin.net63.net/Files/Usbfiles.zip

Τρέχουμε το αρχείο HPUSBFW_2.2.3_MASTER.exe

Κοιτάμε την παρακάτω εικόνα να είναι τικαρισμένα όπως μας δείχνουν τα βελάκια όπως επίσης το File system να είναι FAT ή FAT32…

30539786.jpg

Στην συνέχεια πατάμε το κουμπάκι με τις … και επιλέγουμε τον φάκελο Boot Files από το αρχείο Usb files.zip που κάναμε unzip…(βλ.εικόνα)

24981443.jpg

Πατάμε OK…

Aν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω σωστά πρέπει να βλέπετε ότι στην εικόνα…

27685437.jpg

Αν είναι έτσι πατάτε Start…σας ενημερώνει ότι όλα τα αρχεία θα χαθούν πατάτε Yes και σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε έτοιμο το bootable stick…

ΒΗΜΑ 2ο…

Κατεβάζετε το τελευταίο firmware του bios από εδώ…

http://download1.msi.com/files/downloads/bos_exe/n011_10f.zip

Το κάνετε unzip και όλα τα αρχεία που περιέχει τα κάνετε αντιγραφή στο stick…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ STICK ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ BIOS ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ Show hidden files…Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στο stick…ΥΠΑΡΧΕΙ απλά δεν μπορείτε να το δείτε…

ΒΗΜΑ 3ο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ NETBOOK ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!

Αφού έχετε κλειστό το netbook τοποθετήστε το stick σε μια θύρα usb και ανοίξτε το netbook…

Στην πρώτη οθόνη πατήστε F11 για να ενεργοποιήσετε το boot menu…

Eπιλέξτε το USB…

Aφού ξεκινήσει θα βγείτε σε DOS και σε command prompt…

Γράψτε dir και πατήστε ENTER…

Θα δείτε 3 αρχεία όπως στην εικόνα

99918455.jpg

Αν είναι έτσι τότε γράψτε flash και πατήστε ENTER…(αν οχι pm me)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!

Αφου τελειώσει θα κλείστε το netbook…αποσυνδέστε από την πρίζα και βγάλτε την μπαταρία…

Ξανασυνδέστε τα παραπάνω και ανοίξτε το netbook…

Πατήστε delete για εισαγωγή στα bios…

Επιλέξτε Exit-->Load Setup Defaults-->Exit & Save Changes

91538535.jpg

Για το τελευταίο βήμα είναι αυτό που λέει η MSI μέσα στο site της…

http://www.msi.com/html/pdf/How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf

Ελπίζω να βοήθησα...

ευχαριστουμε:-) μια απορια μονο,γραφουμε flash η flash.bat;
Δημοσ.

@lagoudakis

Στο dos οταν γραφουμε κατι δεν θελει να προσθεσουμε την καταληξη του αρχειου μιας και οταν το αρχειο ειναι εκτελεσιμο τρεχει γραφοντας μονο το ονομα του...(εκτελεσιμα ειναι τα *.bat *.exe *.com)

ΑΡΑ σκετο flash αλλα κ flash.bat να γραψεις το ιδιο ειναι...

ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ!!!

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ FLASHING ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡΜΑΤ Η MIA EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ LINUX)AN KATI ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΝΕΤΒΟΟΚ ΤΕΛΟΣ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η MSI ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ!!!

Δημοσ.
ρε παιδια τωρα εχει 2 bios update http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1784

το F ειναι για brazilian keyboard λεει τι παιζει???

Δεν ειναι για μας...

Ειναι για αυτους ειναι που εχουν brazilian keyboard...:-)

Εκτος αν το εχεις παρει καπου απο κει...

Για μας ειναι η τελευταια εκδοση...version 1.0G

Δημοσ.
@lagoudakis

Στο dos οταν γραφουμε κατι δεν θελει να προσθεσουμε την καταληξη του αρχειου μιας και οταν το αρχειο ειναι εκτελεσιμο τρεχει γραφοντας μονο το ονομα του...(εκτελεσιμα ειναι τα *.bat *.exe *.com)

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ FLASHING ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡΜΑΤ Η MIA EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ LINUX)AN KATI ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΝΕΤΒΟΟΚ ΤΕΛΟΣ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η MSI ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ!!!

Ευχαριστω φιλε μου για την ενημερωση:-) φυσικα και ο σωστος τροπος ειναι αυτος που λες εσυ,απο την στιγμη που τον δινει η msi δεν το συζηταμε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:56 ----------

@lagoudakis

ολα ειναι καλα μεχρι το σημειο που γραφω flash και παταω εντερ...τοτε μου γραφει bad command or file name....:cry:
Δημοσ.
Ευχαριστω φιλε μου για την ενημερωση:-) φυσικα και ο σωστος τροπος ειναι αυτος που λες εσυ,απο την στιγμη που τον δινει η msi δεν το συζηταμε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:56 ----------

ολα ειναι καλα μεχρι το σημειο που γραφω flash και παταω εντερ...τοτε μου γραφει bad command or file name....:cry:

Ενα ενα τα σταδια...

Αρχικα εκανες το usb stick bootable?

Μετα κατεβασες το τελευταιο firmware?Αν ναι εκανες unzip τα 3 αρχεια που εχει μεσα στο usb stick?

Δημοσ.

βεβαιως,ενα ενα εγιναν με την σειρα τα εκανα,οταν κανω boot και ειμαι σε μορφη dos βλεπω να ξεκιναει με το γραμμα c πριν γραψω dir στο site της msi βλεπω να ξεκιναει με a μηπως εκει ειναι το προβλημα;http://eu.msi.com/html/pdf/How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf εδω γραφει Α ενω σε εμενα C

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...