blackpete Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 μία ιδέα χωρίς να έχω ιδέα αν πιάνει. Αν βγάζαμε τον σκληρό δίσκο από πάνω, έτσι ώστε όταν πάει να κάνει boot να μην βρει τον σκληρό, να πάει στην επόμενη επιλογή που θα είναι το usb και με το hirens boot disk να δοκιμάσω να τον καταργήσω. μμμ το σκέφτηκα και γω αυτό. Στο site της msi το κοίταξα αλλά έλεγε να περαστεί σε usb, να γίνει boot από το usb και να γίνει έτσι το bios update. Για bios update μέσω λογισμικού ήταν μόνο για κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις. Ήθελα να περάσω καμία ελαφριά διανομή λίνουξ ώστε να μπορεί να δουλεύει ποιο άνετα γιατί γκρινιάζει ότι είναι πολύ αργό και δεν μπορεί ούτε στο ιντερνετ να μπει. Windows xp από τον κατασκευαστή έχει.
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Εγώ έχω τον κλώνο του το Advent 4211 και του είχα περάσει BIOS από το MSI u100 όχι μέσω USB πάντως. Εγώ το έχω με win 7 και το μόνο που βλέπω να θέλει είναι λίγη ραμ παραπάνω (το έχω με 1γιγα ) Αν η δεύτερη επιλογή είναι το USB θεωρητικά πρέπει να προχωρήσει αν δε βρει δίσκο. Και τον κουμπώνεις μετά το δίσκο για να κάνεις την εγκατάσταση. Aν δε βαριέσαι γιατί δε το δοκιμάζεις; Κάτσε να ξεθάψω και το δικό μου το κακόμοιρο. Βλέπω εδώ το θέμα λέει u100 Plus. Καλύτερα που το είδα μη σου δώσω κάνα bios που έχω γιατί αυτά που έχω είναι λογικά από το απλό το u100
blackpete Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 και εγώ το ίδιο έπαθα και δν πρόσεξα το plus στον τίτλο.... και αυτό που έχω στα χέρια μου 1 γβ ραμ έχει. λέω να του βάλω Manjaro με openbox ώστε να πάει σφαίρα (εγώ τρέχω archlinux dual boot με windows 8 χωρίς να μπορώ να πω ότι είμαι καλός χρήστης archlinux) αλλά όλα αυτά ανήκουν αλλού τελικά έβγαλα τον σκληρό δίσκο, έκαψα το hirens boot disk με το rufus (το μόνο που μου δούλεψε από όσα δοκίμασα), και έκανε boot με το hirens. δοκίμασα όλα τα εργαλεία που είχε για cmos reset, brute force κτλπ αλλά καμία λύση. (δεν ξέρω να τα χρησιμοποιώ. μέσω google ότι οδηγίες βρήκα και λίγο στην τύχη). Θα βγάλουμε τώρα την μπαταρία του bios από πάνω και θα δούμε το πρωί. Πήγε λίγο αργά πλέον.... ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές
.::NikoS::. Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Α κι εσύ το σκέτο έχεις; Εγώ δεν ήξερα καν ότι υπήρχε το Plus. Βλέπω φοράει τον Ν280 ενώ το απλό φοράει Ν270. Δε νομίζω να δει κανείς διαφορά βέβαια με αυτές τις διαφοροποιήσεις από το απλό στο Plus Οπότε αν είναι το απλό θες να σου δώσω Bios? Λέει οτι γίνεται update μέσα από XP και Vista, και εγώ νομίζω είχα κάνει από τα 7. Από διανομές linux δεν έχω δοκιμάσει κάτι από αυτά που αναφέρεις, μάλιστα πρώτη φορά ακούω το Manjaro! Με ψήνεις και μένα όμως τώρα. Να σου πω αφού έτρεξε το USB γιατί δε περνάς κατευθείαν το λειτουργικό εκεί και όταν bootarei να συνδέσεις προσεκτικά τον δίσκο πάνω και να κάνεις την εγκατάσταση; (Αυτό νόμιζα πως σκεφτόσουν στην αρχή, ακόμα και που είπες να τον καταργήσεις από εκεί δε το συνειδητοποίησα )
blackpete Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Ωραία αν δεν σου κάνει κόπο στείλτο μία να δοκιμάσουμε και αυτό μπας και γίνει τίποτα. Εδώ έχει γίνει βίδες το καημένο.... Το Manjaro βασίζεται στο archlinux οπότε λένε ότι δεν κάνει για αρχάριους χρήστες τόσο πολύ. Προσωπικά όταν εγκατέστησα τα archlinux, είχα χρησιμοποιήσει για λίγο στο παρελθόν τα ubuntu (μέχρι που βγάλανε το σπαστικό Unity και τα έβγαλα και τους ευχαριστώ για αυτό γιατί κατέληξα έτσι στα arch) και είχα εγκαταστήσει πολλές διανομές και τις έβγαζα μετά από 2 βδομάδες πχ. Για μένα archlinux αν το μάθεις μετά είναι το πιο εύκολο να το χρησιμοποιείς γιατί καταρχάς ότι θες υπάρχει στην wiki του. Επομένως θα βάλω σε αυτόν τα manjaro να μάθει κατευθείαν μια ωραία διανομή (ούτε απο λίνουξ έχει ιδέα). Αλλά τουλάχιστον αν έχει κάποιο θέμα, τουλάχιστον θεωρητικά θα μπορώ να τον βοηθήσω ποιο εύκολα από το να του έβαζα πχ Mint. Βέβαια έβαλα Mint στην αδελφή μου σε ένα παλιό μηχάνημα και τρέχει τέλεια και τώρα δεν με έχει ξαναενοχλήσει τόσο καιρό. Ενώ όταν είχε windows κάτι ήθελε κάθε λίγο και λιγάκι. (Βέβαια δεν ξέρει η ίδια ούτε updates να κάνει και μία φορά που πήγα να τις κάνω με έδιωξε οπότε άσ'την .....) (αυτό το μικρό σεντόνι με την ιστορία μου ώστε να σε πίσω ελπίζω να το κάνεις) ΜΜΜΜ αυτό που λες δεν το είχα σκεφτεί. Φοβόμουν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να κάψουμε τίποτα. Και βασικά όταν πήγαμε να ανοίξουμε την οθόνη με ανοικτό το καπάκι σπάσαμε την μία επαφή (δεξία και αριστερά στους μεντεσέδες) που έχει το πληκτρολόγιο με την οθόνη οπότε δεν ανοίγει το καπάκι με ανοικτό το καπάκι. Αυτό που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω κατά πόσον γίνεται και μάλλον πρέπει να ρωτήσω τα παιδιά από εκεί, να πάρω τον σκληρό δίσκο, να τον βάλω σε άλλο υπολογιστή, να εγκαταστήσω εκεί τα linux και μετά να το ξαναβάλω φτιαγμένο πίσω στο netbook. Βέβαια επειδή μ αρέσουν γενικά οι προκλήσεις θα θελα να τα κατάφερνα να σπάσω αυτό τον κωδικό. Αν μπορείς να μου στείλεις αυτό με το bios μπας και γίνει τίποτα? Ή μπορεί αν δεν γίνει τίποτα να αυξηθεί η ασφάλεια που έχει και να σπάει ακόμα δυσκολότερα.
.::NikoS::. Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Κάτι θα κάνω κάποια στιγμή με linux αλλά βαριέμαι να αρχίσω Δε πολυ καταλαβα τι έσπασε, αλλά προσωπικά έχω συνδέσει δίσκο κατά τη λειτουργία του υπολογιστή (όχι σε λάπτοπ). Προσεκτικά για να μπει ευθεία το βύσμα για να μην κάνει καμιά λάθος επαφή την ώρα που μπαίνει, και δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα. Δε νομίζω να κλειδώσει παραπάνω! Ή θα κρατήσει τον κωδικό που είχε ή θα τον σβήσει... 50/50 είναι οι πιθανότητες νομίζω Θα σου στείλω το bios με ΠΜ για να μην είναι εκτεθειμένο εδώ και γίνει καμιά στραβή από κανέναν. Είναι όπως το είχα βρει σε ένα site εκτός MSΙ. Το bios είναι ίδιο με το official απλά εκείνοι εκεί δίνανε και τρόπο να φλασάρεις μέσα από windows (έχει κάποια έξτρα αρχεία και ένα batch file που τρέχεις στα win) Βγάζεις μπαταρία, κλείνεις wifi, bluetooth, ξεσυνδέεις ότι συσκευή έχεις, φυσικά κλείνεις antivirus και όλα τα σχετικά. Νομίζω η έκδοση 10G είναι νεότερη από την 109 και αυτή φοράω κι εγώ στο Advent 4211. 1
paylidis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Παίδες αν κάποιος το έχει παρατημενο χαλασμένο κλπ θα με ενδιέφερε το κάτω κάλυμμα εφόσον είναι σε καλη κατάσταση μιας και απο το δικό μου σπασανε οι δυο βάσεις απο τις πισω βιδες :@ Κατα τα αλλα του έχω βάλει 7 pro και παρα τα 2 gb ram ψιλόσέρνεται πλέον. Καμία ιδέα να ανεβεί (πλην Linux)
funbreaker Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Παίδες αν κάποιος το έχει παρατημενο χαλασμένο κλπ θα με ενδιέφερε το κάτω κάλυμμα εφόσον είναι σε καλη κατάσταση μιας και απο το δικό μου σπασανε οι δυο βάσεις απο τις πισω βιδες :@ Κατα τα αλλα του έχω βάλει 7 pro και παρα τα 2 gb ram ψιλόσέρνεται πλέον. Καμία ιδέα να ανεβεί (πλην Linux) Μήπως ένας ssd και πιο ελαφριά windows το ανέσταιναν το μηχάνημα? Εγώ το έχω ακόμα με τα xp και την παλεύει μια χαρά πάντως. Γενικά το έχω πολύ φορτωμένο, κολλάει βέβαια ενίοτε αλλά τα καταφέρνει ακόμα.
.::NikoS::. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ που έχω το advent 4211 που είναι το ίδιο με το απλό wind, έβαλα 2γιγα του έχω περασμένο και το bios του wind για overclock και του έβαλα windows 8,1 (και μάλιστα τα έκανα να τρέχουν και metro εφαρμογές). Μια χαρά πηγαίνει! Πιστεύω πως και με έναν SSD θα πετάει περισσότερο. Το ίδιο setup έκανα και στης κοπέλας μου σε ένα αντίστοιχο με το wind plus (lenovo είναι βέβαια) και δεν έχει πλέον παράπονο όπως μου έλεγε παλαιότερα ότι σερνόταν κλπ.
funbreaker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μήπως ένας ssd και πιο ελαφριά windows το ανέσταιναν το μηχάνημα? Εγώ το έχω ακόμα με τα xp και την παλεύει μια χαρά πάντως. Γενικά το έχω πολύ φορτωμένο, κολλάει βέβαια ενίοτε αλλά τα καταφέρνει ακόμα. Το μηχάνημα είναι αθάνατο και το χρησιμοποιώ ακόμα καθημερινά. Μάλιστα δεν του έχω κάνει format ποτέ από τότε που το αγόρασα το 2008. Άρχισε όμως μετά από τόσα χρόνια να κολλάει οπότε είπα να του βάλω καινούριο λειτουργικό και να του βάλω και τον SSD Crucial M500 120GB. Το ερώτημα είναι ποιό λειτουργικό να του βάλω. Ψάχνω κάτι σε ελαφρυα win7, καθώς θέλω να απαλλαγώ απ τα xp και δεν θέλω linux. Καμιά πρόταση?
MAFIA Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Εχω αυτο το σκυλι και εγω ... το ειχα παρει πριν πολλα χρονια οταν πρωτοβγηκε, win7 του εχω πανω χωρις πολλα πολλα και για τη δουλεια που το θελω ειναι εξαιρετικο MSI εγγυηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα