Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και δεν ειναι λιγος ο κοσμος που πηρε το εν λογω μηχανημα απο τα You.gr ειπα να ανοιξω ενα νεο θεμα για να λεμε τα παντα για το μοντελο μας...

Σιγουρα ειναι κ το αλλο θεμα msi wind αλλα εχει "μεγαλωσει" παρα πολυ και πλεον ειναι μια σειρα που οπως βλεπω θα εχει αρκετα μοντελα ακομα...

Οτιδηποτε νεα-προβληματα-αποριες-αποψεις κλπ για το MSI WIND U100 Plus υπαρχουν ας τις λεμε εδω...

msi_wind_u100_plus_black.jpg

windplus.jpg

Info:

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=135&prod_no=1784

Επεξ/σία από gagarin
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

WindFan

Ενα προγραμματακι που μας δειχνει τις θερμοκρασιες και αλλα πολλα στοιχεια...

Οπως λεει και στην σελιδα ειναι φτιαγμενο για U100...

http://windfan.h-p.pl/?lng=en

LGXFan Tray Utility

http://sites.google.com/site/lgxfantray/

Ακομα ενα...

It works With MSI Wind U100 Netbooks ONLY!

(it may work on U100+, U115, U120 and other wind series if they have same BIOS structure)

Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται για linux: Δοκίμασα Moblin 2.1 το οποίο είναι πανέμορφο αλλά για κάποιο λόγο 4 στις 5 φορές που άνοιγα το netbook το touchpad ήταν νεκρό... Πλέον είμαι με ubuntu netbook remix (το 9.04, γιατί με το 9.10 έχει προβλήματα) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δημοσ.

ωραία κλινηση το καινούργιο θέμα μιας και έχει κάποιες διαφορές με το παλιο Wind αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα "πιάσει". Εγω βέβαια θα θέτω τους προβληματισμούς μου και εδώ και βλέπουμε... Εχει κανείς άλλος το πρόβλημα του να κολλάει οταν ανοιγει; και οταν λεω κολλάει εννοω από τον ηχο εκκινησης, το ποντικι μεχρι και τα παντα... (το παρατηρώ μαλλον μόνο σε μπαταρία)

Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση το νέο θέμα. Το παλιό έχει μεγαλώσει αρκετά και δυσκολεύει το ψάξιμο, παραμένει βέβαια πολύ ενδιαφέρον. Καλύτερα να ποστάρονται εδώ τα καινούργια σχόλια-ιδέες-προβληματάκια και προγράμματα.

Προς το παρών όλα καλά. Κανένα κόλλημα ακόμα και μετά από full upgrade των windows. Μόλις το φορτώσω και με προγράμματα θα επανέλθω για σχόλια...:-)

PS: Είναι ωραίο το άτιμο...

Δημοσ.

πολύ ωραίο αλλα μου την έχει σπάσει αυτό το κόλλημα και δεν του εχω φορτώσει τίποτα. απο το 2ο restart το κανει... θα με τρελανει...

Δημοσ.

Δεν το κάνεις ένα ολικό format, γιατί αυτά τα προ-εγκατεστημένα με τις πολλαπλές επιλογές στις γλώσσες και τα περιττά, δεν τα πολύ εμπιστεύομαι...

Δημοσ.

αυτό σκοπευω να κανω αλλα μες τη βδομαδα που θα βάλω και την επιπλέον μνήμη και θα βάλω και τα 7 Professional που έχω γνήσια...

Δημοσ.

Όπως είχε πει και κάποιος στο άλλο θέμα, καλύτερα να περάσεις πρώτα τα win και να το δοκιμάσεις μερικές μέρες πριν βάλεις την extra μνήμη και χάσεις την εγγύηση, ειδικά μιας και έχεις προβληματάκια.

Εγώ την extra μνήμη την έχω ήδη αλλά περιμένω μην εμφανίσει τίποτα και μετά θα την βάλω. :-)

Δημοσ.

σκέφτομαι τώρα να ξαναπεράσω τα Xp και να το δω για μερικες μέρες ή να βάλω κατευθείαν τα 7 και να δω πως θα παει εκει...; εχω αρκετα κολληματα αν δεις και τα αλλα μου posts...(με κλικ πανω στο username -> εμφανιση μυνηματων κ.ο.κ.)

Δημοσ.

ρε παιδια, οταν εχω μπατρια οσες φορες και να πατησω fn+f10 δε μπαινει σε eco mode. γιατι; του χω κανει o/c και το turbo mode οταν ειναι στην πριζα μπαινει μια χαρα

Δημοσ.

το κανα αλλα τζιφος. χρησιμοποιει κανεις το tune up utilities? υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:18 ----------

το φτιαξαααα! ειχα απεγκαταστησει το system control manager. το βαλα και ολα κομπλε! επισης περασα και το bios μεσω του advent!

Δημοσ.
ρε παιδια, οταν εχω μπατρια οσες φορες και να πατησω fn+f10 δε μπαινει σε eco mode. γιατι; του χω κανει o/c και το turbo mode οταν ειναι στην πριζα μπαινει μια χαρα

Μηπως εχεις κανει εγκατασταση το παρακατω utility ....

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=126626.0

Αν ναι πρεπει να το απενεργοποιησεις...

Το F10 εχει διπλη λειτουργια..."ας πουμε"

Oταν ειναι με την μπαταρια τρεχει σε ECO MODE...αλλα οταν ειναι στην πριζα μπαινει το turbo...(υπαρχει και κουμπι ΝΙΤRO αραγε;)

Με το εν λογω utility "ξεγελας" το μηχανημα κ μπορεις να εχεις turbo εν ωρα λειτουργιας με μπαταρια...

Aν τωρα εχεις κανει install το παραπανω utility τοτε φιλε μου πρεπει να το κανεις απενεργοποιηση(δεν θελει uninstall απλα να το κλεισεις)...

Για να δεις οτι ειναι ενεργοποιημενο ειναι πολυ απλο βγαλε το μηχανημα απο την πριζα κ δες το εικονιδιο της μπαταριας...αν ειναι μια μπαταρια που αργα αργα αδειαζει τοτε δεν το εχεις ενεργοποιημενο...αν ομως παροτι εχεις βγαλει την πριζα βλεπει οτι ειναι συνδεμενο τοτε σημαινει οτι εχει τρεξει το προγραμματακι...

Ελπιζω να βοηθησα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:41 ----------

Πολύ καλή κίνηση το νέο θέμα. Το παλιό έχει μεγαλώσει αρκετά και δυσκολεύει το ψάξιμο, παραμένει βέβαια πολύ ενδιαφέρον. Καλύτερα να ποστάρονται εδώ τα καινούργια σχόλια-ιδέες-προβληματάκια και προγράμματα.

Προς το παρών όλα καλά. Κανένα κόλλημα ακόμα και μετά από full upgrade των windows. Μόλις το φορτώσω και με προγράμματα θα επανέλθω για σχόλια...:-)

PS: Είναι ωραίο το άτιμο...

+1

Εγω με windows xp full update + nod32 + office 2003 full update + 5-6 προγραμματακια για ταινιες φωτογραφιες μουσικη διαχειριση αρχειων....το μηχανημα παει μια χαρα...

Τα προγραμματακια που εχω βαλει για τις θερμοκρασιες αλλα και για την ρυθμιση του cooler ειναι φοβερα...ειδικα το windfan

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:21 ----------

Flashing bios MSI Wind U100 Plus

Καλησπέρα…

Είπα να κάνω έναν οδηγό με το πως θα αναβαθμίσετε την έκδοση του bios στο netbook MSI Wind U100 plus…(πιστεύω πως ισχύει και για το U100)

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να έχετε εξωτερικό Floppy η αναβάθμιση θα γίνει με USB Stick…

Αρχικά θα χρειαστούμε ένα USB stick…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αδειάσουμε ότι περιεχόμενο έχει μέσα το Stick γιατί θα χαθούν με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν…

Διαδικασία…

ΒΗΜΑ 1ο είναι να κάνουμε το stick bootable…

Κατεβάζουμε το παρακάτω αρχείο και το κάνουμε unzip στον C (σκληρός δίσκος)…Usb files.zip

http://gagarin.net63.net/Files/Usbfiles.zip

Τρέχουμε το αρχείο HPUSBFW_2.2.3_MASTER.exe

Κοιτάμε την παρακάτω εικόνα να είναι τικαρισμένα όπως μας δείχνουν τα βελάκια όπως επίσης το File system να είναι FAT ή FAT32…

30539786.jpg

Στην συνέχεια πατάμε το κουμπάκι με τις … και επιλέγουμε τον φάκελο Boot Files από το αρχείο Usb files.zip που κάναμε unzip…(βλ.εικόνα)

24981443.jpg

Πατάμε OK…

Aν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω σωστά πρέπει να βλέπετε ότι στην εικόνα…

27685437.jpg

Αν είναι έτσι πατάτε Start…σας ενημερώνει ότι όλα τα αρχεία θα χαθούν πατάτε Yes και σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε έτοιμο το bootable stick…

ΒΗΜΑ 2ο…

Κατεβάζετε το τελευταίο firmware του bios από εδώ…

http://download1.msi.com/files/downloads/bos_exe/n011_10f.zip

Το κάνετε unzip και όλα τα αρχεία που περιέχει τα κάνετε αντιγραφή στο stick…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ STICK ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ BIOS ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ Show hidden files…Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στο stick…ΥΠΑΡΧΕΙ απλά δεν μπορείτε να το δείτε…

ΒΗΜΑ 3ο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ NETBOOK ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!

Αφού έχετε κλειστό το netbook τοποθετήστε το stick σε μια θύρα usb και ανοίξτε το netbook…

Στην πρώτη οθόνη πατήστε F11 για να ενεργοποιήσετε το boot menu…

Eπιλέξτε το USB…

Aφού ξεκινήσει θα βγείτε σε DOS και σε command prompt…

Γράψτε dir και πατήστε ENTER…

Θα δείτε 3 αρχεία όπως στην εικόνα

99918455.jpg

Αν είναι έτσι τότε γράψτε flash και πατήστε ENTER…(αν οχι pm me)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!

Αφου τελειώσει θα κλείστε το netbook…αποσυνδέστε από την πρίζα και βγάλτε την μπαταρία…

Ξανασυνδέστε τα παραπάνω και ανοίξτε το netbook…

Πατήστε delete για εισαγωγή στα bios…

Επιλέξτε Exit-->Load Setup Defaults-->Exit & Save Changes

91538535.jpg

Για το τελευταίο βήμα είναι αυτό που λέει η MSI μέσα στο site της…

http://www.msi.com/html/pdf/How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf

Ελπίζω να βοήθησα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...