Προς το περιεχόμενο

Encoding για youtube

Martini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω ενα βιντεο απο κινιτο Nokia N85. Το βγαζει σε .mp4 μορφη. το βιντεο ειναι γυρω στα 98 mb. Οταν το ανεβαζω στο youtube χανει πολυ απο ποιοτητα... γιατι? δε μπορω να το κανω καπως ώστε να μεινει σταθερη η ποιοτητα???

Δημοσ.

Ψάξε για κάποιο free video converter στο Google. Έχει μπόλικα τέτοια. Το youtube συστήνει τα video να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά:

MPEG 4 (DivX, Xvid)

320 x 240 frame size

MP3 audio

30 fps

100 MB file limit

10 minute duration limit

Δημοσ.
Ρε παιδια εχω ενα βιντεο απο κινιτο Nokia N85. Το βγαζει σε .mp4 μορφη. το βιντεο ειναι γυρω στα 98 mb. Οταν το ανεβαζω στο youtube χανει πολυ απο ποιοτητα... γιατι? δε μπορω να το κανω καπως ώστε να μεινει σταθερη η ποιοτητα???

Δεν έχεις έλεγχο στον encoder που χρησιμοποιεί το YouTube. Και εφόσον το YT δέχεται το video σου απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να το ανακωδικοποιήσεις ακόμη μια φορά εσύ, ήδη από τη μεριά σου κάνεις το καλύτερο δυνατό. Επιπλέον, το YouTube πάντα περνάει το video που ανεβάζεις από reencoding, ακόμη κι αν έχεις φροντίσει ενεργά ώστε να είναι προδιαγραφών όμοιων με τα υπόλοιπα YT videos! Και το reencoding σε ένα ήδη χαμηλής ποιότητας πρωτογενές υλικό όπως αυτό που παίρνουμε από κινητά τηλέφωνα είναι δύσκολη περίπτωση.

Εν τέλει, αν το YouTube σου ρίχνει τόσο πολύ την ποιότητα, ίσως θα πρέπει να ψάξεις για κάποια υπηρεσία που δεν επεμβαίνει καθόλου στο video που κάνεις upload (όταν το video έχει ιδιότητες που το καθιστούν streamable μέσω Flash).

Δημοσ.

το βιντεο απο το κινιτο μου δεν ειναι τελειο αλλα ειναι καλο. το βαζ ω και χαλαει πολλες λεπτομεριες... κι εχω δει ποσα βιντεο με τελεια ποιοτητα και μεγαλυτερα οποτε λεω τι σκατα δε μπορει να το χαλαει...

δλδ ακομα κι αν κανω οπως το παιδι λεει παλι τα ιδια σκατα θα το κανει???

Δημοσ.

Ο συν-Insomniac στο post #2 πρότεινε, αν δεν κάνω λάθος, να ανακωδικοποιήσεις το video σου πριν το ανεβάσεις στο YT. Δηλαδή, να κάνεις μία επιπλέον (αυτής που θα κάνει ούτως ή άλλως το YT) κωδικοποίηση με απωλεστικό αλγόριθμο. Για τη γενική περίπτωση, διαφωνώ με αυτήν την τακτική, δίνει κατά κανόνα χειρότερο αποτέλεσμα.

Όμως, υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτήν την περίπτωση. Πότε; Αν υπάρχει πρόβλημα από μεριάς YouTube στην αποκωδικοποίηση του συγκεκριμένου video stream από το clip που ανεβάζεις σε raw, για να το «ταΐσει» στον δικό του encoder. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους λόγους, ο πιο πιθανός που μου έρχεται στο μυαλό είναι προβληματικό/buggy build του encoder (με κάποια επιφύλαξη, νομίζω το YT χρησιμοποιεί ffmpeg). Οπότε, μετατρέποντάς το εσύ σε νέα μορφή πριν το ανεβάσεις, έμμεσα δίνεις τη δυνατότητα στο YT να παρακάμψει το bug. Άλλα bugs παρόμοιας φύσης που έχουν επισημανθεί στο YT και προκαλούν πτώση της ποιότητας, μεγαλύτερη απ' όσο δικαιολογεί η ανακωδικοποίηση, αφορούν σφάλματα στο χειρισμό non-standard frame rates και chrominance.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...