Dropsreef Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 λοιποοοοον!!!!! καποιοι ανθρωποι ειναι λιγο παραπανω τυχεροι στη ζωη τους και μεσα σε αυτους ανηκει και ο φιλος μου ο οποιος σε ενα τυχερο παιχνιδι(κινο 7/7)εβγαλε ενα πολυ καλο ποσο και τα μισα περιπου απο αυτα θα τα χρησιμοποιησει για αγορα υπολογιστη εξ'ολοκληρου(οθονη,κουτι,περιφερειακα).η ενασχοληση του ειναι κυριως με παιχνιδια τυπου crysis οπως επισης και με προγραμματα τυπου 3dstudio max και photoshop! του ετοιμασα μια συνθεση η οποια εχει συνολικο κοστος 2,200€! αξιζει να αναφερω οτι θελει οπωσδηποτε intel και socket 1366,το πληκτρολογιο και το ποντικι που διαλεξα(razer)ειναι η μεγαλη του καψουρα,εχει εναν ακομα σκληρο δισκο με μεγεθος 500gb και θελει στον ssd να περασει μονο το λειτουργικο συστημα και τα προγραμματακια 3d studio max και photoshop!επισης να σας αναφερω οτι εβαλα 2 dvd recorder γιατι εχει παντα την ανασφαλεια σε περιπτωση που το χαλασει το ενα να μην ψαχνεται! επειδη εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε τοσο τρελες απαιτησεις απο ενα συστημα θα ηθελα να με βοηθησετε αν η συνθεση που εφτιαξα στεκει ή ειναι εντελως fail συνυπολογιζοντας οσα σας ανεφερα παραπανω! επισης θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει να παμε σε μια 5870 ή να περιμενουμε λιγο διαστημα μηπως μειωθουν οι τιμες και παμε σε μια δευτερη 5850 για crossfire! να αναφερω τελος οτι το ποσο που διαθετει ειναι περιπου 2,200 με 2,300€ γιατι τα υπολοιπα θελει να τα παντελονιασει....!!!
xtonyx Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 χαχα 7/7 στο κινο ειναι 2225 ευρω νομιζω με τον φορο που σου παιρνει το κρατος οποτε λεφτα για παντελονια δεν νομιζψ να του μεινουνε... εμενα μαρεσει η συθεση σου μαζι με τα περιφερειακα απλα θα αλλαζα σε 5870 μονο
Dropsreef Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 7/7 με 1€ το δελτιο ειναι γυρω στο 5000 και αφαιρεις τους φορους!αυτο σαν μια μικρη παρενθεση :-)
xtonyx Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 α με 1 ευρω το επαιξε?νομιζα με 0.50 τεσπα παντως μαρεσει η συθεση σου
Dropsreef Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 500€ για μνήμες.500€ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΣ;;;;;; εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα εχω την αισθηση οτι τα συγκεκριμενα προγραμματα απαιτουν αρκετη μνημη,γενικοτερα εμπιστευομαι τις μνημες corsair και παμε αναγκαστηκα ή σε 6gbram ή σε 12gb ram λογω triple channel!ομως για αυτο δημιουργησα αυτο το ποστ για να ακουσω εναλλακτικες προτασεις και τυχον λαθος επιλογες μου!
onty Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Και γω την ιδια απορια εχω... Δηλαδη αυτες τι λιγοτερο θα του προσφερουν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554067 ?
Dropsreef Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 να παω δηλαδη σε αυτες εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C9-TR3X6G1600C9-G.htm χ 2 και με την διαφορα που προκυπτει να παω σε μια 5870?
liopyr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 + Dell UltraSharp U2410 24" + τις επιλογές σου για mouse/keyboard/ηχεία. p.s Δεν συμφωνώ στην επιλογή s1366, γιατί για να κάνει αναβάθμιση θα χρειαστεί να ξανακερδίσει το κίνο. Αν είναι αγύριστο κεφάλι, ας πάρει τα παραπάνω. 6gb ram είναι overkill για τις ανάγκες του πιθανότατα. Αν δεν του φτάνουν, παίρνει άλλο ένα kit. H οθόνη είναι αδιαπραγμάτευτη αγορά. Τα υπόλοιπα μπορούν να σηκώσουν κουβέντα.
Dropsreef Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 κραταμε την οθονη DELL 100%! για τον σκληρο δισκο 1ΤΒ νομιζω οτι δεν τον χρειαζεται καθως προυπαρχει ενας 500αρις και με τα 640gb που εβαλα και μαζι με τον 80αρι ssd νομιζω πως ειμαστε καλυμμενοι! για το socket 1366 συμφωνω και εγω μαζι σου αλλωστε του προτεινω amd ωστε να αξιοποιησει στο αμεσο μελλον τους εξαπυρηνους επεξεργαστες αλλα ειναι καθετος στην αγορα socket 1366 της intel! για ποντικι και πληκτρολογιο δεν τιθεται θεμα καθως ειπα ειναι η μεγαλη του καψουρα τοσο του κολλητου μου οσο και της κοπελας του(γυναικες τι να πεις )! για τις μνημες ram προσανατολιζομαι περισσοτερο προς αυτες που προτεινε ο φιλος oddy εφοσον αυτες που επελεξα αρχικα θεωρουνται υπερβολικες! για την μητρικη εχω καποιες σκεψεις αν ειναι να παραμεινω σε msi ή να παμε σε asus(νομιζω πως εχει κυκλοφορησει η ειδηση οτι η asus σταματαει την παραγωγη μητρικων εκτος αν κανω και λαθος συγχωρεστε με) και σκεφτομαι επισης 5850 και στο αμεσο μελλον με μια ενδεχομενη μειωση των τιμων μια δευτερη σε crossfire ή σε μια 5870
tsadler Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 κραταμε την οθονη DELL 100%!για τον σκληρο δισκο 1ΤΒ νομιζω οτι δεν τον χρειαζεται καθως προυπαρχει ενας 500αρις και με τα 640gb που εβαλα και μαζι με τον 80αρι ssd νομιζω πως ειμαστε καλυμμενοι! για το socket 1366 συμφωνω και εγω μαζι σου αλλωστε του προτεινω amd ωστε να αξιοποιησει στο αμεσο μελλον τους εξαπυρηνους επεξεργαστες αλλα ειναι καθετος στην αγορα socket 1366 της intel! για ποντικι και πληκτρολογιο δεν τιθεται θεμα καθως ειπα ειναι η μεγαλη του καψουρα τοσο του κολλητου μου οσο και της κοπελας του(γυναικες τι να πεις )! για τις μνημες ram προσανατολιζομαι περισσοτερο προς αυτες που προτεινε ο φιλος oddy εφοσον αυτες που επελεξα αρχικα θεωρουνται υπερβολικες! για την μητρικη εχω καποιες σκεψεις αν ειναι να παραμεινω σε msi ή να παμε σε asus(νομιζω πως εχει κυκλοφορησει η ειδηση οτι η asus σταματαει την παραγωγη μητρικων εκτος αν κανω και λαθος συγχωρεστε με) και σκεφτομαι επισης 5850 και στο αμεσο μελλον με μια ενδεχομενη μειωση των τιμων μια δευτερη σε crossfire ή σε μια 5870 ουσιαστικα σταματει το brandname asus οχι ομως και η παραγωγη απο θυγατρικη στην οποια μεταφερεται το κομματι των μητρικων. οικονομικο ειναι το θεμα, δεν νομιζω να επηρεασει το κατσκευαστικο κομματι.
Dropsreef Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 τελικα κατεληξα στην παρακατω συνθεση και το μονο που σκεφτομαι πλεον αν ειναι να παραμεινουμε οπως και στην συνθεση στα 12gb ram ή να παμε σε 6gb ram!απλα απο οτι ειδα system requirements το προγραμμα 3d studio max εχει προτεινομενο στα 4gb ram! οθονη σιγουρα παμε για αυτην εδω! http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-036-DE η οποια αναγραφει τιμη £446.99 inc VAT!ομως απο οτι ειδα ισοτιμια ευρω/λιρας ειναι 0,88560 οποτε αν το υπολογιζω σωστα βγαινει 504€ ομως σε αλλο site της dell ειδα 599€!μηπως γνωριζει καποιος εν τελει ποσο θα μας στοιχισει?ισως κανουμε μια μικρη υπερβαση και παμε σε συνολικο κοστος 2400€ εκτος και αν αφαιρεσουμε τα 6gb ram! επισης συγκριτικα με την αρχικη μου επιλογη ειχα 5850 ενω τωρα εβαλα 5870! αξιζει? θελω βασικα τις αποψεις σας για μνημη 6gb ram ή 12 gb ram,5850 ή 5870 (διαβαστε αν θελετε για τι χρηση προοριζεται ο υπολογιστης) και για το πόσοτελικα θα κοστισει η οθονη να ερθει στην πορτα μου!
onty Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Ρε φιλε πως θα βαλεις ram (3x2)x2 ?? Χρειαζεσαι μητρικη με 6 slots η να παρεις ραμ 3 τετοιες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552235 edit Ακυρο τωρα ειδα οτι εχει 6 slots η μητρικη
Dropsreef Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Ρε φιλε πως θα βαλεις ram (3x2)x2 ?? Χρειαζεσαι μητρικη με 6 slots η να παρεις ραμ 3 τετοιες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552235edit Ακυρο τωρα ειδα οτι εχει 6 slots η μητρικη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-MB-MSI-X58-PRO-E-1366-X58-DDR3.htm DDR3 triple channel 6 memory slots ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:52 ---------- ουσιαστικα θελω να μου πειτε αν ειναι να παμε σε 5850 ή 5870 σε ραμ 6gb ή 12gb ram(λογω των απαιτησεων των προγραμματων και του triple channel διαφορετικα αν υποστηριζε dual channel θα εβαζα σιγουρα 8 gb) και αν γνωριζει καποιος ποια ειναι τελικα η τελικη τιμη της οθονης!
liopyr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 6giga (τουλάχιστον για αρχή, όταν-αν χρειαστει 12Gb, θα τις βρει πολύ φθηνότερα). 5850 should be fine. Δεν δικαιολογεί η 5870 την διαφορά τιμής / επιδόσεων imho.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.