Προς το περιεχόμενο

αγορα τηλεορασης-μεγεθος

vasiliis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!Θέλω να αγοράσω τηλεόραση για χρήση ps3,προβολή ταινιών και conn-x tv.Η απόσταση απο τον καναπέ είναι 2-2.5 μέτρα περίπου.Το ερώτημα είναι το εξής:26" ή 32"?

Έχω καταλήξει στη samsung LE32B530 και στη samsung LE26B450.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για να μην σου λεει ο καθενας το μακρι του και το κοντο του...μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτο το εργαλειο (μετραει την αποσταση σε ποδια αλλα η μετατροπη ειναι πανευκολη και με ενα κινητο) η κατι παρομοιο:

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html

η

http://www.dtvcity.com/lcdtv/lcdscreensize.html

μετατροπη ποδιων σε μετρα:

http://www.metric-conversions.org/length/feet-to-meters.htm

γιατι κατα τα αλλα κι εγω μπορει να θελω να βλεπω απο τον βιντεοπροβολεα στις 80 ιντσες στο ενα μετρο και να σου πω να παρεις κι εσυ να βλεπεις 90 ιντσες στο μισο...γιατι οτιδηποτε αλλο ειναι μικρο! αν στραβωθεις βεβαια μετα απο λιγο...who cares!

κανε τις μετρησεις μονος σου...δοκιμασε χοντρικα και αποστασεις και διαγωνιους σε ενα μαγαζι με τηλεορασεις και αποφασισε μονος σου τι προτιμας ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

έπρεπε να postάρω κάνα τέτοιο πίνακα για να μην είναι το μακρύ και το κοντό μου? :P

284992.gif

Δημοσ.

πρωτο και κυριο...δεν απευθυνομουν στο ποστ σου..γιατι θιχτηκες;

δευτερο και εξισου κυριο....τι βλεπω σαν πηγη στο κατω μερος του ποστ σου; source: panasonic?!?! μηπως η panasonic και η οποια panasonic, sony. samsung, lg κτλ...θελουν να πουλανε ολο και μεγαλυτερες τηλεορασεις; μηπως να δημιουργουν και 'αναγκη' για αγορα σε καποιον που εχει πχ 32αρα...μικρη ειναι...παρε μια μεγαλυτερη..του παραχρονου μεγαλυτερη κτλ;

τεσπα...επιμενω..ο καθενας επιλεγει αναλογα με το χωρο του, το γουστο του και τις αναγκες του χωρις να του λεει καμια panasonic η τριτος τι του ταιριαζει καλυτερα :)

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν θίχτηκα χαβαλέ κάνω :P

και άλλοι "ανεξάρτητοι" πίνακες που έχω δει κατά καιρούς πάνω κάτω τα ίδια λένε και από προσωπική εμπειρία το 32αρι για 2.5 μέτρα είναι λίγο...

Δημοσ.
δεν θίχτηκα χαβαλέ κάνω :P

και άλλοι "ανεξάρτητοι" πίνακες που έχω δει κατά καιρούς πάνω κάτω τα ίδια λένε και από προσωπική εμπειρία το 32αρι για 2.5 μέτρα είναι λίγο...

+1 σ'αυτο. Εχω 2.5 μετρα ακριβως και με 32" ειναι απλως οκ. Με 37" που δοκιμασα 2 ημερες ημουν μια χαρα αλλα κάτι με ετρωγε.. Με 42" και 100% σβηστά φώτα θα βρίσκεσαι στο σινεμα σου :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι 40-46 ειναι περίπου για τα 2.5 μέτρα, αν και οι πίνακες αυτοί πιστεύω ότι βασίζονται στο να μπορείς να ξεχωρίσεις ποιότητα ανάμεσα σε 720p και 1080p για αυτό βάζουν και αρκετές ίντσες σε αποστάσεις που δεν μας φαίνονται αρκετά μεγάλες (ok θέλουν να πουλήσουν κιόλας)

Δημοσ.
πρωτο και κυριο...δεν απευθυνομουν στο ποστ σου..γιατι θιχτηκες;

δευτερο και εξισου κυριο....τι βλεπω σαν πηγη στο κατω μερος του ποστ σου; source: panasonic?!?! μηπως η panasonic και η οποια panasonic, sony. samsung, lg κτλ...θελουν να πουλανε ολο και μεγαλυτερες τηλεορασεις; μηπως να δημιουργουν και 'αναγκη' για αγορα σε καποιον που εχει πχ 32αρα...μικρη ειναι...παρε μια μεγαλυτερη..του παραχρονου μεγαλυτερη κτλ;

Μηπως αναφεροσουν στο δικο μου ποστ ? Μηπως το μακρυ και το κοντο ειναι οτι στα 2.5 μετρα ειναι μικρη η 32'' ? Εχεις διαφορετικη αποψη ? Η μηπως επρεπε να βομβαρδισω το παιδι με πινακες για να του αποδειξω οτι ετσι ειναι ?

Καμμια αναγκη δεν δημιουργουν οι εταιρειες η οποιος αλλος.Το ματι συνηθιζει , και ναι οταν μιλαμε για ταινιες και προφανως η καποια στιγμη για ΗD οι 32 '' ιντσες..ποσο μαλλον οι 26'' θεωρουνται λιγες σε αυτη την αποσταση(εχουμε φυγει απο την εποχω των crt ) Απο κει και περα φυσικα και ειναι και θεμα υποκειμενικο.Αλλος καθεται στην πρωτη σειρα του cinema αλλος στην τελευταια.Αλλα εγω θα πω την γνωμη μου συμφωνα με το πρωτο , και ο αλλος θα αποφασισει.Δεν θα πω ''φιλε στα ..5 μετρα μπορει και να ειναι μια χαρα το μονιτον των 26'' γιατι κακα τα ψεμματα , ειναι υποκειμενικο το θεμα ''.

Δημοσ.
Έχω καταλήξει στη samsung LE32B530 και στη samsung LE26B450.

Έχω τη δεύτερη, σε απόσταση 2 μέτρων, και μου φαίνεται μικρή.

Σκέφτομαι να παω σε τουλάχιστον 32'', και επειδή φοβάμαι πως ούτε οι 32 ίντσες θα μου αρκούν, ψήνομαι για 37''.

Δεν έχω μείνει όμως ικανοποιημένος από το contrast της σε αρκετά σκοτεινά πλάνα.

Ούτε και από τα μεγάφωνά της (όλες οι lcd τέτοιο χάλι έχουν; )

Δημοσ.

Ούτε και από τα μεγάφωνά της (όλες οι lcd τέτοιο χάλι έχουν; )

Οπως τα λες, πλαστικός ηχος εντελως.. :-( Καλυτερα να βαλεις ενα σετ ηχειων 5.1 υπολογιστή αν θες να τη βγαλεις φτηνα. :-)

Δημοσ.
Όταν λες <<για τηλεόραση>> τι εννοείς;

Σε σύγκριση με τις τηλεοράσεις που πούλαγε ο Βέγγος;

:lol:

Παιζει καλουτσικα,δυνατουτσικα,εξιοπρεπως .Για τηλεοραση..

Αν τη συγκρινω με το ηχοσυστημα , φυσικα κατεβαζει το βρακακι....:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...