Προς το περιεχόμενο

Δεν αρκεί μόνο η λύπη μας…..

Undercover22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Από πότε; Από το 10k πΧ; Από το 5; Μέχρι και το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ που πάτησε το πόδι του εκεί ο πρώτος νταβάς, συγκριτικά με την υπόλοιπη υφήλιο, αυτοί οι άνθρωποι τι έκαναν και τι κληρονόμησαν και τι πρόβλημα έλυσαν; Και οι Εβραίοι έχουν φάει κυνήγι από Αίγυπτο μέχρι Μεσαιωνική Ισπανία και Β Φάκην Παγκόσμιο, αλλά σήμερα είναι ιμπεριαλιστικός παράγοντας σε αφιλόξενο έδαφος και κατά πάσα πιθανότητα πυρηνική δύναμη. Και η Βαλκανική χερσόνησος ήταν ανάμεσα στο σφυρί και το αμόνι από τους Περσικούς πολέμους και η Σκανδιναβία ήταν ανέκαθεν ένα απολίτιστο μπουρδέλο, αλλά δεν είναι στην μοίρα των κογκολέζων. Γενικά, δεν ήταν οι μόνοι κατατρεγμένοι στον κόσμο, ούτε οι μόνοι που είχαν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν -και ακόμα και αν κάνουμε την παραδοχή πως είχαν τις περισσότερες, δεν δικαιολογείται αυτή η κατάντια από αυτές και μόνο.

Πρώτα απ' όλα διαβάζοντας αυτή την παράγραφο μου θυμίζεις κάποιον (μονάχα στο ύφος)και δε λέω ποιόν - ξέρεις. Σου απαντάω στο τρίτο μουλτικουοτ να μην επαναλαμβάνομαι.

Ναι, σε βιολογικό πλαίσιο, δεν έχουν αποτύχει γιατί όντως η μοναδική βιολογική αποτυχία είναι η εξαφάνιση. Τώρα αν για τα πλαίσια και τα thresholds που έχουν θέσει όλοι οι υπόλοιποι λαοί στον κόσμο, θεωρείς πως το "είμαστε 10, πηδιόμαστε και κάνουμε άλλους 20 απ' τους οποίους πεθαίνουν οι 10 αλλά αυτοί ξαναπηδιούνται και κάνουν άλλους 20 κ.ο.κ." αποτελεί επιτυχία, ε, εγώ θα έλεγα πως ακόμα προσπαθούν κουμαντάρουν την πληθυσμιακή τους αυτοδιαχείριση.

Εσύ μίλησες ρε συ για εξέλιξη και ΚΔ κι εκεί δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μπιντέ, τούρκικη, ή τρύπα στο έδαφος. Βάσει αυτού σου απαντώ πως εξελικτικά είναι επιτυχημένοι. Ο χρόνος και η εξαφάνιση είναι κριτής. Τα πλαίσια είναι δυτικοκεντρικά αυτό σου λέω. Mε αυτά τα πλαίσια είσαι αποτυχημένος για τον Ροκφέλερ, ζεις σε μια τρύπα, τρέφεσαι με σκουπίδια και οι γιατροί σου είναι τσαρλατάνοι. Καταλαβαίνεις τι λέω έτσι; Υπό το πρίσμα της εξέλιξης η διαβίωση είναι συγκυρία. Οι χιμπατζήδες της Γκούνταλ ήταν στρατόκαυλοι, έκαναν περιπολίες, γενοκτονίες σε άλλες ομάδες, επιθέσεις κλπ. Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα υπάρχει μια ομάδα χιμπατζήδων που έχει στηρίξει όλες τις κοινωνικές της δομές στο σεξ. Σεξ αντί χειραψίας, σεξ για φαί, σεξ για κοινωνική ανέλιξη, σεξ για σεξ. Και οι δυο ομάδες θα επιβιώσουν. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Λίγο και πολύ. Δεν λέει κανείς ας εξαφανιστούν οι τάδε χιμπατζήδες επειδή είναι υπανάπτυκτοι. Ίσως να το λένε αυτοί της Γκούνταλ, ο Φρόντο και ο Φρουντ (alpha males) δεν ξέρω.

Δεν ανακατεύω καπιταλισμό στην συζήτηση, αυτό είναι απλώς ένα από τα πολλά μοντέλα με τη σφαίρα επιρροής που επιφέρει. Η διαβίωση εξαρτάται από αυτό, η επιβίωση, συμφωνώ, όχι.

Ούτε εγώ μιλάω για καπιταλισμό. Σου λέω πως επιβιώνουν καλύτερα από αντίστοιχους λαούς που πέρασαν τα ίδια για λιγότερο χρόνο. Όταν κινδυνεύει η επιβίωση, η διαβίωση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οι Αζτέκοι ήταν λαμπρός λαός και τους τρώνε λαμπρά σκουλήκια. Οι Αφρικάνοι είναι απλώς ψωριάρηδες, αλλά είναι.

Δεν περιγράφει ΙΣΩΣ σχέση αίτιου-αιτιατού. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος πως η έλλειψη οποιασδήποτε κουλτούρας/προόδου στο παρελθόν τους έχει φέρει στη θέση να είναι η κωλοτρυπίδα του κόσμου και δεν ξέρω στην ουσία τι ευθύνεται γι αυτό. Είμαι όμως πεπεισμένος πως δεν ευθύνεται ούτε η αποικιοκρατία, ούτε το κλίμα. Όχι πως δεν έκαναν κακό ε, απλώς όχι την πλειοψηφία του.

Το ΙΣΩΣ το δικό σου είναι 33,3% το δικό μου είναι 66,6% :P .

Γιατί είσαι πεπεισμένος; Από τι; Αν το έχεις απαντήσει προηγουμένως και μου έχει ξεφύγει πες μου και θα ξανακοιτάξω, αλλά μου φαίνεται αυθαίρετο.

Γιατί θα εκκολαφθεί ντε και καλά εκεί; Επειδή έτυχε να εμφανιστεί πρώτα εκεί; Και ο πρώτος φιλοϊός, αδερφάκι του Ebola, στην Γερμανία έσκασε πρώτη φορά μύτη. Και η φυματίωση, και η ισπανική γρίπη και η πανούκλα δικά μας παιδιά ήταν, δε νομίζω πως η Αφρική είναι πιο hot αναφορικά με την παραγωγή νέων ιών.

Oχι, επειδή εκεί η διαβίωση είναι τόσο σκατά όσο την περιγράφεις με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λαμβάνουν ημιτελείς θεραπείες που όπως ξέρεις αντί να καταπολεμούν τον ιό, τον ενισχύουν. Το διάβαζα πριν μια εβδομάδα κάπου και το ανέφερα, είναι υπαρκτό πρόβλημα όχι υποθετικό, αν το βρω θα το παραθέσω με εντιτ.

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και οι Εβραίοι έχουν φάει κυνήγι από Αίγυπτο μέχρι Μεσαιωνική Ισπανία και Β Φάκην Παγκόσμιο, αλλά σήμερα είναι ιμπεριαλιστικός παράγοντας σε αφιλόξενο έδαφος και κατά πάσα πιθανότητα πυρηνική δύναμη.

Ξέχασες επίσης να αναφέρεις οτι ελέγχουν εξ' ολοκλήρου το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, τα ΜΜΕ, όλες τις πολυεθνικές κτλ. Ότι έχουν ανθρώπους τους σε επιφανείς θέσεις, όπως μεγαλοδημοσιογράφους, μεγαλοεκδότες, ακόμα και πρωθυπουργούς χωρών...

Δημοσ.
ps, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το post να μη βγάζει πολύ νόημα καθώς διακόπηκε κάμποσες φορές από μαγειρέματα, τηλέφωνα, *censored* και άλλα. Παρακαλώ συγχωρήστε με και στείλτε καμιά κουβέρτα και μια κονσέρβα παστή σαρδέλα.

Αφρικανέ :mrgreen:

ρίξε διεύθυνση !

.

Δημοσ.
Από πότε; Από το 10k πΧ; Από το 5; Μέχρι και το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ που πάτησε το πόδι του εκεί ο πρώτος νταβάς, συγκριτικά με την υπόλοιπη υφήλιο, αυτοί οι άνθρωποι τι έκαναν και τι κληρονόμησαν και τι πρόβλημα έλυσαν; Και οι Εβραίοι έχουν φάει κυνήγι από Αίγυπτο μέχρι Μεσαιωνική Ισπανία και Β Φάκην Παγκόσμιο, αλλά σήμερα είναι ιμπεριαλιστικός παράγοντας σε αφιλόξενο έδαφος και κατά πάσα πιθανότητα πυρηνική δύναμη. Και η Βαλκανική χερσόνησος ήταν ανάμεσα στο σφυρί και το αμόνι από τους Περσικούς πολέμους και η Σκανδιναβία ήταν ανέκαθεν ένα απολίτιστο μπουρδέλο, αλλά δεν είναι στην μοίρα των κογκολέζων. Γενικά, δεν ήταν οι μόνοι κατατρεγμένοι στον κόσμο, ούτε οι μόνοι που είχαν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν -και ακόμα και αν κάνουμε την παραδοχή πως είχαν τις περισσότερες, δεν δικαιολογείται αυτή η κατάντια από αυτές και μόνο.

Το κλιμα, ναι το κλίμα μαζί με την έλλειψη υδατινων πόρων,απο εκει ξεκινανε ολα.

Ναι, σε βιολογικό πλαίσιο, δεν έχουν αποτύχει γιατί όντως η μοναδική βιολογική αποτυχία είναι η εξαφάνιση. Τώρα αν για τα πλαίσια και τα thresholds που έχουν θέσει όλοι οι υπόλοιποι λαοί στον κόσμο, θεωρείς πως το "είμαστε 10, πηδιόμαστε και κάνουμε άλλους 20 απ' τους οποίους πεθαίνουν οι 10 αλλά αυτοί ξαναπηδιούνται και κάνουν άλλους 20 κ.ο.κ." αποτελεί επιτυχία, ε, εγώ θα έλεγα πως ακόμα προσπαθούν κουμαντάρουν την πληθυσμιακή τους αυτοδιαχείριση.

Αφου τους πιπιλανε το μυαλο για την αχρηστια του προφυλακτικου,ακομα και ο παπας στην επισκεψη του το αφορισε.

Δεν ανακατεύω καπιταλισμό στην συζήτηση, αυτό είναι απλώς ένα από τα πολλά μοντέλα με τη σφαίρα επιρροής που επιφέρει. Η διαβίωση εξαρτάται από αυτό, η επιβίωση, συμφωνώ, όχι.

για ποια διαβιωση μιλας οταν τους παιρνουν τα πλουτοπαραγωγικα αγαθα που θα ήταν ικανα να τους ζησουν; τους υποχρεωσαν σε δανεισμο για να τους εχουν σκλαβους,νοικιαζουν εκτασεις για 99 χρονια οι πολυεθνικες που αγοραζουμε εγω και εσυ τα προιοντα τους.

Δεν περιγράφει ΙΣΩΣ σχέση αίτιου-αιτιατού. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος πως η έλλειψη οποιασδήποτε κουλτούρας/προόδου στο παρελθόν τους έχει φέρει στη θέση να είναι η κωλοτρυπίδα του κόσμου και δεν ξέρω στην ουσία τι ευθύνεται γι αυτό. Είμαι όμως πεπεισμένος πως δεν ευθύνεται ούτε η αποικιοκρατία, ούτε το κλίμα. Όχι πως δεν έκαναν κακό ε, απλώς όχι την πλειοψηφία του.

εδω σηκωνει τα χερια ψηλα ο κοινωνικος δαρβινισμος.:lol:

το κλιμα και η ελλειψη νερου ειναι τα αιτια,μην το παμε πιο μακρια γιατι θα αρχισουμε τα ρατσιστικα και ευτυχως αποδειχτηκε πως ολοι απο εκει καταγομαστε.

Δημοσ.

Η βασική πλέον αρχή μας :

δεν με νοιάζει που πυροβολούν τον γείτονα, αρκεί τα αίματά του να μη μου λερώσουν το χαλί

Δημοσ.

Πάντως λίγο πιο χαλαρά με την επικράτηση του δυνατού. Μην ξεχνάμε ότι με την ίδια λογική οι Αμερικάνοι μας έχουν μισή βόμβα κι αν τσεκάρει κάποιος την ιστορία τους θα δει ότι δεν έχουν ούτε το 1/10 της δικής μας.

Άρα με βιολογικούς όρους είναι δέκα θέσεις πιο πάνω στην εξελικτική πυραμίδα αφού σε λιγότερο χρόνο κατάφεραν να γίνουν πιο ανθεκτικοί από μας. Ναι ο μέσος ηλίθιος Αμερικάνος που τρώει ΜακΝτοναλντς και δεν ξέρει που πέφτει η Ευρώπη, με βιολογικούς όρους είναι καλύτερος μας. Δεν νομίζω να γούσταρε κανείς να σκάσουν Αμερικάνικα κομμάντα εδώ να μας διδάξουν δαρβινισμό, ούτε να μας άφηναν στην ησυχία μας αφού μας πήδαγαν καμιά 50αριά χρόνια.

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι κατά της οποιαδήποτε εξωτερικής οικονομικής "ενίσχυσης",

όχι μόνο προς την αφρική αλλά και προς την ίδια την Ελλάδα.

Αν το κάθε κράτος του κόσμου αποκτήσει την ελευθερία να παράγει τον πλούτο και την ευημερία που χρειάζεται,

δεν θα είναι μόνο καλό για τους ασθενέστερους αλλά και για τους ισχυρότερους λαούς αυτού του πλανήτη.

Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη...

Δημοσ.
Πρώτα απ' όλα διαβάζοντας αυτή την παράγραφο μου θυμίζεις κάποιον (μονάχα στο ύφος)και δε λέω ποιόν - ξέρεις. Σου απαντάω στο τρίτο μουλτικουοτ να μην επαναλαμβάνομαι.

Κάτι ψυλλιάστηκα, γι' αυτό είχα βάλει και το υστερόγραφο καβατζωτό. =ρ

Εσύ μίλησες ρε συ για εξέλιξη και ΚΔ κι εκεί δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μπιντέ, τούρκικη, ή τρύπα στο έδαφος. Βάσει αυτού σου απαντώ πως εξελικτικά είναι επιτυχημένοι. Ο χρόνος και η εξαφάνιση είναι κριτής. Τα πλαίσια είναι δυτικοκεντρικά αυτό σου λέω. Mε αυτά τα πλαίσια είσαι αποτυχημένος για τον Ροκφέλερ, ζεις σε μια τρύπα, τρέφεσαι με σκουπίδια και οι γιατροί σου είναι τσαρλατάνοι. Καταλαβαίνεις τι λέω έτσι; Υπό το πρίσμα της εξέλιξης η διαβίωση είναι συγκυρία. Οι χιμπατζήδες της Γκούνταλ ήταν στρατόκαυλοι, έκαναν περιπολίες, γενοκτονίες σε άλλες ομάδες, επιθέσεις κλπ. Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα υπάρχει μια ομάδα χιμπατζήδων που έχει στηρίξει όλες τις κοινωνικές της δομές στο σεξ. Σεξ αντί χειραψίας, σεξ για φαί, σεξ για κοινωνική ανέλιξη, σεξ για σεξ. Και οι δυο ομάδες θα επιβιώσουν. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Λίγο και πολύ. Δεν λέει κανείς ας εξαφανιστούν οι τάδε χιμπατζήδες επειδή είναι υπανάπτυκτοι. Ίσως να το λένε αυτοί της Γκούνταλ, ο Φρόντο και ο Φρουντ (alpha males) δεν ξέρω.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό, ήταν δικό μου λάθος ορολογίας. Επειδή μιλούσαμε για κοινωνικό δαρβινισμό, έκανα το λογικό άλμα αντιστοιχίας εξέλιξη-κουλτούρα, μιας και μιλούσα για το (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ) κοινωνικό/οικονομικό πλαίσιο της εξέλιξης, όχι το βιολογικό όπως δε μιλούσα για σκέτο δαρβινισμό. Mea culpa.

Ούτε εγώ μιλάω για καπιταλισμό. Σου λέω πως επιβιώνουν καλύτερα από αντίστοιχους λαούς που πέρασαν τα ίδια για λιγότερο χρόνο. Όταν κινδυνεύει η επιβίωση, η διαβίωση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οι Αζτέκοι ήταν λαμπρός λαός και τους τρώνε λαμπρά σκουλήκια. Οι Αφρικάνοι είναι απλώς ψωριάρηδες, αλλά είναι.

Ναι, συμφωνούμε είπαμε σε αυτό. Και οι κατσαρίδες επιβιώνουν και οι καρχαρίες και θα πω "μπράβο αντοχές τα μπάσταρδα" αλλά δε θα πω "κοίτα τι οικοδόμησαν ανά τους αιώνες". Και είναι σαφές πως προτιμώ έναν εξαφανισμένο Σουμέριο από έναν ζωντανό Κογκολέζο, όπως στα μεγάλα πλαίσια αντιστοιχίας, προτιμώ έναν εξαφανισμένο erectus από ένα ζωντανό παράσιτο.

Το ΙΣΩΣ το δικό σου είναι 33,3% το δικό μου είναι 66,6% :P .

Γιατί είσαι πεπεισμένος; Από τι; Αν το έχεις απαντήσει προηγουμένως και μου έχει ξεφύγει πες μου και θα ξανακοιτάξω, αλλά μου φαίνεται αυθαίρετο.

Είναι αυθαίρετο. Το γεγονός πως οι άνθρωποι δεν είχαν ιστορία πριν την αποικιοκρατία και δεν είχαν ανακαλύψει πολιτισμικά (και όχι μόνο) στοιχεία πριν πάει εκεί Δυτικός, μου λέει πως η αποικιοκρατία τους γάμευσε μεν τα πρέκια, αλλά δεν βρήκαμε και τίποτα μεγάλο να χαλάσουμε ε. Και δεύτερον, όταν άλλοι άνθρωποι ζούνε στον κωλοφάκην πάγο, κάποιοι άλλοι στην έρημο και οι Μογγόλοι πήραν τη μισή Ασία τρώγοντας τα σκατά τους παστωμένα, ε σόρρυ ρε παιδιά, δεν μπορώ να καταλάβω πως έμεινε κάποιος τόσο στάσιμος σε ένα από τα μέρη του πλανήτη που ευνοείται περισσότερο η ανάπτυξη χλωρίδας και πανίδας.

Oχι, επειδή εκεί η διαβίωση είναι τόσο σκατά όσο την περιγράφεις με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λαμβάνουν ημιτελείς θεραπείες που όπως ξέρεις αντί να καταπολεμούν τον ιό, τον ενισχύουν. Το διάβαζα πριν μια εβδομάδα κάπου και το ανέφερα, είναι υπαρκτό πρόβλημα όχι υποθετικό, αν το βρω θα το παραθέσω με εντιτ.

Δεν χρειάζεται, σε εμπιστεύομαι. Δεν το είχα υπ' όψιν μου αυτό είναι η αλήθεια, αλλά μεταξύ μας δεν πολυανησυχώ, πρώτον γιατί και αποδυναμωμένο στέλεχος να μου έσκαγε μύτη, δε θα ήλπιζα ιδιαίτερα και δεύτερον, γιατί καθώς οι πρόγονοί μου είχαν την ευστροφία να κάνουν κάτι περισσότερο από το να πηδάνε ιπποπόταμους, εγώ μπορώ να αντιληφθώ γιατί είναι δόκιμο να φοράω καπότα. Όταν πηδάω ιπποπόταμους.

Δημοσ.
Το γεγονός πως οι άνθρωποι δεν είχαν ιστορία πριν την αποικιοκρατία και δεν είχαν ανακαλύψει πολιτισμικά (και όχι μόνο) στοιχεία πριν πάει εκεί Δυτικός, μου λέει πως η αποικιοκρατία τους γάμευσε μεν τα πρέκια, αλλά δεν βρήκαμε και τίποτα μεγάλο να χαλάσουμε ε.

Σοβαρά, επειδή αυτό το έχεις θέσει νομίζω σε όλα τα ποστ σου, και επειδή υπάρχουν ευρήματα (sub Saharan μιλώντας πάντα) από εργαλεία μέχρι γλυπτά, η επιρροή του ισλάμ ήταν τεράστια ήδη από τον 6ο αιώνα και οι παραδόσεις κατά πλειοψηφία προφορικές -αλλά υπήρχαν- ίσως θα ήταν σωστή κίνηση να περιορίσεις τον όρο πολιτισμό, διότι η δημιουργία (και όχι η ανακάλυψη) ενός πολιτισμού μπορεί να συμπεριλαμβάνει τα πάντα, από εργαλεία και βασικά μέσα επιβίωσης, μέχρι τη φοντάνα ντι τρέβη. Εννοείς Τέχνη;

Διότι ιστορία υπάρχει, αυτό είναι αποδεδειγμένο, και πριν τους αποικιοκράτες.

Δημοσ.

Συμβαίνει ένα από τρία τινά λοιπόν:

Είσαι τόσο καλό παιδί που δεν μπορείς να πιστέψεις πως τόσοι πολλοί εγαμήθησαν από τόσο λίγους με την ανοχή τόσο πολλών και προσπαθείς να το καλύψεις με μάτσο κοινωνικούς δαρβινισμούς :P,

Είσαι τόσο εγωίσταρος, που βάζοντας τον εαυτό σου στη θέση τους δεν μπορείς να πιστέψεις πως ζούν με κάτι τέτοιο τόσο καιρό χωρίς έστω να κάνουν το λογικό βήμα να εξαφανιστούν,

ή με έμπλεξες σε άλλη μια άσκηση των ικανοτήτων σου για ντημπειτ και θα πρέπει να πάρουμε αντίθετους ρόλους για να συνεχίσουμε:P.

Επειδή ξέρω πως είναι και τα τρία μαζί όμως συνεχίζω, ελπίζω προς τη σωστή κατεύθυνση κι ανακεφαλαιώνω αφήνοντας πίσω και κοινωνικό δαρβινισμό και εξέλιξη αλλά και οικονομική συγκυρία σε βάθος χρόνου.

Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα αφού ξέρουμε πάνω κάτω τι σκεφτεται ο καθένας μας: Θεωρείς με λίγα λόγια πως αυτό που έχει αξία είναι η εγκεφαλική παραγωγή ανά τους αιώνες σωστά; Συμφωνώ γιατί έτσι είμαι κατασκευασμένος κι εγώ, εκεί κοιτάζω κι εκεί ψάχνομαι. Συνεχίζεις από εκεί λέγοντας πως οι λαοί που δεν είχαν την απαιτούμενη παραγωγή τα τελευταία 5-10 χιλιάδες χρόνια είναι άξιοι της μοίρας τους, σωστά;

Μετράς την αξία με βάση έναν δείκτη που αποδέχονται όλοι όπως είπες και θαυμάζουν όλοι συμπληρώνω εγώ.

Εγώ όμως επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός καβατζόπουστας και κοιτάζω γύρω μου και βλέπω πως τον επικαλούνται άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν καν τι σημαίνει (προφανώς και μιλάω γι'αυτούς που είναι εως και 2σ από το Μ.Ο δε μιλάω για εμάς), αποφασίζω να τον αγνοώ, όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί δεν ανταποκρίνεται στο δείγμα. Με λίγα λόγια οι Έλληνες πριν 2000 χρόνια σκέφτηκαν κάποια πράγματα μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά αποφάσισαν να τραφούν εγκεφαλικά από αυτά για 2 χιλιετίες σωστά; Λάθος. Μια παρέα σκέφτηκε κάποια πράγματα και κάποιου είδους ινσόμνια της εποχής τους έδινε τροφή για ατάκες. Στην παρέα αυτή μπήκε και ο Νίτσε και ο Σοπενάουερ και ο Ντοστογιέφσκι και ο Χέλμουτ Νιούτον και ο Χίτσκοκ και και και. Και από αυτούς τρέφονται οι υπόλοιποι εγκεφαλικά. Δεν αλλάζει το γεγονός όμως πως μιλάμε για χούφτα στα δισεκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν από τον πλανήτη. Απλώς έκλασε το σύμπαν τρισεκατομμύρια φορές και μερικές μύρισε Σανελ Νο5. Η κλανιά του σύμπαντος όμως δεν μυρίζει όμορφα κατά κανόνα.

Οπότε καβατζώνομαι και λέω αν υπάρχουν κι αυτοί- οι Αφρικανοί ντε- μπορεί να κλάσει εκεί το σύμπαν την επόμενη φορά.

ps

Σόρρυ που το άνοιξα έτσι πλατιά σε χρόνο και γεωγραφία, δεν είναι όμορφο, αλλά είναι περιγραφικό της άποψής μου για την ανθρώπινη αξία.

Δημοσ.
Οπότε καβατζώνομαι και λέω αν υπάρχουν κι αυτοί- οι Αφρικανοί ντε- μπορεί να κλάσει εκεί το σύμπαν την επόμενη φορά.

Μα τη μπαναγία διάβασα όλο το κείμενο και μόνο όταν έφτασα σε αυτή τη γραμμή καταλάβαινα που το πήγαινες..

Βεβαίως ένα μικρό κομμάτι εγωισμού είναι κρυμμένος σε αυτή σου τη δήλωση, καθώς και πάλι φαίνεται ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε για να ωφεληθούμε εμείς (ο επόμενος Νίτσε και ο Σοπενάουερ και ο Ντοστογιέφσκι και ο Χέλμουτ Νιούτον και ο Χίτσκοκ και και και που περιμένεις να εμφανιστεί εκεί). Μπάσταρδε Δαρβίνε.

Δημοσ.
Συμβαίνει ένα από τρία τινά λοιπόν:

Είσαι τόσο καλό παιδί που δεν μπορείς να πιστέψεις πως τόσοι πολλοί εγαμήθησαν από τόσο λίγους με την ανοχή τόσο πολλών και προσπαθείς να το καλύψεις με μάτσο κοινωνικούς δαρβινισμούς :P,

Είσαι τόσο εγωίσταρος, που βάζοντας τον εαυτό σου στη θέση τους δεν μπορείς να πιστέψεις πως ζούν με κάτι τέτοιο τόσο καιρό χωρίς έστω να κάνουν το λογικό βήμα να εξαφανιστούν,

ή με έμπλεξες σε άλλη μια άσκηση των ικανοτήτων σου για ντημπειτ και θα πρέπει να πάρουμε αντίθετους ρόλους για να συνεχίσουμε:P.

Επειδή ξέρω πως είναι και τα τρία μαζί όμως συνεχίζω, ελπίζω προς τη σωστή κατεύθυνση κι ανακεφαλαιώνω αφήνοντας πίσω και κοινωνικό δαρβινισμό και εξέλιξη αλλά και οικονομική συγκυρία σε βάθος χρόνου.

Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα αφού ξέρουμε πάνω κάτω τι σκεφτεται ο καθένας μας: Θεωρείς με λίγα λόγια πως αυτό που έχει αξία είναι η εγκεφαλική παραγωγή ανά τους αιώνες σωστά; Συμφωνώ γιατί έτσι είμαι κατασκευασμένος κι εγώ, εκεί κοιτάζω κι εκεί ψάχνομαι. Συνεχίζεις από εκεί λέγοντας πως οι λαοί που δεν είχαν την απαιτούμενη παραγωγή τα τελευταία 5-10 χιλιάδες χρόνια είναι άξιοι της μοίρας τους, σωστά;

Μετράς την αξία με βάση έναν δείκτη που αποδέχονται όλοι όπως είπες και θαυμάζουν όλοι συμπληρώνω εγώ.

Εγώ όμως επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός καβατζόπουστας και κοιτάζω γύρω μου και βλέπω πως τον επικαλούνται άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν καν τι σημαίνει (προφανώς και μιλάω γι'αυτούς που είναι εως και 2σ από το Μ.Ο δε μιλάω για εμάς), αποφασίζω να τον αγνοώ, όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί δεν ανταποκρίνεται στο δείγμα. Με λίγα λόγια οι Έλληνες πριν 2000 χρόνια σκέφτηκαν κάποια πράγματα μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά αποφάσισαν να τραφούν εγκεφαλικά από αυτά για 2 χιλιετίες σωστά; Λάθος. Μια παρέα σκέφτηκε κάποια πράγματα και κάποιου είδους ινσόμνια της εποχής τους έδινε τροφή για ατάκες. Στην παρέα αυτή μπήκε και ο Νίτσε και ο Σοπενάουερ και ο Ντοστογιέφσκι και ο Χέλμουτ Νιούτον και ο Χίτσκοκ και και και. Και από αυτούς τρέφονται οι υπόλοιποι εγκεφαλικά. Δεν αλλάζει το γεγονός όμως πως μιλάμε για χούφτα στα δισεκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν από τον πλανήτη. Απλώς έκλασε το σύμπαν τρισεκατομμύρια φορές και μερικές μύρισε Σανελ Νο5. Η κλανιά του σύμπαντος όμως δεν μυρίζει όμορφα κατά κανόνα.

ps

Σόρρυ που το άνοιξα έτσι πλατιά σε χρόνο και γεωγραφία, δεν είναι όμορφο, αλλά είναι περιγραφικό της άποψής μου για την ανθρώπινη αξία.

α) Ναι, θεωρώ πως αυτό που έχει αξία (δική μου άποψη που η φύση γράφει στις παπαράκλες της) είναι η κληρονομιά. Όταν μιλάμε για οικοσυστήματα με την κοινωνική και εξανθρωπισμένη έννοια, ναι, περιμένω μια παραγωγή διανόησης από το ον με αυτή την εγκεφαλική αρχιτεκτονική. Από την καθαρά βιολογική μεριά του πράγματος, η μόνη απαίτηση που θα έπρεπε να υπάρχει είναι η επιβίωση.

β) Ναι, έχεις δίκιο, γιατί βασισμένος στην πρώτη θεώρηση, την ανθρωποκεντρική, όταν μια ομάδα ανθρώπων δεν έχει να επιδείξει δημιουργικές τάσεις, ούτε καν τάσεις υιοθεσίας για πολλούς αιώνες, όταν δεν έχει φτάσει στο σημείο να έχει πρόσβαση σε μια προγονική τεχνοτροπία παρασκευής βασικών αγαθών, έχει μείνει πίσω. Θα μπορούσα να προσθέσω πως το ότι πήγαμε και εμείς καπάκια και τους πατήσαμε στο λαιμό αποτελεί και αυτό μια μορφή αποτυχίας εκ μέρους τους, αλλά αυτό θα μας έριχνε από την ανθρωποκεντρική θεώρηση πίσω στη βιολογική και θα ήταν cheat.

γ) Διαφωνώ πως δεν ανταποκρίνεται στο δείγμα. Το να βλέπω τοιχοκολλημένο έναν παραποιημένο Ισοκράτη σε μπατσικά και να βλέπω τις σκυλούδες να περηφανεύονται για την αρχαία Ελληνική γραμματεία είναι μεν λόγος για εργοστάσια σαπωνοποιίας, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός πως αυτή η σκυλού και αυτός ο μπάτσος, έχουν τη δυνατότητα αν όχι επιτυχέστερης επιβίωσης (γιατί είναι φλούφληδες σε σχέση με τον Αφρί-κανό) την ικανότητα εφεύρεσης τρόπων καλύτερης διαβίωσης γιατί έχουν ήδη κάτι αιώνες βάσεων πίσω τους. Γιατί ο Κογκολέζος ζητάει βοήθεια από τον Ολλανδό; Επειδή είναι πιο δυνατός; Όχι, γιατί ο Ολλανδός ξέρει πως να φτιάξει τρυπάνια, τούβλα, μπουλντόζες. Και αυτό δεν απαιτεί την παιδεία να ξεχωρίζεις Φλαμανδούς από Μονέ, απαιτεί απλώς τη δυνατότητα να μπορείς να ρωτήσεις κάποιον "φίλε, πως φτιάχνεται το τσιμέντο;" και να υπάρχει κάποιος να σου απαντήσει επειδή ΞΕΡΕΙ.

δ) Κατά τα άλλα ναι, ας κλάσει όπου θέλει, δε βρίσκω κάποια χαρά στο να πεθαίνουν παιδάκια ούτε θεωρώ πως "είμαστε καλύτεροι". Είμαστε ένα κλικ πιο πάνω σε terms προσαρμογής/διαβίωσης και πολλά κλικ παραπάνω στις κοινωνικές δομές και αλληλεπιδράσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουμε προτεραιότητα στη ζωή. Μέχρι να πάρω την εξουσία.

Δημοσ.
Μα τη μπαναγία διάβασα όλο το κείμενο και μόνο όταν έφτασα σε αυτή τη γραμμή καταλάβαινα που το πήγαινες..

Βεβαίως ένα μικρό κομμάτι εγωισμού είναι κρυμμένος σε αυτή σου τη δήλωση, καθώς και πάλι φαίνεται ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε για να ωφεληθούμε εμείς (ο επόμενος Νίτσε και ο Σοπενάουερ και ο Ντοστογιέφσκι και ο Χέλμουτ Νιούτον και ο Χίτσκοκ και και και που περιμένεις να εμφανιστεί εκεί). Μπάσταρδε Δαρβίνε.

Έλα μωρέ ο εγωισμός ταμπέλα είναι. Άλλοι το λένε ένστικτο αυτοσυντήρησης, άλλοι αυτοσεβασμό ή αυτο-ολοκλήρωση. Έχω ένα κίνητρο ναι, έχει σημασία; Κατα τ' άλλα σόρρυ...

γ)

Δηλαδή θεωρείς πως επειδή δεν ανακάλυψαν το τσιμέντο μέχρι τώρα δεν θα το ανακαλύψουν ποτέ; Πως επειδή δεν ξέρουν να το δουλεύουν τώρα δεν μπορούν να το μάθουν στο μέλλον; Και ο Ομπάμα πως εξηγείται; Ο Νιγηριανός που μου έβαλε τα πλακάκια; Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημά σου. Θες να πεις πως μετράει μόνο το παρόν; Δεκτό είναι υποανάπτυκτοι γι'αυτό ανήκουν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Μην λέμε όμως πως δεν έχει σημασία αν θα αναπτυχθούν ή όχι, ή πως τους αξίζει η τύχη τους. Προσπερνάω την καταπίεση, προσπερνάω την σκλαβιά, προσπερνάω την ληστεία, προσπερνάω την εκμετάλλευση αλλά αν δέχεσαι την πιθανότητα πως εκεί θα "κλάσει μια μέρα το σύμπαν" θα δεχτείς και πως δεν έχει σημασία τι ξέρουν αλλά η δυνατότητα να το μάθουν.

Btw κι η μάνα μου δεν ξέρει να φτιάχνει τσιμέντο. ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΡΕ;

Δημοσ.

Η καταγωγή του είδους μας είναι από τη Μάμα Άφρικα. Η αρχή των πάντων. Οπότε αν δεν είχε σταθεί εκεί στα δύο εκείνος ο πίθηκος, δεν θα είχε υπάρξει ούτε Νίτσε ούτε τσιμέντο (τα δύο πικς της ανθρώπινης διανόησης).

Μπορούμε τώρα να σταματήσουμε να λέμε ανοησίες για την ανυπαρξία ιστορίας και πολιτισμού σε μια ολόκληρη ήπειρο επειδή προσωπικά δεν την εγκρίνουμε, δεν είναι του γούστου μας ή απλώς από άγνοια. (κυρίως γιατί προκαλούμε τους άλλους να μας κακοχαρακτηρίσουν)

Δημοσ.
Η καταγωγή του είδους μας είναι από τη Μάμα Άφρικα. Η αρχή των πάντων. Οπότε αν δεν είχε σταθεί εκεί στα δύο εκείνος ο πίθηκος, δεν θα είχε υπάρξει ούτε Νίτσε ούτε τσιμέντο (τα δύο πικς της ανθρώπινης διανόησης).

Καλα δεν παει ετσι, γιατι μπορεί να σου πει ο αλλος, πως προερχόμαστε απο τις σαλαμάνδρες... Και πάει λέγοντας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...