tttt3 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα και καλή χρονιά! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Προηγουμένως να διευκρινήσω ότι οι γνώσεις μου είναι εξαιρετικά απλές και βασικές (μόνο html) και ο λόγος που ρωτάω είναι για μία εργασία που έχω. Θέλω να ενσωματώσω σε μια απλή σελίδα html έναν google map με markers πάνω του ,π.χ. τις τράπεζες σε μία πόλη.Θέλω στα πλάγια του χάρτη να εμφανίζεται μια λίστα με τις τράπεζες και όταν πατάει κάποιος σε ένα όνομα,να εμφανίζεται το marker με το σημείο που βρίσκεται η τράπεζα πάνω στον χάρτη. Ξέρω ότι επειδή οι γνώσεις μου είναι ελλειπείς δεν είναι και ότι πιο εύκολο για κάποιον να μου το εξηγήσει αλλά οποιαδήποτε βοήθεια θα μου είναι αρκετά χρήσιμη.Με βάση κάποια tutorial που βρήκα ενσωμάτωσα τον χάρτη στην σελίδα μου αλλά τώρα έχω αυτό το θέμα με τα markers. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.Καλές γιορτές!
sudo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα και καλή χρονιά. Εάν ήθελες έναν χάρτη με τους markers πάνω θα μπορούσες να το δημιουργήσεις μέσα από τον λογαριασμό σου στην google και να πάρεις τον κωδικα(embedded) για να τον ενσωματόσεις σε όποια σελίδα θέλεις. Αλλά καθώς θες να υπάρχει η λίστα με τα σημεία και σε κλικ σε αυτά να ανοίγει το αντίστοιχο infowindow θα πρέπει να γράψεις κώδικα javascript ώστε να χρησιμοποίησεις το api των google maps. Συγκεκριμένα θα βρεις το documentation για την τελευταία έκδοση( version 3) εδώ http://code.google.com/apis/maps/documentation/v3/introduction.html
demosdem Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δοκίμασε να κάνεις ξεχωριστή σελίδα για κάθε marker. Ανάλογα λοιπόν με αυτό που πατάει θα εμφανίζεται και η αντίστοιχη σελίδα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχουν παραδείγματα στο googlemaps δίνει οδηγιες και παραδειγματα η ιδια η google. Τα βαζεις με javascriptidio. Το ειχα κανει καποτε δεν θυμαμαι τωρα πως
tttt3 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Τελικά βρήκα ένα site το οποίο βάζεις τα markers και σου παράγει τον κώδικα για να το βάλεις στην ιστιοσελίδα (και με αρκετά ικανοποιητικό customize).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.