Προς το περιεχόμενο

διαδικασια νομιμης εισαγωγης για μεταπωληση απο κινες, χονγκ κογκ...πως γινεται?

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ξερει κανεις τη διαδικασια θελει για να πουλησεις νομιμα κατι που παραγγελνεις απο το εξωτερικο? Ψαχνω να βρω καμια κινεζικη εταιρια με ψευτικα φυτα, bonsai...κτλπ... θα βρω σιγουρα, ηδη εχω δει πολλα σαιτ και απο το tradekey, αλλα πως κανεις μεταπωληση, πως τα δηλωνεις, πως βγενουν τιμολογια, πως το κανουν οι εισαγωγεις? Το αλλο προβλημα ειναι βεβαια οτι για να αξιζει πρεπει να κανεις μεγαλες παραγγελιες.

Βασικα εχω μαγαζι αγροτικο αλλα οι αγροτες δεν εχουν λεφτα πλεον λολ. Σπουδασα αγγλια αλλα δεν νομιζω οτι ειμαι και πολυ καλος γεωπονος ουτε ειχα λοξα ποτε να γινω ουτε με αρεσει να ασχοληθω με τον κλαδο, αλλα ειμαι η κλασικη περιπτωση με το ετοιμο μαγαζι απο τον πατηρ που δεν κυνηγησε κατι αλλο και συμβιβαστικε. Το θεμα ειναι οτι εχω κανει καποιες καλλες κινησεις και εχω αλλαξει την εικονα του μαγαζιου απο παραδοσιακο γεωπονικο με μονο φαρμακα, λιπασματα....σε ψιλομοντερνο αστικο μαγαζι με προιοντα κηπου, διακοσμητικα, γλαστρες designer, κεραμικα, ψευτικα φυτα, δεντρα.... Να μην τα πολυλογω εχω βρει μια νεα διαθεση για να ασχοληθω με το μαγαζι, τα περισοτερα προιοντα που βρηκα πανε πολυ καλα, εχω καλυτερα ποσοστα κερδους και βγενω λιγο απο την αγροτικη μιζερια. ΑΛΛΑ ψαχνω συνεχεια προιοντα και σελιδες και αντιπροσωπιες.... Εχω βρει ωραια ελληνικα καταστηματα που εισαγουν γλαστρες και φυτα, αλλα εχω βρει και της αντιστοιχες εταιριες στο εξωτερικο και αναρωτιεμαι πως γινεται να αποφυγο τον μεσαζων και να κανω νομιμα εισαγωγες μονος μου. Οπως ειπα πριν για να κανεις κατι τετοιο φυσικα θελει μεγαλλες παραγγελειες για να συμφερει, αλλα πχ στα ψευτικα φυτα που την ψαχνω θα μπορουσα να διαλεξω μια γκαμα για ολη την σεζον και να κανω μια γερη παρραγγελεια.

Μετα ειναι και οι τροποι αποστολης, ταχυδρομικα, τελωνεια, τι πεζει με αυτα? Αλλα νομιζω πλεον ολα ειναι ευκολα, κανεις ενα κονταινερ πραματα και σε 10 μερες ειναι εδω. Απο εδω http://www.neuhaus-artificial-plants.com/ παραγγειλα 2-3 φυτα για την παρτη μου και για να δω ποιοτητα και εχει airmail αρκετα φτηνο και κανει περιπου 10-15 μερες για να ρθει απο το χονγκ κογκ. Ομως αν παρω κατι απο εκει δεν εχω τιμολογια, παραστατικα, οτι χρειαζεται για να το μεταπουλησω. Οποτε αυτη την διαδικασια θελω να μαθω. Αν και αυτο ειναι ενα απλο μαγαζι ονλαιν, εγω θα προσεγγισω τις εταιριες που παραγουν τα φυτα αυτα, τα εργοστασια, τους εξαγωγεις.

Δημοσ.

Πρώτ' απ' όλα σαν επιχείρηση θα πρέπει να δηλώσεις στην εφορία ότι κάνεις εισαγωγή ένα συγκεκριμένο είδος προϊόντος. Αν δεν κάνω λάθος αυτό γίνεται στο μητρώο. (δε θυμάμαι πολύ καλά τη διαδικασία γιατί την έκανα πριν δυο χρόνια). Στο τι πρέπει να δηλώσεις ακριβώς, θα σου τα πει καλύτερα ο λογιστής σου.

Η διαδικασία κοπής τιμολογίου στο όνομα της επιχείρησης είναι απλή σχετικά. Αν δεν πρόκειται για ενδοκοινωτική συναλλαγή, αλλά για τρίτη χώρα (π.χ. κίνα, ινδία), απαραίτητος μεσάζων για την πληρωμή θα είναι η τράπεζα. Αν συνεργάζεσαι ήδη με μια τράπεζα, καλά θα κάνεις να περάσεις από κει να σου πουν ακριβώς πώς γίνεται η διαδικασία.

Εσύ δίνεις την παραγγελία στον κατασκευαστή, αυτός σου στέλνει, μέσω mail πλέον, το προτιμολόγιο (proforma invoice) με το οποίο πηγαίνεις στην τράπεζα, δίνεις συνήθως μια προκαταβολή 30% και μόλις η παραγγελία σου είναι έτοιμη για shipping, καταθέτεις και το υπόλοιπο. Η διαδικασία πληρωμής και της προκαταβολής και του υπολοίπου είναι καλό να γίνεται νωρίς το πρωί στην τράπεζα, για να προλάβει να ολοκληρωθεί την ίδια μέρα. Δε θα περιμένεις εκεί φυσικά. Πας, δίνεις χαρτιά, υπογράφεις και βάζεις και τη σφραγίδα της επιχείρησης σ' αυτά, έχεις έτοιμο το ποσό που θα κατατεθεί στο λογαριασμό, φεύγεις.

Το προτιμολόγιο κόβεται για την προκαταβολή, και στην ολοκλήρωση της παραγγελίας θα πρέπει ο κατασκευαστής να σου στείλει καινούρια χαρτιά, με το ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (ή commercial invoice) και το Packing list (πες το φορτωτική, είναι το χαρτί χωρίς τιμές με τα βάρη, τις ποσότητες και μια σύντομη γενική περιγραφή των προϊόντων). Μαζί μ' αυτά θα σου στείλει πρωτότυπο και αντίγραφο της φορτωτικής του container από την εταιρεία μεταφορών (δυο καλές είναι η MSC και η Maersk, η πρώτη σχετικά φθηνότερη αλλά και λίγο πιο αργή). Αυτα τα χαρτιά στα στέλνει μέσω ταχυδρομείου - courier, γιατί χρειάζεται να τα έχεις όπως εκτυπώθηκαν από εκείνους. Και τα χρειάζεσαι και τα 3 αυτά, για το τελωνείο.

Έχε υπόψιν στις πληρωμές: α) η τράπεζα παίρνει μια μικρή προμήθεια, περί τα 80-100 ευρώ. Έχε επίσης υπόψιν πως συνήθως η πληρωμή σε τρίτες χώρες γίνεται σε $$, άρα να έχεις κατά νου και την ισοτιμία.

Στην περίπτωση σου, μιας και είσαι μαγαζί, δεν ξέρω τι ποσότητες ζητάς. Αλλά επειδή γράφεις container, πας και για αρκετή ποσότητα, και για αρκετή ποικιλία, σωστά;

Αν είναι από Κίνα, ινδία, χονγκ - κονγκ και λοιπές περιοχές της ανατολικής μεριάς, υπολόγισε πως ένα container κάνει περίπου ένα μήνα να έρθει ελλάδα.

Για να μην κάνεις μόνος τη διαδικασία εκτελωνισμού, θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με ένα γραφείο να σου το κάνει για σένα. Στο τελωνείο θα πληρώσεις:

α) δασμούς για αυτό που εισάγεις.

β) το φ.π.α. γι' αυτά που εισάγεις.

γ) συνήθως μαζί θα πληρώσεις και τα έξοδα μεταφοράς του container, όχι μόνο μέχρι το λιμάνι, αλλά και μέχρι την έδρα της επιχείρησης σου. Μπορείς να το ζητήσεις εσύ αυτό, για να δίνεις όλο το ποσό μαζί σ' ένα άτομο (το γραφείο που θα σου κάνει τον εκτελωνισμό) και να μην χρειάζεται να τρέχεις από τον ένα στον άλλο.

δ) κάποια μικροέξοδα για τη δουλειά του τελωνείου (τον έλεγχο, ένα μικροποσό για όσο μείνει στο χώρο του το container)

Μόλις ολοκληρωθεί κι αυτό το κομμάτι, το container με τα πράγματα σου έρχεται στην έδρα σου για εκφόρτωση, και μετά είναι δικά σου να τα κάνεις ό,τι θέλεις.

Συνοψίζοντας:

1) Λογιστή να σε ενημερώσει κατάλληλα για τη διαδικασία. Επειδή κάνεις λιανικό εμπόριο, και δεν ξέρω αν κάνεις και χονδρεμπόριο, μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές.

2) Εφορία σίγουρα, λογικά και επιμελητήριο. Ο λογιστής σου ξέρει καλύτερα, ξαναλέω.

3) Τράπεζα.

4) όταν θα έρθουν τα πράγματα, τελωνείο.

Δημοσ.

εισαι θεος, σε ευχαριστω, αναλυτικα και ομορφα. Ο πατερας μου συνεργαζετε με αρκετες τραπεζες, λογιστη εχουμε οποτε καποια στιγμη μολις ψηθει η ιδεα μεσα μου θα του μιλησω. Να μου πει και για την εφορια, μηπως υπαρχει καμια παγιδα να δηλωσω οτι κανω εισαγωγες πχ και εγω να κανω μονο μια φορα και μετα να μην ξανασχολειθω. μπορει να λεω και παπαριες.

Θελει πολυ μελετη το πραμα, ειδικα στο να δω αν αξιζει απο πλευρας κοστους. Αν βαλουμε 100 ευρο η τραπεζα και δασμους και φορους να ειναι κανα 300ρι ξερω γω, και εταιρια για εκτελωνισμο και εξοδα μεταφορας. Εξαρταται απο τις τιμες που θα βρω στα προιοντα και την ποσοτητα που θα παρω ωστε να μπορεσω να βγαλω καλο κερδος. Και εκει ειναι αυτο που φοβαμαι, δηλαδη πες φερνεις 3000 ευρω εμπορευμα και ξοδευεις και αλλα 6-8 κατοσταρικα για την ολη διαδικασια, θα πρεπει να μπορεις να πουλας με κανα 80-90% κερδος για να πεις οτι αξιζει, οτι θα βγαλεις δηλαδη κανα 2υαρι χιλιαρικα κερδος. Το καλο ειναι οτι μπορω σε αυτα τα προιοντα αν βρω καλες τιμες σε κινες να πεξω με τετοια ποσοστα. Απο της ελληνικες εταιριες που περνω, ψωνιζω ακριβα και βαζω και κανα 50-70% κερδος μαξ (αλλα ειμαι και σιγουρος για την ποιοτητα και μεταφορα) Επισης καλο ειναι οτι με σχετικα μικρη παραγγελεια, δηλαδη 3-4 χιλιαρικα που θελω να κανω, μπορεις να φερεις μεγαλη γκαμα, πχ μπορω να φερω 20 μεγαλα δεντρα, καμια 60ρια φυτα για γλαστρες και καμια 500ρια λουλουδια σε κλαδακια και διαφορα αλλα (προχειροι υπολογισμοι). Για ενα μαγαζι σαν το δικο μου ειναι μια χαρα στοκ και με βγαζει κανα 6μηνο. Για κονταινερ που μιλησα ισως ημουν υπερβολικος, απλα ειναι προιοντα που ποιανουν χωρο και δεν μπορουν να χτυπιουνται να τσαλακωνονται. Πχ Τα δεντρα θα ειναι 1-2 μετρα το καθενα. Εκτος απο κονταινερ τι αλλες επιλογες μεταφορας υπαρχουν, ποιες εταιριες, ποιες η διαφορες σε κοστος και χρονο μεταφορας? Μηπως αναγκαστικα πρεπει να γεμισω κονταινερ΄? Και εγω μιλαω γι αυτο αλλα δεν εχω την αισθηση του μεγεθους ενος κονταινερ, ποσα κιλα βαζει, ποσα εξοδα ειναι της μεταφορας. Θα μου ηταν χρησιμο για να παρω μια ιδεα, αν καποιος εχει εισαγει κατι να μου πει σε στυλ φασης, εφερα 50 ψυγεια σε κονταινερ απο κινα, ηταν 3 τονοι και η ολη φαση μου κοστισε μεταφορικα/τελωνεια... 1000 ευρο ξερω γω.

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις διαστάσεις ενός container:

Tυπικά είναι τα λεγόμενα α) 20άρια και β) 40άρια, κλειστά. (δεν σου παραθέτω τα ανοιχτά μιας και το εμπόρευμα σου πρέπει να φυλάγεται από καιρικές συνθήκες)

α) χωρητικότητα 33 κ.μ. μέγιστο βάρος κάμποσων τόνων (περί τους 20)

β) χωρητικότητα 67 κ.μ. μέγιστο βάρος κάμποσων τόνων (περί τους 25)

Τα container είναι στην κατηγορία FCL = Full Container Load

Μετά υπάρχει και η κατηγορία LCL = Less than Container Load.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι παλλέτες - ευρωπαλλέτες, τα κιβώτια, και γενικότερα οποιαδήποτε μεταφορά είναι: α) ιδαίτερα μικρή σε μέγεθος για να νοικιάσεις container γι' αυτήν, αλλά και να είναι μικρή, πρέπει να μην υπάρχει κίνδυνος όταν θα γίνεται η μεταφορά. Εσένα π.χ. μπορεί να σου ακούγεται καλό, μιας και θα πλήρωνες λιγότερα, αλλά τα προϊόντα σου μπορεί να μη φτάσουν σώα. Δεν ξέρω αν στα LCL, αν δεν είναι μεγάλος ο όγκος, γίνεται μεταφορά από αέρος, για να αποφύγεις τα καιρικά. Αν ναι, είναι καλή λύση, αλλά θα έχει αυξημένο κόστος, σε σύγκριση με την από θαλάσσης μεταφορά.

Για το αν αξίζει η εισαγωγή, ειδικά από τρίτες χώρες, πρέπει να αναλογιστείς κάποια πράγματα:

α) έχεις χώρο για αποθήκευση για μεγάλες ποσότητες; Σκέψου τη χωρητικότητα ενός γεμάτου 20αριού container και κάνε τους υπολογισμούς σου. (δεν είναι απαραίτητο να το τιγκάρεις βέβαια...)

β) μπορείς να έρθεις σε σωστή συννενόηση με τον κατασκευαστή - πωλητή σου; Ειδικά αν είναι κινέζος, να είσαι προετοιμασμένος για όμορφες μέσω mail συζητήσεις. Και να μην μασάς σ' ό,τι σου λένε. Είναι πιθανότατα μεγαλύτερα λαμόγια κι από μας. :P

Ανάλογα το κόστος και το είδος των πραγμάτων σου, θα είναι και διαφορετικοί οι δασμοί. Δεν υπάρχει πανάκεια για τα μεταφορικά. Ειδικά για τις μεταφορές από θαλάσσης οι τιμές αλλάζουν κάθε μήνα. Αυτό το μήνα μπορεί να σου κοστίσει (η μεταφορά μόνο μέχρι το λιμάνι που είναι πιο κοντά σου) 1500 ευρώ, και τον επόμενο μήνα να κοστίζει 1000. Και εκεί όμως μπορεί να κάνεις παζάρι στις τιμές. Οι δυο που σου πρότεινα (Maersk και MSC, google them) είναι από τις μεγαλύτερες και καλύτερες για Ελλάδα. Αν δε σε βιάζουν να έρθουν γρήγορα, σου προτείνω MSC.

Να σου κάνω ένα πρόχειρο υπολογισμό για προϊόντα αξίας 8000 ευρώ;

Υπολόγισε πως τα κερατιάτικα (μεταφορές - εκτελωνισμός - δασμοί - φ.π.α.) βγαίνουν χονδρικά άλλο ένα 3άρι - 4άρι χιλιάρικα.

Δημοσ.

ευχαριστω και παλι και για την προταση σου στο μυνημα. Θα το εχω υποψην. Σιγουρα οι ευρωπαικες αγορες ειναι ποιο ευκολες και δεν εχεις και προβλημα με τελωνια, ουτε τοσο μεγαλα εξοδα μεταφορικης. Δυστηχως αυτο που ψαχνω το φτιαχνουν καλα και φτηνα κυριως σε χωρες οπως κινα, χογκ κογκ, ταιλανδη, βιετναμ. Και αυτος που παραγγελνο εδω ελλαδα μου εχει πει οτι τα φερνει απο κινα.

Χμμμ ετσι οπως μου τα λες τα κερατιατικα βγενουν κανα 40% του συνολου, οποτε δεν ξερω αν αξιζει να μπω στην διαδικασια ειδικα αφου δεν σκοπευο να φερω πολυ μεγαλη ποσοσοτητα. Αν ειναι να μενει κανα 10-15% κερδος δεν αξιζει το ρισκο. Δεν ξερω, εχω στειλει εμαιλ σε ενα κινεζο που εχει τρελη γκαμα με ψευτικα φυτα και των ρωτο τι επιλογες εχω για μινιμουμ κοστος παραγγελιας, για μεταφορικα...κτλπ. Περιμενω απαντηση.

αυτη ειναι και η διευθηνση αν θες να δεις για τι προιοντα μιλαμε

http://wealthycn.com/cp.php?cl=cp&nowmenuid=10056403

να καταλαβεις τι ψαχνω και αν σου ερθει καμια εμπνευση για αλλους τροπους μεταφορας. Αυτα συνηθως ερχονται σε κουτες συμπιεσμενα, οποτε ευθραστα δεν τα λες, αλλα το χειροτερο ειναι μην σου μαδησουνε!

Δημοσ.

Κοίτα, επειδή είσαι κατάστημα λιανικής κυρίως απ' ό,τι καταλαβαίνω, προτιμάς την ποικιλία αντί της ποσότητας. Για τον συγκεκριμένο δεν ξέρω, αλλά αρκετοί έχουν πάψει να ζητούν minimum όσον αφορά την ποσότητα ανά κωδικό που ζητάς. Τρελά τύπου 500 κομμάτια ανά κωδικό, για Ελλάδα δεν υπάρχουν. Ειδικά αν μιλάμε για Γλάστρα-like φυτό, όπως αυτά που βλέπω.

Πιο πιθανό βρίσκω να σου πει: "οκ, σου στέλνω όσα θες, απ' όσους κωδικούς θες, αλλά πρέπει και μένα να μου γεμίσεις ένα container, ή η παραγγελία να βγαίνει μίνιμουμ χ χιλιάδες δολάρια"

Σε ποια περιοχή είσαι btw;

Α κατά τη μεταφορά, ιδίως αν είναι container, η περίπτωση να χτυπήσει ή να πάθει κάτι οποιοδήποτε αντικείμενο είναι μηδαμινή. Γι' αυτό και θεωρείται ο πιο ασφαλής τρόπος.

Αν τώρα δε σου βάζει κάποιο όριο σε ποσότητες και τέτοια, και είναι μικρό μέγεθος, μια παλέττα ας πούμε, ψάξου αν γίνεται να τη φέρεις από αέρος. αυξήμενο κόστος μεν, αλλά και χωρίς φόβο καιρικών συνθηκών, και πιο γρήγορα θα σου έρθει.

Δημοσ.

γειτονας, χανια. και ναι απλη λιανικη, και απλα προσπαθω να δω αν συμφερει να αποφευγω τους μεσαζοντες διοτι οι περισοτεροι σου ποιανουν τον κωλο

Δημοσ.

Το γεγονός ότι δεν βρίσκεσαι αθήνα είναι ενθαρρυντικό, γιατί θα γλιτώσεις πολλά χρήματα κάτω από το τραπέζι, κατά τη διάρκεια του εκτελωνισμού. Γενικότερα οι εκτελωνίσεις στην επαρχία, αν αυτό είναι δυνατό, γίνονται και πιο εύκολα, και πιο γρήγορα, και αναίμακτα (για την τσέπη σου ;))

Δημοσ.

ρε μαγκες οι κινεζοι στην Ελλαδα πως φερνουν τοσο πραγμα?

μηπως να ρωταγες αυτους?κατι κανουν με demo προιοντα.

δηλ.αν τωρα βαζεις ενα 70% κερδος απο Ελλαδα και παρεις απο την Κινα θα σου βγαλει +20% !!!?

εγω παλι πιο πολυ θα φοβομουν να δωσω λεφτα σε τραπεζα σε καποιον που δεν ξερω παρα το πως γινετε να τα φερω...

Δημοσ.

Πώς φέρνουν οι ίδιοι τόσο πράγμα; Αν μιλάς για τα ενδύματα - υποδήματα που φέρνουν, έχουν υποστήριξη, απ' όσο ξέρω, από το ίδιο το κράτος. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι το κόστος για να φτιαχτούν είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρό.

Δεν είναι μόνο το κέρδος φίλε kage. Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις εισαγωγή δικά σου πράγματα, όπου συνήθως η πληρωμή είναι cash, που σημαίνει, πλήρωσες, τα πήρες, τα κάνεις ό,τι θες και δε σε ενοχλεί άνθρωπος, νιώθεις μεγάλη διαφορά από το να θες να ψωνίσεις από έναν άλλο έλληνα εισαγωγέα, όπου:

α) μπορεί αυτά που θες να έχουν τελειώσει και να περιμένεις, είτε να τα φέρει, είτε να πρέπει να επιλέξεις κάποια άλλα πράγματα, τα οποία όμως δε σου αρέσουν τόσο.

β) συνήθως δεν πληρώνεις cash, και φορτώνεις το μπλοκάκι επιταγών σου με άλλο ένα βάρος, το οποίο για σένα είναι ψυχοφθόρο.

γ) δεν είσαι σίγουρος ότι τα πράγματα που πήρες δεν τα έχει δώσει και σε άλλο μαγαζί 20 μέτρα πιο κάτω από σένα, κάτι που κάνει σκληρό τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά το να γνωρίζει σε ποιον τα δίνει, πάλι υπάρχουν λύσεις: μια είναι να κάνει μια πρώτη γνωριμία σε διεθνείς εκθέσεις. Η οποία γνωριμία πάλι μπορεί να μην είναι αρκετή. Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι είτε να πηγαίνει ο ίδιος, είτε να έχει κάποιον δικό του στην ευρύτερη κοντινή στον κατασκευαστή περιοχή, για να γίνει επί τόπου έλεγχος, προτού φύγουν τα πράγματα. Αυτό είναι κάτι που σχεδόν κανείς δεν κάνει, και πολλοί που πήγαν στα τυφλά έφαγαν την τάπα τους, όταν είδαν τα σε τι χάλι ήταν τα εμπορεύματα που παρήγγειλαν.

Εκτός αυτού, αν καταφέρει και βρει κάποιον ώστε να παίρνει μικρές ποσότητες, ούτως ώστε να μην έχει στοκ για τα επόμενα δυο χρόνια, δεν είναι κακό να το προσπαθήσει.

Εννοείται ότι θέλει μελέτη. Τα λεφτά του θα δώσει, και άρα πρέπει να προσέξει πολλά πράγματα.

Δημοσ.

Οι Κινέζοι έχουν μερικές εταιρίες χονδρικής , και από εκεί αγοράζουν όλα τα μαγαζάκια τους.

Υπάρχουν μερικά κτίρια στην Αθήνα τα οποία είναι αποθήκες χονδρικής (τα στάνταρ που ξέρω είναι 2-3 κτίρια κοντά στο ΙΚΑ στην Πειραιώς , και άλλες αποθήκες στο Μοναστηράκι και στο Μεταξουργείο).

Αυτές οι εταιρίες φέρνουν τεράστιες ποσότητες απέξω και πουλάνε στα μαγαζάκια, κάνοντας οικονομίες κλίμακας. Επίσης υπάρχουν και άλλες (παράνομες ή νόμιμες) διευκολύνσεις από το Κινέζικο κράτος σε νέα μαγαζιά που ανοίγουν κινέζοι (έχω ακούσει ότι επιδοτεί το ενοίκιο για 5 χρόνια και κάτι τέτοια).

Όσον αφορά τις παραγγελίες χονδρικής από τρίτες χώρες , φυσικά δεν αξίζουν τον κόπο σε μικρές ποσότητες, ενώ κάθε προμηθευτή τον δοκιμάζει πρώτα με μια αρχική ποσότητα για να δεις ποιότητα και συνέπεια, και μετά βλέπεις αν μπορείς να συνεργαστείς μαζί του ή ψάχνεις για άλλον.

Πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Από το να είναι απατεώνας ο άλλος και να σου στείλει άδεια κιβώτια, μέχρι να έχει χάλια συσκευασία και να γίνουν όλα χάλια κατά τη μεταφορά.

Η χονδρική από εξωτερικό δεν συμφέρει για μικρές τσέπες, αλλιώς θα την έκαναν όλοι.

Και έχει και ρίσκα.

Δημοσ.

Απλά να προσθέσω ότι αν το εμπόρευμα είναι ηλεκτρικό θέλει CE. Όπως και υπάρχει ενδεχόμενο να περάσει χημείο ή αξίες. Γενικός ανάλογα με το τι εισάγεις υπάρχουν και κάποιες διαφορές.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

tzinos

Κανω εισαγωγες απο Κινα και φορτωνω πολυ κοντα απο το ΣΕΝ ΖΕΝ που ειναι ο προμηθευτης σου

Αν θελεις μπορω να φορτοσω οσα δειγματα η οποια ποσοτητα θελεις

Στειλε μου το e-mail σου για λεπτομεριες αν ενδειαφερεσαι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...